I da se dotaknem onog podebljanog, dali koristiš tipkovnicu za tipkanje ili za "baš fancy" funkcije, odnosno osvjetljavanje puta po noći dok ideš na WC?!
Wow, zasto mi ovo nikad nije palo na pamet.
I da se dotaknem onog podebljanog, dali koristiš tipkovnicu za tipkanje ili za "baš fancy" funkcije, odnosno osvjetljavanje puta po noći dok ideš na WC?!
Wow, zasto mi ovo nikad nije palo na pamet.
Na tvom mjestu G510 bez imalo razmisljanja, isplativije nego G110 a razlika u cijeni nije toliko velika :)
Imas sve boje ukljucujuci bijelu, imas vise G tipki, imas bolju zvucnu(ali zato nema usb, ionako na g110 ne radi kako treba) i imas LCD.
Mada neki kazu mehanicke tipkovnice tipa 7G i 6Gv2 ali LOL kao da sam kupio obicnu tipk. samo sto je lakse tipkanje, ovako dobijes bas fancy funkcije i sto je najvaznije G tipke :)
U sustini imas 54 programabilne tipke, kod g510 imas ih 18 i 3 moda...3x18=54.
Ja uzimam G510 cim skupim pare, G110 daje premalo za cijenu..dok G510 ipak mislim LCD i vise tipki a razlika je tako mala !
Čuj, svako ima svoj izbor, ali hoću reć, kad već daje pare nek kupi nešto kvalitetno, bar ja to tako gledam dok kupujem, Logitech-ova G serija ima odlične tipkovnice, ali usudim se malte ne reć da je svaka mehanička tipkovnica bolja od bilo koje membranske!?
1. Potpuno mi je ne bitno dali tipkovnica ima osvjetljenje, nekom je možda bitno meni nimalo, a pogotov da dam 200 KN (u odnosu na jeftiniju verziu bez osvijetljenja) više da mi svjetli u svim bojama!?
2. G tipke - pitaj ljude koliko ih često koriste, pogotovo u igrama!?
3. Zvučnu i USB imam u/na kompu, i da ih imam i na tipkovnici nekako ne vjerujem da bih ih koristio!?
4. LCD - ajde, donekle ću priznat da od njega i ima koristi, ali moj pogled i na to je ovakav, ako treba tad više novaca samo zbog LCD-a, NO-GO!?
Ovo je malo glupo pitanje, ali sta su te mehanicke tipkovnice? Koja je razlika?
Evo i za tebe i za sve koje zanimaju mehaničke tipkovnice, pofanj teksta i objašnjenjam, pa izvolite, čitajte:
http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html
Da, prijeko mi je potrebno pozadinsko osvjetljenje jer ne kucam skroz napamet, tj. svako malo pogledam u tipkovnicu....i onda stavljam neke lampe pa me boli oci od njih a prekrijem slova rukom i nema koristi od nje, ovako fino kupim sebi tipk. sa backlightom i nemam problema ! :D
Trebaju mi G tipke jer mi se neda stalno potezati za mis, ili da bindujem sta ja znam ctrl+c, ctr+v, i tako te zajebancije...i uopce nisam sada neki gamer, najmanje bi ih koristio u igrama ;)
Dodatna zvucna mi treba jer se ne zelim petljati oko kablova iz centralne..
I za kraj, treba mi LCD da bi se k**cio po selu kako imam najbolju tipkovnicu koja svjetli u svim bojama....Salim se naravno 
Ne vidim ni ja neku potrebu za LCD-om, ali ako cu vec dati velike novce za npr. G110 sto ne bi skupio jos malo i kupio G510 !?!
Ovo je moj stav, neki bi rekli sto bacas pare na te gluposti ali to je moj izbor....ja sam bukvalno crkavao na bausteli sa svojih 16 godina da bi sebi to mogao priustiti jer roditelji misle da su racunari gluposti i da oni zrace i da cu dobiti bolesti....primitivni su previse :'(
I da, mehanicke tipkovnice jesu ugodnije za kucanje ali izgledaju kao obicne od 15 km :/ Naravno osim Black Widow Ultimate-a koji je prelijep :D :D
Da, prijeko mi je potrebno pozadinsko osvjetljenje jer ne kucam skroz napamet, tj. svako malo pogledam u tipkovnicu....i onda stavljam neke lampe pa me boli oci od njih a prekrijem slova rukom i nema koristi od nje, ovako fino kupim sebi tipk. sa backlightom i nemam problema ! :D
Trebaju mi G tipke jer mi se neda stalno potezati za mis, ili da bindujem sta ja znam ctrl+c, ctr+v, i tako te zajebancije...i uopce nisam sada neki gamer, najmanje bi ih koristio u igrama ;)
Dodatna zvucna mi treba jer se ne zelim petljati oko kablova iz centralne..
I za kraj, treba mi LCD da bi se k**cio po selu kako imam najbolju tipkovnicu koja svjetli u svim bojama....Salim se naravno 
Ne vidim ni ja neku potrebu za LCD-om, ali ako cu vec dati velike novce za npr. G110 sto ne bi skupio jos malo i kupio G510 !?!
Ovo je moj stav, neki bi rekli sto bacas pare na te gluposti ali to je moj izbor....ja sam bukvalno crkavao na bausteli sa svojih 16 godina da bi sebi to mogao priustiti jer roditelji misle da su racunari gluposti i da oni zrace i da cu dobiti bolesti....primitivni su previse :'(
I da, mehanicke tipkovnice jesu ugodnije za kucanje ali izgledaju kao obicne od 15 km :/ Naravno osim Black Widow Ultimate-a koji je prelijep :D :D
Glupost, ja tipkam tako kako si ti napisao. Tipkvam i kad se izgubim pogledam u tipkovnicu. (naravno po danu dosta češće gledam u tipkovnicu)
Ako znaš tipkat da samo ponekad pogledaš u tipkovnicu onda ti ne treba pozadinsko osvjetljenje tipka. Meni je dovoljan mali ostjaj monitora točno da se snađem gdje sam.
G tipke se uglavnom koriste u početku, većina korisnika koji imaju tipkovnicu s G tipkama nakon nekog vremena ih uopće ne koriste.
Zvučna može dobro doć ako nemaš neku svoju kupljenu ili ako nemaš slušalice na USB kao ja, tako da meni je dovoljan samo USB port koji imam na monitoru tako da mi na tipkovnici ne treba.
LCD - može dobro doći u igrama, ali evo pitanje. Koliko vremenski vi u igri gledate u tipkovnicu?
Ja uopće ne gledam, možda nekad ali jako rjetko i to kad treba stisnut ALT - TAB 
To je tvoj problem ako te smeta kad ti dođe frend ti imaš mehaničku tipkovicu i sad te on počne zezat da košta samo 15km. Ako te to i smeta onda mu samo utipkaš ime tipkovnice u naba.net pa neka se čudi.
To je moj stav.
Nego ljudi, malo sam zbunjet s tom G6v2 i black window tipkovnicom. Koja je bolja?
Napravim EDIT posta za 20min pa ću psotavit detaljna pitanja.
Razlika izmedju 6gv2 i blackwidowa je u mehanizmu (black vs blue), tako da je teško izravno reći koja je bolja. Cherry mx blue je dosta glasan mehanizam, dok je black podosta tiši . Zbog toga se generalno ne može reći koja je bolja (mehanizmi također drugačije odgovaraju na pritisak, s time da black pruža manje otpora), nego je to stvar osobne preferencije.
Razlika izmedju 6gv2 i blackwidowa je u mehanizmu (black vs blue), tako da je teško izravno reći koja je bolja. Cherry mx blue je dosta glasan mehanizam, dok je black podosta tiši . Zbog toga se generalno ne može reći koja je bolja (mehanizmi također drugačije odgovaraju na pritisak, s time da black pruža manje otpora), nego je to stvar osobne preferencije.
Da u tome sa i zbunjen.
Da li 6Gv2 ima "z" i "y" tipku kao ove naše tipkovnice? Znam za Black Window nema.
Koliko procijenjujete trajanje ove tipkovnice?
Kad je tvoji unuci budu skidali s tavana, vjerojatno još bude radila..;)
Koliko procijenjujete trajanje ove tipkovnice?
Kad je tvoji unuci budu skidali s tavana, vjerojatno još bude radila..;)
Ima takav mehanizam i Black Window?
Da li ova 7G svijetli?
Ne vjerujem da će biti na tavanu :)
Odlučio sam da nikako neću uzet Razer pa tako ni BlackWindow. Sad ću još malo razmislit ali vjerujm da 6Gv2 pada sigurno ako ne i 7G.
Hvala vam puno.
Ne, 7G ne svijetli.
I da, Black Widow ima isti takav mehanizam (vidi sliku).
Šteta da ne svjetli, to bi više manje i oprvdali razliku u cijeni.
Pokušat ću svakako pisat na 7G sa i bez odmorišta za dlanove jer me to i najviše privlači kod nje.
Jeste vidjeli kad ovo na ovom videou 6:25 min? Znate možda di se to može kupit?
Neznam stvarno, zašto trošit 500-1000 kuna na tipkovnicu? zar nije bolje uzet neku novu grafičku il procesor?
isti je ku*** dal imaš onu od 50 il onu od 1000, naravno da ona od 1000 kuna svijetli i ima kako bi neki rekli udobnije "gumbiče" al ništa više.
Pa ako neko voli takve tipkovnice i moze si priustiti,zasto si onda nebi kupil takvu?
BTW, i sam volim kvalitetnu periferiju i na tome ne štedim.
Neznam stvarno, zašto trošit 500-1000 kuna na tipkovnicu? zar nije bolje uzet neku novu grafičku il procesor?
isti je ku*** dal imaš onu od 50 il onu od 1000, naravno da ona od 1000 kuna svijetli i ima kako bi neki rekli udobnije "gumbiče" al ništa više.
Evo ova koju mislim kupit Steelseries 6Gv2 niti ne svijetli niti izgleda posebno.
Ne možeš reć da je isti ku*** kad nije.
Zašto kupit?
Ako kupiš takvu tikovnicu ti više na nju ne trebaš misliti, to je kvaliteta, to je ljepo, to je super i to je udobno.
Imam novce za tipkovnicu jer moram kupit tipkovnicu, zašto ne dat 500kn za kvalitetnu tipkovnicu koja će ti trajati jako dugo i nećeš se morati s njom zahebavat?
Ili evo HAF 932 je dao jednostavan odgovor, slažem se.
Vidi se da nikad nisi koristio mehaničku tipkovnicu...
Evo ova koju mislim kupit Steelseries 6Gv2 niti ne svijetli niti izgleda posebno.
Ne možeš reć da je isti ku*** kad nije.
Zašto kupit?
Ako kupiš takvu tikovnicu ti više na nju ne trebaš misliti, to je kvaliteta, to je ljepo, to je super i to je udobno.
Imam novce za tipkovnicu jer moram kupit tipkovnicu, zašto ne dat 500kn za kvalitetnu tipkovnicu koja će ti trajati jako dugo i nećeš se morati s njom zahebavat?
Ili evo što je HAF 932 je dao jednostavan odgovor, slažem se.
Ma okej,okej sve pet
.
Gle kad kupiš od Logitecha tipkovnicu od 50 kuna imaš sve to šta si naveo, kvalitetnu tipkonicu koja traje godinama i nikad se nećeš morat zahebavat s njom.
Imo sam i ja tipkovnicu od 1200 kuna (Logitech g19) pokvraila se nakon 25 dana pa sam odnjeo na servis i dobio novu, nakon toga sam ju poklonio svom bratiću koji ima 16 godina
i vratio se svojoj staroj tipkovnici genius.
Možda ćeš reči da lažem, al ne lažem nikad nisam imao problema sa novcima i kupovao sam te "skupe" stvari za svoj PC, al sam na kraju skužio da se to ne isplati.
Ma okej,okej sve pet
.
Gle kad kupiš od Logitecha tipkovnicu od 50 kuna imaš sve to šta si naveo, kvalitetnu tipkonicu koja traje godinama i nikad se nećeš morat zahebavat s njom.
Imo sam i ja tipkovnicu od 1200 kuna (Logitech g19) pokvraila se nakon 25 dana pa sam odnjeo na servis i dobio novu, nakon toga sam ju poklonio svom bratiću koji ima 16 godina
i vratio se svojoj staroj tipkovnici genius.
Možda ćeš reči da lažem, al ne lažem nikad nisam imao problema sa novcima i kupovao sam te "skupe" stvari za svoj PC, al sam na kraju skužio da se to ne isplati.
Tvoj je problem što si dao preko 1000kn za običnu tipkovnicu, G19 se po ničemu ne razlikuje od Logitech tipkovnice od 50kn osim što ima razno razne dodatke, tipa zvučna, HUB, ekran, puno Gtipaka, ....
Mi sad raspravljamo o mehaničkim tipkovnicama i da si uzeo bilo kakvu mehaničku kad svi već davao 1000+ kn za tipkovnicu bio biš i više nego zadovoljan.
I "Nick" za koju si se na kraju odlučio, mislim da je G6v2 malo primjerenija zbog cjene, ali opet, dosta sam čitao da ljudi kupuju G7 samo zbog tog odmorišta za ruke, kažu da je "genijalan" a sad, koliko je to istina koliko nije, najbolje kad bi ih mogao negdje probati, vjeruj mi, nećeš požalit ako uzmeš mehaničku tipkovnicu, i da, još jedan savjet za kraj, odakle god budeš kupovao, nazovi i traži da ti daju točni opis layout-a tipkovnice, jer Steelseries ima više verzija za svaku tipkovnicu, neke imaju onu tipku za brisanje slova veličine ko obična tipka sa slovom, neke imaju premješteno slovo "Ž", dugački i kratki SHIFT, pa eto, samo da obratiš pažnju na to!?
Samo mi nije jasno kod te G7, kakav je to kvragu backspace?!
Ma nisam se još odlučio ali budem dans sutra, vjerovatno 6Gv2 ili možda 7G.
G6v2 i 7G imaju razlicite layoute.Barem je tako bilo u trenutku,kada sam birao izmedju navedenih tipkovnica.U 4.mjesecu ove godine.
Iz tog razloga sam i uzeo G6v2 jer mi je vise odgovarala...
Zato, prije kupnje ipak provjeri, kakva je sada situacija.
Evo ljudi odlučio sam se svakako za mehaničku tipkovnicu, jako me privlači 7G i želim je.
Problem je u tome što nisam još odlučio da ću dat 900kn za tipkovnicu hmm.
6Gv2 je isto odlična i za sad uzimam nju ali me jako privlači 7G, s tim da je i ona dosta skupa 560kn.
Budem vidio, ali puno vam hvala.
Evo ljudi odlučio sam se svakako za mehaničku tipkovnicu, jako me privlači 7G i želim je.
Problem je u tome što nisam još odlučio da ću dat 900kn za tipkovnicu hmm.
6Gv2 je isto odlična i za sad uzimam nju ali me jako privlači 7G, s tim da je i ona dosta skupa 560kn.
Budem vidio, ali puno vam hvala.
Čuj, ja bi na tvom mjesto išao na SS G6v2, ipak je to ista stvari i još kao plus i mislim presudna stvar, da se kod nas prodaje G7 sa malom "tipkom za brisanje" (ja osobno ne mogu preć preko ovog) te ima ispremješan layout, odnosno, tipka "Ž" se nalazi tamo negdje dolje kraj desnog SHIFT-a, a da G6v2 ima dugački lijevi SHIFT i običnu "tipku za brisanje", ali raspitaj se još, i pogledaj u ovoj temu, tu ima neka rasprava o ovom što ti ja govorim:
http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/razer-black-widow-review-mehanicke-tipkovnice/86780.aspx
EDIT: I meni bi osobno bile previše dat 900 KN za bilo koju tipkovnicu, to je malo previše za mene, ali 600 KN koje bi dao za G6v2 mislim da nije previše, pogotovo kad pogledaš šta ćeš dobit, recimo, neki daju po 1000 KN za G19 (ili koju već, mislim da je i skuplja), a dobiju "običnu" tipkovnicu sa "par trikova više", ovako ćeš za 600 KN dobit pravu stvar, vjerovatno se nikad u životu neće pokvarit i izlizat, tako da je po meni investicija opravdana!?
Dok si ziv
.
Najmanje 10 godina.
pogledaj djecice :)
edit; budi skroman,za 10 godina popela bi mi se na K, da je zenska,a kamoli tastatura 
Meni 10 godina traje membranska Benq tipkovnica od 40 kuna, da nisi nulu zaboravio. 
I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.