Pojacalo za slusalice..

poruka: 15
|
čitano: 9.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pojacalo za slusalice..

Daklem.. mislim kupiti Denon 1001

http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=452&l=1

i vecinu vremena ih koristiti na racunalu sa ugradjenom zvucnom.. e sad.. posto naravno sama zvucna kartica nema dovoljnu snagu mislio sam si kupiti malo pojacalo za slusalice..

http://www.headphone.com/products/headphone-amps/

e sad.. to je cinimise jako veliki problem jer vishe manje nalazim po zagrebu samo ili ogromnjacka pojacala ili neka polu profesionalna od po soma i pol kuna...

jer mi moze ko pomoc sa kakvom dobrom idejom di nabaviti kakvo dobro pojacalo za slusalice?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojacalo za slusalice..

Ugrađeno pojačalo ima itekako snage drajvati slušalice, sumnjam da ti to neće biti dovoljno osim ako nisi nagluh Belji se.

I have balls of steel
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pojacalo za slusalice..
Katana kaže...

Ugrađeno pojačalo ima itekako snage drajvati slušalice, sumnjam da ti to neće biti dovoljno osim ako nisi nagluh Belji se.

krivo. naravno da nema _pravu_ kolicinu snage. sigurno je radice one sasvim solidno .. ali ne onako kako su zamisljene...

http://www.headphone.com/guide/by-manufacturer/denon/denon-ah-d1001k.php

"We recommend pairing this can with any quality headphone amp for fully maximized clarity, dynamic range 'quickness', and an authoritative tonal presentation; otherwise, depending on your audio source, there's a chance the D-1001 may not reveal its surprising sonic potential, especially with weaker mobile audio devices like MP3 players or iPods."

17 godina
Pojacalo za slusalice..

Evo, prenijet ću ti jedan oglas:

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-slusalice-fiio-e5-oglas-553390

Ovo će zadovoljiti početničke ambicije.

(edit) Plus što ćeš moći nositi sa sobom i pojačalce i slušalice gdje god da ideš.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 10:26 (Father_Dougal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pojacalo za slusalice..

Koliki ti je buđet?

Steta bi bilo tako dobre slusalice tjerati sa onboard zvucnom. Ne zbog snage, nje ima, nego zbog kvalitete, onboard zvucne su prava kanta prema normalnim zvucnim karticama. Jesi razsmiljao o vanjskoj (usb) zvucnoj?

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Slusalice prikljucit direktno na zvucnu na kompu je grijeh   :))

Kakva god da je zvucna, ne moze tjerat bolje slusalice, najvise se vidi razlika u basu, jednostavno nema dosta snage.

Drugu zvucnu nemoj kupovat, jer su razlike nikakve, dobijes nize latencije, ali kvaliteta zvuka je prakticki ista... Jedino se isplati uzet neki vanjski (USB) DAC, ja imam jednog i razlika je nebo i zemlja...

Samo si uzmi neko bolje pojacalo za slusalice, no kod nas ti izbor ije bas neki, a i cijene su previsoke malo. Imas u Audio Pro par "boljih" pojacala od kakvih 250kn pa na dalje.. Ovi Behringer-ovi nisu tolko losi, a imaju dosta snage za potjerat bilo koje slusalice. Ili tak nekaj uzet ili krenut u samogradnju..

17 godina
neaktivan
Pojacalo za slusalice..

eh sad fala puno na odgovorima!.. malo sam kopao po nasim distributerima hardwarea.. e sad.. ako bi uzimao neki USB DAC jel ima kakva preporuka?

mozda nesto vako?

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=113&pod_kat=151&art=2651

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 12:40 (Genie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ili si mozes tak nekaj kupit. E-MU kartice su odlicne, a s tim ces dobit i vrhunsko pojacalo za slusalice... Predpojacala rade u A-klasi pa je kvaliteta zvuka odlicna. To bi ti mozda bila bolja investicija nego samo pojacalo uzet...

17 godina
Pojacalo za slusalice..

Ako imaš bolje PC zvučnike neki znaju imati neko pojačalce za slušalice ali malo ih je, većina je pass trough. Ako imaš zvučnike sa izlazom za slušalice, probaj, nikad neznaš.

Svaki A/V reciver ima pojačalo za slušalice pa ako imaš njega spoji ga na komp ako možeš.

Naravno, uvijek možeš i sam izraditi pojačalce za slušalice, nije to velika filozofija i takva pojačala su jednostavna.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pojacalo za slusalice..

e glede tih zvucnika.. imam logitech x-530 i nikako da nadjem jesu li pass thru ili nisu.. imaju naime utikac za slusalice preko jednog od zvucnika..  a kada ukljucim u njih slusalica automatski se iskljuce zvucnici...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pojacalo za slusalice..

Pa u biti ti nije bitno, umetni slušalice i ako ti paše kvaliteta/glasnoća to ti je u redu.

Na mom Z-2300 kad ukopčam Sennheiser HD-202 to radi ko zmaj iako je sistem ugašen (radi jednako kad su upaljeni i kad su zvučnici na prekidaču ugašeni), nisam probao je li radi i kad iskopčam iz struje jer ako radi onda bi bio pass trugh (što mi je čudno s obzirom da rade sluške puuuuno glasnije i bolje nego kad su direkt na zvučnoj). Moguće da je integrirano pojačalo koje nema on/off ručni prekidač nego se samo upali kad detektira slušalice.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sorry ljudi što bumpam stari topic. Ali i ja se dvoumim da li da si uzmem pojačalo.

Imam AKG k701 sluške. Kupujem novu zvučnu (stara je crkla skupa sa kompom :( ), pa sam ciljao da si uzmem E-MU 0404 PCI i pojačalo Presonus HP4. E sad me to dodje nekih ~2000kn. A kad bi kupio E-MU 0202 USB, došlo bi me nekih ~1000 kn, a taj već na sebi ima pojačalo. 0202 USB je isplativije uzimat ali ne znam da li je to pojačalo na toj zvučnoj dovoljno jako za ove sluške, ili da si radje uzimam E-MU 0404 i Presonus. Što mislite? Imate nekih boljih ideja?

Btw. tu E-MU 0404 zvučnu jedino mogu naći na toj audiopro stranici, nekada su je imali u Vemilu ali izgleda da više ne. Čak je i jeftinija za nekih 300 kn u Vemilu, šteta..

17 godina
Boogy kaže...

Sorry ljudi što bumpam stari topic. Ali i ja se dvoumim da li da si uzmem pojačalo.

Imam AKG k701 sluške. Kupujem novu zvučnu (stara je crkla skupa sa kompom :( ), pa sam ciljao da si uzmem E-MU 0404 PCI i pojačalo Presonus HP4. E sad me to dodje nekih ~2000kn. A kad bi kupio E-MU 0202 USB, došlo bi me nekih ~1000 kn, a taj već na sebi ima pojačalo. 0202 USB je isplativije uzimat ali ne znam da li je to pojačalo na toj zvučnoj dovoljno jako za ove sluške, ili da si radje uzimam E-MU 0404 i Presonus. Što mislite? Imate nekih boljih ideja?

Btw. tu E-MU 0404 zvučnu jedino mogu naći na toj audiopro stranici, nekada su je imali u Vemilu ali izgleda da više ne. Čak je i jeftinija za nekih 300 kn u Vemilu, šteta..

Hmmm...   kaj se tice kvalitete zvuka   E-MU 0202 je daleko je bolji od onog Presonus HP4 pojacala, a kaj se tice snage, istina je da je ovo pojacalo jace (150mW po kanalu), prema "sitnih" 16mW koje ima E-MU 0202.   Ako mene pitas, najbolje bi ti bilo uzet E-MU 0202 i vidjet kak ti rade slusalice s njom, ako nije dosta glasno, poslije lako kupis pojacalo za slusalice...

BTW.   Presonus HP4 je 4-kanalno pojacalo zato je i tak skupo, jedina prednost mu je tih 150mW snage, s tim da je pitanje kakav ces zvuk dobit kad nafrljis malo jace, vecina ovih pojacala kaj sam ja probal zvuce uzasno ako ih pojacas prek kakvih 60% (vecina ih ima obicne op-ampove unutra i to je uzas).   E-MU kartice s druge strane imaju pojacala u A klasi i to radi odlicno, cak i kad je pojacano do kraja... Meni bi recimo bilo dosta i to pojacalo koje E-MU ima ugradjeno, ali ti kupujes pa ti odluci   Osmijeh

16 godina
neaktivan

Hvala ch33ta na odgovoru.

Ali već sam u međuvremenu našao super ponudu za E-MU 0404 USB (white). Linky. Isti je kao i stariji plavi model, ali jeftiniji je i novije je proizvodnje. Po recenzijama što sam ih pročitao izgleda da ima odlično pojačalo za sluške, možda i nije prejako ali izgleda da je dosta kvalitetno. Mislim da ću si uzet taj 0404USB, i tako si uštedim za neki MIDI kontroler ili nešto drugo. Pa ako i treba lako si kasnije uzmem pojačalo, meni je sad najvažnije da kupim neku stabilnu zvučnu. A to što je ova zvučna USB znači da će mi i poslužit ako kupim laptop.

17 godina
neaktivan
Pojacalo za slusalice..

pogledaj na audiopro.hr ako nisu premjestili stranicu..

ugl,firma se bavi profi audiom i takvim stvarima

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom!Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice