Problem sa genius 5050 5.1

poruka: 11
|
čitano: 4.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

spojim sve kabele kako treba,3 na matičnu koja se račvaju na 6 kabela i tih 6 na sub,satelite isto spojim i sad kad odaberem da mi stavi 5.1 sistem ne prepozna mi rear zvučnike te kad stavim auto test ovi rear(zadnji koji su fizički malo manji od front zvučnika) mi uopće ne sviraju

kad stavim 7.1 u realtec hd manageru i pokrenem auto test tada sviraju...zbog čega se to događa? da li je pokvarena matična,F_AUDIO ili nešto treće? probao sam već mijenjat svašta u postavkama,napravio reinstal drivera ali opet ništa

i očekivao sam da će zvučnici bit puno glasniji i sa kvalitetnijim zvukom,slabo se čuju a imaju 150W

http://www.pohrani.com/f/1F/7w/2KO7aAQr/1/71.png

http://www.pohrani.com/f/25/zy/2TSNkgKh/1/untitled.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 20:17 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

jesi siguran da nisi krivo u štekao te zadnje?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Problem sa genius 5050 5.1

Skini nove drivere, ali ne sa Gigabyte stranice nego od Realtek-a...

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

PS - DriverSweeperom makni ta modana điđibajt smeća od drivera...

PPS - Priušti si barem Audigy SE, ili X-Fi... I uživaj u pravom zvuku.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...

jesi siguran da nisi krivo u štekao te zadnje?

a mislim da nisam ništa krivo,sve je po boji,od matične idu crni,narančasti i zeleni 3.5mm konektori

Don Kihoty kaže...

Skini nove drivere, ali ne sa Gigabyte stranice nego od Realtek-a...

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

PS - DriverSweeperom makni ta modana điđibajt smeća od drivera...

PPS - Priušti si barem Audigy SE, ili X-Fi... I uživaj u pravom zvuku.

stavio sam te,opet sve isto...rear zvučnici ne sviraju...jedino kad stavim 7.1 onda se čuju

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 21:42 (M4X).
15 godina
neaktivan
M4X kaže...
stavio sam te,opet sve isto...rear zvučnici ne sviraju...jedino kad stavim 7.1 onda se čuju

RTFM Belji se Ako ti ploca podrzava 7.1, a koristis 5.1, crni jack bodes u sivi na ploci, znaci ne rear L/R nego side L/R ili kako ti je vec oznacen.

Namigiva

17 godina
odjavljen
Dr.Ninja kaže...
M4X kaže...

RTFM Belji se Ako ti ploca podrzava 7.1, a koristis 5.1, crni jack bodes u sivi na ploci, znaci ne rear L/R nego side L/R ili kako ti je vec oznacen.

Namigiva

ploča podržava 2/4/5.1/7.1 zvuk

izgleda da sam uspio,prebacio sam crni na sivi i sad kad stavim auto test na 5.1 svih 6 zvučnika se čuje......inače probao sam to i prije ali nije funkcioniralo...s ovim driverima šta mi je dao Don Kihoty sad radi

12 godina
neaktivan

Imam skoro isti problem, meni rade samo prednji zvučnici, centralni,woofer i zadnji uopče ne funkcioniraju. Na CP sam htio promjeniti postavke na 5.1 ali nema toga ponuđenog. Tamo prikazuje samo prednja dva a ostale ne prepoznaje. Ako bi mi itko tu mogao pomoći bio bih mu zahvalan jer stvarno želim isprobat kak rade! :D

15 godina
protjeran

Popuni "Moj PC" u profilu.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan

Jesam, neke sitnice.. ali više me to ne zamara,napravio sam reinstal drivera i sad prepoznaje zvučnike, ali problem je što kod gledanja filma ili slušanja glazbe i dalje "odbijaju poslušnost" woofer,centralni i zadnji,samo prednja dva rade dok na testiranju svi rade savršeno.

I na YouTube-u rade savršeno, svih 6

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 0:44 (Speedo779).
15 godina
protjeran

Skini Specy pa si popuni PC kako spada, najbitnija stvar ti je MBO.

Zašto nemaš zvuka kod glazbe/filmova/YT-a itd?

Zato što je sam zapis stereo.

MP3ce možeš upmixati na 5.1 (ili bolje 4.1) sa dobrim playerom kao što je Foobar.

Filmove isto tako, promjerice s SPlayerom.

A filmovi koji su 5.1 će normalno raditi na svim kanalima.

Što se tiče woofera, on uvjek dobija signal i uvjek radi. Za njega nema posebnih podešenja,

osim glasnoće.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan
Baš sam uredio prijašnji komentar, na YT sve savršeno radi a Specy upravo skidam
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice