Razer Piranha

poruka: 6
|
čitano: 5.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Razer Piranha

Evo dobio sam na test ove slusalice,pa reko da misljenja podjelim s vama,mozda nekome pomogne Cool
Pa pocnimo:
Slusalice dolaze zapakirane u crnoj kutiji,i sasvim solidno su zasticene od utjecaja okoline.
Sa slusalicama u kompletu dolazi Razerov prospekt i upute za spajanje na racunalo,i naljepnica,to bi bilo to.
Slusalice se na racunalo spajaju sa 2 konektora + USB.
Slusalice rade normalno i bez ukljucenog usb-a ali onda ne svijetle(jelte treba napojiti sve te ledice sa strujom),osvjetljenje prilicno ljepo izgleda ako volite da sve oko vas svijetli,pri radu se znaju zagrijati ne prejako,ali dovoljno da osjetite kada slucajno stavite prst na slimbol(on zapravo svijetili),ako ste malo smireniji tip,slobodno ostavite usb neukopcan,necete nista propustiti.
Cijeli kabel je dugacak 3 metra i u potpunosti je oblozen nekom vrstom tkanine(neznam kako bi to drukcije nazvao),sto je kod mene ostavilo prilicno pozitivan dojam.
Na kablu se nalazi i potenciometar za glasnocu i kliker za on/off mute moda mikrofona.
Na svakoj slusalici je razerov simbol koji svijetli kada spojimo usb,takoder je i na potenciometru simbol koji takoder svijetli.
To bi bilo dosta za vanjski izgled,idemo sada na zvuk,slike nemogu staviti jer moj samsung e250 nema usb(barem ga ja nemam Viče),drugih mogucnosti slanja slika nemam,a niti kvaliteta nije nesto posebno.
Ergonomija:Slusalice su veoma,veoma lagane,no nemojte da vas to zbuni,kada ih stavite na usi imate osjecaj da bi ih mogli nositi 2dana,zapravo vas nakon pola sata,sat usi toliko bole da ih morate skinuti i napraviti pauzu,tuzno ali istinito(mozda je potrebno samo vrijeme navikavanja,ali svejedno osjetite kako vam je uho zaljepljeno za lubanju).
Same slusalice se nemogu prilagodavati velicini glave,ali sasvim ljepo sjedaju i prekrivaju oba uha,to su barem pogodili Osmijeh.
Zvuk:E tu sam ostao podjeljenog misljenja.Pri slusanju glazbe i surfanju,se to mozda toliko ne primjeti(tu je vec malo prigusen,ali moze proci),ali kad se upali igra i krene se ozbiljno igrat,postanu nekako tihe i imate osjecaj kao da nemaju snage da budu malo glasnije,a prije 5minuta ste slusali muziku i bile su koliko toliko glasne,koliiko god se trudili da cujete sto se dogada oko vas nece vam to tako lako uspjeti.
Nekako mi je sam zvuk prigusen,nije toliko cist,bass nemojte niti ocekivati,jer za to nisu niti namjenjene.Da se razumijemo,zvuk je lijep,ali nije cist i kao da je prigusen i nekako pre mekan,neznam kako bi se drukcije izrazio,uvijek imate osjecaj da to nije to,mozda je manji promjer slusalica utjecao i na kvalitetu zvuka,to je misljenje jos mojih par prijatelja,da nebi bilo da nisam oprao usi Cool
Meni najzanimljivija stvar je potenciometar za glasnocu,kada ga stisate do kraja,zvuka i dalje ima,tj.nije stisano do kraja,to prvi put vidim,zapravo to zna biti korisna stvar kada navecer imate ljude u sobi koji prokraj vas spavaju,pa samo stisate do kraja bez da morate mislit da ce ih to smetati,inace ne vidim neku korist od toga.
Mikrofon svoju funkciju odraduje sasvim solidno,hvata glas dosta dobro,nemam zamjerki na njega.
Sve u svemu malo mi je gorak osjecaj u ustima poslje njih.Za 576 kn se mogu kupiti puno bolje "gamerske" slusalice namjenjene "gamerima",tu pogotovo mislim na max glasnocu koja je bitna kad imas war,mozda si na lanu pa je buka oko tebe,ili jednostavno zelis bolje cuti,to me razocaralo,mislio sam da Razer tu nece kiksat.Da ce kvaliteta zvuka biti savrsena,a zapravo nije niti blizu toga i moje slusalice od 70-ak kn imaju jaci i cisci zvuk.
Nadam se da sam nekome pomogao ovim postom,sluslice obavljaju svoj posao sasvim solidno,ne ma razini svoje cijene(ja bi im dao cca200kn cijenu po ovome),ali ako netko zeli bas takve(malene i lagane),bolje nece naci.Namigiva

Edit:Usporedba glasnoce je radena sa ovim slusalicama  slusalice,koje su se pokazale za gaming veoma dobrima,ali veoma lose kvalitete konstrukcije i tu je Razer s piranhom miljama ispred.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2009 9:04 (Lion King).

1 0 hvala 1
17 godina
Razer Piranha

a neznam iskreno morao bih probat al teško da koje gamerske slušalice mogu nadmašit moje trenutne speed link medusa pro gamer 5.1.

Malo mi je cudno sta su tolko slabe kako ti kažeš jer bi trebale biti jake.

Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E8400@Scythe Orochi | Patriot Extreme Performance 2 x 2 gb DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Razer Piranha
toxic kaže...

a neznam iskreno morao bih probat al teško da koje gamerske slušalice mogu nadmašit moje trenutne speed link medusa pro gamer 5.1.

Malo mi je cudno sta su tolko slabe kako ti kažeš jer bi trebale biti jake.

U usporedbi sa medusom,ove se ne cuju,znam kada igras s njima nesmijes vise od pola pojacat,pucaju ti usi,ove stavis na najjace kao da su stisaneCool
Frend ima meduse,odlicne su,jedino kaj su teske i malo me glava boli poslje njih,ali sve ostalo je odlicnoOsmijehOsmijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
14 godina
neaktivan
Razer Piranha

evo čitam i nevjerujem, da je razer napravio tolki kiks. Imao sam u planu ići si za božić uzet te slušalice, ali dobro da sam ovo vidio pa ču dobrano razmisliti. 

Jedini razlog uzimanja razera je da kompletiram periferiju ( miš, podloga, tipkovnica i slušalice ) al čini mi se da ništa od toga

hvala puno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer Piranha
nije napravio kiks, slusalice su ok, ali da kostaju 200kn....za te novce je najbolje uzeti creative arena
Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Razer Piranha
luka_cro kaže...
nije napravio kiks, slusalice su ok, ali da kostaju 200kn....za te novce je najbolje uzeti creative arena

ma na to sam mislio, omjer cjene i proizvoda :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice