Preporuka tipkovnice

poruka: 15
|
čitano: 3.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Preporuka tipkovnice

Čini se kako sam izbor suzio na G510 ili Razer Black Widow. Hmm.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 19:24 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka tipkovnice

brate logitech je uvijek bio logitech i ostace....mani se sr*** kao razer ili stealseries (osim sto imaju dobre podloge) i da nekazem da nevaljaju al ono logitech rulz!

NoThInG CaN't StOp Me !!!
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka tipkovnice

Meh, Razer kod Black Widow koristi Cherry prekidače, a ti sa svojom dokazanom izdržlivošću od 30+ godina pometu bilo koji Logitech.

Daleko da je Logi loša firma, ali Cherry je Cherry (btw najstariji još uvijek postojeći proizvođač tipkovnica)

OT

I nije neka dvojba: ako želiš mehaničke prekidače uzmi Black Widow, ako želiš gumene, Logitech.

Jednostavno.

16 godina
neaktivan
Preporuka tipkovnice

Ako ti je primarna namjena često tipkanje dužih tekstova svakako onda Razerovu. Ako manje tipkaš, a više koristiš komp za igranje i trebaju ti razni dodatci onda G510. Inače, s obzirom da imam G510 mogu ti iz prve ruke reći da je osječaj tipkanja fenomenalan, posebice s obzirom da je membranska tipkvonica.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Preporuka tipkovnice
Ja imam Logitech G19 i nije mi zao jedne kune za nju, stvarno sam zadovoljan!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 21:45 (Monopol).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Preporuka tipkovnice

Imam G11 i jako sam se navikao na mute, volume control i tipku za gašenje win tipki. Win tipka mi smeta često i u igrama i u radu pa je često isključim (prije sam je čupao van). Inače sam relativno zadovoljan tipkanjem na G11 - dovoljno lako se tipka, a i dobar je osjećaj pri tipkanju.

Kažu da je Razerova Black Widow dosta bučna, a meni je po noći i G11 bučna pa se žena žali na klapanje.

Da, IBM Model M mi je bio fantastičan, ali ne znam hoće li mi biti pretvrda za brzo tipkanje, jer kad tipkam koristim malo snage za stisak tipki i brzo tipkam na slijepo. Sviđa mi se mala dubina G11 tipki, Model M IBM-a bi mi sada bio previsok, tj. tipke bi mi bile previsoke i to ne želim. Razer ima visoke tipke zbog mehanike?

Monopol kaže...
Ja imam Logitech G19 i nije mi zao jedne kune za nju, stvarno sam zadovoljan!

Mene muči ekran - ne treba mi show na stolu ispred monitora. Može li se skinuti?

Trajnost me ne interesira. Tipkovnica ionako brzo "umre" (kro par godina) ili joj se nešto loše dogodi. 30 godina mi nije baš razdoblje koje ciljam; tada ću već glasom upravljati :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 22:04 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Preporuka tipkovnice

Pogledaj malo o mehaničkim tipkovnicama. Moraš definitivno probat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mene muči ekran - ne treba mi show na stolu ispred monitora. Može li se skinuti?

Trajnost me ne interesira. Tipkovnica ionako brzo "umre" (kro par godina) ili joj se nešto loše dogodi. 30 godina mi nije baš razdoblje koje ciljam; tada ću već glasom upravljati :P

Na prvi pogled ekran izgleda fiksno, jedino kaj mozes je ugasiti rasvjetu tipkovnice!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 22:14 (Monopol).
17 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Pogledaj malo o mehaničkim tipkovnicama. Moraš definitivno probat.

Vidim da RBW ima sve što ja koristim od G tipkovnica: isključivanje win tipki, kontrolu zvuka. Dakle, po funkcionalnosti su iste. Sutra ću probati obje pa vidjeti valjda.

16 godina
protjeran
Monopol kaže...

Na prvi pogled ekran izgleda fiksno, jedino kaj mozes je ugasiti rasvjetu tipkovnice!

Sorry,ali najjednostavnije je prekriti je onim srebrnom širokom ljepljivom trakom(3M)...{#}

14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

Sorry,ali najjednostavnije je prekriti je onim srebrnom širokom ljepljivom trakom(3M)...{#}

Bilo bi šteta, unakazio bi tako dobru tipkovnicu! {#}

16 godina
protjeran
Monopol kaže...
linuxjuzer kaže...

Bilo bi šteta, unakazio bi tako dobru tipkovnicu! {#}

nema teorije,kako jednostavno se zalijepi,tako i ide dolje...uhhh,ne tu 3M,ta opako drž...sorry..

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 22:20 (linuxjuzer).
17 godina
neaktivan
Preporuka tipkovnice

RBW backlit ili ne? Hmm..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka tipkovnice

Black Widow je malo glasnija, ali i to ovisi da li tipke pritišćeš do kraja ili samo do klika. Pošto kažeš da si dosad imao G11, vjerovatno ćeš pritiskati do kraja, barem dok se ne navikneš. S druge strane, moja bolja polovica baš voli taj zvuk i kaže da je uspavljuje tak da uzmi i to u obzir tj. probaj ;).

Što se tiče osvijetljenja, stvar je šminke. Istina, lijepo izgleda, ali i košta malo više. Ja u tipke ne gledam dok tipkam tako da osvijetljene tipke i nemaju neku funkcionalnost. S BW Ultimate se dobiva i pass through priključci za sluške, mic i dodatni usb priključak; zgodno, ali meni ne opravdava cijenu.

BW je tipkovnica s kojom možeš računati na duže druženje tak da ako ti je osvijetljenje bitno, možda bolje da uzmeš tu verziju nego da ti poslje bude žao ;)

Ja kad sam kupovao, razlika u cijenama je bila poprilična; sad je dosta pristupačnija i možda bih stvarno uzeo Ultimate u obzir, ali kao što sam rekao, čisto radi šminke.

EDIT

Vidim da si spomenuo Model M... BW je dosta mekša (Cherry Blue je poprilično mekan switch) i ako tipkaš kako kažeš, lagano, "u letu", mislim da bi ti BW stvarno pružila odličan feel. Kao što sam spomenuo, Blue switchevi zahtjevaju pritisak samo do pola puta, znači visina tipki definitvno ne bi trebala biti problem.

Ako uspiješ naviknuti na tipkanje bez "bottom out-a", može se usporediti s tipkama na laptopima (tzv. scissor switch) samo manje "gnjecavo".

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 8:40 (death13).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledao sam par video reviewa i vidim da je mekša od G11, tj. traži manje pritiska i manji hod te brže reagira. Razlika u cijeni je i dalje znatna. Ja tipkam bez gledanja, ali u mraku kad izgubim poziciju (zna se desit zbog brzine) iživciram se tražeći - monitor mi je low-brightness pa nemam dovoljno svjetla od toga. Hmm.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice