Logitech Z-5500?

poruka: 22
|
čitano: 6.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?????

Pošto sam nekada imao Z-5300 da li je razlika u snazi i samom basu povelika naspram Z-5500?

Jel zbilja velika razlika u kvaliteti glazbe ako se sistem spaja preko digitalnog kabela?Di se ima za kupiti takav kabel?Dakle da ide pc-zvučnici.Ima li ih u ve-milu?

I dal bi mi netko mogao staviti svoje vlastite slikice zvučnika ili kakav video?Materijala mi nikada dosta.

A spike idi na hi-fi mi ne znače ništa,jer neam živaca a bome ni znanja zahebavat se s time.

Hvala vam.

P.S:I namjeravam kupiti odmah Audigy SE zvučnu.Jel če biti dovoljno za taj zvučni sistem?Ili da čekam da sakupim još love pa da ugrabim nešto skuplje/bolje?

Prvenstveno me zanimaju mišljenja korisnika koji posjeduju ovakav zvučni sistem.

0 0 hvala 0
17 godina
Logitech Z-5500?????

Jesu primjetno jaci (ako ih pogoniš punom snagom,što ne vjerujem da ćeš izdržat). Kvaliteta je super. Ja ih nemam ali sam ih čuo kod frenda. Audigy 2 SE je dobar par njima,ali ako možeš,priušti si neki od X-Fi modela ili punokrvni Audigy 2 ili 4.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?????

da ne otvaram novu temu  !!  ...

... jel cuo ko sta o nasljedniku z-5500 ??! ... gledam ih vec 2 god. i kolko znam od 2004. su

na trzistu ?! ... nisu tak i jeftini ... a sad kad bi se upustio u kupovinu ... pa mi za par mjeseci

dodje novi model ?!

0 0 hvala 0
17 godina
Logitech Z-5500?????

Imas pravo,ali sto se tice Logitecha,njegovi proizvodi uvijek drže stalnu cijenu. Kad se pojavi neki model možeš očekivat da će njegova cijena bit uvijek više manje ista kao kod njegovog pojavljivanja na tržištu.

0 0 hvala 0
17 godina
Logitech Z-5500?????

Stvar je u tome što će ovih nestati brzo nakon novog modela, kada mu se cijena snizi vrlo brzo nestane s tržišta, a ako ti se ovi sviđaju ne možeš pogriješiti jer su najbolji zvučnici za računala, a novi će biti već neke kozmetičke izmjene i sl., ne vjerujem nešto revolucinarno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Logitech Z-5500?????

Ali stvar je u tome što mu se cijena neće snizit Osmijeh. Novi će jednostavno bit skuplji. A kozmetičke izmjene će bit u stilu Z-2300 u Z Cinema.Dodano par filtara (softverskih !!!),spaja se na USB i 1000 kn skuplji. Zvuk je identičan. Čisti lopovi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 20:50 (Skywalker).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Logitech Z-5500?????

Ja sam isto nabrijan na te zvučnike. Ljudi me uglavnom odgovaraju govoreći da je bolje da kupim pojačalo i par zvučnika. Ali ovo jedino dolazi u obzir. Mislim da će sve svi složiti da je pravi raritet u svijetu informatike da neki uređaj svoju (visoku) cijenu drži ovako dugo te da se upravo zbog toga isplati istresti lovu za njih.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Logitech Z-5500?????
Friday kaže...

Ja sam isto nabrijan na te zvučnike. Ljudi me uglavnom odgovaraju govoreći da je bolje da kupim pojačalo i par zvučnika. Ali ovo jedino dolazi u obzir. Mislim da će sve svi složiti da je pravi raritet u svijetu informatike da neki uređaj svoju (visoku) cijenu drži ovako dugo te da se upravo zbog toga isplati istresti lovu za njih.

Da samo ih nemoj spojit na onboard zvucnu vec onda kupi i zasebno zvucnu karticu ;)

May The Force be With You DuDe!
17 godina
Logitech Z-5500?????

Slažem se. Stvarno im nema premca. I kupi zvučnu Osmijeh.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?????

Pozdrav!

Moja ti je preporuka ako ces ih kupovati da si uzmes neku Audigy 2 pa prema vise ali probaj da na kartici imas i opticki izlaz ili ti S/PDIF jer na kontroler mozes spojiti do cetri uredjaja istovremeno. Ja konkretno sam prehebeno zadovoljan zvucnicima a sta se snage tice vjeruj mi nikada ih neces prziti do kraja jer ces srusiti pola stana :)

Sto se digitalnih i optickih kablova tice tu ces mozda malo imati problema ali se sve da naci ili naruciti, ja sam svojih 10m optickog kabela narucio u jednoj firmi koja se bavi profi akustikom i cekao sam ga 1 mjesec ali na kraju se sve isplati jer kada pustis nesto i pojacas nema nikakve distorzije, krckanja i ostalih sranja koje sam imao sa slabijim zvucnicima.

P.S. Ako te sta konkretno zanima ili imas neka pitanja posalji pm pa ti na mail mogu poslati slike a mozemo se i cuti.

Intel Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) @ 4.05GHz on ABIT IX38 QuadGT,
4GB RAM, 1066MHz DDR2, Corsair Dominator, 5-5-5-15,
Hard Drive: 960 GB Total / 2x320 GB on Raid 0 + 2x160 GB,
Video Card: ATI Radeon HD 3870 @ core 830MHz / GDDR4 2500MHz,
Monitor: SyncMaster 226CW(Digital) + Iiyama A901HT VisionMaster Pro 450,
Sound Card: SB Audigy 2 Platinium eX,
Speakers/Headphones: Logitech Z-5500 Digital + AKG K141,
Keyboard: Logitech G15,
Mouse: Logitech Cordless MX 1000

0 0 hvala 0
17 godina
Prema kaže...

Pozdrav!

Moja ti je preporuka ako ces ih kupovati da si uzmes neku Audigy 2 pa prema vise ali probaj da na kartici imas i opticki izlaz ili ti S/PDIF jer na kontroler mozes spojiti do cetri uredjaja istovremeno. Ja konkretno sam prehebeno zadovoljan zvucnicima a sta se snage tice vjeruj mi nikada ih neces prziti do kraja jer ces srusiti pola stana :)

Sto se digitalnih i optickih kablova tice tu ces mozda malo imati problema ali se sve da naci ili naruciti, ja sam svojih 10m optickog kabela narucio u jednoj firmi koja se bavi profi akustikom i cekao sam ga 1 mjesec ali na kraju se sve isplati jer kada pustis nesto i pojacas nema nikakve distorzije, krckanja i ostalih sranja koje sam imao sa slabijim zvucnicima.

P.S. Ako te sta konkretno zanima ili imas neka pitanja posalji pm pa ti na mail mogu poslati slike a mozemo se i cuti.

yo,,,ajd budi tako dobar pa slike uploadaj i daj nam ovdje linkove... :)...ili još bolje snimi neki video u radu...veličina u mb je nebitna..flat je tu :)
17 godina
Logitech Z-5500?????

Nabavio ih...ewo da ne kopiram link...naravno za moju recenziju...

http://www.pc-riders.net/forum/index.php?topic=300.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?????

Imam jedan gadan problem.

Neka budala mi je skurila mrežicu od desnog zvučnika (tamo mi stoji miš) s cigaretom.

Sama sam skupila novce za njih i mogu rec da su me jako veselili sve dok to danas nisam vidjela.

Sad sam isfrustrirana,like badly.

Ima ko kakvu ideju, gdje bih mogla kupiti ,nabaviti ili slicno, novu mrezicu?? Zvucinici su stari oko 4 mjeseca,nemate pojma kolko sam izludjena ...

martina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

.

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 14:05 (70R4N).
16 godina
odjavljen
wishOmaster kaže...

Imam jedan gadan problem.

Neka budala mi je skurila mrežicu od desnog zvučnika (tamo mi stoji miš) s cigaretom.

Sama sam skupila novce za njih i mogu rec da su me jako veselili sve dok to danas nisam vidjela.

Sad sam isfrustrirana,like badly.

Ima ko kakvu ideju, gdje bih mogla kupiti ,nabaviti ili slicno, novu mrezicu?? Zvucinici su stari oko 4 mjeseca,nemate pojma kolko sam izludjena ...

Eventualno da kontaktiras Logitech, pa da vidis...
Ja sam vidio da se brzo to 'maze' na z-5300, pa sam poskidao sve te 'mrezice'.
A sto se tice prvotnog pitanja. Stvarno se ne isplati zamijeniti 5300 za 5500. Dobitak u kvaliteti nije takav da je opravdan ogromnom razlikom u cijenu.
Bas/sub kod z-5300 ima DC, pa tu puno i ne kaska za z-5500. Jedino sto kaska u satelitima. No, tko zeli da plati dosta vise za malo bolje, to uvijek sljaka - pa i kod mene :).
17 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?

Bok..ev da oživim malo temu za početak. Vidio sam na youtube kako neki lik je spojio dva logitech Z-5500 da rade zajedno.Pa sad me zanima, ja imam jedan par takvih zvucnika pa razmisljam da napravim kao i on kad bi kupio još jedne.. evo link pa pogledajte i ak možete objasniti  https://www.youtube.com/watch?v=BrUvL_VieQ4 ...kako je on to spojio da radi istodobno na koju foru i šta mi još treba za to?? Hvala

P.s. ne znam stavit kak da link kad kopiram odma da ga otvori pa sam ovako napravio... Belji se

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 23:57 (Tuborg_Green).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?

predobro je ovako upareno baš mi se sviđa Osmijeh

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logitech Z-5500?

Itko da mi pomogne? Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Logitech Z-5500?
Tuborg_Green kaže...

Itko da mi pomogne? Cool

ja nisam siguran ali sam i ja razmisljao o tome vjerujatno trebas imat zvucnu karticu koja ima dovoljno utora i samo ustekas kao ova ima

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=3534

15 godina
neaktivan
Tuborg_Green kaže...

Bok..ev da oživim malo temu za početak. Vidio sam na youtube kako neki lik je spojio dva logitech Z-5500 da rade zajedno.Pa sad me zanima, ja imam jedan par takvih zvucnika pa razmisljam da napravim kao i on kad bi kupio još jedne.. evo link pa pogledajte i ak možete objasniti  https://www.youtube.com/watch?v=BrUvL_VieQ4 ...kako je on to spojio da radi istodobno na koju foru i šta mi još treba za to?? Hvala

P.s. ne znam stavit kak da link kad kopiram odma da ga otvori pa sam ovako napravio... Belji se

Kupovanje još jednog 'para' tih zvučnika bi bilo čisto bacanje para, ako mene pitaš... Jedino što možeš dobit time je 3dB glasniji zvuk... Ako hoćeš bolje zvučnike od tih, prodaj ih i kupi bolje neke, jedino u PC svijetu što je možda bolje su neki Klipschov sustav, ne sjećam se kako se zove, i Gigaworks S750, a budući da je to sve tu negdje po kvaliteti, najpametnije ti je da kupiš receiver/pojačalo i Hi-Fi/HT zvučnike; kvalitetu zvuka nećeš povećat ako uzmeš još jedne ove.

A spojit sve da rade zajedno bi se moglo sa jednostavnim Y-splitterima, dvije zvučne koje rade zajedno itd... Ima dosta načina... Nije neki problem to napravit

17 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...
Tuborg_Green kaže...

Itko da mi pomogne? Cool

ja nisam siguran ali sam i ja razmisljao o tome vjerujatno trebas imat zvucnu karticu koja ima dovoljno utora i samo ustekas kao ova ima

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=3534

da ali ta zvucna mi djeluje nekako malo para, pa s tim i ciljam da je lošije kvalitete...

Mirko935 kaže...
Tuborg_Green kaže...

Kupovanje još jednog 'para' tih zvučnika bi bilo čisto bacanje para, ako mene pitaš... Jedino što možeš dobit time je 3dB glasniji zvuk... Ako hoćeš bolje zvučnike od tih, prodaj ih i kupi bolje neke, jedino u PC svijetu što je možda bolje su neki Klipschov sustav, ne sjećam se kako se zove, i Gigaworks S750, a budući da je to sve tu negdje po kvaliteti, najpametnije ti je da kupiš receiver/pojačalo i Hi-Fi/HT zvučnike; kvalitetu zvuka nećeš povećat ako uzmeš još jedne ove.

A spojit sve da rade zajedno bi se moglo sa jednostavnim Y-splitterima, dvije zvučne koje rade zajedno itd... Ima dosta načina... Nije neki problem to napravit

Ne znam možda i je bacanje para, ali vuce me nesto da idem kupit jos jedan par kad budem imo malo vise para uskoro..kak mislis dvije zvucne rade zajedno? Znači ja ak imam jednu X-FI gamer i kupim još jednu i da će raditi? Ali kako?Stavim samo ju u drugi slot što imam slobodan? I šta onda drajevere ne moram ništa imat posebno sve normalno? Sry na više pitanja samo me interesira kako bi to mogao da izvucem što bolje iz toga.. P.S. imam Hi-Fi i receiver Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 0:57 (Tuborg_Green).
15 godina
neaktivan

Mnogo pitanja pitaš... :)

Mislim da tjeranje 2 zvučne da rade zajedno nije najlakši pristup ovome... Teoretski ne vidim zašto ne bi bilo moguće, ali u praksi bi bio problem što programi obično koriste jedan audio output device (za winamp postoji plug-in za multiple output, pogledaj ovdje, iako nisam nikad probao pa ti ne mogu više reć), inače bi ti trebao bi nekakav program, driver, šta već, koji bi taj signal presretao i dijelio na dva signala i slao po jedan driveru od jedne i driveru od druge zvučne, ne znam postoji li takav program...

Što se tiče ostalih pitanja, staviš u slobodan slot, instaliraš drivere i to bi trebalo bit to...

Eh, sad, puno jednostavniji pristup bi ti bio kupiti neke 3.5mm > 2x3.5mm adaptere (pretpostavljam da su ti preko 3.5mm konektora spojeni), ima ih u svakom dućanu s informatičkom etc opremom, koštaju nekih desetak kn, i onda spojiš te adaptere u izlaze na zvučnu, iz njih u jednu rupu spojiš jedan sustav, u drugi drugi, i tako za sva 3 izlaza (prednji, stražnji, sub/cen)

Ili, možeš uzet zvučnu s 2 digitalna izlaza, npr skuplje X-Fi ih imaju na onom dijelu koji ide u 5.25 uture na kućištu, pa spojit jedan set zvučnika u jedan a drugi u drugi (X-Fi imaju po jedan optički i jedan koaksijalni), trebalo bi i to funkcionirat.

Ili na jedan optički pa opet neki splitter nabaviš, npr ovo.

Odužio mi se post ali, kao što rekoh, ima puno načina za ovo...

BTW, i dalje držim da će ti ovo bit najneisplativija investicija u životu :) No tko sam ja da ti sudim, ako te veseli, sretno :)

P.S. drago mi je da imaš Hi-Fi receiver, imam i ja :P

Ako mene pitaš, pametnije bi ti bilo u taj sustav uložit tih 2500 kn šta ćeš za još jedne Z-5500 potrošit. Ili si složit još jedan sustav umjesto tih Z-5500 koje imaš i ovih koje namjeravaš uzeti. To bi ja napravio na tvom mjestu.

Ako ne pitaš mene, sretno :)

Usput, nemoj krivo shvatit, ne kritiziram tvoj način trošenja novaca nit ti pokušavam pametovat, samo mislim da ti se to što namjeravaš realno neće isplatit a nije to tako malo novaca pa ne želim da ih uludo potrošiš, pogotovo sa kupovanjem još jedne zvučne itd. Zato ti ukazujem na druge mogućnosti s kojima bi dugoročno možda bio sretniji.

Ako imaš još kakvih pitanja, pitaj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice