Najbolji printer u HR

poruka: 7
|
čitano: 6.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Najbolji printer u HR (Nashuatec SPC240DN)

http://www.najboljiprinter.hr/

Jel ima tko? Kakvi su dojmovi? Koji su troškovi održavanja takvog jednog printera, osim kupovine tonera?

Planiram uzeti laserskog u boji, a ovo mi se čini kao dobra ponuda. Ne printam puno, 20-40str mjesečno od čega su možda 4-5 u boji. Fotografije ne printam.

Cijene original tonera su 515kn crni za 2000str i 575kn svaka od C Y M boja također za 2000str. Za zamjenske ne znam jel ima.

25 lipa ispadne cijena pojedinačne crne stranice (eto nek bude 30lp s papirom). 

Jel se isplati to uzeti, ili da tražim dalje???

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 15:07 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Najbolji printer u HR (Nashuatec SPC240DN)

Ako printas samo 20 do 40 stranica na mjesec naravno da se ne isplati uzimati. Samo ces baciti novac bezveze.

Bang!
17 godina
WindEmperor kaže...

Ako printas samo 20 do 40 stranica na mjesec naravno da se ne isplati uzimati. Samo ces baciti novac bezveze.

Cijena printera je poprilično niska. 900kn samo. U njemu se već dobije tonera za 1000 stranica, mislim za sva 4, C M Y i Black spremnik..

Ink-jet printer mi se ne isplati kupovati jer se zna desit period (tipa prek ljeta dok nemam faks) da ne isprintam ništa ta 2-3 mjeseca, i za to vrijeme mi se ink-jet sasuši. Već sam bacio 2 u smeće zbog toga, i ne planiram više kupovat te jeftilene od ink jeta koji tak i tak troše farbu ko blesavi, mrljaju sa zamjenskim tintama, a bome više ni zamjenske nisu tak jeftine kao prije.

Printanje me ispadnje jeftinije s ovim laserskim nego u fotokopiraonama gdje mi je crna stranica 50lp, a boje po 2-3kn. I prednost mi je što imam printer doma s kojim mogu isprintati nešto kad god mi zatreba bez odlaska u kopiraone.

Zašto misliš da se ne isplati??? Jedino ak postoje još kakvi visoki troškovi održavanja ovog printera za koje ne znam. Jel možeš malo pojasniti???

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 15:19 (lllnuclearlll).
15 godina
Najbolji printer u HR

A cuj to je samo moje misljenje. Dati tolike novce za mene je ludost, ja bi na tvom mjestu kupio neki najjeftiniji printer i one jeftine boje za 50 kuna. 20-40 str na mjesec je jako malo da bi opravdalo kupnju ovakvog printera.

Napominjem da je ovo samo moje misljenje.

Bang!

0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

... Kakvi su dojmovi? Koji su troškovi održavanja takvog jednog printera, osim kupovine tonera?

Planiram uzeti laserskog u boji, a ovo mi se čini kao dobra ponuda. Ne printam puno, 20-40str mjesečno od čega su možda 4-5 u boji. Fotografije ne printam.

Cijene original tonera su 515kn crni za 2000str i 575kn svaka od C Y M boja također za 2000str. Za zamjenske ne znam jel ima.

25 lipa ispadne cijena pojedinačne crne stranice (eto nek bude 30lp s papirom). 

Jel se isplati to uzeti, ili da tražim dalje???

Ovo je dobra promo ponuda i povoljna početna cijena.

Sam otisak ti je postojan na vremenske uvjete (svjetlost i vlaga) a i rezolucija ispisa ovog printera je zadovoljavajuća za kućnog korisnika.

Međutim, ono što u reklama ne stoji su kasniji troškovi normalnog održavanja koji višestruko nadmašuju cijenu printera kad ga kupiš.

Periodično moraš mijenjati (osim tonera) i 4 valjka te kasnije i bubanj i još neke dijelove koji ti odu nakon nekoliko godina korištenja.

Doduše, prazan spremnik boje se može ponovno napuniti zamjenskom bojom u prahu te za takvo što ima nekoliko firmi kod nas koje se time bave. Taj trošak je skoro duplo manji od kupovine novih tonera. Ali to te opet košta dosta više od kupnje novog printera.

Novi printeri obično dolaze sa inicijalnim tonerima (sa manje boje) i njih možeš ponovno napuniti ali samo sa onoliko boje za koliko su predviđeni.

Računaj i da se izračun ispisa stranica odnosi na samo 5% popunjenosti lista A4 (znači ako ispisuješ samo čisti tekst). A ako ispisuješ i slike boja se potroši znatno brže.

I kad se na kraju sve zbroji... Što da ti savjetujem?

Ta ispisana stranica te dosta košta. Da li ti se isplati plaćati visoku cijenu po stranici samo zato da ti se neće razmočiti boja na listu kad padne kap kiše na nju?

To je sve ok u poslovnom okruženju gdje tiskanim materijalom moraš pokazati određenu ozbiljnost. Ili kao kućni korisnik kojemu viši troškovi života nisu problem. Ili da se pohvališ s njime pred par prijatelja.

Ali ako si prosjećna osoba (poput mene) koja gleda gdje će uštediti svaku kunu onda ga ne kupuj nego si uzmi ink jet i sjeti se dvaput mjesečno ispisati testnu stranicu da ti se ne zasuši boja.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Printanje me ispadnje jeftinije s ovim laserskim nego u fotokopiraonama gdje mi je crna stranica 50lp, a boje po 2-3kn.

A pun grad kopiraona di je printanje 10-15 lipa po stranici

17 godina
stiffler kaže...
lllnuclearlll kaže...

Printanje me ispadnje jeftinije s ovim laserskim nego u fotokopiraonama gdje mi je crna stranica 50lp, a boje po 2-3kn.

A pun grad kopiraona di je printanje 10-15 lipa po stranici

Da, ak živiš u Zagrebu.

A i to je cijena ako printaš 100 i više stranica, inače je skuplje. Ja sam svuda u ZG također plaćao po 50lp/str ak bi trebao isprintat 10-15 stranica c/b.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 22:58 (lllnuclearlll).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice