Pomoć oko printera

poruka: 9
|
čitano: 5.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoć oko printera

može li mi netko pomoći oko odabira printera

potreban mi je za kućnu upotrebu

cijena optimalna negdje do 600kn

ja razmišljam izmežu nekoliko printera, ali ako netko želi neki drugi preporučiti, drage volje ću i to pogledati

razmišljam oko:

a) canon Pixma MG4150

b) canon Pixma MG2150

c)  hp 3070A

dal mi netko može reći koji je od tih najbolji (uključujući cijenu tinte i i sama kvaliteta printera)

i još za kraj 2 pitanjca:

1) jel mi netko može reći šta je bolje: imati 4 zasebne tinte ili imati crnu i tricolor(sve tri boje u jednoj)- što je ekonomičnije

2) čuo sam i za kodak hero seriju (posebno za onaj kodak hero 5.1) - dal to ima igdje kod nas u ponudi

znam da sam zahtjevan, ali bi htio odabrati što bolji printer za cijenu koju si mogu priuštit, te da mi printer dugo traje (po mogućnosti)

unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko printera

najisplativije ti je uzet laserski printer zasto ? boja se nemoze zapec (skorit) kvalitetnija slika,sa jednim tonerom može printat duplo vise i duplo brze stranica ja si kupim jedan toner i stoji mi po 2.3 godine ako ti treba za printanje neznam 5000 stranic aonda ce ti toner otic za mjesec dana ako gdje koju stranicu bacis mos ga imat za 2 3 godine.On kosta crnobijeli oko 500-600 kn  a toner je 200-300 kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 23:49 (codec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko printera
codec kaže...

najisplativije ti je uzet laserski printer zasto ? boja se nemoze zapec (skorit) kvalitetnija slika,sa jednim tonerom može printat duplo vise i duplo brze stranica ja si kupim jedan toner i stoji mi po 2.3 godine ako ti treba za printanje neznam 5000 stranic aonda ce ti toner otic za mjesec dana ako gdje koju stranicu bacis mos ga imat za 2 3 godine.On kosta crnobijeli oko 500-600 kn  a toner je 200-300 kn

ma trebao bi printer,skener, kopirku

a ti laserski su onak za mene preskupi, i ne treba mi tolika brzina i kvaliteta ispisa

16 godina
Darkdevill kaže...

...

ja razmišljam izmežu nekoliko printera, ali ako netko želi neki drugi preporučiti, drage volje ću i to pogledati

razmišljam oko:

a) canon Pixma MG4150

b) canon Pixma MG2150

c)  hp 3070A

dal mi netko može reći koji je od tih najbolji (uključujući cijenu tinte i i sama kvaliteta printera)

i još za kraj 2 pitanjca:

1) jel mi netko može reći šta je bolje: imati 4 zasebne tinte ili imati crnu i tricolor(sve tri boje u jednoj)- što je ekonomičnije

2) čuo sam i za kodak hero seriju (posebno za onaj kodak hero 5.1) - dal to ima igdje kod nas u ponudi

...

Uzmi hp 3070A. Ima svaku boju zasebno pa kad ti se potroši jedna samo je zamjeniš. Imao sam nekoliko vrsta hp-ovih pisača i sve pohvale. Imaš i zamjenskih tinti. A ako puniš sam svaka originalna kazeta ti izdrži i do 10-tak punjenja dok zamjenske duplo manje.

Neke prijašnje serije Canona i Epsona su imale problem sa zasušivanjem boje. Ne znam da li su riješili te probleme ali meni je to bilo dovoljno da ih ne kupujem. Lexmark me zadnjih godina razočarao totalno i kod laserskih i kod ink-jet pisača.

codec kaže...

Navedeno je do 600 kn a za taj novac možeš kupiti samo najjeftiniji c/b.

Ispis je kvalitetan (u smislu na vremenske uvjete i sl.) zbog toplinske obrade boje ali ako želiš i kvalitetnu rezoluciju ispisane slike morat ćeš izdvojiti i više od 1000 € za A4 color laser. Ovi jeftiniji su od 600x600 do 1200x1200 dpi što je preloše za cijenu koju plaćaš za tu tehnologiju.

Uz novi printer dobiješ samo inicijalne tonere smanjenog kapaciteta boje. 4 nova tonera obično koštaju čak i više od novog laserskog printera. A kad uzmeš u obzir da moraš nakon nekog vremena mijenjati valjke i slične stvari tad laserski ispis ispada jako skup.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan
Pomoć oko printera

a jel zna ko di se može kupiti kodak hero serija printera

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja imam veliko iskustvo s većinom printera i ink jet i laserskih.
Savjet:
Bježi pošto-poto od multifunkcionalnih uređaja jer imaju većinom dva tonera (crni i boju) koji su preskupi a skener im je uskudan u operacijama.
Posebno bježi od HP-a veoma skupe boje.
Moj savjet ti je preko njuškala pronađi negdje canon pixmu serije 4000 ili 4200,
serije iza 4200 imaju čipove u sebi ali im je dosta jeftina boja (ima 5 tonera) kupiš tonere bez čipa,na njuškalu kupiš čip reseter za nekih 80-100 kn i sam zamijeniš čipove i resetiraš ih.
Vjeruj mi veoma isplativa investicija.
Što se glave i sušenja tiče ne boj se ove linije printera imaju prilično dobru glavu.
A ako malo i počme "švrljati" izvadi boje,glavu stavi ispod mlaza tople vode isperi,fenom osuši i to je to...
A na istom njuškalu za 200 kn možeš pronaći i veoma dobar skener koji poslije nije problem uvezati s pisačem kao kopirku...
Što se pak tiče laserskih printera jesu pouzdaniji ali i skuplji u startu,servis im je preskup i neka ti ne pada na pamet kod lasera koristiti zamjenske ili punjene tonere.
Osim kod mono pisača(crno-bijeli)

Lijep pozdrav
DM
13 godina
neaktivan
Pomoć oko printera

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da, imam taj printer, ne znam što te zanima. Kvaliteta otiska je solidna iako vidio sam puno boljih (naravno kod skupljih printera). Koristi zasebne tinte ALI napominjem npr. u situaciji kada se isprazni jedna u boji a ti želiš samo crni tekst printati morat ćeš prvo zamijeniti tu u boji (dakle u svakom trenutku moraju sve tinte biti barem malo napunjene).

Sviđa mi se što za njega ima jeftinih kvalitetnih zamjenskih tinti (22 kn po komadu) - otisak gotovo identičan originalnim pa bi to naveo kao njegovu najveću prednost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 11:17 (Duxy007).
13 godina
neaktivan
Pomoć oko printera

hvala na savjetu :-)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice