Razlika medju gaming slusalicama

poruka: 18
|
čitano: 3.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dosao sam do odluke da kupim nove slusalice, trenutno koristim Siberia v1. A posto stalno visim za je***im CoD-om, htio sam uzet neke kvalitetne.. Da se bolje cuje, tj da se moze tocnije odredit itd (shvacate cilj)

I gledao sam po netu stereo, 5.1, 7.1 i zapravo govore da su 5.1 i 7.1 samo marketinski trikovi, i kao da je sve stvar u software-u.

Pa me zanima dali netko moze objasnit, dali se moze vidjet razlika u gaming-u od stereo i 5.1/7.1

Pa dali da ostanem kod Siberie v1 (makar mi je losa izolacija i mislim da bi sound mogao biti bolji), ili da prodam pa uzmem novi i koji..

Jebiga, nerazumijem se u to..

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To jest marketinski trik, ali i nije...

Slusalice 5.1/7.1 surround efekt dobivaju putem softverskih trikova koje proizvodi driver od slusalica te njihova zvucna kartica.

Znanstvenici su otkrili kako funkcionira mozak kod covjeka tj. dio mozga koji koristi za zvuk. Samim time proizvodaci slusalica poceli su razvijati tehnologiju kojom bi to iskoristili kako bi doblil surround u slusalicama. U driverima je znaci zapisano kolko dB(iti tako nesto) zvuk ce ici kroz zvucnike da se dobije efekt kao da je netko iza tebe, ispred tebe ili sa strane. Inace te slusalice koje imaju takav sistem imaju 2 zvucnika koji putem tog softvera rade virtualni surround zvuk. Plantronics ima neke slusalice di dobis posebno zvucnu karticu koja se usteka u usb i posebno dobijes slusalice. sad alo bilo koje stereo slusalice zastekas u tu zvucnu ona ce imati taj virtualni surround, ali je problem sto nema samo takve zvucne za kupiti.

Ja koristim Corsair HS1 usb slusalice koje imaju svoju zvucnu karticu(nalazi se tamo di je kontrola pojacavanja) koja daje virtualni 7.1 zvuk. Taj zvuk je jako dobar i puno lakse je prepoznati di se neprijatelj nalazi. Trebat ce ti tjedan dana da se priviknes surround, u pocetku ce ti ici jos gore nego s obicnim slusalicama, ali kad se priviknes ce biti dobro.

:D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ako se ovo "cod" odnosi na CoD4 tada ti nikakve bolje slušalice neće pomoći. Naime igra ne podržava nikakav EAX pa ni openAL već samo obični DirectSound2D (nisam siguran ni da podržava DirectSound3D).

A ovo što spominješ da ti Siberia V1 ima slab zvuk ili što već; prvo mi reci koju zvučnu karticu točno imaš (jer mislim da nije problem u slušalicama!).

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzeo sam novi komp nedavno i imam GA-MA78LMT-US2H maticnu. Jos sam na pocetku imao problema sa nekim stvarima posto sam presao na win 7. Zvuk je bio kao da cujem samo nekoga odmah pokraj sebe i nista vise. I zvuk se smanjivao (sto sam skuzio, radi TS-a). I sad na kraju radi normalno. Ali jos mi problem sto nije skroz izolirano..

I jos uz to, nema drivera za te sluske.. Sve je ono p'n'p..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 22:06 (Purplez).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Razmisli o kupovini nove zvučne ako ti instalacija realtek hdaudio drivera s www.realtek.com.tw ne pomogne pošto je vjerojatnije da ti zvučna ograničava slušalice nego obratno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A nova je maticna, pa mislim da nebi trebalo.. Ali provjerit cu. A mislim, hocu postic sto bolji zvuk ingame.. A sad neznam koji je max itd..

Nerazumijem se u sluske i to.. Jebiga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Razlika medju gaming slusalicama
Purplez kaže...

A nova je maticna, pa mislim da nebi trebalo.. Ali provjerit cu. A mislim, hocu postic sto bolji zvuk ingame.. A sad neznam koji je max itd..

Nerazumijem se u sluske i to.. Jebiga.

Kakve veze ima starost matične s ugrađenom zvučnom? Imaš Realtek HDAudio 888B zvučnu. Večina integriranih Realtek zvučnih daje ispodprosječan zvuk i nisu baš za gaming.

Ovdje imaš nove drivere pa isprobaj s njima: http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

16 godina

Ako ne koristis zvucnike ili ti je zvuk na zvucnicima dovoljno jak, a zelis neke 5.1/7.1 slusalice onda ja mislim da je nepotrebno kupovati zvucnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma dovoljno je zvuk jak, ali sam imao problema s njima, zvuk se smanjivao itd.. Sto sam sredio nekako.. Pa me zanima dali se u CoDu moze vidjet razlika od Stereo i 5.1/7.1 i dali uopce podrzava..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jos nisi rekao koji cod igras...

Kako onda mozemo znati dal podrzava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

4..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Onda ti je svejedno dal imas stereo 5.1 ili 7.1...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E sad treba naci koje.. Htio sam Siberia v2 ili neke..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja bi uzeo neke plantronicse...

Uglavnom proizvode izuzetno kvalitetne slusalice, cvrste, udobne, imaju dobar zvuk, solidan mikrofon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koje bi mogao sa 5.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imas Corsair HS1, Plantronics gamecom 777, Speedlinks medusa 5.1(pazi jer ima i stereo takvih)

To je to od kvalitetnijih za kojih 400-500kn. Neznam di ima corsair i plantronics za kupiti, do nedavno ih je bilo u linksu, ja uzeo HS1, a Medusa ti ima u Feniksu ja mislim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ja također igram cod4 i isto zelim neki bolje sluske , također se razumijem u to ,al mislim da nemoraju bit preko 500 kn da bi bile dobre jedan moj frend ima neke mislim panasonic  ili tako nesto velike ogromne i cuje se sve odlicno.. e sada mozete li mi vi pomoci koje da kupim za neku pristojnu cijenu.. mislim da nece biti problema sa maticnom  as rock p67 fatality performance tako nesto.. hvala :)

Fight for your life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Plantronics Gamecom 777 - sumnjam da ces naci bolje za te pare, no pogledaj i SpeedLink Medusa 5.1 Gaming , one su nesto jeftinije.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice