Problem s internetom

poruka: 7
|
čitano: 2.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s internetom

Znaci prije mozda 4-5 dana dosao mi je covjek iz tcom-a jer sam iz zvao da mi zamijene router. Imao sam Zyxel zamijenili su mi ga sa Thomsonovim.Rekao je da ce trebati da se internet ucita malo vrimena.Zvao sam tcom ponovno i rekao da neradi pa smo pregledali u cmd-u ping itd. I sad oni mi rekli da je otisla mrezna kartica. mozete li mi vi reci je li to problem ili neki drugi  i kako zamijenit mreznu... !!!

If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s internetom
Saint96 kaže...

Rekao je da ce trebati da se internet ucita malo vrimena.

kako zamijenit mreznu... !!!

Ne znam zašto bi trebalo vremena da se učita?! Internet ti je trebao raditi odmah pred njim. 

Ako je mrežna otišla kupiš novu Link imaš ih po raznim cijenama, i ubaciš u pc.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 12:02 (mario1990).
14 godina
neaktivan
Problem s internetom

u koji se slot ubacuje??!?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u PCI

16 godina
Saint96 kaže...

u koji se slot ubacuje??!?!

-ako kupiš PCI karticu, u PCI.

-ako kupiš USB karticu, u USB.

-ako kupiš PCIex, u PCIex,  ...

druge moguće (starije) utore ćemo preskoćiti kao PCMICIA ili ISA...

Pošto u popisu imaš više računala, nije problem provjeriti dali radi linija (internet), kabel i tako biti siguran da je uopće uzrok NIC kartica. Može biti i sam driver ili nešto treće... ako su tako rekli tcomovci, moguće (ili su se samo riješili brige).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 14:23 (ihush).
14 godina
neaktivan
Problem s internetom

a pokusali smo sve.. ali to je problem sa kompom.. ovim glavnim... ne kuzim radila sve do promjene routera

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Saint96 kaže...

a pokusali smo sve.. ali to je problem sa kompom.. ovim glavnim... ne kuzim radila sve do promjene routera

-sve radi, pa (jednom) više ne radi.

- npr grmljavina/struja je moguć uzrok kvara routera, logično istovremeno je mogla pregoriti i mrežna (što vjerojatno tekomovci predpostavljaju) ... ili najbanalnije kontakt na RJ45 je loš tj možda je dobro dodirivao pinove na starom, možda loše na novom itd.

procedura otkrivanja, odspojiš i ponovo spojiš kabel, OS mora reagirati. Ako nema nikakve reakcije tad kartica ne radi (jer sad predpostavljamo da sve ostalo radi). Uzrok može biti kvar ili deinstaliran driver ili disejblana mrežna. Ako se pojavi nešto/reakcija OSa kod priključivanja, tad je možda samo loša postavka ili smetnje itd..

- sve soft uzroke možeš eliminirati bootanjem s LiveCDa npr ubuntua, i po logici je tad kvar u kartici (ne u routeru-kablu ako radi na drugim PCima).

- nove kartice su cca 30-50kn (obično Fast-100Mbs) dok su do 90-150 pojedine GBE-1000Mbs, ali za internet (router je na 100) svejedno. WLAN su 70-200kn.

- ako je crkla onbord mrežna, možeš (moraš) islkučiti u BIOSu

. ..još bolje, ako je MBO pod garancijom treba probati reklamirati.. jer može biti problema (ali i ne mora, svejdno probaš).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 12:40 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice