ledice iritiraju...
turn off...
ledice iritiraju...
turn off...
Nisam gamer niti se "bavim gamingom" ma sta to znacilo. Ali citao sam recenzije saitekovih proizvoda i to je izgeldalo nesalomivo i neunistivo. Jos kad sam vidio onaj joystick uz koji dobije imbus kljuc pa ga konfigurisi kako hoces pao sam na dupe. Takve proizvode volim. Kvalitetne i funkcionalne. Ledice mi ne znace nista u zivoti.
Saitek je od 2007. u vlasništvu tvrtke Mad Katz, u zadnje vrijeme popularne zbog Cyborg R.A.T miša, nedavno puštenog na tržište (kad si već spomenuo imbuse)
Mislim da još uvijek Saitek nema konkurencije što se tiće periferije i joysticka za avio simulacije
Fantazija. E tako se prave proizvodi ako zelis da napravis nesto neuobicajeno a ne ofarbati u kricavu boju i dodati ledice koje ne sluze nicemu. FANTAZIJA!!!
Ledice su za djecu koja se hoce pohvalit svojim misem. Svakoj "nonmousefetish" osobi bitne su performanse i ergonomija.
S kojim se misevima igraju 80 % turnira u Multiplayerskim igrama??Ja pratim MP scenu
Je l' znaš što znači riječ sponzor?
Meni je saitekov gamepad riknuo u roku 2 mjeseca, možda samo nisam imao sreće.
A možda si imao jamstvo.
Ako nisi, nije star 2 mjeseca...
A možda su u šumi...
Imao sam, ali iskreno nije mi ga se dalo nosit na reklamaciju. Ionako više ne koristim gamepadove (dosta mi je utrka, sad igram samo fps-ove i rpg-ove).
Ako ti nakon 2 mjeseca ne treba više gamepad, onda ga nisi trebao ni kupovati.
Ccc... Pokloni ga nekome da ga reklamira kome će koristiti.
Nemoj se ljutiti stari moj, ali koji si ti faktor da ideš nekome takve savjete dijeliti.
Šta tebe brige dal sam kupio gamepad da ga koristim 5 godina ili 5 dana.
Igrale su mi se vožnje, htio sam voziti sa gamepadom, kupio sam ga, igrao, dosadilo mi + gamepad krepao i gotova priča.
Nemoj se ljutiti stari moj, ali koji si ti faktor da ideš nekome takve savjete dijeliti.
Igrale su mi se vožnje, htio sam voziti sa gamepadom, kupio sam ga, igrao, dosadilo mi + gamepad krepao i gotova priča.
Čovjek izrazava svoje mišljenje po članku 38. Zakona republike Hrvatske koje jamči slobodu izrazavanja misli i osjecaja.
Čovjek izrazava svoje mišljenje po članku 38. Zakona republike Hrvatske koje jamči slobodu izrazavanja misli i osjecaja.
/facepalm
Ima pravo podignuti tuzbu protiv tebe -;)
4 godine imam mx-a. Po meni najbolji miš za igranje. Zapravo je sve stvar navike. Ako imaš veliku šaku, svidjet će ti se.
ovako...1. Razer for gamers by gamers
2. IMA I ABYSSUS TIPKU ZA DPI ISPOD MISA
3.ABYSSUS IMA 3.5 G LASER
4.ABYSSUSOVA JE MANA JEDINO STA IMA 3 TIPKE
RAZLIKA JE 3500 DPIA ILI 2000 :S
MX 518 PUUNO LOSIJI MIS OD ABYSSUSA GOWORIM VAM IZ ISKUSTVA
Ajde ti meni objasni (vidim da ne znaš) što je dpi i kakve on veze ima s kvalitetom miša?
Ja sam imao nekog trusta sa 3200dpi i 5 tipki za 150kn, zar je i on bolji od mx518?
Ja tebi goworim da nisi baš inteligentan. Ugasi caps lock i govori hrvatski.
mx518 NIKAD KAO NIJEDAN RAZEROV MIS!NIKAD
razer samo igra na ljepotu prozvoda
imam mx 518 nekih 4-5 god i odlicno radi neunistiv je. a za razer ne znam imo sam tipkovnicu sam crkla =/
Isprobao sam oba dva. MX518 mi ima jedan frend i mis je odlican, pogotovo za CS. Jučer sam pukim slučajem skužio da mi frend iz razreda ima Abyssusa pa sam iza škole otišao do njega da ga probam. Od mx518 oblik mi se vise svidja, Abyssus mi nekako ne sjeda u ruku. A što se tiče performansi, pa razlika nije vidljiva.Što se tiče kvalitete MX onako daje dojam čvrstoče dok za Abyssus imam osjećaj da je šupalj da tako opišem. Ne volim svijetleće miševe općenito jer uvijek igram u mraku, a ne želim da mi nešto svijetli kad skinem ruku s miša.
MX518 me osvojio, ako budem uzimao novi komp ide i on. Ali opet kad bi njega uzeo morao bi downgradeat hardware PCa kojeg mislim kupit, tako da je najvjerojatnija situacija da cu ic na RX1000 jer mislim da nisam u tolikoj mjeri profesionalni igrac da moram imat skupi mis. Trenutno igram CS na Trustovom mišu od 60kn i neloš je. Za CS ne igram turnire pa mi nije bitno imat dobru opremu, CS igram PUB server i mix/cw nekad s kolegama.
Znači moj savjet je: Ako se želite bavit igrama na višoj razini ili radit u grafičkim programima izdvojite novce za miš, ali ako igre igrate 4fun ako to nije nista ozbiljno(velike game lige itd..) zadovoljit ce vas i miš od 100kn. I pouka koju sam ja izvukao iz trojesecnog citanja BUG foruma: Miš ne kupujte misleći na to da će te bolje igrat, miš kupujte radi ergonomije i kvalitete. Razlike u perfomansama miševa su minimalne, ali ergonomija je najvažnija.
Ako svi hvale MX518 ali vama nesjeda u ruku, kupite Abyssus jer vjerujem da će vam bit lakše igrat s mišem koji vam daje osjecaj udobnosti nego s mišem koij vas žulja i ne odgovara ruci.
To je moje mišljenje.
Ja trenutno koristim mx518. I mis mi ok sjeda u ruku sto se tice lijeve strane. Ali sa desne strane gdje mi treba doci mali prst nema nista tako da ga ili moram drzati nekak poviseno, od cega mi pocne trnuti ta strana ruke ili ga spustiti dolje na podlogu sto me usporava i nervira.
Drugo sto mi se ne svidja je to sto ima samo 3 nozice, na desnoj strani ih nema tako da kad ga naglo povucem ulijevo, desna strana misa struze po podlozi. To se jos vise istice posto je mis oblikovan tako da ima pad na desnu stranu zbog cega ga je jos lakse nagnuti.
I trece, optika mu nije bas najbolja, ja koristim tamno sivu mat podlogu i prilikom sporijeg povlacenja misa po podlozi primjecujem da kurzor preskace odnosno zastajkuje.
Ujedno tipka za smanjivanje DPI-a je malo zeznuta jer ju moram jako stisnuti da primi promjenu dok ona za povecanje osjetljivosti reagira na djelic sekunde.
Kabel je dosta krut i prvih 4 dana sam proveo vise vremena ravnajuci ga nego igrajuci. Nesto tanji kabel ili pleteni kao sto steel series koristi bi bio bolji, ali eto ne mogu se ocekivat cuda nebeska od misa starog 5 godina.
Ne bih ga preporucio nikome sa malim rukama, iako je mis ekstra lagan njegova duzina bi nekima mogla predstavljati problem.
To bi bio moj dojam o tom misu, za 220 kuna koliko trenutno kosta dobije se dosta dobar gaming mis, ali se ujedno za 150 kuna vise moze kupiti puno bolji.
Idealan mis za pocetnike gamere koji zele udobnost i relativno dobru preciznost a da ne moraju potrositi puno novaca.
ja imam abyssus i 64bit windowse i nikakvih problema sa driverima
po cemu je promasaj?zato sto ima manje tipki od 518?jer nije dizajniran samo za desnjake?
svako ima svoj ukus.i abyssus je dobar mis.imam ga i nije promasaj.
neko je ljevak i ne pase mu mx518.i nema puno proizvoda za ljevake
a abyssus je bas za takve ljude
ja nisam rekao da je dizajniran za ljevake nego da je i za ljevake jer znas i sam da nema puno gamerskih miseva koji su radeni za oba dvije ruke a kamoli za ljevake.
znam da vas muci sta nema puno tipki i zato pljujete po njemu.
svaki mis je poseban na svoj nacin.
i nije ova tema otvorena da se pljuje nego da covjeku pomognemo koji da mis kupi.
neka kupi koji je njemu bolji.
jos bi bilo dobro da mu i curu biramo
vrijedi sigurno 200kn, lijep,kvalitetan, do 3500dpi, dobar za fps-ove ,dobro lezi u ruci ali opet malo tipki :S
ima death adder koji je po meni najbolji mis