Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000

poruka: 10
|
čitano: 5.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Već mi je dosta mučenja sa tipkanjem na standardnim tipkovnicama i umaranjem zglobova, želio bih si priuštiti kvalitetnu i ergonomsku tipkovnicu. Pa me zanima me kakva su iskustva onih koji imaju Microsoft NEK 4000 tipkovnicu. Da li dolazi sa hrvatskim dijakritičkim znakovima?

Dvoumim se između Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 i Logitech Wave tipkovnice.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000
the_tux kaže...

Već mi je dosta mučenja sa tipkanjem na standardnim tipkovnicama i umaranjem zglobova, želio bih si priuštiti kvalitetnu i ergonomsku tipkovnicu. Pa me zanima me kakva su iskustva onih koji imaju Microsoft NEK 4000 tipkovnicu. Da li dolazi sa hrvatskim dijakritičkim znakovima?

Dvoumim se između Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 i Logitech Wave tipkovnice.

Ja imam MS NEK 4000 duže vrijeme i prezadovoljan sam. Koštala je nekih 300 kuna i dobio sam miš uz nju. Ima malo drugačiji raspored hrvatskih znakova na koji se ja još nisam navikao(jer znam kod frendova pisati na klasičnoj pa se malo izgubim). Tipka Enter je manja nego kod običnih tipkovnica, ali to nije problem - nakon dan-dva uopće neosjetiš razliku između normalne i ove. Ergonomski je rađena odlično, podloška za dlanove(tak nekak se zove :D) je od neke vrste kože - ugodno, samo što po ljetnim vrućinama znam imati problem sa znojenjem dlanova. Ctrl, alt, Meta i Space tipke su velike te mi je to jako velik +. Prikaz Num/Caps i F-locka je između dlanova - još jedan plus jer čak i kad gledam u monitor vidim što je upaljeno. Između dlanova ima i Back/Forward tipke - odlično za surfere koji se koriste samo tipkovnicom. Zoom tipku nekoristim jer bi trebao patchirati kernel da bi proradila, a to mi se neda. Multimedijalne tipke nekoristim osim Play/Pause.

S tipkovnicom sam toliko oduševljen da bih sada dao i 1000 kuna da mi ova rikne. Više nemam šljive na dlanovima od krivog položaja ruku. Iznimno ugodna, odličnog ergonomskog dizajna, moderna. Na listi od 1 do 5 dobiva 10. :)

Preporuka je svakako da ju kupiš ako želiš odlično ergonomsko iskustvo. :)
Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 0:28 (Tux Slave).
16 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...
the_tux kaže...

Ja imam MS NEK 4000 duže vrijeme i prezadovoljan sam. Koštala je nekih 300 kuna i dobio sam miš uz nju. Ima malo drugačiji raspored hrvatskih znakova na koji se ja još nisam navikao(jer znam kod frendova pisati na klasičnoj pa se malo izgubim). Tipka Enter je manja nego kod običnih tipkovnica, ali to nije problem - nakon dan-dva uopće neosjetiš razliku između normalne i ove. Ergonomski je rađena odlično, podloška za dlanove(tak nekak se zove :D) je od neke vrste kože - ugodno, samo što po ljetnim vrućinama znam imati problem sa znojenjem dlanova. Ctrl, alt, Meta i Space tipke su velike te mi je to jako velik +. Prikaz Num/Caps i F-locka je između dlanova - još jedan plus jer čak i kad gledam u monitor vidim što je upaljeno. Između dlanova ima i Back/Forward tipke - odlično za surfere koji se koriste samo tipkovnicom. Zoom tipku nekoristim jer bi trebao patchirati kernel da bi proradila, a to mi se neda. Multimedijalne tipke nekoristim osim Play/Pause.

S tipkovnicom sam toliko oduševljen da bih sada dao i 1000 kuna da mi ova rikne. Više nemam šljive na dlanovima od krivog položaja ruku. Iznimno ugodna, odličnog ergonomskog dizajna, moderna. Na listi od 1 do 5 dobiva 10. :)

Joj bjezi nalozi me da i ja razwalim swoju!!!
Bboy
17 godina
neaktivan

Ja momentalno imam MS Comfor Curve 2000 i planiram kupiti ovu. Kako radi zoom? Odnosno u dali radi u Phoptoshopu (preko drivera)

Dali si instalirao drivere,na koji OS ..pretpostavljam da je Linux :)) ?

I ako moze cijena u eurima posto ne znam tecaj kune naspram eura

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan

Jedno pitanjce OT

Znam i zelim instalirati HR keyboard ali kako da namestim da Y ne bude Z   i obrnuto. Kao sto sam pisao tipkovnica je Microsoft Comfort Curve 2000

Ili da koristim Microsoft Keyboard Layout creator? Ili ako znate koji "jezik" da namestim da doticna slova budu kako ja zelim? Mozda Bosnian latinica ? I kod Srbijanske je isto, Y i Z su "ispomesana" :)

Raspored je QWERTY

Hvala

[Edit]

Ako mi uspije ovo onda ostaje da razresim enigmu gde se upotrebljava č a gde ć  Osmijeh

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 3:05 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Imam Logitech Wave tipkovnicu (sa žicom), i moram ti reći da je tipkovnica fenomenalna ako puno tipkaš. Sa njom je došao neki bezvezni bežični miš kojeg sam poklonio. Uglavnom je ti ju toplo preporučam. E da, skoro sam zaboravio, najbolji dio tipkovnice (barem po meni) je odmorište za dlanove, jednostavno je fenomenalno napravljeno.
Kratki review, čisto da vidiš da li ti paše.
Wave 1 Wave 1
Wave 2 Wave 2
Behind you.. meet my BLAM
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 11:29 (MegaMass 2000).
17 godina
protjeran
Tux Slave kaže...

Hvala na savjetu. Inače mrzim okomiti enter kakav se nalazi na našim tipkovnicama (lomim mali prst da ga dosegnem, bez obzira što imam duge prste), draži mi je onaj vodoravni enter na engleskoj QUERTY tipkovnici. Nisu problem naši dijakritički znakovi toliko, kada niti nisu toliko učestali u pisanju, ali uvijek više volim standardni raspored (sa 3x2 rasporedom Insert, Delete, Home, End, PgUP, PgDn) od nekih nepotrebnih improvizacija. Npr. kada stave slovo Ž u gornji red i smanje Backspace (neke Chicony tipkovnice sa turbo tipkom), ali time Enter dobije L oblik koji je lakše doseći.
MegaMass 2000 kaže...
  Imam Logitech Wave tipkovnicu (sa žicom), i moram ti reći da je tipkovnica fenomenalna ako puno tipkaš. Sa njom je došao neki bezvezni bežični miš kojeg sam poklonio. Uglavnom je ti ju toplo preporučam. E da, skoro sam zaboravio, najbolji dio tipkovnice (barem po meni) je odmorište za dlanove, jednostavno je fenomenalno napravljeno.
Kratki review, čisto da vidiš da li ti paše.
Da, znam. Čitao sam review da je odmorište za dlanove od ugodnog materijala. Imam MX 518 pa pretpostavljam da bi mi se Wave dobro uklopio u SetPoint aplikaciju. 
Ipak ću ovaj put uzeti Microsoft NEK 4000, ponajviše zbog odvojenog lijevog i desnog dijela koji me prisiljava na pravilno tipkanje.
@Lazarus Long
Cijena Microsoft NEK 4000 je oko 50€. 
Za drugo pitanje, probaj German layout (QUERTZ). Na mjesta ä ë ö ü β staviš naše znakove č ć ž š đ. Nažalost neznam na koji način.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 12:18 (the_tux).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ja momentalno imam MS Comfor Curve 2000 i planiram kupiti ovu. Kako radi zoom? Odnosno u dali radi u Phoptoshopu (preko drivera)

Dali si instalirao drivere,na koji OS ..pretpostavljam da je Linux :)) ?

Zoom nekoristim jer mi neradi na Linuxu(Fedora 10). Da bi radio morao bi patchirati kernel da radi a to mi se neradi. Sve ostalo mi radi out-of-box na Linuxu.
Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
17 godina
neaktivan

Mapiranje odnosno premestanje slova "kak ti je volja" je moguce sa Microsoft Keyboard Layout Creator. Vrlo korisno pogotovo ako imate neki laptop iz Finske :)

Evo sta vele kod MS-a za ovaj program

Overview

Ever wanted to quickly and easily define your own keyboard layout for a language Microsoft doesn't support? Or define your own keyboard layout so you can quickly and easily enter your favorite symbols with a simple keystroke? Well, want no more: the Microsoft Keyboard Layout Creator is here!

Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4

Evo screenova prerađene HR tipkovnice. Kod odabira tipkovnice piše Croatian-Custom (Ili šta ste već odabrali)

Custom tipkovnica Custom tipkovnica
Ostali znakovi Ostali znakovi
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 1:24 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000
the_tux kaže...

Definitivno Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 radi odvojenosti tipaka na sredini tipkovnice.. ja sam je trazio dugo dugo, i tek sam danas uspio naci.. za par dana cu je i naruciti :)

Za sve ostale koji traze ovu fenomenalnu tipkovnicu kontaktirajte infomark na www.infomark.hr.. ja sam ih kontaktirao na mail i kod njih je dobavljivo..

MetalHead
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 15:23 (Skidy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice