Razer Tarantula gameing keyboard

poruka: 45
|
čitano: 8.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Razer Tarantula gameing keyboard
natan13 kaže...
momak kaže...

Što kažete na ovo?  Izgleda ok a i miš dobijem Osmijeh

Super je.

Bolje uzmi to nego da potrosis 800kn na tipkovnicu.

Ta tastatura NIJE SUPER ako je mislis koristiti za igranje malo "brzih" igara tipa FPS (CoD2 i 4) ili nesto slicno. Imao sam je prije mjesec i po  dana i vratio sam je bas zbog toga, jer ne registruje neke tipke i kombinacije i brze pritiskanje vise tipaka uzastopce.
Ako je mislis koristiti u drugim igrama tipa strategije i ostalo e onda bi se mogla pokazati  dobrom.
Ali tipkovnica je odlicna, tipke su veoma dobre, konstrukcija i dizajn odlicni. Da nebi bilo zabune govorim o bezicnoj verziji na koju je dao link.

http://forum.bug.hr/forum/topic/periferija/logitech-cordless-desktop-wave/5672.aspx?sort=act&view=flat

Evo ti moj problem sa tom tastaturom.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
17 godina
neaktivan

Da, odustao sam od tog kompleta zbog bežičnog miša koji je moram priznati i mene malo živcirao dok sam ga koristio (uglavno pražnjenje baterije). A što kažeš na samu tipkovnicu, mislim uzeti žičnu verziju. Što se mišta tiče mislim da nitko neće imati primjedbe na ovo . Iako mi se čini malo previsoka cijena za 1800dpi-a

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2008 22:04 (momak).
17 godina

a uzmes od logitecha set G15 i G9 link:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=101503&id_artikl=101.503.141

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=1012&id_artikl=101.200.078

i pogledaj i odluci se vise :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Da, odustao sam od tog kompleta zbog bežičnog miša koji je moram priznati i mene malo živcirao dok sam ga koristio (uglavno pražnjenje baterije). A što kažeš na samu tipkovnicu, mislim uzeti žičnu verziju. Što se mišta tiče mislim da nitko neće imati primjedbe na ovo . Iako mi se čini malo previsoka cijena za 1800dpi-a

Khmm razerovi miševi imaju previše plastican osjecaj. Kad ih drziš u ruci prelagani su te imaš osjecaj da su napravljeni od najjeftinije plastike.
Egronomija nikad nije bila na strani razera. Iz samog dizajna njihovih miševa vidi se da ciljaju na mlađu gaming populaciju a samim time neiskusnu.
Stavljaju ono svijetlo da izazovu neki wow efekt iako je to bzvz i posve nepotrebno ali djeci se to sviđa i dobro prodaje proizvod.
Da su miševi dobri jesu to stoji. Ali vecina ljudi koju ja znam pa i moja osobna iskustva govore da im miševi nikako ne valjaju šta se tice egronomije.
Obavezno probaj miš prije kupnje kako razerov tako i logitekov. Vazno je da ti sjeda u ruku te da ti odgovara dlanu. 
Jer nema ništa gore od grca u šaci ili kad ti prst neki utrne nakon 4-5 sati neprekidnog igranja.

May The Force be With You DuDe!
17 godina
neaktivan

Danke  Osmijeh

17 godina

Ako uzimas razerovu trarantulu bolje uzmi onu pro.jeftinija je ne znam koliko 100-200kn a razlika je u boji iako vise preporucujem G11 ako ti ne treba onaj LCD ili G15 ako ti treba.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
momak kaže...
zv'jer2 kaže...

Što se tiče tipkovnica bežične su lošije zbog manje pouzdanosti, baterije i minimalnog kašnjenja. To običnom korisniku nije problem, ali ozbiljnom gameru je to nepremostiva prepreka, nađi bar jednu gamersku tipkovnicu a da je bežična...

Kod miševa je razlika očita, kad sam na trenutak prešao sa MX518  na MX1000 počeo sam opasno ginut, i tu nema navikavanja jednostavno signal kasni.

Što se miševa tiče ok, istina, no za tipkovnice nebi baš rekao. Tipkovnica mi ima iste baterije 4 godine! Ako se meni tipkovnica ni miš u 4 godine rada nisu ni jednom "srušili" (izgubili vezu) onda imam opravdano mišljenje da su priče da bežične tipkovnice ne valjaju zbog kašnjenja ili rušenja obično mazanje očiju. Kašnjenje se velikom većinom odnosi na miševe u mp verzijama FPS igara. Što se tipkovnice tiče razlika je zanemarija.

Zna li reći dali taj "wave" dobro ide u igrama ili je čudan oblik tipkovnice samo pogodan za office?

WAVE traži samo navikavanje, na početku je jako čudno i koji put znaš fulat tipku ali kad se navikneš RAZLIKE NEMA. Za bežičnu sam čuo da ima problema s kombinacijama tipki, ja imam sa žicom i može se stisnuti 9 tipki odjednom i sve radi normalno, tak da žičanu preporučam svima, uostalom pogledajte recenzije po netu, nema ko ju ne hvali.
"Um caruje, Dundo Maroje..."
17 godina
neaktivan

Wave mi se nesvidja iskreno...Jednostavno nije dobar za igranje, pogotovo nekih FPSova, gdje treba brzo premicat prstima po tastaturi, a ovo sta ti kazes da zahtijeva navikavanje, naviko bi se i na 20kn tipkovnicu, al zasto u startu uzimat nesta sto nece mozda biti dobro...Probo sam je koristit, ima je brat na kompu koji inace stalno igra igre i kaze da i njemu nevalja, da li je sad to stvar navike ili ne neznam...Samo kazem vlastito iskustvo koje i nije nes posebno

A ove bajke o "taman ocu igrat i prazan mis" i nepouzdanosti pricajte nekom drugom, vece gluposti nisam cuo...baterija traje i vise od par dana intenzivnog koristenja (znam jer po par sati dnevno znam crtat u autocadu), nikad problema sa bezicnim misevima nisam imao, potrosi se baterija? Da i? Sam si si kriv, stavi je preko noci da se puni...Imam MX1000 i MXRevolution i oba 2 misa rade savrseno, pol metra su jedan od drugog, nikad nikakih smetnji nije bilo niti ikakvih problema, a na stolu je jos i mobitel i bezicna tipkovnica i slusalice...Isto spike "cuo sam da ovo" "cuo sam da ono" pusti sto si cuo...recite svoje iskustvo...Cesto se zna desit da je to hrpa dezinformacija koja kruzi okolo ;-)

Bezicna tehnologija je napredovala, a ovi koji pricaju da je zicana pouzdanija od bezicne ili nisu koristili bezicne tipkovnice, ili su imali neko smece ili su pak previse rewieva citali. Ja osobno na dugogodisnjem iskustvu mogu preporucit ova 2 misa npr...Sto se tice gaminga sa bezicnim misevima, nikakih problema...Da ne govorim da je komotniji bezicni komplet, kad cistis stol ili se zelis zavalit u stolicu i tome slicno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 12:53 (mislav_01).
17 godina
Sonny kaže...

Ali, u zadnje vrijeme je sve vise i vise ovakvih tema koje zaista nemaju smisla.

Imam pitanje: jer netko vidi smisao ove teme???

Poanta je: momak je sada faca s novom tipkovnicom, a mi mu se moramo diviti, ili je očekivao odgovore tipa: To stari to ti je odlično, odlična tipkovnica, ti si sada faca itd.
AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Wave mi se nesvidja iskreno...Jednostavno nije dobar za igranje, pogotovo nekih FPSova, gdje treba brzo premicat prstima po tastaturi, a ovo sta ti kazes da zahtijeva navikavanje, naviko bi se i na 20kn tipkovnicu, al zasto u startu uzimat nesta sto nece mozda biti dobro...Probo sam je koristit, ima je brat na kompu koji inace stalno igra igre i kaze da i njemu nevalja, da li je sad to stvar navike ili ne neznam...Samo kazem vlastito iskustvo koje i nije nes posebno

A ove bajke o "taman ocu igrat i prazan mis" i nepouzdanosti pricajte nekom drugom, vece gluposti nisam cuo...baterija traje i vise od par dana intenzivnog koristenja (znam jer po par sati dnevno znam crtat u autocadu), nikad problema sa bezicnim misevima nisam imao, potrosi se baterija? Da i? Sam si si kriv, stavi je preko noci da se puni...Imam MX1000 i MXRevolution i oba 2 misa rade savrseno, pol metra su jedan od drugog, nikad nikakih smetnji nije bilo niti ikakvih problema, a na stolu je jos i mobitel i bezicna tipkovnica i slusalice...Isto spike "cuo sam da ovo" "cuo sam da ono" pusti sto si cuo...recite svoje iskustvo...Cesto se zna desit da je to hrpa dezinformacija koja kruzi okolo ;-)

Bezicna tehnologija je napredovala, a ovi koji pricaju da je zicana pouzdanija od bezicne ili nisu koristili bezicne tipkovnice, ili su imali neko smece ili su pak previse rewieva citali. Ja osobno na dugogodisnjem iskustvu mogu preporucit ova 2 misa npr...Sto se tice gaminga sa bezicnim misevima, nikakih problema...Da ne govorim da je komotniji bezicni komplet, kad cistis stol ili se zelis zavalit u stolicu i tome slicno...

Moja iskustva:

Logitech Wave žičana tipkovnica je meni jako dobra a igram se puno i kaj se tiče gaminga svaka sitnica mi smeta, na početku mi je bilo čudno a sad se bez problema igram i pišem i nikada ne fulam tipku.
Logitech MX1000 bežični miš me razočarao. Godinama koristim MX518 i kada sam nabavio MX1000 (koji nije smeće) probao sam igrati Counter Strike, iskustvo je bilo jako jako loše. Bežični miševi su možda dobri za strategije, rpg-e, razne programe itd. ali za pucačine jednostavno kasne, daju neki osjećaj nepreciznosti, pokreti cursora kao da lebde. (Miš je bio dobro kalibriran i namješten po mom ukusu, da nebi bilo nisi namjestio) Što se tiče baterije ne mislim da je nepouzdana ili da kratko traje nego ne bih mogao podnjeti onaj trenutak kada se baterija isprazni usred igre i zabave, i onda ako nemaš neki žičani miš ili 2 bežična moraš čekati da se ona napuni. Nije minus kratko trajanje baterije nego sama činjenica da baterija postoji i da miš ne može raditi 24/7.

"Um caruje, Dundo Maroje..."
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...
Sonny kaže...

Ali, u zadnje vrijeme je sve vise i vise ovakvih tema koje zaista nemaju smisla.

Poanta je: momak je sada faca s novom tipkovnicom, a mi mu se moramo diviti, ili je očekivao odgovore tipa: To stari to ti je odlično, odlična tipkovnica, ti si sada faca itd.

Nemogu vjerovati da možeš biti takav šup** prema nekome. Nisam se ja pravio važan pred vama, nemam ja novaca na bacanje, nego sam naivno pomislio da ako tipkovnica dođe toliko koliko dođe mora biti iznadprosječne kvalitete te sam mislio srezati troškove negdje drugdje.
Ja sam naime jako zahvalan onima koji su ukazali na to kako bi bilo glupo ako bih kupio tu tipkovnicu.

I poanta ove teme na početku je bila da čujem vaše mišljenje o toj tipkovnici jer je ipak nisam samo tako htio kupiti.

17 godina
neaktivan

jebes tipkovnicu,dodaj još 200 kn i kupi si 4850...

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Molim lock na ovu temu.

17 godina
neaktivan

Je lock al evo da ja nest kazem mozda neko isto zeli al zapravo uzet tarantulu.Ja je imam neko vrijeme i nije tako losa kao sto se govori.Prvo dosta je masivna i velika te s te strane nikakve zamjerke. Drugo izgled je odlican, vizualno je prelijepa a opet proporcionalna i umjerena ne previse kicasta.A sada vazniji dio. Tipke su istina male   i plasticne ali vec nakon par dana se naviknes tako da nisu krivi oni sta su je samo probali, iz prve je cudna. Tipke su solidne osjestljivosti i nisu pretvrde te opcenito pruzaju dobar osjecaj pogotovo za igre. Tipkovnica je nearvano eng i americka   verzija pa nema hr slova a i opcenito ne bih je preporucio za pisanje jer su istina tipke malo manje od tipkovnica za 50 kn, ali za igre nema s te strane problema. Svakojaje mogucnosti tipkovnice su definitivno plus a osvjetljenje samo loga i   dodatnih r bocnih tipaka je odlicno, meni se osobno svida sto nisu sve tipke osvjetljene jer bi bole u oci a osim toga ako imate malo bolji i veci monitor njegovo svjetlo ce vam sigurno omoguciti dobar pogled na tipke pa osvjetljenje svih tipaka i nije toliko potrebno. Ergonomija nije savrsena ali nije uopce toliko losa kako je neki opisuju, a meni osobno dlanovnik odlicno odgovara polozaju dlana te nema nikakvog umora ni nakon dugih igri. Multimedijske tipke su dobre i cesto ih koristim pogotovo za otvaranje win playera i slusanje muzike. Uz nju dobijete i dodatne tipke s slikama pojedinih predmeta tipa bombe, noza slicno sto je naravno korisno i zanimljivo posebice za mp igre. Moja verzija drivera je 2.0 tako da nisam imao nikakvih problema no bilo je slucajeva da sa 1.0 driverom ima odredenih problema, a kojih proguglajte malo. Ima utor za mikrofon i slusalice, osobno nisam probao ali navodno nije previse dobar jel ima sumova bar kod nekih navoda, koliko pouzdano ne znam ali sumnjam da kome ovo treba, kao i pozlacene usb konektori radi brzeg odziva. Sve u svemu meni je to odlicna tipkovnica a najveci problem jest poveca cijena no ako zelite kupiti dobru tipkovnicu ovo je sigurno jedna od njih. Takoder posjedujem razer lachesis mis i destructor podlogu o kojima takoder imam samo rijeci hvale tako da se zajedno lijepo vizualno upotpunjavaju, i nemojte misliti da se ja sad tu nesto havlim ili da hvalim ono sto imam, ono sto sam naveo stvarno i mislim i vjerujem da ce nekomu pomoci oko odabira.Eto ako ste procitali moje misljenje zahvaljujem ako ne onda slobodno nastavite blatiti razera sprem kojemu ja nemam nista lose za reci, bar zasad.

0 0 hvala 0
17 godina
natan13 kaže...
Sonny kaže...

Da,sve vise i vise ih je..
To je zato sto spammeri posjecuju ovaj forum..
Ali svaka cast Luxxu koj sve to rjesava jednim klikom na suspendiraj Smijeh

5 mjeseci
914 poruke
suspendiran

no comment
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice