[Savjet] Kupnja mehaničke tipkovnice

poruka: 22
|
čitano: 3.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kupovina mehaničke tipkovnice

Odlučio sam kupiti mehaničku tipkovnicu i kontaktirao sam par shopova no imaju samo 7g i ultimate blackwidow verzije koje su mi pre skupe i nepotrebne stvari im dižu cijenu. Interesira me kupnja nečega poput steelseries 6gv2, razer blackwidow standard, tt esports meka g1... Znaći spreman sam bacit oko 500kn za tipkovnicu. Tražim savjet te ako znate shop gdje ima neke od navedenih ili mehaničkih tipkovnica u tom rangu. Kupio bih i rabljene no ne vidim ništa na njuškalu. 

Hvala na savjetima i pomoći {#}

0 0 hvala 0
13 godina

Meni se sviđa razer blackwidow, al fakat je preskupa još stime da patim na osvjetljenje trebo bi uzet ultimate verziju a ta ne da je skupa nego je gro preskupa.

Ona steelseries 6gv2 mi je nekak mala, nema ništa za ruke i nema osvjetljenje.

Ja sam promjenio par skupih tipkovnica u životu , sve su krepale na isti način voda ili cuga po njima odtada sam se vratio na staru Logy Value Keybu i radi i dan danas a stara je ko biblija.

Nema Boga da više ikad kupim neku skupu jednostavno nije vrijedno kolko $ oče za njih i nakraju nijedna nema sve šta bi htio.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma evo upravo probao naručiti 6gv2 preko adrie i ono sav sretan, napokon našao i onda vele e sry, nemamo više artikl na raspolaganju... grrr!

Ajde upomoć {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 16:27 (alscaul).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: [Savjet] Kupnja mehaničke tipkovnice
Streetpunk kaže...

Ona steelseries 6gv2 mi je nekak mala, nema ništa za ruke i nema osvjetljenje.

Mala? Svašta! U usporedbi s mojom drugom (uistinu starom BTC 9110 tastaturom) i tastaturom na laptopu, nije uopće mala, a u usporedbi  s prosječnom standardnom tastaturom je taman tu negdje.

Samo nema kojekave kinđurije po sebi. Inače je odlična tipkovnica.

Meni služi prvenstveno za tipkanje tekstova za što je fantastična. Makro-tipke mi ne nedostaju jer Windowsi i Office imaju svoje kratice koje je ionako puno pametnije naučiti jer vrijede za kojegod računalo čovjek sjedne.

17 godina
alscaul kaže...

ma evo upravo probao naručiti 6gv2 preko adrie i ono sav sretan, napokon našao i onda vele e sry, nemamo više artikl na raspolaganju... grrr!

Ajde upomoć {#}

Nadam se da ćeš naći ovu tastaturu negdje jer je moja topla preporuka. Nažalost (tvoju), moja nije na prodaju, ali možda se nađe neka druga duša.

Evo gledam, nema je čak ni u Steelseriesovom WebShopu gdje je, doduše, znatno skuplja (80 €) i bez HR-znakova (nije neki nedostatak).

15 godina

Si pogledao CM QuickFire Rapid !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Si pogledao CM QuickFire Rapid !

Hvala stari {#} Još ima i red cherry o kojemu se dobro govori ali moram malo povisiti budžet.

Ajde još savjeta molim

15 godina

U tom cijenovnom rangu se jos da stavit 6Gv2 koja trenutno nije dostupna kod nas ! Od skupljih imas Corsair K60 i K90  , CM Storm Trigger , Steelseries 7G !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

U tom cijenovnom rangu se jos da stavit 6Gv2 koja trenutno nije dostupna kod nas ! Od skupljih imas Corsair K60 i K90  , CM Storm Trigger , Steelseries 7G !

Oke, još ću malo potražiti okolo, no mislim da ću uzeti  COOLERMASTER STORM QUICKFIRE RAPID. Znaći registriram se na stranici, naručim tipkovnicu te mogu platiti pouzećem i trebala bi stići za 3-5 dana?

edit: malo samo confused, googlao sam ime tipkovnice i totalno izgleda drugačije na slikama i videima nego na slici na vašoj stranici(na vašoj stranici ima numpad dio kad ostale slike to ne prikazuju), možete reći zašto?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 18:46 (alscaul).
15 godina

Ja sam si nabavio black widow ultimate i mogu rec da nisam pozalio, sto platis to i dobijes. Tako da ako ti pare nisu problem preporucujem ti black widowicu. ( moja je Battlefield 3 edition tako da izgleda jos epskije nego obicna xD)

Smmmmaaack that "hvala" button!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ghost777 kaže...

Ja sam si nabavio black widow ultimate i mogu rec da nisam pozalio, sto platis to i dobijes. Tako da ako ti pare nisu problem preporucujem ti black widowicu. ( moja je Battlefield 3 edition tako da izgleda jos epskije nego obicna xD)

na teamliquid govore da razer baš i nema dobru reputaciju o trajnosti produkta. Btw naručio sam Coolermaster Storm Quickfire Rapid

15 godina
alscaul kaže...
Ghost777 kaže...

na teamliquid govore da razer baš i nema dobru reputaciju o trajnosti produkta. Btw naručio sam Coolermaster Storm Quickfire Rapid

To sam i ja za RAZER pročitao pa sam odustao od nje i kupio 7G. Prvo sam pikirao 6Gv2 al kao što si sam vidio nigdje nije dostupna, pa sam se malo više isprsio za 7G i nisam požalio, za sada sam oduševljen.

Aj napiši dojmove kad ti stigne ta CM, mislim da je još nitko na forumu nije kupio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 19:35 (bradonja_85).
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
alscaul kaže...
Ghost777 kaže...

To sam i ja za RAZER pročitao pa sam odustao od nje i kupio 7G. Prvo sam pikirao 6Gv2 al kao što si sam vidio nigdje nije dostupna, pa sam se malo više isprsio za 7G i nisam polažio, za sada sam oduševljen.

Aj napiši dojmove kad ti stigne ta CM, mislim da je još nitko na forumu nije kupio.

hoču {#}

15 godina
alscaul kaže...
edit: malo samo confused, googlao sam ime tipkovnice i totalno izgleda drugačije na slikama i videima nego na slici na vašoj stranici(na vašoj stranici ima numpad dio kad ostale slike to ne prikazuju), možete reći zašto?

Izgleda da su stavili krivu sliku , ta na slici je inace Quickfire PRO !

OVO je QuickFire Rapid !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 20:18 (Haf932).
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
alscaul kaže...

Izgleda da su stavili krivu sliku , ta na slici je inace Quickfire PRO !

OVO je QuickFire Rapid !

skužio sam, hvala što si mi pokazao ovu ponudu. Sada čekati da stigne! {#}

14 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Ghost777 kaže...

je, razer je po kvaliteti po mom iskustvu uzas, ali BlackWidow je iznimka. zato sam ju i kupio jer su govorlili posvuda da ovo ko da nije razerov proizvod. tipkovnica je odlicno napravljena i super radi, imam ju 10ak mjeseci. svi koje znam su imali problema s njihovim misevima, ja sam moro Orochi-ja nosit na zamjenu itd. I one Goliathus podloge il kak se zovu vec su sranje, rubovi im se brzo sje*u.

14 godina
neaktivan

Naručio sam preko online trgovine i piše da još nije isporučeno, postavio im pitanje na mail i  nikakav odgovor već 2 dana... baš bomba support imaju

0 0 hvala 0
17 godina

Ako još nekog zanima mehanička tastatura, u Linksu je na aukciji Coolermaster Storm QuickFire Rapid. Pa tko dâ najbolju ponudu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a jbg sad... čekam svoju da stigne, trebala bi u ponedjeljak. Vidim u linksu je inače dosta skuplja, 70kn razlike

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo stigla tipkovnica i malo su me razočarali jer su switchevi cherry MX black, a ne RED kao u opisu, no ne smeta me previše. Evo sad se treba prilagoditi pisati na mehaničkim black switchevima.

Prvi dojmovi tipkovnice: vidi se da je stvarno kvalitetno građena, kao tenk i poprilično je teška. Kabel se može odvojiti od tipkovnice i stvarno je kvalitetan, koristi USB ali dobi se i PS2 priključak.  Zamjenske tipke mi se baš ne sviđaju jer su malo više od običnih (wasd i još 2). Dobi se i alat za vađenje tipka koji funkcionira super. Svjetla na scroll/caps lock i na F9 su poprilično jaka, toliko da se u noći vide sve ostale tipke. Napravit ću opširniji review kada se malo prilagodim na ove switcheve, ali evo sada  ju koristim kojih 20 minuta i osjećaj kod tipkanja je stvarno neopisiv. Više nikada neću kupiti običnu membransku tipkovnicu {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 11:04 (alscaul).

0 0 hvala 0
15 godina

Kako Black?

Na sluzbenoj stranici pise da su Red !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Kako Black?

Na sluzbenoj stranici pise da su Red !

na kutiji mi čak piše da su cherry mx black. Imaju sve modele red,black,blue i brown. Sad ovisi o regiji koje modele šalju tamo. Mi smo dobili MX Black. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice