asti gospe!!
Da malo sam sebe citiram :) i btw drago mi je da se vracamo na temu hehe
Posto imas sve crno i volis takvu ajmo rec simetriju boja ja bih definitivno uzeo to pojacalo i floorstandere...svrshit ces kad to stavis kraj stola
Ali kako god odlucis nisi fulao..ili-ili
bih to htio upariti, ali ja sam sam sebi osmislio i napravio taj stol! Tako da on ide od ormara do zida u jedan mm. Visine je 74 cm ako se dobro sjecam, jer mi je to optimalno za moju visinu.
Tako da oni nece stati ispod stola, a da bas budu na stolu... To mi i nije bas. Ne znam da li to utjece na zvuk?
Soba u kojoj mi je racunalo je spavaca! Htio sam da sva uzivancija bude u jednoj sobi :), salim se. Oduvijek sam htio leci igledati filmove. A imam ogroman krevet , tako da je kompjuter obvezno morao biti preko puta njega!
Imas li mozda neki prijedlog ili?
ako nemaš mjesta za floorstandere, onda si bolje uzmi bookshelf pa ih stavi na stol
u principu zvuk treba biti usmjeren prema uhu, a ako floorstandere staviš na stol, to je onda poprilično visoko
dali to izgleda nesto ovako?
E sad..ako je tako dali mozes odmaknut uzglavlje kreveta od zida cca40cm jer predpostavljam da ti zvucnici nikako ne stanu kraj stola , a stavljanje istih na stol ne dolazi u obzir...
Umjetnik i pol..nema sta
Posto imas sve crno i volis takvu ajmo rec simetriju boja ja bih definitivno uzeo to pojacalo i floorstandere...svrshit ces kad to stavis kraj stola
bih to htio upariti, ali ja sam sam sebi osmislio i napravio taj stol! Tako da on ide od ormara do zida u jedan mm. Visine je 74 cm ako se dobro sjecam, jer mi je to optimalno za moju visinu.
Tako da oni nece stati ispod stola, a da bas budu na stolu... To mi i nije bas. Ne znam da li to utjece na zvuk?
Soba u kojoj mi je racunalo je spavaca! Htio sam da sva uzivancija bude u jednoj sobi :), salim se. Oduvijek sam htio leci igledati filmove. A imam ogroman krevet , tako da je kompjuter obvezno morao biti preko puta njega!
Di ti je receiver?
Di ti je receiver?
"Ok, ovo onda uzimam...."
Nisi ništa pasteao,ja bi uzeo na njegovom mjestu Yamahu sa Burr-Brown DAC-om na svim izlazima,i HDMi-jem.
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567576
Definitivno best buy. 350$ makar izvana naručio.
Može uzeti i onaj slabiji model iz Vemila,365V,za 1490kn. I te Missione,kasnije nek dodaje komponente ili se posve odvoji od PC-a.
Nisi ništa pasteao,ja bi uzeo na njegovom mjestu Yamahu sa Burr-Brown DAC-om na svim izlazima,i HDMi-jem.
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567576
Definitivno best buy.
Ne treba mu 5.1, a i voli minimalizam kolko sam ja shvatio..
Stereo pojacalo mu je cisto dovoljno za njegove potrebe, a ovaj Marantz ce pruzit daleko kvalitetnije performanse jer je namjenjen upravo za to..
Stereo pojacalo mu je cisto dovoljno za njegove potrebe, a ovaj Marantz ce pruzit daleko kvalitetnije performanse jer je namjenjen upravo za to..
Namjenjen je ali je malcice (pre)slab za te zvucnike. Jos da mu je jedno 20W +....
Za one Mission zvucnike treba min. 80W jer imaju osjetlivost od 88 dB (sto je malo za bass-reflex)
Dakle, traziti jaceg Marantza. Moja preporuka je da bude iste jacine kao zvucnike ili jaci od zvucnika. Ako bi koristio ovaj (slabi) Marantz mora biti vrlo discipliniran kada odvrce potenciometar da ne bi doveo pojacalo u clipping i pregoreo (obicno) visokotonce
Mada je malo neskromno ali ja bih vas uputio da bacite oko na moj post Snaga zvučničkog sustava. Preporučljiva i dozvoljena snaga
Post je u temu Uvod u zvučničke sustave
Evo, raspored je nesto slicno ovom.
Krevet je stvarno OGROMAN, madrac je smamo 200 x 200, a krevet je 260 x 240, i ima visoko uzglavlje, da se mozes nasloniti, ide sa blagim nagibom prema zidu, tako da mozes leci na njega ali je visine oko 120 cm tako da iza ne mogu ici zvucnici.
Znači da bi praktički i ja mogao spojiti na micro liniju Sonyevu ove Mission zvučnike? Bojim se da ne bi spalio pojačalo unutra,ne znam da li mi je strah opravdan. Ne bi smio pojačavati vjerojatno previše,kako si gore i rekao. Doduše ti si se odnosio na visokotonce u zvučnicima, ali može li se oštetiti i pojačalo ako sistem nije uštiman?
Konkretno linijica je ova,tražim zamjenu za satelite već dosta dugo.
http://www.sony.nl/product/hfs-cd-music-system/cmt-hx30#pageType=TechnicalSpecs
Da li se što bolje spojiti umjesto tvorničkih satelita,imaš kakvu ideju,sugestiju? Ovako na prvu loptu?
Ili jednostavno otvoriti satelite i nakrcati ih kakvim materijalom za dumping boljim?
Znači da bi praktički i ja mogao spojiti na micro liniju Sonyevu ove Mission zvučnike? Bojim se da ne bi spalio pojačalo unutra,ne znam da li mi je strah opravdan. Ne bi smio pojačavati vjerojatno previše,kako si gore i rekao. Doduše ti si se odnosio na visokotonce u zvučnicima, ali može li se oštetiti i pojačalo ako sistem nije uštiman?
Da li se što bolje spojiti umjesto tvorničkih satelita,imaš kakvu ideju,sugestiju? Ovako na prvu loptu?
Ili jednostavno otvoriti satelite i nakrcati ih kakvim materijalom za dumping boljim?
Koliko je meni poznato, pojačalo bi mogao oštetiti ako bi zvučnici imali nisku impedanciju, u tom se slučaju pojačala više griju itd., ne znam kako bi ih drugo mogao oštetiti, tako da ostaje da najviše trebaš paziti zbog visokotonaca. Moj je jedan prijatelj spalio 3 visokotonca sa preslabim pojačalom u zadnjih par godina.
Možeš spojiti bilo koje zvučnike na tu liniju i radit će ti, ali ipak bi bilo bolje da onda u neko dogledno vrijeme kupiš bolje pojačalo, ovo je slabo i loše.
Bilo koji (nemoj skupe i nemoj no-name) book shelf jacine 50-60 W mogu ici na Sony. Recimo da je Jamo dobar izbor....a nije (nisu) strasno skupi.
Na prejake zvucnike gedajmo kao na potrosaca koji zahtjeva mnogo struje da bi se "nahranio". Potraznja (zvucnici) i ponuda (pojacalo) su u raskoraku tako da pojacalo je prinudeno davati vise no sto moze (distorziran signal) pri tom se zagreva (opasnost od pregaranja izlaznog stupnja) a takav jak i prljav signal/struja zaobide skretnicu (clipping) i ide pravo u visokotonce. Ovi pocinju da se zagrevaju i na kraju se prakticno stope.
Mozda Yamaha?
Pozdrav svima, evo da se i ja ubacim u temu posto sam se i ja dvoumio oko Razer Mako zvucnika pa sam odustao. Razloga zasto sam odustao jer sam pomalo razocaran od strane Razera, imam Lycosa tipkovnicu sasvim ok nista extra sluzi svrsi, dobro izgleda, niske tipke, DeathAdder odlican mis prva liga , Mamba lagano razocaranje od misa, skripi, istrosio se desni klik iznutra za te novca govno, Destruktor podloga odlicna a ova Goliathus isto tako, Megalodon 7.1 ajde ok su dobar zvuk na stereo za muziku, fali malo basa po meni, 7.1 je stvarno za pohvalu na igricama i za filmove.A ovo sta ti momci kazu da je bolje uzeti neke foolrstand zvucnike i dobro pojacalo su totalno u pravu , kupis to i miran si.
Evo, raspored je nesto slicno ovom.
Krevet je stvarno OGROMAN, madrac je smamo 200 x 200, a krevet je 260 x 240, i ima visoko uzglavlje, da se mozes nasloniti, ide sa blagim nagibom prema zidu, tako da mozes leci na njega ali je visine oko 120 cm tako da iza ne mogu ici zvucnici.
Nisam mislio iza nego jedan lijevo i jedan desno tako da pomaknes krevet prema vratima..to bi ti bila najbolja opcija ili da premjestis ormar iza vrata ako ti stane...looool citavu sobu cemo ti demolirat xD
Ako ne onda mozda ove ili ove ili potrazi sam pa vidi sta ti se svida..
Ako ces ic na floorstandere onda uzmi ovo
šta ti bilo sa zvučnicima, jesu pregorili ili nešta drugo u pitanju
ja se nebi baš zekio previše sa drugim zvučnicim, sve je to li-la, jer to pojačalo je pravljeno isključivo za te zvučnike, tako da te ne treba iznenaditi da su oni možda čak i na 2 ohm-a (imao sam takav slučaj)
dakle postojala bi opasnost od rikavele (mislim što je sigurno, sigurno je)
dakle ako su ti driveri vrisnuli, njih možeš bez ikakve muke zamjeniti
Koliko je meni poznato, pojačalo bi mogao oštetiti ako bi zvučnici imali nisku impedanciju, u tom se slučaju pojačala više griju itd., ne znam kako bi ih drugo mogao oštetiti, tako da ostaje da najviše trebaš paziti zbog visokotonaca. Moj je jedan prijatelj spalio 3 visokotonca sa preslabim pojačalom u zadnjih par godina.
Možeš spojiti bilo koje zvučnike na tu liniju i radit će ti, ali ipak bi bilo bolje da onda u neko dogledno vrijeme kupiš bolje pojačalo, ovo je slabo i loše.
Zahvaljujem na brzom odgovoru, ma nije slabo,dobro je za ono što mi treba,a to je u hodu okačiti u njega USB stick, ili poslušati s vremena na vrijeme kakav original CD, nemam trenutno novca za neke egzibicije. Vidjeti ću sad kad Batisti pošaljem Z2300 što ću iskombinirati za sebe.
Bilo koji (nemoj skupe i nemoj no-name) book shelf jacine 50-60 W mogu ici na Sony. Recimo da je Jamo dobar izbor....a nije (nisu) strasno skupi.
Na prejake zvucnike gedajmo kao na potrosaca koji zahtjeva mnogo struje da bi se "nahranio". Potraznja (zvucnici) i ponuda (pojacalo) su u raskoraku tako da pojacalo je prinudeno davati vise no sto moze (distorziran signal) pri tom se zagreva (opasnost od pregaranja izlaznog stupnja) a takav jak i prljav signal/struja zaobide skretnicu (clipping) i ide pravo u visokotonce. Ovi pocinju da se zagrevaju i na kraju se prakticno stope.
Mozda Yamaha?
Također zahvale,tako sam nešto i mislio,Jamo ili Yamaha - samo nisam znao model. Onda možda najbolje da bude taj.
šta ti bilo sa zvučnicima, jesu pregorili ili nešta drugo u pitanju
ja se nebi baš zekio previše sa drugim zvučnicim, sve je to li-la, jer to pojačalo je pravljeno isključivo za te zvučnike, tako da te ne treba iznenaditi da su oni možda čak i na 2 ohm-a (imao sam takav slučaj)
dakle postojala bi opasnost od rikavele (mislim što je sigurno, sigurno je)
dakle ako su ti driveri vrisnuli, njih možeš bez ikakve muke zamjeniti
Ma nije im apsolutno ništa nego mislim da to pojačalo na ovako ipak grbavim satelitima ne pokazuje svoje pravo lice, i da to može puno bolje svirati. I ovako je solidno kakvog smeća ima u tom svijetu micro-linija za 1000,1200kn. Ali u trenutku kupnje (prije cca. 2.5g - to je bilo nešto gotovo najbolje što sam za tu lovu našao, tj. - dobio na poklon)
Ide zahvala također.
1399kn par, Kliptsch mislim da nema bolje kupnje trenutno na našem tržištu,redovna cijena im je 2400.
http://www.klipsch.com/na-en/products/rb-51-specifications/
http://www.audiocinema-art.hr/akcije/klipsch-reference-iv-serija/
8 ohma impedancija, morala bi linijica fino i rasterećeno raditi.
Uh..već vidim gdje je otišao novac od Z2300 LOL.
Hmm,sad još pitanje kako ih spojiti..
http://img202.imageshack.us/i/94821109.jpg/
Koji kablovi mi trebaju Lazare?
1399kn par, Kliptsch mislim da nema bolje kupnje trenutno na našem tržištu,redovna cijena im je 2400.
http://www.klipsch.com/na-en/products/rb-51-specifications/
http://www.audiocinema-art.hr/akcije/klipsch-reference-iv-serija/
8 ohma impedancija, morala bi linijica fino i rasterećeno raditi.
Uh..već vidim gdje je otišao novac od Z2300 LOL.
baš sinoć poregledao cijelu ponudu
ako ti je puno mislim da ima i od psb-a za malčice manje love, iako bi osobno išao na rb-81 ima stvarno fantastičnih 100 dB što će više nego rasteretiti tvoju liniju
Samo pitanje onoga što je Lazar rekao,ne bi trebao pretjerivati sa RMS-om. Mislim da je plafon prekoračenja da okačim ove od 75W po kanalu na liniju od 2x50W. Ne bi smjelo biti problema pri normalnom slušanju - pod tim mislim stvarno normalno, ne budim susjede hehe linijom niti imam kućne tulume, jedno prosječno Rock i Metal slušanje na 30-40% glasnoće.
http://www.klipsch.com/media/news-center/reviews-press-pdfs/SonandImageEnglish.pdf
Tu je i rivju, ali cijelog seta.
Samo pitanje onoga što je Lazar rekao,ne bi trebao pretjerivati sa RMS-om. Mislim da je plafon prekoračenja da okačim ove od 75W po kanalu na liniju od 2x50W. Ne bi smjelo biti problema pri normalnom slušanju - pod tim mislim stvarno normalno, ne budim susjede hehe linijom niti imam kućne tulume, jedno prosječno Rock i Metal slušanje na 30-40% glasnoće.
dokle god ne teraš do max nemaš problema, pa makar zvučnici bili 300w
zato i kažem da bi 81 bio bolji izbor, jer ti je pri manjoj jačini glasniji zvučnik, 92 naprama 97 dB, iako mislim da znaš ali napisat ću, dakle razlika između 2 dB (npr, 92 i 94 dB) ti je duplo glasnije, sad zamisli kolika je razlika između 97 i 92 dB pri isto odvrnutom kotačiću (nije to sada nešta ajme ogromno ali svakako i više nego osjetno)
Nisam mislio iza nego jedan lijevo i jedan desno tako da pomaknes krevet prema vratima..to bi ti bila najbolja opcija ili da premjestis ormar iza vrata ako ti stane...looool citavu sobu cemo ti demolirat xD
Jbt, ovo mi se cak i svidja (raspored), samo ne znam kako ce mi to utjecati na zvuk? Mislim to sto ce mi dolazit odozada. Ili se to ni ne primjeti tako?
Ima lli neke znatne razlike u zvucnicima na stalku i bez? Osim visine?
Jbt, ovo mi se cak i svidja (raspored), samo ne znam kako ce mi to utjecati na zvuk? Mislim to sto ce mi dolazit odozada. Ili se to ni ne primjeti tako?
Ima lli neke znatne razlike u zvucnicima na stalku i bez? Osim visine?
Naravno da ima...ali mislim da ces imat bolji bas iz fstandera.
No daj na kraju reci sa kolko para raspolazes pa da sloziimo nes adekvatno :p
Pa recimo 5000 kn.
Stane sve u to,i receiver,i pojačalo,cd player i zvučnici. Predlažem kombinaciju novog i polovnog. Ovisi misliš li spajati na komp, ili možda iskoristiti kućno kino kao CD player, pa preko HDMI-ja na receiveru poslati signal, onda ti zaseban u pravilu i nije potreban*.
Uh,5000kn je lijepa svota. Kreni od provoxa i audio-video-cinema arta svakako, i pregledaj proizvode na akciji.
2200,Cambridge Receiver :
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=283
Pojačalo i CD player* :
http://www.avguide.com/review/nad-c-325bee-integrated-amplifier-and-c-525bee-cd-player
Zvučnici mogu proći oni za 899kn Missioni.
Isprike za subjektivnost,tako bi ja sebi složio za 5 000kn, koji sam laik za ovo područje manje više. Cca. 5500kn ispadne ali mogu se ovi NAD-ovi naći i polovni,isti modeli a dosta povoljnije i do 30%.
Meni samo trebaju zvucnici za racunalo :), nikakvo kucno kino, cd playeri itd. Samo 2.1 zvucni sistem za PC (na koji je spojen i projektor).
Samo to, ok neka bude kvalitetno i super ali ne nesto sto studijske kvalitete posto je prije svega nepotrebna za mp3ce i ripane filmove. (znam da je studijski zvuk gol, i stim losiji za slusat(vecini)).
Ali hvala na prijedlogu.
Ajoj, ti 2.1 tražiš za PC? Za 5 000kn. Uf..
Moze to biti 2.0 sa pojacalom itd. Ali sam htio reci da mi je samo potrebno za to, nije mi potrebno kucno kino.
Bili su deklalrirani da su 2 Ω ? Ili si ti mjerio?
[edit]
*bes ga, 2 Ω je skoro kratak spoj