Razlika između UPS-a

poruka: 8
|
čitano: 4.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Razlika između UPS-a

Koja je razlika između ova 2 UPS-a:

1. C-Lion UPS Blazer 1400 Vista, li.,AVR

2. C-Lion UPS Blazer 1400 Vista,li.,AVR,USB

I koje jačine mora biti UPS za ovu konfiguraciju?

Ja sam stavio C-Lion UPS Blazer 800 Vista,li.,AVR,USB, ali mislim da je nedovoljno jak jer ču za možda godinu dana kupiti još jednu grafu, RAM i sve to klokati (bavim se 3d-om).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Razlika između UPS-a

Razlika izmedu ta 2 UPSa je ta sto ovaj USB se spaja na komp preko kabla i onda imas njegov program koji ti govori kolko ti je baterija puna i jos par podataka.

Eh sad jel su pre slabi ili nisu - nemam pojma posto ne pise nista u vezi snage na tim linkovima. Ako ovo "1400"   znaci 1400 VA onda bi trebalo biti solidno, ali ne ocekuj 20 minuta rada poslje nestanka struje. Ja imam 500W napajanje i 600VA UPS (sad bi vec trebalo nove baterije) i traje mi 30 sec, ali posto meni ono sluzi samo ko ispravaljc to mi je cisto dosta!

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
protjeran
TiMi79 kaže...

Koja je razlika između ova 2 UPS-a:

1. C-Lion UPS Blazer 1400 Vista, li.,AVR

2. C-Lion UPS Blazer 1400 Vista,li.,AVR,USB

I koje jačine mora biti UPS za ovu konfiguraciju?

Ja sam stavio C-Lion UPS Blazer 800 Vista,li.,AVR,USB, ali mislim da je nedovoljno jak jer ču za možda godinu dana kupiti još jednu grafu, RAM i sve to klokati (bavim se 3d-om).

Napiši konfu.

Moja konfa sa monitorom, zvučnicima i svime drugim radi na 800VA C-Lionu,

tako da za tebe 1400VA nema smisla, osim ako imaš 2-3 kompa

koji će dijeliti UPS, ili planiraš 3 sata biti na bateriji...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Konfa je navedna - vidi sliku!

A sto se UPSa tice: Proizvodac navodi da on moze isporucivati 1400 VA.

VA = VoltAmper = Wat.

Pitanje je u kojem vremenskom razdoblju on moze isporucivati toliku snagu. Obicno proizvodaci daju primjer tipa: 1/2 load 25min, Full load 15min. Kod ovog nisam nasao tako nesto, ali cisto sumnjam da ce drzat 3 sata pa se nadam da je izjava karikirana!   Namigiva

16 godina
neaktivan
Razlika između UPS-a

evo opisa za 1400VA i 800VA.

Ovaj 800VA ima izlaznu snagu od 480W, a 1400VA od 840W.

Pošto će moji uređaji pretpostavljam trošiti više od 480w, onda mi je ovaj 800VA preslab...jel?

A moje napajanje je od 750W i još + monitor koliko troši, pa pretpostavljam da mi je ovo 1400VA izlazne snage od 840W dovoljno?

I da li mi treba kakva prednaponska zaštita poput OVOG ako imam UPS. Jer kod mene ima dosta padova napona struje, a i kad mi susjed vari onda je pad napona još veći  Viče.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 9:37 (TiMi79).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da vidio sam da imas napajanje od 750W, ali to znaci da u full loadu to napajanje ispoucuje   < 650W, ali nece ti uvjek biti u full loadu. Ali posto se bavis 3D grafikom i ako nestane struje bas usred renderiranja onda je gadno. Sa jacim ne mozes fulat.

Ja osobno imam prednapansku zastitu zastekanu u struju i onda u nju UPS, ali to je iz razloga sto sam prvo kupio prednapaonsku i onda poslje i UPS jer mi komp gasio cim je dosla mala oscilacija struje.

Ta prednaponsaka uticnica je dobra stvar cisto radi printera, zvucnika, (bazicnog telefona) i jos par stvari koje se drze kraj kompa, ali inace ne treba.

16 godina
neaktivan
Razlika između UPS-a

Znači ovo od 1400VA/840W prolazi?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Znači ovo od 1400VA/840W prolazi?

Sigurno. Cak sam malo gledo po forumu, jedan forumas ima i7 920 i Radeonku HD4890 i napaja ih sa Crossom od 520W tako da mislim da ti je 750W napajanje previse, ali nema veze, dobro ce doc ako mislis stavljat neku dvoprocesorsku grafu u buducnosti!

U kratko sa tim 1400VA ne mozes pogrijesiti, ipak UPS se kupuje jednom na duze vrijeme i onda se samo mjenjaju baterije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice