Printanje preko interneta

poruka: 13
|
čitano: 8.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zna li netko dali je moguce printanje sa udaljene lokacije, recimo da mi je printer spojen na router a ja iz drugog grada ili drugog kraja svijeta printam na njemu! Dakle da moj printer ima svoju stranicu na internetu tipa http//www.mojprinter.com ili da se u browser samo upise adresa kao za ruter 192.168.1.1 i da je odmah omogucen pristup printeru i njegova upotreba.Malo sam guglao i naisao sam na neke protokole u windowsim-Internet Printing Protocol ili pomocu remote desktopa i sl. Ali sve mi se to cini pomalo kompleksnim , zna li netko za jednostavniji nacin. Dali se moze zakupiti hosting i na njemu omoguciti pristup printeru ili tako nesto?

Optima Telekom 2.048/256 kbps - Bnet Total Tv 2x

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jednostavnije od OVOG vjerojatno ne ide. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da zaboravio sam reci da sam nasao i taj program,hvala sto si me podsjetio:) Slazem se sa tobom da je to definitivno najjednostavnije rijesenje ali me ipak zanima dali je moguce nesto i od onoga sto sam vec napomenuo-nesto poput hostinga-pa onda bolje da placam tu u Hrvatskoj nego   nekom vani. I jos jedna stvar,koristim Windows 7.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Printanje preko interneta
vombat kaže...

Da zaboravio sam reci da sam nasao i taj program,hvala sto si me podsjetio:) Slazem se sa tobom da je to definitivno najjednostavnije rijesenje ali me ipak zanima dali je moguce nesto i od onoga sto sam vec napomenuo-nesto poput hostinga-pa onda bolje da placam tu u Hrvatskoj nego   nekom vani. I jos jedna stvar,koristim Windows 7.

Onda ti preporučam nešto tipa OVOG.

A hosting priču zaboravi - neisplativo i nepotrebno.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan

Uredu decki, hvala vam na savijetima,jos cu ih prouciti pa cu vidjeti kako dalje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem dijeljenja printera

Imam da PC koja se nalaze na dva stola, jedan u blizini drugog. Prvi je preko ADSL modema povezan sa internetom. Iz modema sam se sa PC povezao preko USB porta,  a mreznim kablom sam preko rutera podijelio internet po kuci. Na drugom PC imam internet drugog provajdera koga sam uveo u taj drugi PC mreznim kablom. Problem je u tome sto sada ne mogu dijeliti printer koji je prikopcan pa comp sa ADSL modemom. Kako da sada stampam i sa drugog kompjutera, a da ne koristim internet sharing printanje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem dijeljenja printera

Ne kontam, pa nisi samo 'internet' podijelio mrežnim kablom. Ako imaš mrežu, u čemu je problem?

Edit,

Skontao, nisi umrežio ta dva računala? Svaki je na internetu preko drugog providera? Zašto i taj pc ne umrrežiš, nema mrežnu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 16:03 (bed).
17 godina
neaktivan

Ako imaš Google account i koristiš Chrome browser onda probaj Google Cloud Print

Ima i ekstenzija za Chrome Print Using Google Cloud Print™

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 17:23 (DragonShit).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oba imaju mreznu. Na jednom racunaru u mrenoj je kabal sa air livea, a na drugom kompjuteru kabal iz cetvoroportnog ADSL modema. Probacu ovo sa Googlom.

16 godina
neaktivan

Google, nazalost, nije ono pravo za moje potrebe. Ima li mozda neko hardversko rjesenje, a da nije kupovina jos jednog printera.

16 godina
neaktivan

Obje mrezne su zauzete, jedna ADSL cetvoroportni modem, povezan sa compom mreznim kablom, na drughom Air Live, konekcija 2, odnosno drugi provajder, mrezni kabal.

17 godina
odjavljen

Imaš dvije opcije: Dodati drugu mrežnu u taj PC, spojit ga na drugu mrežu, ali mu staviti da ne može na net preko te mreže (imaš network priorities ili tako nešto + staviš manual IP bez default gateway-a).

Druga opcija je hamachi ili neki sličan program za VPN koji podržava printer share preko virtualnog lana.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan

To je rjesenje. Probacu sa Hamachijem, ako ne bude islo onda kupujem jos jednu mreznu karticu. Hvala na pomoci.{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice