Preporuka za PC zvucnike 2.0

poruka: 27
|
čitano: 7.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo zamolio bih za pomoc i preporuku za PC zvucnike 2.0 

Znaci trazim kvalitetu i zvucnici mogu kostati ali da cijena odgovara kvaliteti zvuka i izgleda.

Od 300 kn pa na dalje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

definitivno ove Genius. Inače to bi trebali biti ovi zvučnici na slici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:24 (Balvan8).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A ovi http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-z520-20-26w-rms/25923 ? 
Iskreno dugo nisam kupovao zvucnike pa da imam dobre ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Preporuka za PC zvucnike 2.0
INKOGNITO3 kaže...

A ovi http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-z520-20-26w-rms/25923 ? 
Iskreno dugo nisam kupovao zvucnike pa da imam dobre ;)

hmm, nisu oni loši, al ovi Genius su ipak od drveta, za razliku od Logija koji je od plastike, te svaki zvučnik ima 40W snage. Ja imam upola slabije SP-HF 1255A pa sam prezadovoljan s njima. Možeš još razmislit o Creative Gigaworks T20, premda bi ja i dalje uzeo ove Genius. Koliko max. para misliš izdvojit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:41 (Balvan8).
14 godina
neaktivan

Limit je 1000-1500 kn

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne znam dal se isplati davat toliko novaca za 2.0 zvucnike. Svakako pogledaj Genius SP-HF1800A koji su sigurno najbolji za tu cijenu. Ostatak novaca ulozi u zvucnu tipa asus xonar dg. Ja imam te zvucnike i zvucnu i mogu rec da su bolji od nekih skupljih i jacih (2.1, 5.1...) sustava. Obe stvari ce te skupa izac oko 700kn
17 godina
neaktivan
INKOGNITO3 kaže...

Limit je 1000-1500 kn

uff. nisam očekivao toliku cijenu. Mogao bi razmislit o M-Audio AV 40 + neka zvučna kartica.

14 godina
neaktivan

bilo koja dobra zvucna ili mora biti neka ''jaca'' ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
razliku ces svakako primijetit izmedu zvucne i integrirane, a nesto manje izmedu skuplje i jeftinije zvucne.
14 godina
neaktivan

Znam da je razlika znaci neku solidnu zvucnu.

Dal ima jos netko preporuka nekih

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
definitivno m audio av40, to je oko 1200 ak se dobro sjecam i neku zvucnu za 300tinjak kn. vrijedi svake lipe.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...
ne znam dal se isplati davat toliko novaca za 2.0 zvucnike. Svakako pogledaj Genius SP-HF1800A koji su sigurno najbolji za tu cijenu. Ostatak novaca ulozi u zvucnu tipa asus xonar dg. Ja imam te zvucnike i zvucnu i mogu rec da su bolji od nekih skupljih i jacih (2.1, 5.1...) sustava. Obe stvari ce te skupa izac oko 700kn

Nisu najbolji za tu cijenu , ipak ako ovaj model sp hf 3000 dođe 340 kn onda je to best buy. Prebrutalni zvučnici za tu lovu , nevjerovatno.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
neaktivan

Evo zanimaju me ovi : M Audio av40 sto kazete na te. Dobio par preporuka i raspitao se pa bih htio i vase misljenje o njima naravno uz neku zvucnu.

A i ako ima za 800 900 kn koji su bolji slobodno preporucite bio bih vam jako zahvalan ;)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Odlični zvučnici , druga klasa naspram svih navedenih Geniusa. Audigy 2 ili 2 ZS je dobra kombinacija s tim M audio , imao sam to prije i super je bilo , kao neki low fi.

0 0 hvala 0
15 godina

Za zvucnu uzmi Asus Xonar DG , a kaj se tice zvucnika dali bas moraju biti 2.0 ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zašto xonar dg kraj Audigy 2 ili 2 ZS , za glazbu ipak sretnije rješenje. Zašto ne 2.0 , što će za te pare uzet.SP2500 je preskup , a Z623 kvalitetom nije kao ovi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da 2.0 znaci da se mogu direkt spajati na pc ili preko pojacala na pc.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 23:35 (INKOGNITO3).

0 0 hvala 0
17 godina

Bilo bi dobro da nam veli neko tko je narucio mozda te "preporodjene" Geniuse HF3000A. Uzasno mi je cudno da bi se opet nasli u prodaji...

Truth in engineering.

2 0 hvala 0
14 godina

imaš pojačalo ili receiver već?

16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Zašto xonar dg kraj Audigy 2 ili 2 ZS , za glazbu ipak sretnije rješenje. Zašto ne 2.0 , što će za te pare uzet.SP2500 je preskup , a Z623 kvalitetom nije kao ovi.

zato što xonar ima pet puta bolji DAC od audigy-a (ovo je moja odokativna mjera, nije međunarodno priznata...).

14 godina
neaktivan

Imam pojacalo vec da. Mislim da bi mi bolja opcija bila preko pojacala i staviti dva dobra zvucnika 

0 0 hvala 0
14 godina
INKOGNITO3 kaže...

Imam pojacalo vec da. Mislim da bi mi bolja opcija bila preko pojacala i staviti dva dobra zvucnika 

da bila bi bolja opcija kupiti neke od 100W, al ispod 1200 kn nebuš kupil neke kvalitetne

14 godina
neaktivan

Limit mi je 1500 pa evo ako moze da mi netko preporuci . Zato sam tu i pitao da vidim vasa misljenja

0 0 hvala 0
14 godina

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1848&myDataListIndex=57&IDProizvodjaca=94&Source=1 bolje od ovoga nebuš našel za te pare. ja imam wharfedale diamond 9.1 i zadovoljan sam makar mi je soba sje*ana

15 godina
neaktivan
keyser_soze kaže...

zato što xonar ima pet puta bolji DAC od audigy-a (ovo je moja odokativna mjera, nije međunarodno priznata...).

I dobro da je tako.. Dobra kartica (DG) i best buy kartica (DG). Ništa više ni manje, unatoč klasičnom forumaškom pretjerivanju. Za te pare bolje nema, ali za 100kn ima, zove se DS model. I tako bliže onda i tako dalje što se Xonara tiče.

Od Audigy-a 2 ZS sigurno nema pet puta, kako kažeš vlastitom procjenom, bolji DAC (DG model), jer kao prvo to tvoje uho ne može čuti, a kao drugo čime si to uopće mjerio osim vlastitim sluhom koji, ponavljam pod 1. - to ne može čuti?

Glupa izjava jbg., tipična forumaška egzibicija za mase. Opali 5 zvučnih testova, od Rightmark-a, Cubase-a, Dawbench-a, Sonara, SpectraLAB-a nadalje, pa možemo analizirati.

Spram onboarda se da golouho, da tako kažem, analizirati, ali izjave da ti je 5x primjerice bolji zvuk na Xonaru DG ili DS od recimo Creative Audigya 2 ZS ili nekog Extreme Musica/Gamera su smijurija i čisti rezultat hypea oko tih bang-4-$ Xonara.

Kažem, DG - super nadogradnja sa onboarda, kvalitetnija zvučna od Audigy-a SE / X-Fi Extreme Audia, ali ne treba pretjerivati sa proporcijama paralela. 5x, mislim, stvarno..iako znam da je blebnuto, opet..

Za 300kn uzmi te 3000A ili imaš na njuškalu AV20 M-Audio za 350kn, tu ti je još i 1800A Genius ako ih negdje možeš naći. Ne bi pretjerivao pa na kraju sa 300 dođeš na 1 500, i neku posve drugu dimenziju rasprave i savjeta.

300 je 300, ili 350 po meni, a 300 nadalje može i 3 000 biti i tema zrela za trolmašinu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 20:37 (thedream).
17 godina
INKOGNITO3 kaže...

Najbolja opcija ukoliko želiš računalo koristiti samo kao izvor za glazbu je USB DAC. Pretpostavljam da uz pojačalo već imaš i pripadajuće zvučnike? Ukoliko je tako, onda je jedina investicija u ovom slučaju samo USB DAC.

Jedan od pristupačnih a dobrih USB DAC uređaja je NuForce uDAC.

Skuplja alternativa bi bio HRT Music Streamer.

Moj osobni favorit je Audioperformance Supersonic, model domaćeg majstora (vrlo ograničena serija). Imao sam ga na probi u svom sistemu i pokazao se izvrsnim. Jedini problem je dobavljivost. Treba gledati oglase i uloviti dobru priliku. Ili kontaktirati najboljeg dilera hifi uređaja na ovim prostorima: http://www.robertoshop.hr/

A ako se priča o vrhunskim zvučnicima za PC, mislim da nisu bili spomenuti... Dynaudio MC 15. Vidim da domaći distributer nije stavio cijene za pogledati. Baš bi bilo interesantno vidjeti koliko ovi zvučnici koštaju? Vjerojatno izvan predviđene sume. Nisam ih slušao ali mislim da bi trebali biti odlični.

14 godina
neaktivan

Zahvaljujem svima ide lock

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice