Novi miš i podloga

poruka: 87
|
čitano: 8.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Odabir miša i podloge

Planiram uzeti novi miš i podlogu, ne bi nešto preskupo miš za oko 300kn a podlogu za oko 100kn.Sad jel bolje uzet Logitech ili Razer miš?Mislio sam uzet Logitech mx-518 ili Razer abyssus ili neki drugi ali za otprilike tu cijenu.Podlogu sam mislio uzet Razer Goliathus Speed Omega ili Control.Htio bi čuti vaše prijedloge i mišljenja jer nemam baš previše iskustva u tome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 22:07 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi miš i podloga

uzmi si control podlogu .. znam sto govorim jer sam imao obje .. staru control sam bio prodao jer mi je bila premala .. i onda sam isao kupiti novu vecu ali sam uzeo speed da vidim kakva je .. i mogu reci da je control puno puno boja ...i nemoj si uzeti najmanju velicini nego si uzmi srednju bit ce ti dosta ...

a sad mis .. ne znam .. uzmi si deathaddera .. mx je star dosta ...ako oces mozemo se nesto dogovorit preko ppa ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 22:11 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
Novi miš i podloga

deathadder mi je preskup ne bi bas tolko novaca dao za miš, a jel se isplati uzeti ovaj razer abyssus jer ima dosta dpi-a i tak toga?ne znam jel ga ima netko pa da mi kaze kakav je

i jos nest znam da ije vezano uz ovaj podforum ali glupo mi je bilo otvarat novu temu, jel bolje uzet nvidia gf9800gt od 1gb ili ati radeon 5770 isto od 1gb?znam da nvidia bolje vrti ali jel kvalitetnija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi miš i podloga
mustang995 kaže...

deathadder mi je preskup ne bi bas tolko novaca dao za miš, a jel se isplati uzeti ovaj razer abyssus jer ima dosta dpi-a i tak toga?ne znam jel ga ima netko pa da mi kaze kakav je

i jos nest znam da ije vezano uz ovaj podforum ali glupo mi je bilo otvarat novu temu, jel bolje uzet nvidia gf9800gt od 1gb ili ati radeon 5770 isto od 1gb?znam da nvidia bolje vrti ali jel kvalitetnija?

Moja preporuka ti je - ATI.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Novi miš i podloga
Ako uspiješ kod nekog nabavit g500 za 350 kn bilo bi super.
A pusti te dpi-e to nije toliko bitno.
Pogledaj što ti bolje leži u ruci i to uzmi i rađe isprobaj ako oćeš razer model diamondback.
Pogledaj malo gigabyt-ov miš neznam koji model pogledaj u temu od prije tjedan dana čini mi se da bi ti on bio naj izbor.
Samo isprobaj pa vidi i pusti to što je mx star ako nisi zahtjevan bit će ti ko avion :)
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

uzmi si control podlogu .. znam sto govorim jer sam imao obje .. staru control sam bio prodao jer mi je bila premala .. i onda sam isao kupiti novu vecu ali sam uzeo speed da vidim kakva je .. i mogu reci da je control puno puno boja ...i nemoj si uzeti najmanju velicini nego si uzmi srednju bit ce ti dosta ...

a sad mis .. ne znam .. uzmi si deathaddera .. mx je star dosta ...ako oces mozemo se nesto dogovorit preko ppa ;)

ja imam razer exactmarXspeed/control i mogu rec da control bolje lezi za sve...

Iako imam osjecaj da unistavam misa od 800 kuna performance MX, jer kad idem po contol podlozi kao da gulim donji dio misa...

ali milina...

potpis :D
15 godina
neaktivan
Novi miš i podloga

gulis ga da .. zato sto je to kakva? metalna ili aluminijska podloga (i shebat ces mis tako) ...

na goliathusu ga nemoze ogulit ni da oce .. zatao sto je gumena il kak se to vec zove ... ali control je puno bolja tu se slazemo :D

Prodajem Logitech G5 za 300kn (ispravan, ocuvan, utezi ...) Kupljen u Vemilu (nema garanciju jer je vemulj propao) Kontakt na pp !
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 7:19 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja bih sebi uzeo neku jeftinu (sto jeftinije moze - naravno, ne one po 10 kn), za gaming najvise. Onda, koja i gdje ima za kupit?
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
odjavljen
Šef kaže...
Ja bih sebi uzeo neku jeftinu (sto jeftinije moze - naravno, ne one po 10 kn), za gaming najvise. Onda, koja i gdje ima za kupit?

Bila je ona akcija gdje je logitech djelio besplatno miševe, sad ima jako puno ljudi prodaje te miševe (g500 najvise) pa se moze nac.

15 godina
neaktivan
Novi miš i podloga
Pogledaj neke podloge od sharkoona.
Ja imam sharkoon 1337 xl black i platio sam je 60 kn i meni je podloga super.
Fina glatka podloga(g500 i deathadder klize po njoj ko po jajima) i što je za mene + to je njena veličina(444x355 mm).ako ti to odgovara bit ćeš zadovoljan
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Novi miš i podloga

deathadder je oko 330kn u  tehnomax-a ( barem je bio toliko kad sam ga ja kupovao, a to je bilo u 11mjesecu 2008godine)
podlogu si uzmi od roccata ( bilo koju, jer neces falit s nijednom)
Inaće nisam siguran za ovaj stariji model deathaddera dali ga uopce ima, jer je sad izasao deathadder respawn, koji je naravno za 140kn skuplji, vjerojatno samo jer su ga nakljukali s dodatnih 1200dpi-ja koji uopce nisu potrebni.
Inače ako si nađeš ovaj stariji deathadder, kojeg mora biti negdje uzmi njega, jednostavno neces falit, prije svega zbog egronomičnog dizajna, dosita vrhunske kvalitete, ovo govorim iz dobrog iskustva, naime dok sam još igrao cod2MP sam ga toliko puta rasuo od stol, danas nema niti jednog traga ''nasilja'' nad njim.itd..

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bmw m5 kaže...

deathadder je oko 330kn u  tehnomax-a ( barem je bio toliko kad sam ga ja kupovao, a to je bilo u 11mjesecu 2008godine)
podlogu si uzmi od roccata ( bilo koju, jer neces falit s nijednom)
Inaće nisam siguran za ovaj stariji model deathaddera dali ga uopce ima, jer je sad izasao deathadder respawn, koji je naravno za 140kn skuplji, vjerojatno samo jer su ga nakljukali s dodatnih 1200dpi-ja koji uopce nisu potrebni.
Inače ako si nađeš ovaj stariji deathadder, kojeg mora biti negdje uzmi njega, jednostavno neces falit, prije svega zbog egronomičnog dizajna, dosita vrhunske kvalitete, ovo govorim iz dobrog iskustva, naime dok sam još igrao cod2MP sam ga toliko puta rasuo od stol, danas nema niti jednog traga ''nasilja'' nad njim.itd..

ja sam ti iz bjelovara gdje ti nema bas preveliki izbor trgovina pa nema tehnomaxa,naso sam taj stariji model deathaddera sad je 399kn u konikomu,a za ovu graficku jel dobra ati radeon hd5770???

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 15:31 (mustang995).
15 godina
Nova konfa

po ovom svemu sta sam procito uzet cu razerovu goliathus control podlogu samo koja velicina mala,srednja ili velika?mislim da je najbolje srednju uzet ali htio bi cut misljenja ljudi sa vise iskustva

a uz to sve planiram uzet i novi komp tocnije samo kutiju i sve u njoj

ovo je konfa koju sam slozio:

PROCESOR:  AMD Athlon II X4 620, 2.6GHz, 2MB, AM3

MATIČNA: Giga AMD770,AM3,D3,USB3.0, GLAN, FW, 8ch

GRAFIČKA:  Sapp.HD 5770, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP

RAM:  Kingmax 4GB, 2X2GB KIT, DDRIII 1333 non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLFE

HDD:  WD5001AALS 32MB 7200 500GB BLACK SATA

OPTIKA: LG DVDRW 22x GH22NS SATA Black bulk

NAPAJANJE: Spire napajanje (stvarnih) 550W

KUĆIŠTE: Giga kućište GZ-X6, crno, bez napajanja

jel valja to išta i je bi za te novce,oko 5000kn(max. 5200kn) mogao i bolje kupit?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 21:57 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Odabir miša i podloge
mustang995 kaže...

Planiram uzeti novi miš i podlogu, ne bi nešto preskupo miš za oko 300kn a podlogu za oko 100kn.Sad jel bolje uzet Logitech ili Razer miš?Mislio sam uzet Logitech mx-518 ili Razer abyssus ili neki drugi ali za otprilike tu cijenu.Podlogu sam mislio uzet Razer Goliathus Speed Omega ili Control.Htio bi čuti vaše prijedloge i mišljenja jer nemam baš previše iskustva u tome.

Što se tiće podloge, ja se na Control nikako nisam mogao naviknuti, preveliko trenje miša se javlja, tako da sam zamijenio za Speed alpha i predobra je. Bilo bi dobro da si u svakom slučaju probaš prije nego je kupiš. Miš MX518 ti mogu preporučiti kao vrhunski, gotovo neuništiv i ima odlično ležanje u ruci. Za te novce nema boljeg miša.

17 godina
RE: Nova konfa

Moja preporuka za podlogu bila bi ti Roccat Taito.

Ako do nje ne možeš, onda Coler Master Storm Tactics cs-m fps ili Razer Goliathus Speed.

Control podloge ti nebih preporučio jer osobno volim da miš dobro klizi, dakle podloge glatke na dodir.

Što se miša tiće, preporuka je A4Tech x7 750BK ili neki iz X7 750 porodice.

Tu naravno spada i Canyon CNR-MSL7 laser gaming kao i Sharkoon FireGlider (@Links 200 Kn).

Veličina- nikako nemoj male (recimo razer omega); srednja veličina i velike (large tj alpha) su OK.

Na konfiguraciji bi promijenio da bude ovako:

MATIČNA: AsRock M3A770DE

HDD može taj ali i Samsung F3 je dobar

NAPAJANJE Corsair CX 400W ili LC Power 600W. Taj Spire niš ne vrijedi.

KUĆIŠTE: Gigabyte kućišta su užasno loša. Pogledaj neki recimo Cooler master Elite 33x.

Ako takvih nema, onda neko recimo Sharkoon ili možda čak Asus.

Netko je spomenuo Gigabyte GM-M8000 miš - ja ga nebih preporučio.

Prijatelj (koji je uposlenik jedne informatičke trgovine koja prodaje taj miš) kupio si je jedan.

Isti od samog početka nije radio uopće (rade tipke i scroll, al od pomaka ni p). Ok, reklamira ga i dobije drugi.

I odmah tamo u servisu isproba, ode nakon 15 minuta - isti problem.

Razer Abyssus je dobar miš s jednom VELIKOM MANOM - nema dodatnih tipki.

Dvije bočne tipke na mišu su nešto fenomenalno i must have. Abyssus to nema.

Logitech MX-518 je sjajan miš, no evo prekjučer je navršio 5 godina na tržištu.

Preskup je za ono što nudi, drži cijenu kao tek kad je izašao - a definitivno je prevaziđen.

Da je 150 Kn bio bi super, no 300 je definitivno barem 100 previše.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
15 godina
191x7 kaže...

KUĆIŠTE: Gigabyte kućišta su užasno loša. Pogledaj neki recimo Cooler master Elite 33x.

nema takvog u toj trgovini gdje kupjem a ovo jel valja: Cooler Master, Elite 332 Middle Tower, bez napajanja

ili ovo NZXT Hush , srebrno ,MIDI,bez PS

napajanje 100% uzimam od corsaira samo cu uzet od 450W

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 15:56 (mustang995).
17 godina
mustang995 kaže...
191x7 kaže...

nema takvog u toj trgovini gdje kupjem a ovo jel valja: Cooler Master, Elite 332 Middle Tower, bez napajanja

ili ovo NZXT Hush , srebrno ,MIDI,bez PS

napajanje 100% uzimam od corsaira samo cu uzet od 450W

Nisam ja dobro napisao, trebao sam napisati Cooler Master Elite 33X, X e [0, 9].

Dakle tu spadaju sva od 330, 331, ..., 338, 339.

Krivo sam pretpostavio da će čitatelj shvatiti da je x jednoznamenkasti prirodni cijeli broj.

Pretpostavljam da gledaš Links, a tamo ti od kućišta ima i Xigmatek Asgard koje je meni ok.

Za takav komp nepotrebno ti je bacati novce na VX 450W kad je i CX 400W odviše.

No kako hoćeš, tvoja volja.

15 godina

sry nisam skuzio za ovo x uzet cu to onda od cooler mastera elite 332

ne gledam links nema ga u bjelovaru a neda mi se ic u zagreb za sve to

17 godina
mustang995 kaže...

sry nisam skuzio za ovo x uzet cu to onda od cooler mastera elite 332

ne gledam links nema ga u bjelovaru a neda mi se ic u zagreb za sve to

Aha. Ma nekako mi djeluje puno 5000 za te komponente.

Ad probaj si složiti na www.adm.hr i www.protis.hr tu istu konfiguraciju samo da vidiš realnu cijenu.

15 godina
Novi miš i podloga

slozio sam na adm.hr i ispalo mi je 4927,99kn s tim da sam stavio bolji procesor i hdd jer ovih nema tamo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7, mozes dat linkove na te podloge? Koliko kostaju?
Gore si za miš napisao da uzme neki iz X7 750 porodice, ali XL750-BK ima drukčiji senzor od X7 X-755K i X7 X-710BFS, i u Bugu piše da su ta dva ispodprosječne preciznosti. Ja sam danas (napokon, čekao ga 3 tjedna) kupio XL-750BK, u Robot Commerca (Kvark im je dobavljač; za sve trgovine kojima Kvark dobavlja robu, pogledajte reklamu u Bugu, na dnu piše (u zadnjem Bugu - str. 125)). Vec sam u drugoj temi rekao da ce bit mala recenzija, ali tek sam ga sad dobio.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan
RE: Odabir miša i podloge

Gigabyte M8000 i Ghost podloga

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 22:15 (urizen).
15 godina
191x7 kaže...

Moja preporuka za podlogu bila bi ti Roccat Taito.

Ako do nje ne možeš, onda Coler Master Storm Tactics cs-m fps ili Razer Goliathus Speed.

Control podloge ti nebih preporučio jer osobno volim da miš dobro klizi, dakle podloge glatke na dodir.

Cooler Master Storm Tactics jel valja ta podloga jer razerova goliathus speed kosta 150kn a manja je od te pa pitam

ova roccatova mi je prevelika pa mi ne stane na stol

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 22:14 (mustang995).
17 godina
Šef kaže...
191x7, mozes dat linkove na te podloge? Koliko kostaju?
Gore si za miš napisao da uzme neki iz X7 750 porodice, ali XL750-BK ima drukčiji senzor od X7 X-755K i X7 X-710BFS, i u Bugu piše da su ta dva ispodprosječne preciznosti. Ja sam danas (napokon, čekao ga 3 tjedna) kupio XL-750BK, u Robot Commerca (Kvark im je dobavljač; za sve trgovine kojima Kvark dobavlja robu, pogledajte reklamu u Bugu, na dnu piše (u zadnjem Bugu - str. 125)). Vec sam u drugoj temi rekao da ce bit mala recenzija, ali tek sam ga sad dobio.

Pologe su od 100 do 150 Kn te što sam naveo. Za linkove postoji google, nekako mi se neda tražiti...

X7 750 serija je najbolja A4tech serija miševa i imaju isti senzor s varijacijom u broju dpi (od 2000 do 3600 ovisi i o modelu).

U seriju 750 ne spadaju 755, 710, 705 lol več oni 750BK, 750BF, 750F itd.

Imam jedan od tih i miš je predobar (750BF). Definitivno nije ispodprosječna preciznost.

Točnije, nadprosječna je. Koristi se Agilentov senzor korišten u dosta Logitech i Razer miševa.

Ta dva što si naveo (755 i 710) su optički i lošiji.

Netko je pitao za CM Storm Tactics - imam tu podlogu i fenomenalna je.

Ogromna, glatka, mekana, ugodna za rad, ma sve super. Definitivno preporuka.

15 godina
191x7 kaže...

Netko je pitao za CM Storm Tactics - imam tu podlogu i fenomenalna je.

Ogromna, glatka, mekana, ugodna za rad, ma sve super. Definitivno preporuka.

ja sam pitao

ok po ovom sta vidim uzet cu je

16 godina
neaktivan
Rekao sam da ta dva (755 i 710) imaju ispodprosjecnu preciznost (pise u Bugu, ja ih probao nisam), a ne ostali. Ja danas kupio 750BK, pa me zanima kolika je razlika od 750BF i 750F? I, koji Razer i Logitech misevi koriste taj senzor? Tako da se pravim vazan. :P
17 godina
Šef kaže...
Rekao sam da ta dva (755 i 710) imaju ispodprosjecnu preciznost (pise u Bugu, ja ih probao nisam), a ne ostali. Ja danas kupio 750BK, pa me zanima kolika je razlika od 750BF i 750F? I, koji Razer i Logitech misevi koriste taj senzor? Tako da se pravim vazan. :P

ADNS 6010 senzor koristi Logitech serija G, Razer Copperhead, Microsoft Habu, Sharkoon Fireglider i mnogi drugi.

Philips Twin-eye laser koriste također mnogi miševi (skoro svi čiju dpi osjetljivost možete podešavati odvojeno za X i Y os).

750BF i 750F ne ubrajaju se u Oscar seriju - imaju manje dpi (600 - 2500), manje ugrađene memorije itd.

Uglavnom, isti dizajn (estetika, malo boje drugačije), ista kvaliteta itd.

16 godina
neaktivan
Aha, BF i F su slabiji od BK. A, taj senzor koristi i npr. G9? Ako da - super, platio sam mis 220 kn, a ima isti senzor kao i mis od 500 kn! Da li ga koristi i G9x?
17 godina
Novi miš i podloga

G5, G7 i G500 koriste taj ADNS 6010 senzor.

MX 518 koristi ADNS 3080.

G9 rabi 6090 a G9x 9500.

Provjeri sam, upišeš u google:

Logitech ADNS 6010

Razer ADNS 6010

...

I da, miš ti ima i Omrom tipke s garantirani 8 000 000 kliktaja.

A razliku miševa pogledaj na www.X7.cn .

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Hvala, 'poklikat' cu ti Hvala kad sjednem za kompjuter.
A, .cn je kinesko? Tko bi rekao da oni prave dobre miševe (baš svoje).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice