međutim ja,kao i mnogi drugi koji imaju skener i to ispravan a windowse 7 i računalom sa podrškom za DX11.Koji nemisle se vraćati na XP,a momentalno nisu u mogućnosti uzeti novi skener.Nekompaktibilnost ranije proizvedenih skenera (ne samo skenera) koji imaju podršku DO XP-tice. Rješenje je VueScan. Ima li netko da zna kako izbjeći "vodeni žig" u njemu? Ima li lijeka tome uopće? Kod mene registriran program.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svaki software koji nije free se može kupiti, ali vjerojatno ta opcija nije zanimljiva...
-postoji XP mode, vrlo praktičan upravo za ovu namjemnu (bešavno korištenje XP aplikacije).
-pronađi odgovarajući driver, možda te to ograniči na 32bitni OS, ili probaj korištenjem preko windowsovog drivera WIA umjesto TWAINa.
.. ili uzaludno čekati da proizvošač napravi driver za noviji OS (neće). Može se pokušati korištenjem drivera za neki noviji model (koji ima drivere za OS) jer velikih razlika nema, ovisi smao kako je napravljen driver tj ako je neki setup tad su šanse male (eventualno kopiranje svih inf i dll i ručno pijavljivanje drivera).
- i (ako nisi već pokušao) pustiti win.updateu da odradi posao, možda postoji driver, možda ga sam instalira...
btw, kompatibilnost. Kompaktno je nešto drugo.
original driveri u XP modu isprobani...isto neće šljakat. u mome slučaju je benq/acer 5260c...čak prestali i proizvoditi skenere :-S,o driverima ni riječi više ni na službenoj stranici.ajd vuescan mi šljaka,samo što imam taj "watermark"preko slike. ovo ajd pokušat ću redom,nešto još mora da prošljaka.
da, imaš pravo.mislim,nema programske podrške više od strane proizvođača na taj tip za vistu/7/8.
koristim virtualni xp i shared folder
a o tome čak razmišljam..virtualni xp,a kad patim s prostorom...ma kad budem pri parama novi skener ako uopće i bude zatrebao.ovo košta mali milion kila živaca se zaje****t
Bok svima, jel ima netko preporuku za sekener, samo skener? Ne trebam da bude skener i pisac/printer.
Poželjno da bude malih dimenzija. Uostalom ako tko moze pomoci neg mi napise gdje mogu kupiti, tojest u kojem ducanu je najjeftinije. Hvala.
p.s. iskoristio bih bon kod Mikronisa, pa imam to u obziru, a sad .. hmm, mozda negdje drugdje bolje kupiti skener?
Bok svima, jel ima netko preporuku za sekener, samo skener? Ne trebam da bude skener i pisac/printer.
Poželjno da bude malih dimenzija. Uostalom ako tko moze pomoci neg mi napise gdje mogu kupiti, tojest u kojem ducanu je najjeftinije. Hvala.
mogu ti preporučiti Canon CanoScan LiDE 210. koristim ga na poslu i zadovoljan sam. malo je veći od A4 papira, dva prsta debeo, spaja se jednim USB kablom preko kojega ,osim komunikacije sa kompom, dobija i struju tako da nema posebnog kabla za struju.
no gledajući po netu nema ih više za kupiti, nego verzija 220
http://www.nabava.net/skeneri__450?&se=1811
eto ja si kupio sad u drugom mjesecu canonov cano lide220,a4 dimenzije. iako je 600tinjak kuna ja sam zadovoljan njegovim radom.Nažalost kod mene(čitaj više kod mene) a i kod ostalih je bila prisila prelaska sa XP-a na 7cu spletom okolnpsti i pritom pušenje podrške radi "starijeg" iako ispravnog hardware-a kao što su skeneri/printeri. I dešava se upravo ovo ili stari software ili novi hardware.