Naočale za računala

poruka: 17
|
čitano: 12.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Naočale za računala

WTF is that?

sad gledam linksovu stranicu

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=33&naziv=naocale-za-racunala

i naidem na to?! jel netko to uzeo?

naskrabali su da cu progledati kao supermen ak ih budem koristio{#}

moze koja topla rijec?!:)

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 22:11 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naočale za računala

Skineš f.lux i isti efekt dobiješ... Ni pro playeri to ne nose*, samo sponzorirani

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 22:44 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Naočale za računala

kaj nema nitko nikakvog iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Naočale za računala

LinusTech

LevelC(r)ap:

CazuaLLUK:

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Naočale za računala

evo review, ukratko lik je sponzoriran i dobio je gunnarice đabe al ih je popljuvo tak da mislim da ih nebude vise dobivao.

tvrdi da apsolutno nikakvu razliku s njima i bez njih nije primjetio. sad ako ces se kockat sa sto eura pa isprobat sam, be my quest. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Naočale za računala

vec sam pomislio da svi spavate{#}! tx {#}LP

linus je lud{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 1:55 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Naočale za računala

A što da ti kažem, ja bih to probao da kod nas nude i dioptrijske kao u SAD. Inače mi nema smisla.

Imam Oakley Boomstand naočale i vrlo skupa stakla (neka austrijska s svim zaštitama koje su bile dostupne kada sam kupovao, imaju antirefleksni sloj, sloj za računala, fotosenzitivna su tj tamnosiva pri jakom UV - a dioptrija relativno velika), mislim da je to sasvim ok. I sumnjam u tu njihovu "žutu" što "poboljšava" kontrast, nekako sumnjam da to ima smisla jer da ima to bi i oftalmolozi nosali na svojim glavama...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 2:07 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Naočale za računala
191x7 kaže...

A što da ti kažem, ja bih to probao da kod nas nude i dioptrijske kao u SAD. Inače mi nema smisla.

Imam Oakley Boomstand naočale i vrlo skupa stakla (neka austrijska s svim zaštitama koje su bile dostupne kada sam kupovao, imaju antirefleksni sloj, sloj za računala, fotosenzitivna su tj tamnosiva pri jakom UV - a dioptrija relativno velika), mislim da je to sasvim ok. I sumnjam u tu njihovu "žutu" što "poboljšava" kontrast, nekako sumnjam da to ima smisla jer da ima to bi i oftalmolozi nosali na svojim glavama...

ma nebum to uzimao, nisam ni znao da to ima uopce, a kamoli kod nas! a valjda ce se netko javiti tko ih je probao..

17 godina
Naočale za računala

Ali ako nosiš naočale, nije loše imati sve/svakakve dostupne zaštite na staklima. Dakle antirefleksni sloj, sloj za "zaštitu od računala", sloj za zaštitu od grebanja i slično, pa čak i fotosenzitivnost. Ne nužno Gunnar. Sve te zaštite i ostalo, sve se to osjeti.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Naočale za računala

Dakle ukratko,bratic mi je oftalmolog.Prenosim nesto sto mi je jos davno rekao: Sve te naocale su beskorisne,od tih "gamerskih" pa i onih pravih dioptrijskih sa zastitom za ekran. Problem kod monitora je sto ljudsko oko trepca duplo manje po minuti nego kad ne gleda u ekran. Ustedi novce i zaboravi na to.. Svakih 15-20min pogledaj u neku udaljeniju tocku na 10ak sekundi..

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Naočale za računala

To što je oftalmolog ne znači da je specijalizirao izradu dioptrijskih leća. Pitaj ga za refleksiju i korisnost antirefleksiskog sloja kao i za korisnost UV zaštite na staklima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Naočale za računala

nemoj bacati pare na prodaju magle nego kupi pravi kvalitetan monitor i rijesen problem.

ne jednom mi se desilo da me ptiaju ljudi kako ne nosim naocale a za kopmjuterima sam od 84 kada je stari napravio prvu galaksiju od televizora crnobijelog do dan danas.

lijepo brate cim ima bolji monitor a da mozes kupuj. sto veci i kvalitetinij to bolje.

a ne da core na 14 inch montoru uz to razvaljen mutna sla i onda se zale daih oci bole. nemoj mi reci :)

koliko puta sam dosao kod nekog d mu pomognem na comp nesto nastimati i pozslije 2 sekunda placem koliko je los monitor i slika razvaljena suze idu gledati se ne da...

tako da batali bacanje i 50 eura za maglu j epuno, neo 50 po 50 uzmes pravi monitor i nema problema

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 15:55 (mirkoj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Naočale za računala

Slazem se apsolutno. Ja imam 27" monitor IPS panel,jako blizu i nikad nemam problema s vidom.. Ovo ostalo je marketinski trik..Pa sad sve postoji za gamere od stolica,naocala itd..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

To što je oftalmolog ne znači da je specijalizirao izradu dioptrijskih leća. Pitaj ga za refleksiju i korisnost antirefleksiskog sloja kao i za korisnost UV zaštite na staklima.

UV zaštita je obična izmišljotina i potrebna je ako se radi o plastici. Staklo samo po sebi ne propušta UV valove. Probaj stajat ispred prozora , neces pocrnit za 100 godina.

17 godina
zeroname kaže...
191x7 kaže...

UV zaštita je obična izmišljotina i potrebna je ako se radi o plastici. Staklo samo po sebi ne propušta UV valove. Probaj stajat ispred prozora , neces pocrnit za 100 godina.

Odakle ti ta glupost? Obično staklo ne propušta UVB ali propušta UVA. UVA prodire dublje nego UVB. UVB izaziva opekline, a oba izazivaju tamnjenje. Dapače, UVA se koristi u solarijima.

Oboje je štetno, kancerogeno, samo što se posljedice UVB-a puno brže primjete (jer su izraženije na samoj površini kože).

A osim toga, i da je istina to što kažeš (a nije), opet su mnoga stakla na naočalama plastična jer što je dioptrija veća pravo staklo mora biti deblje tj staklo mojih naočala bi bilo prst debelo.

Zahvaljujući plastici nije, pa ni naočale nisu teške.

17 godina
neaktivan
Naočale za računala

Tek sam danas vidio ovu temu, pa da iz prve ruke kazem par svojih zapazanja u vezi gunarsica.

Kako je onaj lik rekao u recenziji stvarno su solidno napravljene i ne smetaju ispod slusalica.

U mom slucaju za igranje su potpuni promasaj, sto vise meni smetaju pri recimo igranju BF4.

Imam vrlo cudan osjecaj, neznam kako bi to opisao, izazivaju mi neku vrstu klaustrofobije. Pogotovo je to izrazeno na zatvorenim mapama poput Lockera.

Ne nosim naocale inace pa mozda nisam naviknut i zato mi mozda smetaju, ali mislim da nije bas tako.

ALI, igrom slucaja sam otkrio da pri upotrebi kad je slika ne ekranu staticna, kao npr. sada dok ovo pisem, naocale su super.

Kod duzeg gledanja u monitor ili citanja ili bilo kakvog rada kad je slika staticna stvarno ne zamaraju oci i pomazu.

Dok kod igranja, za sto su kao napravljene, kad se puno toga desava na ekranu meni osobno jako smetaju.

Ajde na srecu pa sam ih kupio u americi za 70 i par dolara i ok su mi na poslu gdje buljim 4-5 sati dnevno u komp.

Ali po ovoj cijeni iz linksa i namjeni za igranje nebi ih nikako preporucio.

Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
zeroname kaže...
191x7 kaže...

Odakle ti ta glupost? Obično staklo ne propušta UVB ali propušta UVA. UVA prodire dublje nego UVB. UVB izaziva opekline, a oba izazivaju tamnjenje. Dapače, UVA se koristi u solarijima.

Oboje je štetno, kancerogeno, samo što se posljedice UVB-a puno brže primjete (jer su izraženije na samoj površini kože).

A osim toga, i da je istina to što kažeš (a nije), opet su mnoga stakla na naočalama plastična jer što je dioptrija veća pravo staklo mora biti deblje tj staklo mojih naočala bi bilo prst debelo.

Zahvaljujući plastici nije, pa ni naočale nisu teške.

Pa odakle mi to , da ti ogvororim osnove fizike 2 razred srednje škole optika. A i pogledaj si na internetu stalko samo po sebi zaustavlja većinu UV zraka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice