Multifunkcionalni printer za kućnu uporabu

poruka: 8
|
čitano: 10.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Lijepo bih vas molio preporuku za multifunkcionalni printer (printer, A4 kopirka, skener) namijenjen isključivo kućnoj uporabi (dakle - privatni dopisi, eventualno skeniranje neke obiteljske fotografije, fotokopiranje manjeg broja stranica u nuždi). Bilo bi lijepo da se radi o pouzdanom uređaju koji se ne će "zapeći" ako se koji tjedan ne printa i da je moguće koristiti zamjenske tinte. Koji od renomiranih proizvođača (Canon, HP, Epson...) nudi rješđenje za moje potrebe? Svaki trgovac u dućanima "gudi svoju pjesmu" i teško mi je filtrirati dobronamjerne savjete od onih koji imaju za cilj prodaju nekoga od uređaja kojih se ne mogu rješiti. Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ja imam lexmark al nisam zadovoljan,... ali prije sam imao epson stylus c4 series on je bio odlican
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Svaka zamjenska tinta će se zapeći ako se ne printa dulje od 10ak dana, ali to je stvarno najmanji problem, isprintat neku sitnicu svakih par dana, s obzirom na cijene originalnih tinti.
Moj savjet je Canon, ali nemoj se zaletit jer ima modela koji koriste spremnike br. 40 i 41, za koje postoje zamjenske tinte ali su skupe, a i užasan je taj sistem sa 2 spremnika. Gledaj naći Canonov model koji koristi set od 5 tinti i to serija cli-521. One se daju naći već po 25kn/kom. Canon je po meni najbolji omjer uloženog i dobivenog (cijena uređaja/cijena zamjenskih tinti/kvaliteta ispisa)

Druga opcija je Epson, bilo koji koji koristi TO711-714 tinte, isto ih ima zamjesnkih već po 20ak kn. Epsoni su u pravilu nešto jeftiniji od Canona, ali i malo slabiji ispis imaju i malo su bučniji.

HP ima također fantastične printere, ali većina koristi samo 2 spremnika, a situacija sa zamjenskim tintama nije bajna.

Lexmark izbjegni u širokom luku (cijena uređaja/kvaliteta ispisa fantastični, cijena ispisa - za past na guzicu i plakat).

Kao što sam napisao kod printera gledam cijenu/cijenu i dostupnost zamjenskih tinti/kvalitetu ispisa, i po tome sam se vodio dok sam ti ovo pisao.
Ovo su po meni 4 proizvođača vrijedna spomena, ostalo zaboravi.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Canon Pixma MP550 789,00 kn
Epson SX215 489,00 kn

I jedan i drugi su fantastični, ovisi jedino koliko si spreman potrošiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel istina da s njima ne mozes skenirati ako nema tinte?! :S

Primjerice, za ovaj Canon MP550.

Rjesava jednostavne probleme u podforumu Programiranje od 2008. xD

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Multifunkcionalni printer za kućnu uporabu

Epson bi bio moja preporuka.

Iako kvalitetom ispisa fotografija zaostaje za Canon pisačima, ispis dokumenata je odličan - barem u mojem slučaju (model dx6050).

Pogledaj model sx415 - cijenom od 600-njak kuna konkurira dobrano i Canonu i HP-u, nasljednik je ovog modela koji ja imam, posjeduje uz standardni skener i kopirku i čitač mem. kartica,pict bridge, te lcd ekran u boji kojim je uvelike olakšano ispisivanje fotografija s kartica ili direktno s fotoaparata/mobitela bez korištenja računala.

Najveća mana su im brzina ispisa (iako ne i fotografija gdje je unutar prosjeka klase), bučan rad i lošiji ispis fotki.

Cijene tinti (originala) su 89kn po komadu, a pisač ih koristi ukupno četiri (bk, c, m, y), te se zamjenske mogu pronaći od nekakvih 15-ak kuna po komadu naviše....

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
15 godina
protjeran

Jeftine boje -> IP4700.

Najbolji u klasi. Najbrži, printa na medije, zamjenske boje bez čipa 22kn,

sa čipom 45kn, a ima punjenje od 60mil, bar 2-3 veće od bilo

koje konkurencije...

Cijena mu je 750+kn, ali se isplati ako dosta printaš i tražiš najbolji ispis (9600 dpi).

Ako ti treba i skener, onda recimo MP550 koji ima iste glave i tinte kao i IP4700.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Jel istina da s njima ne mozes skenirati ako nema tinte?! :S

Primjerice, za ovaj Canon MP550.

? :D

Rjesava jednostavne probleme u podforumu Programiranje od 2008. xD
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: