Lijepo bih vas molio preporuku za multifunkcionalni printer (printer, A4 kopirka, skener) namijenjen isključivo kućnoj uporabi (dakle - privatni dopisi, eventualno skeniranje neke obiteljske fotografije, fotokopiranje manjeg broja stranica u nuždi). Bilo bi lijepo da se radi o pouzdanom uređaju koji se ne će "zapeći" ako se koji tjedan ne printa i da je moguće koristiti zamjenske tinte. Koji od renomiranih proizvođača (Canon, HP, Epson...) nudi rješđenje za moje potrebe? Svaki trgovac u dućanima "gudi svoju pjesmu" i teško mi je filtrirati dobronamjerne savjete od onih koji imaju za cilj prodaju nekoga od uređaja kojih se ne mogu rješiti. Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moj savjet je Canon, ali nemoj se zaletit jer ima modela koji koriste spremnike br. 40 i 41, za koje postoje zamjenske tinte ali su skupe, a i užasan je taj sistem sa 2 spremnika. Gledaj naći Canonov model koji koristi set od 5 tinti i to serija cli-521. One se daju naći već po 25kn/kom. Canon je po meni najbolji omjer uloženog i dobivenog (cijena uređaja/cijena zamjenskih tinti/kvaliteta ispisa)
Druga opcija je Epson, bilo koji koji koristi TO711-714 tinte, isto ih ima zamjesnkih već po 20ak kn. Epsoni su u pravilu nešto jeftiniji od Canona, ali i malo slabiji ispis imaju i malo su bučniji.
HP ima također fantastične printere, ali većina koristi samo 2 spremnika, a situacija sa zamjenskim tintama nije bajna.
Lexmark izbjegni u širokom luku (cijena uređaja/kvaliteta ispisa fantastični, cijena ispisa - za past na guzicu i plakat).
Kao što sam napisao kod printera gledam cijenu/cijenu i dostupnost zamjenskih tinti/kvalitetu ispisa, i po tome sam se vodio dok sam ti ovo pisao.
Ovo su po meni 4 proizvođača vrijedna spomena, ostalo zaboravi.
Epson SX215 489,00 kn
I jedan i drugi su fantastični, ovisi jedino koliko si spreman potrošiti.
Jel istina da s njima ne mozes skenirati ako nema tinte?! :S
Primjerice, za ovaj Canon MP550.
Epson bi bio moja preporuka.
Iako kvalitetom ispisa fotografija zaostaje za Canon pisačima, ispis dokumenata je odličan - barem u mojem slučaju (model dx6050).
Pogledaj model sx415 - cijenom od 600-njak kuna konkurira dobrano i Canonu i HP-u, nasljednik je ovog modela koji ja imam, posjeduje uz standardni skener i kopirku i čitač mem. kartica,pict bridge, te lcd ekran u boji kojim je uvelike olakšano ispisivanje fotografija s kartica ili direktno s fotoaparata/mobitela bez korištenja računala.
Najveća mana su im brzina ispisa (iako ne i fotografija gdje je unutar prosjeka klase), bučan rad i lošiji ispis fotki.
Cijene tinti (originala) su 89kn po komadu, a pisač ih koristi ukupno četiri (bk, c, m, y), te se zamjenske mogu pronaći od nekakvih 15-ak kuna po komadu naviše....
Pozdraf...
Jeftine boje -> IP4700.
Najbolji u klasi. Najbrži, printa na medije, zamjenske boje bez čipa 22kn,
sa čipom 45kn, a ima punjenje od 60mil, bar 2-3 veće od bilo
koje konkurencije...
Cijena mu je 750+kn, ali se isplati ako dosta printaš i tražiš najbolji ispis (9600 dpi).
Ako ti treba i skener, onda recimo MP550 koji ima iste glave i tinte kao i IP4700.
Jel istina da s njima ne mozes skenirati ako nema tinte?! :S
Primjerice, za ovaj Canon MP550.
? :D