Problem sa head-setom - jeka

poruka: 8
|
čitano: 2.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Prije par dana kupio sam headset Genius HS-300N. Koristim TeamSpeak3 za razgovor s frendovima. Ali problem je u mikrofonu (vjerojatno).

Kada netko drugi govori ili kada ja pustam neku muziku ili video na youtube-u preko mojih sluski se cuje jeka i to drugima smeta. Neznam kako da to popravim. Pokusavao sam pojacati capture na TS-u. Probao sam neke opcije u IDT Audio promjeniti. Ali uzalud. Ili se cuje jeka, ili se ja uopce ne cujem. Molim pomoc.

0 0 hvala 0
17 godina

Možda malo glupo pitanje, ali da li su ti u tom trenutku isključeni zvučnici?

Koji Windowsi?

Da li si pokušao malo se igrati sa postavkama u Sounds and audio devices ili Realtek audio manager-u?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 15:20 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa head-setom - jeka

Problem postoji zato što se mikrofon nalazi blizu zvučnika u lijevoj slušalici, u srebrnoj cijevi na koju pričvršćuješ cjevčicu koja ide do usta - isti problem postoji kod HS-2N kojeg sam imao. Riješio sam ga tako da sam uzeo ručicu s NCAT mikrofonom sa starog Labtecovog single side headseta, otvorio lijevu slušalicu 2N headseta, izvukao i odspojio mikrofon koji se nalazi u cijevi uz slušalicu, pričvrstio novu ručicu (uz malo prilagodbe) i zalemio žice mikrofona na žice kabela headseta. Softverska rješenja ne postoje - jednostavno, mikrofon hvata zvuk sa lijevog zvučnika.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 15:23 (hrx).
14 godina
neaktivan

da zvucnici su iskljuceni. windowsi su XP. Ne nisam probao nista u Sound and audio devices jer niti neznam sto bi trebao tamo postaviti. Nisam bas neki profesionalac sa tim. Znam samo osnove. Bilo kakva pomoc je dobrodosla.

14 godina
neaktivan

da slazem se sa hrx-om.. i ja sam na to pomislio.. imam stari headset kojem vjerojatno jos mikrofon radi.. hvala na savjetu

17 godina

Ako nije isti slučaj kao što hrx navodi, onda probaj ovako:

Control panel > Sounds and audio device

U kraticama "Audio" i "Voice" se probaj igrati sa postavkama Volume...,

Advanced (ako je ponuđeno u opcijama) i pogotovu "Test hardware..."

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Problem rjesen. Hvala Matozan. Igrao sam se malo sa postavkama i bilo je uspjesno :).

17 godina

Nema na čemu, zato smo ovdje da jedni drugima pomognemo. {#}

Hint: postoji tipka HVALA! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice