[Rewiew] HP Deskjet 1050

poruka: 10
|
čitano: 25.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
[Rewiew] HP Deskjet 1050

Kako sam svoj stari printer prodao zbog toga što su boje bile preskupe, odlučio sam kupiti novi printer. Za oko mi je zapeo dotični HP Deskjet 1050 kojeg imaju na rasprodaji u Interšparu za 260 kn.

Pakiranje: Dolazi u maloj kartonskoj kutiji, umjesto stiropora HP koristi materjal kojim se rade kutije od jaja, unutra se nalazi printer, adapter, CD i jamstveni list, te platnena torba koja služi za prenošenje printera (moja stara ju za plac koristi :D) i tinte. U paketu se ne dobije USB kabel, stoga ako ga nemate, kupite ga da se nebi morali vračati u dučan po njega :D

Tinta: Printer koristi CH561EE (Crna, kapacitet 190 stranica) i CH562EE (Tri-Color, kapacitet 165 stranica). Crna dode 82 kune, a Tri-Color dode 102 kn. Mogu se kupiti i XXL verzije boja (CH563EE i CH564EE) koje su nešto skuplje. Za ovaj printer postoje zamjenske tinte, a postoječe tinte se mogu puniti, refil dode oko 8 dolara na ebayu (sve boje zajedno).

Printer: Printer je malih dimenzija, mase 3.6 kg, crno-sive boje, kapacitet držača za papir je 60 listova, maximalna veličina papira je A4, može se printati na koverte. Printer može raditi kao kopirka bez potrebe za računalom. Na samom printeru ima 4 prekidača što upravljanje printerom čini laganim. Brzina ispisa je vrlo dobra, 16 strana po minuti (black) i 12 strana po minuti (color) sa rezolucijom od 4800×1200 dpi za printanje u boji i 600×600 za crno bijelo printanje. Kvaliteta isprintanog materjala je odlična, boje su oštre i jasne. Kada printa, printer je vrlo tih u radu, što nažalost nebi mogao reči za skener. Skener je odličan, može skenirati reozolucijom od 1200 dpi, samo što je pri radu dosta bučan. Uz program dobiven na CD-u mogu se iskoristiti napredne opcije skenera kojih ima mnogo. Skenirane slike/dokumenti su vrlo kvalitetni. Printer se spaja na vanjski adapter koji ima vrlo kratki mrežni kabel, ali zato dosta dugi kabel s kojim se printer priključuje na adapter. Adapter se u radu jako malo grije, za razliku od mog starog canona kojem se adapter podosta grijao. Instalacija printera je vrlo jednostavna, podržani su svi operativni sustavi. User manual se nalazi na CD-u. Garancija na printer je 1 godina. Cijena printera vani je od 350 do 420 kn.

Dobro: Mala cijena, odlične performanse, kvaliteta i brzina ispisa, cijena tinte, dimenzije, masa, kvaliteta skenera, jednostavnost, dizajn, softver.

Loše: Bučan skener, u pakiranju se ne dobiva USB kabel

Preporučujem ovaj printer svima koji žele kvalitetan i jeftin All-in-One printer za kučnu upotrebu. Isto tako, tko ne želi originalnu tintu kupovat, može nadopunjavat tintu ili kupiti zamjensku.

Slike stižu sutra :D

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
[Rewiew] HP Deskjet 1050

Posjedujem navedeni printer i skener i mogu samo reci lose stvari za njega (ali i nemozes vise ocekivat kolko kosta). Neznam od kud da krenem recimo svaki put prije nego pocne printat ko da nesto u njemu udari ma strasno, prebucan je( tisi je moj stari printer hp 5550). Drugo tinta je kod mene trajala nepunih mj dana s time da sam mozda isprintao 3-4 puta vecu kolicinu stranica(vise od 10) a gledajuc tinta kosta oko 150 kn(nisam siguran tocno) a za zamjensku neznam. Skener je kolko tolko dobar njime sam zadovoljan. Sve u svemu sam nezadovoljan, al kolko para tolko muzike. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
[Rewiew] HP Deskjet 1050

Skener je bučan, i to dosta, al kad se printa onda je tih, al opet svako drugačije definira tišinu, moj stari MP160, skener tih, al kad je počeo printat, uff... Slike popodne kada se napune baterije od fotića :D

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
[Rewiew] HP Deskjet 1050

Može mi tko reći, koliko koštaju zamjenske boje za taj printer? Planiram ga kupit, a sad koristim printer od canona već 7 godina i ubacujem zamjenske i nikad nisam imao problema do sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
[Rewiew] HP Deskjet 1050
Moj Epson je bucan (samo na pocetku, dok se razradi onda vise nije), ali zato ima jako kvalitetni skener i solidno printa.(skuplji je za stotinjak kuna)
:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: [Rewiew] HP Deskjet 1050
Evo danas sam išo u city centar one i u intersparu je bio HP 1050A za 240 kn, što je po meni stvarno jeftino. Malo je bilo problema dok nisam skužio kako se kopira, skenira, no lagano je sve, jednostavno i zadovoljan sam kako printa i skenira, dosta je kvalitetno. Jedino mi je problem to kaj na većem dpi-u dugo treba skenirati te save-a u pdf. 1200 dpi je cca. 4.5 MB slika, no za dokumente mislim da nema potrebe tolki dpi, dovoljno je i 300.
Što se tiče buke, imao sam prastari HP 845c, ovaj novi uopće nije bučan ni pri skeniranju. Baš je super, brzina ispisa je ok, ma sve u svemu odličan za te pare.
Nadam se da me neće iznevjerit! :)
★★★★★
14 godina
neaktivan
[Rewiew] HP Deskjet 1050

ja također posjedujem ovaj printer, ali kada sam stavio driver za njega cijeli word dokument mi se "pomakne" prema gore, i svaki put kad probam printat dolje mi nedostaje malo, kao da mi odsjece dio.. help!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
[Rewiew] HP Deskjet 1050

Poštovani kupio sam priner HP Deskjet 1050A, kupovao patrone koje su relativno skupe u odnosu na printer, pa sam pokušao dopunjavati ketridž na standardni način, ali printer napravi jedan ispis i to je to. Neki kažu da je potrebno čipovati ketridž, patronu, pa bih volio ako neko nešto zna o tome da napiše. Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
[Rewiew] HP Deskjet 1050

pomoć...

ponovo sam aktivirao HP Desjet 1050 neće da printa sa PC-dokumenat ostalo radiprobna stranica OK.

skenira kopira sve uredno molim pomoć

sića

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: [Rewiew] HP Deskjet 1050

Probaj otisnuti ovu stranicu

http://adriatix.hr/TEST/HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.doc

pa je skeniraj

Pa pošalji link

A da bi dobio tako nešto nakon dužeg stajanja pametno bi bilo napuniti kazete sa Colibri Clear Tintom da eventualno rastopi zasušenu tintu u HP kazetama

https://www.facebook.com/adriatix.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 7:53 (Adriatix).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice