Ima li netko preporuku za multifunkcijski printer - printer/fax/copy do 2500 kn?
Hvala.
Ima li netko preporuku za multifunkcijski printer - printer/fax/copy do 2500 kn?
Hvala.
Za što ćeš ga koristiti kad ideš na 2,5k kn?
U poslovne svrhe, dakle printanje, skeniranje, slanje na mail. Radi se o ciklusu do 1000 stranica mjesečno.
ja na epsonu sx215 printam mjesečno 1000 stranica, a košta ispod 400kn... jedino što je sporo, ali opet 1000 stranica mjesečno, nije problem..
U poslovne svrhe, dakle printanje, skeniranje, slanje na mail. Radi se o ciklusu do 1000 stranica mjesečno.
Ako ga koristiš u poslovne svrhe onda zaboravi na kupnju. Za cca 700 kn mjesečno možeš unajmiti novi multifunkcijski stroj (uključena redovita zamjena tonera, svi servisni radovi, odziv u roku 24 sata, tri dodatne ladice, automatski uvlakač, scan to pdf, i puno drugih opcija) koji ispisuje crno bijelo. Ako je u pitanju boja onda plaćaš dodatno 49 lp po printanoj/kopiranoj stranici.
Mi imamo ugovor s ovom firmom i imaju moje preporuke, izuzetno ljubazni, uslužni i stručni. Nakon što porazgovaraš s njima o svojim potrebama (budi što precizniji) ponuditi će ti kvalitetno rješenje. Kad smo unajmljivali uređaj kontaktirao sam sve bitne igrače i oni su ispali najpovoljniji.
Jedna napomena prije nabavke Canona (prije smo imali iR 3230 a sada imamo iRC 2880) mučili smo se s nekoliko uređaja od cca 1000 kn ali prema ovim strojevima to su igračke.
-osim najma... računica isplativosti:
- cijena samog uređaja može biti zanemariva, važna je funkcionalnost (npr fax ili A3, scan-copy, mreža..) i cijena održavanja (potrošnog materijala.
Tad se gleda cijena tonera, fusera itd.. npr toner za iRxxx 15-20k otisaka je cca 1.500kn. Mali printeri nisu islpativi na nivou godine dana (toner 2-2,5k=200-400kn).
Kako god okreneš mjesečni trošak je 500-1000kn, upravo zato je gornji prijedlog isplativ.
-osim najma... računica isplativosti:
- cijena samog uređaja može biti zanemariva, važna je funkcionalnost (npr fax ili A3, scan-copy, mreža..) i cijena održavanja (potrošnog materijala.
Tad se gleda cijena tonera, fusera itd.. npr toner za iRxxx 15-20k otisaka je cca 1.500kn. Mali printeri nisu islpativi na nivou godine dana (toner 2-2,5k=200-400kn).
Kako god okreneš mjesečni trošak je 500-1000kn, upravo zato je gornji prijedlog isplativ.
I još jedna bitna stvar je održavanje. Nije da se takvi uređaji kvare često ali kad dođe do kvara bitan je brzi odziv (mi smo imali mali kvar s automatskim uvlakačem, prijavili popodne ujutro je serviser bio u uredu).
Ma znam, ali mi imamo svoje printere, a s jednom firmom imamo ugovor o održavanju i tonerima. Razmišljam o HP LJ1536n mfp jer imamo već HP LJ 1522 n mfp. Zanima me da li netko ima iskustva s HP LJ1536 n mfp, te da li u tom cjenovnom rangu ima i boljih printera?
Ako ga koristiš u poslovne svrhe onda zaboravi na kupnju. Za cca 700 kn mjesečno možeš unajmiti novi multifunkcijski stroj (uključena redovita zamjena tonera, svi servisni radovi, odziv u roku 24 sata, tri dodatne ladice, automatski uvlakač, scan to pdf, i puno drugih opcija) koji ispisuje crno bijelo. Ako je u pitanju boja onda plaćaš dodatno 49 lp po printanoj/kopiranoj stranici.
Mi imamo ugovor s ovom firmom i imaju moje preporuke, izuzetno ljubazni, uslužni i stručni. Nakon što porazgovaraš s njima o svojim potrebama (budi što precizniji) ponuditi će ti kvalitetno rješenje. Kad smo unajmljivali uređaj kontaktirao sam sve bitne igrače i oni su ispali najpovoljniji.
Jedna napomena prije nabavke Canona (prije smo imali iR 3230 a sada imamo iRC 2880) mučili smo se s nekoliko uređaja od cca 1000 kn ali prema ovim strojevima to su igračke.
U prethodnoj firmi smo mi na isti djir uzeli Konica Minoltu BizHub.
Ma znam, ali mi imamo svoje printere, a s jednom firmom imamo ugovor o održavanju i tonerima. Razmišljam o HP LJ1536n mfp jer imamo već HP LJ 1522 n mfp. Zanima me da li netko ima iskustva s HP LJ1536 n mfp, te da li u tom cjenovnom rangu ima i boljih printera?
Za ovakvu namjenu zaboravi HP (razočarao sam se u nekoliko njihovih MFP-a). Imaš dva jaka igrača Konica-Minolta i Canon i gledaj u tom smjeru.
Ako već imaš ugovor s nekom firmom probaj realizirati i nabavu, još uvijek preporučam iznajmljivanje. U konačnici ti nema velike razlike, mjesečni iznos ide u trošak a uključuje amortizaciju tonera. Najveća razlika je u slučaju kvara nakon jamstvenog roka. U slučaju najma nemaš nikakav trošak i najmodavac ga mora dovesti ured dok u slučaju vlasništva trošak moraš podmiriti sam. Nije to najveći problem već je veći problem situacija u našim servisima, računaj da ćeš 1-2 tjedna biti bez printera.
@Tnakir: Kod nas su presudile dimenzije uređaja, K-M je malo većih dimenzija od Canona i problem bi ju bio ubaciti u nišu. Inače bi za istu lovu dobili nešto više opcija (bila nekakva akcija).
Ito tako moram pohvaliti Kopitehnu, imamo mjesečni ispis od 1000-2500 stranica naravno riječ je o c/b ispisu/kopijama, odlučio sam se uzeti u najam Canon IR1022iF model i mogu reći da radi upravo savršeno, od mrežnog rada, skena direktno u određeni folder na računalu, hoćeš .PDF, .TIFF ili .JPG, i to rezolucije sve do 600DPI što mi je ponekad jako bitno. Sken naravno ide i u boji, a isto tako se može poslati i direktno na mail adresu. Prije toga smo imali HP Laserjet u boji iz MFP game uređaja i mogu reći samo jedno, ne isplati se. O podršci i servisu uređaja koji je koštao preko 3500 kuna, uopće da ne pričamo, a softver koji je došao i driveri za uređaj je kao stvoren za gubljenje vremena, i feature u vezi spremanja dolaznih fakseva koji radi samo na Windows Visti za sjeverno-američko podučje i to opet samo ponekad. Najam gore navedenog urešaja me stoji 299 kn/mjesečno plus PDV, i po kalkulaciji me ispada VIŠESTRUKO isplativije nego kupnja slabijeg uređaja.