Najbolji 2.1 sustav?

poruka: 34
|
čitano: 5.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Najbolji 2.1 sustav?

Pozdrav, evo danas nazalost umirovio Logitech Z3 zvucnike... Predobri, drvo, metal... Shmrtz...

Nego, gledam nove logijeve i uzas, em ruzni, em plastika samo, pa bih molio preporuku nekog 2.1 sustava (moze i 2.0 ako su dobri) za razumne pare.

Ovi su moji dosli oko 300 kuna na akciji, a sada za 300 kuna ne mogu ni neke krestavce uzet.

Svaki savjet dobrodosao.

0 0 hvala 0
15 godina
Najbolji 2.1 sustav?

Preskupo, a i nisam toliki audiofil...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Najbolji 2.1 sustav?

Najbolji? Pa ne znam - z2300? Ali koštaju da se usereš...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
Najbolji 2.1 sustav?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Najbolji 2.1 sustav?

Čovjek hoće NAJBOLJI 2.1 sustav {#}

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Najbolji 2.1 sustav?

Za 500kn pokušati sa Corsairom 2200 (moj favorit), ili Logitechom Z523, ako baš mora biti Logitech, ali ne vidim iskreno razloga. Inače Z3 su oduvijek bili na dobrom glasu kao i Z4, vuku na nekakve mini-Z2300 izgledom i zvukom.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Za 500kn pokušati sa Corsairom 2200 (moj favorit), ili Logitechom Z523, ako baš mora biti Logitech, ali ne vidim iskreno razloga. Inače Z3 su oduvijek bili na dobrom glasu kao i Z4, vuku na nekakve mini-Z2300 izgledom i zvukom.

Po mojem iskustvu ti zvučnici nemaju baš neki sub.Imao sam dva takve snage i te membrane i svaki bi proprdio kad bi se malo pojačalo.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
thedream kaže...

Po mojem iskustvu ti zvučnici nemaju baš neki sub.Imao sam dva takve snage i te membrane i svaki bi proprdio kad bi se malo pojačalo.

Nisi baš u pravu, koliko sam ih ja slušao i što čitam o njima konkretno za 500kn radi se o ponajboljoj kupnji 2.1 zvučnika za PC.

Klik!

Corsair SP2200 Bass Response

Bass Response on the SP2200 is definitely a shining moment for these speakers. Without a doubt they sound much better than most other "Gaming" or "PC" systems as Corsair has bass sent to the sub and it only handles the low end of the sound spectrum. Although, the sub is not without its flaws. It's not a perfect system and being a bass player I can definitely tell when the kick drum in some songs is being muffled in with the bass guitar.

For a $90 system though, bass response is very good. If you want perfect, you'd better be ready to pay for it. On the other hand, the Corsair SP2200 System gives a great bass response for the price.

The Subwoofer does not make a muddy or muffled sound; it's pretty accurate. It also has a good enough range for most music and definitely for games.

Za 500kn, ako moraju biti novi i 2.1, svakako no1 Corsair 2200 model.

Klik 2!

Za svakodnevno korištenje bez iživljavanja, muzika, filmovi i igre neće biti nikakav problem. Ne znam što očekujete ionako svi od seta od 500kn, da ima trosistemske drvene satelite, sub od 30 kila koji ide ispod 30hz i slično. Može, ali plati 1000 eura za njega. Za (iznad)prosječnog PC korisnika ovo je the set za 500kn.

Konkurencija ionako i nije nešto na tom polju : Logitech Z523 cca.500kn, JBL Creature III - 679kn, Genius nema ništa u toj klasi, Hercules također slabo, Manhattan ništa, sve u svemu slabo. Postoje još neki 2.1 modeli u Vemilu (unusmedia) proizvođača Sonic Gear, u kojima nisam dovoljno upoznat (samo Armageddon sam čuo) da bi mogao govoriti o njima.

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015829

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015819

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015821

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 12:31 (thedream).
16 godina
neaktivan
Najbolji 2.1 sustav?

Ja sam imao takve kao Armagedon(vjerovatno Divoom to samo prepakira) i s tim subwooferom je bio problem.

Kao i s Creative itrgiue l 3800.

Kužiš , ja sam takva 2 imao a ti meni daješ review.

Nakon Creativa sam rekao , ajde možda je to samo na njima bilo , idem ja pokušati s ovim drugima , kad ono ista stvar.Sateliti uvijek nadjačaju subwoofer kad se pojača malo žešće.

Možda sam lud , ali ja bi rađe uzeo Z 523.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolji 2.1 sustav?

Ne možeš usporediti sub od Corsaira 2200 i tu škatulju na Armageddonu. Uzmi Z523, imao sam ih sad dan,dva u zamjeni za Z506, dobar set zvučnika, ali kao i kod svih Logitecha 2.1, Subwoofer ubije satelite. Ništa ne pomaže 360 stupnjeva tj. dva drivera u satelitu kad sub pojačaš iznad 50% možeš se slikati (opet se postavlja i pitanje koja budala drži sub iznad 50% ali dobro).

Što ti čuješ ne mora čuti netko drugi, to si već naučio. Kao što ćeš za jedan model zvučnika naći 10 reviewa, 8 pozitivnih, 2 će ih popljuvati, tebe će uvijek zanimati više ova 2 nego ovih 8. Ako voliš bas a voliš, idi na Logitech.

Z523 su po meni lošiji set od Corsaira 2200. Down-firing sub nije razlog da ih kupim, kao ni 360 stupnjeva tobože sound. Dizajn je jedino gdje imaju apsolutni + povrh Corsaira, ali ne kupujem zvučnike da budu lijepi.

Kažem unazad tjedan dana sam imao Z506, Z523 i Z323 sad, svi imaju različite subwoofere ali zajedničko im je da su down-firing, a ne side-firing. U konačnici to i nema previše veze, sub od omalenih Z3 ih pojede. Logitech više nikad neće napraviti takav set kao Z3/4, 2300 i 5500.

Corsair poslušaj i 2200 i 2500, pa onda usporedi. Nisu namjenjeni skladištu da ih slušaš u prostoriji od 500 kvadrata, nego sobi od 15,20,25 kvadrata, optimalno radnoj do 20, za dnevnu su ipak preslabi(2200 model).

Ti bi set od 500kn pojačavao do iznemoglosti, pa neće to baš tako ići, staro pravilo je da volume na zvučnoj i windowsima staviš na 50-66% i zvučnike pojačavaš dok ne osjetiš distorziju, odnosno po svojem nekom nahođenju i preferenciji. Ako staviš volume panel na 100% u windowsima zvučnici će ti distorzirati lagano već iznad 50%, to je tako jasno. Govorim ti za zvučnike od 500kn.

Ne znam šta svi očekuju.

Legit Bottom Line: The Corsair SP2200 system is probably the best value system to get for most people looking at accurate sound reproduction with a powerful bass setup.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 13:04 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Čovjek hoće NAJBOLJI 2.1 sustav {#}

Pa koliko vidim trazi do 300kn, jer za neku drugu cijenu se nije izjasnio

15 godina
Najbolji 2.1 sustav?

Ma da, tu negdje, ali vidim da je bas rupa u tom cjenovnom rangu od kada sam kupovao. U stanu sam sada i ne mislim ista glasno slusati, samo da je ok zvuk.

0 0 hvala 0
17 godina
Najbolji 2.1 sustav?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jeli dostavljaju oni kamo?

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne možeš usporediti sub od Corsaira 2200 i tu škatulju na Armageddonu. Uzmi Z523, imao sam ih sad dan,dva u zamjeni za Z506, dobar set zvučnika, ali kao i kod svih Logitecha 2.1, Subwoofer ubije satelite. Ništa ne pomaže 360 stupnjeva tj. dva drivera u satelitu kad sub pojačaš iznad 50% možeš se slikati (opet se postavlja i pitanje koja budala drži sub iznad 50% ali dobro).

Što ti čuješ ne mora čuti netko drugi, to si već naučio. Kao što ćeš za jedan model zvučnika naći 10 reviewa, 8 pozitivnih, 2 će ih popljuvati, tebe će uvijek zanimati više ova 2 nego ovih 8. Ako voliš bas a voliš, idi na Logitech.

Z523 su po meni lošiji set od Corsaira 2200. Down-firing sub nije razlog da ih kupim, kao ni 360 stupnjeva tobože sound. Dizajn je jedino gdje imaju apsolutni + povrh Corsaira, ali ne kupujem zvučnike da budu lijepi.

Kažem unazad tjedan dana sam imao Z506, Z523 i Z323 sad, svi imaju različite subwoofere ali zajedničko im je da su down-firing, a ne side-firing. U konačnici to i nema previše veze, sub od omalenih Z3 ih pojede. Logitech više nikad neće napraviti takav set kao Z3/4, 2300 i 5500.

Corsair poslušaj i 2200 i 2500, pa onda usporedi. Nisu namjenjeni skladištu da ih slušaš u prostoriji od 500 kvadrata, nego sobi od 15,20,25 kvadrata, optimalno radnoj do 20, za dnevnu su ipak preslabi(2200 model).

Ti bi set od 500kn pojačavao do iznemoglosti, pa neće to baš tako ići, staro pravilo je da volume na zvučnoj i windowsima staviš na 50-66% i zvučnike pojačavaš dok ne osjetiš distorziju, odnosno po svojem nekom nahođenju i preferenciji. Ako staviš volume panel na 100% u windowsima zvučnici će ti distorzirati lagano već iznad 50%, to je tako jasno. Govorim ti za zvučnike od 500kn.

Ne znam šta svi očekuju.

Legit Bottom Line: The Corsair SP2200 system is probably the best value system to get for most people looking at accurate sound reproduction with a powerful bass setup.

Ajde ti nađi poruku u ovoj temi gdje sam ja rekao da sub od Corsair 2200 nije dobar.Ne kažem da nevalja nego da nije dovoljno snažan kad se zvučnici pojačaju malo.

Pa naravno da nisu za velike prostore , koji PC zvučnici uopće jesu namjenjeni tome.Creative sam držao u prostoriji od 16 kvadrata samo za info.

Ako 60-70% pojačani zvučnici (uz 70 % pojačano u Windovsima) znači mučenje , onda neznam šta da kažem.

Očekujem da ću za 500 kn (što nije malo) dobiti nešto što bi trebalo dati barem malo kvalitete i nekakve glasnoće.

Moji Creative od 48 w nisu bili ništa znatno glasnij od prijašnjih x 210 (25 w) a ipak bi se očekivalo od tih 23 w više da mogu malo jače zasvirati.

15 godina
neaktivan
Najbolji 2.1 sustav?

1. 70% zvučnik uz 70% volume u windowsima je terorizam, ako tako slušaš Z2300 svaka ti čast.

2. 500kn je kikiriki za zvučnik i toliko koštaju interkonekt kablovi ž kategorije za malo bolji setup risivera + par floorstandova

3. X210 je smeće

4. Creative Inspire i I-Trigue je malo manje smeće

5. Nije važno, dobio je dovoljno preporuka.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 19:17 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

1. 70% zvučnik uz 70% volume u windowsima je terorizam, ako tako slušaš Z2300 svaka ti čast.

2. 500kn je kikiriki za zvučnik i toliko koštaju interkonekt kablovi ž kategorije za malo bolji setup risivera + par floorstandova

3. X210 je smeće

4. Creative Inspire i I-Trigue je malo manje smeće

5. Nije važno, dobio je dovoljno preporuka.

1.Ne slušam , oni na 40 % popapaju sve ove zvučnike i to mi je sasvim dovoljno.Ako za to moram kupovat zvučnike od 200 w onda kvragu i sve.

2.Govorim za pc zvučnik :)

3.Znam , govorim o glasnoći.

4.Inspire i itrigue ne ide u isti koš

5.slažem se.Ti navijaš za Corsair , ja za Logitech :)

17 godina
Leryan kaže...

Jeli dostavljaju oni kamo?

Imaju dostavu po cijeloj hrvatskoj.

http://www.zagria.hr/shippinginfo.aspx

17 godina
Najbolji 2.1 sustav?

Za 300 i nešto sitno kuna uzmu se dvoji Logitech S-220 kakve ja imam i imate fino 4.2 sustav.

Mislim da su 2 slabija subwoofera bolja nego jedan jači xD.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Za 300 i nešto sitno kuna uzmu se dvoji Logitech S-220 kakve ja imam i imate fino 4.2 sustav.

Hahaha , iskreno se nadam da se šališ :P

BTW.kad pogledaš za 150 kn od 2.1 sustava nema ništa pametnije

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 21:41 (explorer 4).
17 godina
explorer 4 kaže...
191x7 kaže...

Hahaha , iskreno se nadam da se šališ :P

BTW.kad pogledaš za 150 kn od 2.1 sustava nema ništa pametnije

Pa naravno da se šalim. xD

Imam taj S-220 i zadovoljan sam, i onako ih nesmijem pojačati više od 20 - 30 % ili se odmah žale roditelji (a preko 50-60% žalili bi se i susjedi) pa mi ne trebaju jači.

Zvuk je čisto ok, nemam nekih zamjerki.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
15 godina

Sada bas gledam ovo ipak... Da li se isplati? Kakva je kvaliteta zvuka? Ne treba mi bas woofer, nisam vise u kuci pa ni ne mogu pojacat, vazna mi je cistoca zvuka na manjoj glasnoci....

Naravno, moze i neki drugi sustav takav za preporuku do tih para.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 22:31 (Leryan).
15 godina

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Leryan kaže...

Pozdrav, evo danas nazalost umirovio Logitech Z3 zvucnike... Predobri, drvo, metal... Shmrtz...

Nego, gledam nove logijeve i uzas, em ruzni, em plastika samo, pa bih molio preporuku nekog 2.1 sustava (moze i 2.0 ako su dobri) za razumne pare.

Ovi su moji dosli oko 300 kuna na akciji, a sada za 300 kuna ne mogu ni neke krestavce uzet.

Svaki savjet dobrodosao.

a ne vidim baš da ima više Z4i

imam ih i danas a prešlo je preko njih i studijskog sviranja dok nisam kupio monitore, čak sam i bass gitaru svirao na njima, ali tiho da sateliti ne prducnu {#}

rade na HTPC računalu i danas ko curica, a ne znam što ima dobroga trenutno od logitecha, baš ću se raspitati

da, kolega gore je dobro preporučio Z523

Zvučnici LOGITECH Z523, 2.1, crni, retail - 100503193 (10050309)  

javili mi da nema boljih za te pare {#}

Reketarim po forumu..
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 23:59 (Visitor).
15 godina
Visitor kaže...

da, kolega gore je dobro preporučio Z523

Zvučnici LOGITECH Z523, 2.1, crni, retail - 100503193 (10050309)  

javili mi da nema boljih za te pare {#}

Eh, gadni su mi previse da bi ih drzao par godina na stolu... :D

17 godina
odjavljen
Leryan kaže...

Sada bas gledam ovo ipak... Da li se isplati? Kakva je kvaliteta zvuka? Ne treba mi bas woofer, nisam vise u kuci pa ni ne mogu pojacat, vazna mi je cistoca zvuka na manjoj glasnoci....

Naravno, moze i neki drugi sustav takav za preporuku do tih para.

Hvala!

Pa nije to sad čudo tehnike ali sasvim pristojan proizvod za razliku od 2.1 plastičnih smeća .Da trenutno kupujem kubio bi baš tu kombinaciju .Potraži recenzije po netu pa odlući .

15 godina
neaktivan
Najbolji 2.1 sustav?

Skoro 700kn, ali zanimljivo rješenje svakako. Makar se za taj novac daju pronaći i M-Audio AV30 i 40 zvučnici (polovni). Od novih za 738kn imaš 2.0 AV20 M-Audio, isto odlični.

Da se vratimo na temu - Što se tiče 2.1 ( 2.0 Z520) ostaju svega 4-5 modela koje bi uzeo u obzir, ako ne i manje.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Mislim iskreno da ti se za onboard zvučnu ne isplati davati više od 400tinjak kuna za zvučnike. Sve je to dosta slično u nekoj konačnici.

Šteta što Genius više nema u ponudi ovaj model. Taj tren bi ih trebalo ugrabiti.

Da imamo ovakvu ponudu Geniusa, nitko sretniji od nas. Ima modela da glava boli za taj novac.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 8:02 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

Mislim iskreno da ti se za onboard zvučnu ne isplati davati više od 400tinjak kuna za zvučnike. Sve je to dosta slično u nekoj konačnici.

Nemam onboard zvucnu... :) Izlaz mi je jako dobar. E sada, gledam malo i na estetiku, a ovaj scythe sustav mi se jako svidja. Gledam dal ima jos koji takav setup sa vanjskim pojacalom, cak i polovno bih uzeo.

15 godina
XXX kaže...

Pa nije to sad čudo tehnike ali sasvim pristojan proizvod za razliku od 2.1 plastičnih smeća .Da trenutno kupujem kubio bi baš tu kombinaciju .Potraži recenzije po netu pa odlući .

Eh, isao bi na ovaj 2000 amp, ali nigdje nisu dobavljivi nazalost... Da li ima nesto slicno za takve pare?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 9:28 (Leryan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice