Odabir tipkovnice - pomoć

poruka: 57
|
čitano: 7.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo najvjerovatnije ništa od naručivanja robe iz Amerike pa ću morati kupiti tipkovnicu u Hrvatskoj.

Dajte mi neku preporuke tipkovnice za gaming i jednu mahaničku.

Mislio sam uzet Razer gaming mehaničku tipkovnicu ali ne znam da li ih ima u Hrvatskoj.

Premišljao sam i o G110, ali neznam želim čuti vaše mišljenje, možda G510? Što G510 ima,a G110 nema?

Zvučna kartica mi nije toliko bitna jer i sami vidite da imam G35 koje se spajaju na USB, a ne mislim tako brzo mjenjat slušalice.

Znam da ćete mi sad predložit da pogledam test u Bugu, ali ja taj test nisam detaljno pročitao. Spremio sam taj broj Buga na posebno mjesto da se detaljnije posvetim čitanju tog testa. Kako sam premještao komp, negde sam izgubio taj broj Buga i nema ga na hrpi ostalih Bugova.

Hvala

EDIT: Našao sam Bug.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 13:31 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

G510 ima 6 više g tipki, lcd i puni spektar boja za osvjetljenje (uključujući bijelu). Obadvije imaju zvučnu. G110 ima usb izlaz i puno povoljniju cijenu.

Što se tiče blackwidowa odlična je mehanička tipkovnica, mada se ni ona ni G serija nisu baš nešto proslavile na BUG testu. Tamo su najbolje proše Blackwidow ultimate i Steelseries Shift (koja je i cijenom dosta povoljna).

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Odabir tipkovnice - pomoć
mata_87 kaže...

G510 ima 6 više g tipki, lcd i puni spektar boja za osvjetljenje (uključujući bijelu). Obadvije imaju zvučnu. G110 ima usb izlaz i puno povoljniju cijenu.

Što se tiče blackwidowa odlična je mehanička tipkovnica, mada se ni ona ni G serija nisu baš nešto proslavile na BUG testu. Tamo su najbolje proše Blackwidow ultimate i Steelseries Shift (koja je i cijenom dosta povoljna).

Hvala, što na te G tipke se može stavit baš bili što ili?

Da tako nešto se i sjećam da nije baš dobro prošla G serija od Logitecha.

Što mi ti preporučuješ?

17 godina

imaš pp :-D

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio G110. Omjer cijene i performansi je dobar. G510 (iako je imam) je poprilično skupa, ali i vrlo dobra tipkovnica i jedini je pravi nasljednik legendarne G15v1. Plus tu je i legendarna Logitechova podrška. G tipke su odlična stvar, možeš na nijih programirati u softwareu macroe, a možeš ih raditi i u hodu (i da, možeš staviti bilo što, čak i recimo pokretanje programa bindati na njih). Ako jako puno tipkaš svakako ćeš profitirati od mehaničke tipkovnice, međutim ako se više igraš (a manje bi ti služila za tipkanje) dao bih prednost G seriji. Za Shift stvarno nebih znao, so obzirom da je nisam isprobao.

EDIT: što si pitao u prvoj poruci, blackwidow imaš za kupiti u hr LINK

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 13:37 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo našao sam test i vidim da se jako hvali Shift i sviđa mi se, sad ću naći jednog forumaša za kojeg znam da je ima pa da ga pitam da li je zadovoljan.

Ne sviđa mi se Američki raspored tipki na BlackWindowu.

Da li se zna da li će doći BlackWindow Ultimate ali s našim rasporedom tipki? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

G510 je super tipkovnica, svi već znaju sve njene prednosti i nedostatke. Ali jedna stvar koju nisam očekivao je da uopće neću koristiti G tipke. Ok fps gameri ionako nemaju  koristi od njih, al rekoh kad budem igrao wow bit će super. Ali nije. Jednostavno nemam nikakav combo koji bi stavio na G tipku a da mi je stvarno koristan. Nemam pojma,  možda u raidu da si stavim rotaciju na to al svejedno nije uvijek rotacija ista tako da ne vidim neku preveliku korist od njih. I to je moje osobno mišljenje, netko vjerovatno ne može bez njih.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo našao sam forumaša

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=168&jumpto=1786882&sort=asc&view=flat

sad ću ga pitat kako je zadovoljan, ali nekako sam više očekivao od Logitecha i G serije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje riješenje bi ti bilo da ikako možeš osobno isprobati tipkovnice za koje si zainteresiran. Nekome se jedna sviđa, nekome druga, tebi možda neka treća..... Također pogledaj review tipkovnica ovdje na bug forumu, damagehigh je napravio za g110, ja za g510, za blackwidow isto imaš samo potraži, za shift nisam siguran (ali svejedno potraži)

EDIT: a što si točno više očekivao, dosta su dobre tipkovnice (kod svih logitechovih proizvoda platiš više ali i dobijaš za to najbolji support)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 13:43 (mata_87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Najbolje riješenje bi ti bilo da ikako možeš osobno isprobati tipkovnice za koje si zainteresiran. Nekome se jedna sviđa, nekome druga, tebi možda neka treća..... Također pogledaj review tipkovnica ovdje na bug forumu, damagehigh je napravio za g110, ja za g510, za blackwidow isto imaš samo potraži, za shift nisam siguran (ali svejedno potraži)

EDIT: a što si točno više očekivao, dosta su dobre tipkovnice (kod svih logitechovih proizvoda platiš više ali i dobijaš za to najbolji support)

Probao sam pisat na G110, ali u trgovini i bila je dosta na višem tako da nisam imao sve gušte u pisanju.

Očekivao sam barem 8/10 bodova i visoku kvalitetu.

Što će ti USB port koje ne može pokretati sve što možeš na svakoM USBu?

G510 me privalči ali me isto tako odbija izgledom, ovaj ekratnčić po meni je nepotreban ako je već tako mali i ne baš dobar.

Nekako me najviše privlači Logitech od sve periferije, već imam sve od Logitecha, ali ako se dobije bolji prozvod za istu cijenu ili još i manju od druge firme lako se mogu odreć Logitecha.

15 godina

Ekran i nije baš bezveze, ja imam aplikaciju da mi prati temp u kompu i sad kad je ljeto znalo me par puta upozoriti da je cpu malo prevruć. Tako da ima svoju funkciju. Plus ima cijeli spektar boja tako da kad ti jedna dosadi staviš drugu. Za razliku  od g110 i razer lycose koja je tu negdje po cijeni. Frend ju ima i izgleda nekako malo kad ju usporediš sa G510,  plus palm rest je manji (tako mi  se učinilo bar).

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidiš za to ti i preporučam da osobno vidiš i probaš ih sve. Meni je recimo moja G510 prava ljepotica {#}. Ekran je mali ali opet sve se na njemu jako dobro vidi, tako da to i nije baš neki veći nedostatak. A što je svakako u tom cjenovnom rangu se mogu naći mehaničke tipkovnice, pa naravno da neki ljudi ni ne žele pogledati G seriju. Opet kažem, koja te osobno najviše impresionira tu uzmi, pa da ti poslje ne bude žao para {#}. Ako ti se nakon nekog vremena ne sviđa barem znaš da si se sam zahebo, a ne netko drugi  {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Vidiš za to ti i preporučam da osobno vidiš i probaš ih sve. Meni je recimo moja G510 prava ljepotica {#}. Ekran je mali ali opet sve se na njemu jako dobro vidi, tako da to i nije baš neki veći nedostatak. A što je svakako u tom cjenovnom rangu se mogu naći mehaničke tipkovnice, pa naravno da neki ljudi ni ne žele pogledati G seriju. Opet kažem, koja te osobno najviše impresionira tu uzmi, pa da ti poslje ne bude žao para {#}. Ako ti se nakon nekog vremena ne sviđa barem znaš da si se sam zahebo, a ne netko drugi {#}

Nikad nisam nikog s foruma okrivio da mi je preporučio nešto krivo i da mi je zbog njega žao novaca.

Ja vas pitam za savjet ali ipak ja odlučujem koju tipkovnicu kupujem.

Ako ćemo o žaljenju para, meni je jako žao što sam kupio komp koji sam kupio i da ponovno kupujem sigurno nebih kupio ništa slično, a kad sam se već toliko zahebo oko kompa želim imat i prilagođenu periferiju. Kužiš?

Sad malo gledao Bug-tv i G510 i taj ekrančić mi nije više tako ružan. Odlučit ću se vjerovatno za G510 ili G110, možda za Shift moram malo pogledat po internetu.

Nego da te pitam. Da opet kupuješ tipkovnicu da li biš opet kupio G510?

16 godina
neaktivan

Vjerojatno bi, ali bih ozbiljno razmislio i o Blackwidowu.

EDIT: u svakom slučaju javi koju si uzeo, kao i tvoje dojmove {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 14:10 (mata_87).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Jel znate možda u kojem se dučanu u Zg-u može isprobat tipkovnice?

Mislim na G110, G510, Shift i BlackWindow?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sorry sta ti kradem temu, al imam slicno pitanje pa da ne otvaram novu... takodjer trebam tipkovnicu za gaming i takodjer sam razmisljao o G110... gledao sam i ostale (G510, G19), ali su puno skuplje, a kolko vidim imaju samo par G tipki extra i onaj display koji mi se ne cini posebno koristan (za sta to sluzi, osim za prikazivanje topline?)... Bitno mi je da je jeftina, a G110 je najjeftinija logitechova ako se ne varam (od tih gaming tipkovnica)... Jel ima mozda neka Razer ili Roccat koja bi bila dobra, njihove bas ne pratim...

Imam 2 zahtjeva, jedan je da su onih 6 tipki  iznad strelica u klasicnom rasporedu (2 reda po 3 tipke, mislim na one insert, home, page up...), a takodjer bi bilo dobro da je tipka enter u 2 reda (onako visoka) kao na starim tipkovnicama, ali koliko vidim, sve logitechove G tipkovnice imaju enter u jednom redu... ajd, valjda cu se priviknut na to, ali ipak, nebi bilo lose da postoji neka dobra kojoj je enter u 2 reda

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Nije problem {#}

Krivo si gledao, G tipkovnice imaju veliki enter. Ako imaju mali to znači da imaju američke tipke to znači npr ta je tipka z na mjestu tipke y, itd.

Ja najvjerovatnije uzimam G110 jer je najjeftinija, a ima dobre preporuke.

15 godina
neaktivan

Gle ako oces mehanicku imas

Black Widow, Black Widow Ultimate ali sto ocito ovdje niko nespomilje iako je tipkovnica jako dobra je Steelseries 6Gv2 i 7G

Dok Black Widow koristi Cherry Blue switcheve koji su jeli taktili ali i klikaju znaci dosta je glasna tipkovnica...

Dok Steelseries koriste Cherry Black koji je taktilan ali nije clicky sto znaci da je tiha.

http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html

Citaj ovdje o mehanickima. Ali gleda da ako kupis mehanicku ona ce ti trajat. Evo ja uzlazim u valjda 7 ili 8 godinu sa G15v1 odma sam ju uzeo cim je izasla... i posto je jeli Rubber Dome tehnologija osijecam WSAD su otisli, pogotovo A i Y tipka... 

Generalno napocetku sam koristio G keyeve ali sada ih uopce nekoristim LCD je dobar za gledat CPU/GPU temeprature i na koliko rade, vidim ko chata u ventrilu/teamspeak/mumble i naravno kao sat.

Ja sam jako razmisljao o uzimanju nove... backlighting na tipkovnici mi crkvava vec treperi dosta i tako...

Ja bi ti preporucio da uzmes najeftiniju mehanicku koju mozes dobit a to je Steelseries 6Gv2.

Ako bas volis glasne tipke onda Black Widow. Ali ove ultimate fore i 7G su cisto bacanje novaca...

EDIT : Cherry Black je non tactile sorry. Uglavom to ti je najbolji switch za gameing.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 13:51 (Mew).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Mew kaže...

Sviđa mi se jako samo gdje je ja mogu probat?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Mew kaže...

Sviđa mi se jako samo gdje je ja mogu probat?

U Osijeku je bilo u svim vecim tehnoloskim marketima tako da vjerovatno ima u zagrebu i splitu itd...

17 godina
neaktivan

Jos jedno pitanje -  da li je bolja G11 ili G110? Imam priliku dobiti G11 besplatno (preko nekog bona) ili G110 uz nadoplatu od oko 100 kn, pa me zanima koja se od te dvije vise isplati? Znam da su prednosti G11 sto ima 6 onih G tipaka vise, ali je i dosta starija, pa me zanima sto je bolje od njih dvije?

0 0 hvala 0
15 godina
macgyver kaže...

Jos jedno pitanje -  da li je bolja G11 ili G110? Imam priliku dobiti G11 besplatno (preko nekog bona) ili G110 uz nadoplatu od oko 100 kn, pa me zanima koja se od te dvije vise isplati? Znam da su prednosti G11 sto ima 6 onih G tipaka vise, ali je i dosta starija, pa me zanima sto je bolje od njih dvije?

Bolja je G110, dodaj jos 100kn pa si uzmi nju. Nećeš pogriješiti, to ti jamčim.{#}

15 godina

Definitivno G110, ipak se tipkovnica ne kupuje tak cesto.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moje razmišljanje što se tiče tipkovnica je ovakvo, ako želiš poštenu tipkovnicu, bez obzira dali ćeš ju koristit za gaming ili za pisanje, a planiraš dati veći iznos za tipkovnicu, jedino rješenje je mehanička tipkovnica, vidio sam svakakvih tipkovnica, od Logitech-ovih običnih pa do G serije pa do raznih Razer-a, sve su to dobre tipkovnice i svaka ima svoje pluseve i minuse, ali gdje god naiđem na mehaničku tipkovnicu uvjek se pozitivno iznenadim, a sad, kad već planiraš dat "više" novaca za tipkovnicu, svakako ti preporučavam neku mehaničku, čini mi se da je SS G6v2 kod nasjeftinija, stoga mislim da je pravi izbor, jedino čitao sam da ima više verzija tipkovnice pa se raspitaj, navodno ima verzija sa "normalnim" rasporedom tipki (nisu Ž i one dvotočke izmješane), te ima dugačku tipku SHIFT, pa pogledaj i evo i tu jedna korisna tema tu na forumu:

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/razer-black-widow-review-mehanicke-tipkovnice/86780.aspx

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Na tvom mjestu G510 bez imalo razmisljanja, isplativije nego G110 a razlika u cijeni nije toliko velika :)

Imas sve boje ukljucujuci bijelu, imas vise G tipki, imas bolju zvucnu(ali zato nema usb, ionako na g110 ne radi kako treba) i imas LCD.

Mada neki kazu mehanicke tipkovnice tipa 7G i 6Gv2 ali LOL kao da sam kupio obicnu tipk. samo sto je lakse tipkanje, ovako dobijes bas fancy funkcije i sto je najvaznije G tipke :)

U sustini imas 54 programabilne tipke, kod g510 imas ih 18 i 3 moda...3x18=54.

Ja uzimam G510 cim skupim pare, G110 daje premalo za cijenu..dok G510 ipak mislim LCD i vise tipki a razlika je tako mala !

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Blago tebi ako ti je razlika od 200 kn zanemariva i mala...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
NexT_T1 kaže...

Na tvom mjestu G510 bez imalo razmisljanja, isplativije nego G110 a razlika u cijeni nije toliko velika :)

Imas sve boje ukljucujuci bijelu, imas vise G tipki, imas bolju zvucnu(ali zato nema usb, ionako na g110 ne radi kako treba) i imas LCD.

Mada neki kazu mehanicke tipkovnice tipa 7G i 6Gv2 ali LOL kao da sam kupio obicnu tipk. samo sto je lakse tipkanje, ovako dobijes bas fancy funkcije i sto je najvaznije G tipke :)

Ja uzimam G510 cim skupim pare, G110 daje premalo za cijenu..dok G510 ipak mislim LCD i vise tipki a razlika je tako mala !

Stories......

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Ovo je malo glupo pitanje, ali sta su te mehanicke tipkovnice? Koja je razlika?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Blago tebi ako ti je razlika od 200 kn zanemariva i mala...

G110 oko 170 KM, G510 220 KM :/

Dobijes po meni dosta koristan lcd i dodatni red G tipki, te pozadinsko osvjetljenje u svim bojama.

I da znas, ne razbacujem se parama...nisam kao neki koji samo sjede i roditelji im sve placaju, morao sam sa svojih 16. godina raditi i zaraditi za ovo sto sada imam, i radicu jos da bi mogao kupiti g510 ili eventualno neku drugu.

PoZzZzz

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 1:29 (NexT_T1).
16 godina
NexT_T1 kaže...

Čuj, svako ima svoj izbor, ali hoću reć, kad već daje pare nek kupi nešto kvalitetno, bar ja to tako gledam dok kupujem, Logitech-ova G serija ima odlične tipkovnice, ali usudim se malte ne reć da je svaka mehanička tipkovnica bolja od bilo koje membranske!?

1. Potpuno mi je ne bitno dali tipkovnica ima osvjetljenje, nekom je možda bitno meni nimalo, a pogotov da dam 200 KN (u odnosu na jeftiniju verziu bez osvijetljenja) više da mi svjetli u svim bojama!?

2. G tipke - pitaj ljude koliko ih često koriste, pogotovo u igrama!?

3. Zvučnu i USB imam u/na kompu, i da ih imam i na tipkovnici nekako ne vjerujem da bih ih koristio!?

4. LCD - ajde, donekle ću priznat da od njega i ima koristi, ali moj pogled i na to je ovakav, ako treba tad više novaca samo zbog LCD-a, NO-GO!?

I da se dotaknem onog podebljanog, dali koristiš tipkovnicu za tipkanje ili za "baš fancy" funkcije, odnosno osvjetljavanje puta po noći dok ideš na WC?!

macgyver kaže...

Ovo je malo glupo pitanje, ali sta su te mehanicke tipkovnice? Koja je razlika?

Evo i za tebe i za sve koje zanimaju mehaničke tipkovnice, pofanj teksta i objašnjenjam, pa izvolite, čitajte:

http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 19:38 (Ivsa).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice