Logitech Z-5500 potrošnja struje ?

poruka: 25
|
čitano: 3.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav.

Zna li možda netko koliko Z-5500 troši struje ?

Hvala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Logitech Z-5500 potrošnja struje ?
darijoman kaže...

Pozdrav.

Zna li možda netko koliko Z-5500 troši struje ?

Hvala.

Kultni sustav {#}

Troši onoliko koliko ga pojačaš...

13 godina

Kultni sustav {#}

Troši onoliko koliko ga pojačaš...

Hehe...a to bi otprilike bila max.potrošnja koliko ?

14 godina

Kad su upaljeni na headphones modu troše 20w, to znači kad ne svjetli display na kontroleru, a kad svjetli i ništa ne puštaš troše 40w. Koliko sam vidio ako se dobro sjećam, ovisi ti dosta potrošnja na kojoj crtici je pojačan bass, i koliko se sjećam zajedno s kompom od oko 100-150w koliko je u tom trenutku trošio, na mjeraču i zvučnici na pola pojačani sa full bassom nisam vidio potrošnju iznad 500w, uvijek se vrtilo oko 300-450w negdje, ovisi kako bass lupi. Znači računaj ako slušaš tak nebi smjelo trošit iznad 300w na pola. Ostalo nažalost nisam testirao (na manje od pola ili više od pola), ali mogu jednom probat dok nađem vremena. Inače imam mjerač potrošnje.

EDIT: Ja ih slušam skoro 90% vremena na 1/8 glasnoće, čak nekad i manje...A na 1/4 su već glasni i fino udara bass.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 21:48 (DiRT).
Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina

To ti je poprilično složena stvar za izračunat. Koliko vidim u specifikacijama u idle stanju troše 9W...

Kad ih nafrljiš do daske rekao bi otprilike 100-120W s povremenim skokovima na 200W, pa možda i više, ali samo pretpostavljam... Sve ti zavisi o tome što sviraju i na kojoj glasnoći i frekvencijama, jako teško za izračunat.

Zašto te to zanima... Ne troše oni 505W koliko im piše da je jačina nego puno manje.

Inače, šteta što ih logitech više ne proizvodi, ovi Z906 koji su im sad najjači su slabiji od Z-5500

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 21:50 (lllnuclearlll).
13 godina
DiRT kaže...

Kad su upaljeni na headphones modu troše 20w, to znači kad ne svjetli display na kontroleru, a kad svjetli i ništa ne puštaš troše 40w. Koliko sam vidio ako se dobro sjećam, ovisi ti dosta potrošnja na kojoj crtici je pojačan bass, i koliko se sjećam zajedno s kompom od oko 100-150w koliko je u tom trenutku trošio, na mjeraču i zvučnici na pola pojačani sa full bassom nisam vidio potrošnju iznad 500w, uvijek se vrtilo oko 300-450w negdje, ovisi kako bass lupi. Znači računaj ako slušaš tak nebi smjelo trošit iznad 300w na pola. Ostalo nažalost nisam testirao (na manje od pola ili više od pola), ali mogu jednom probat dok nađem vremena. Inače imam mjerač potrošnje.

EDIT: Ja ih slušam skoro 90% vremena na 1/8 glasnoće, čak nekad i manje...A na 1/4 su već glasni i fino udara bass.

Hvala na detaljnom objašnjenju.

Pitam najviše zbog UPS uređaja.

13 godina

Inače, šteta što ih logitech više ne proizvodi, ovi Z906 koji su im sad najjači su slabiji od Z-5500

Znam da ali bio bi red da logi izbaci sad novu seriju snažniju i bolju od Z-5500 što se tiće 5.1 sustava i od Z-2300 2.1 sustava{#}

17 godina
darijoman kaže...

Znam da ali bio bi red da logi izbaci sad novu seriju snažniju i bolju od Z-5500 što se tiće 5.1 sustava i od Z-2300 2.1 sustava{#}

Ma ne vjerujem. Logitech se u zadnje 2-3 godine sve više i više srozava na području periferije. Prije su bili bog i batina što se tiče tipkovnica, miševa i PC zvučkičkih sustava... Šteta, no vidjet ćemo što budućnost nosi. Ja sam htio Z-5500 ali nikad nije bilo dosta novca...

17 godina
neaktivan

ja sam svoje kupio prije jedno 10 godina i platio ih onda oko 2500kn i nisam zazalio sto sam to dao!

Dan danas super rade svaki dan non stop skoro i prezadovoljan sam s njima i cisto me strah kad crknnu sto da kupim poslje njih. Jer gledo sam mal nis nema tako a da je dobro! :(

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Istina, pitanje dal će ikad više Logi ponovit legendarne Z-5500, s tim da izbace još modernije, kvalitetnije i jače zvučnike, uz pristojnu cijenu do 500€. Ja sam ove svoje uzo kad je Logi imao akciju na top proizvode za 2200kn i nije mi žao. Već 3 godine rade, nisu forsirani, sve kao novo.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ma kod zvučnika je super što kad jednom kupiš, onda i imaš... Ne izlazi svaki tjedan nešto novo i bolje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Hvala vam na korisnim informacija

Dobri su to zvučnici bez daljnjega ali ne smijemo zaboraviti i legendarne Z-2300.

Baš mi je drago što smo se malo prisjetili legendarnih zvučnika jer mislim da se nije odavno pričalo o njima na forumu{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Jel se mogu ovi zvučnici naći kod nas još negdje novi?? Sumnjam, ali vrijedi pitati...

Kakvi su Z906 s njima u usporedbi???

Postoji li još nešto usporedivo s te dvije konfiguracije (cijenom i kvalitetom), a da ne zalazi u HiFi sisteme jer za to nemam novca, a i nepotrebno mi je...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 12:08 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Jel se mogu ovi zvučnici naći kod nas još negdje novi?? Sumnjam, ali vrijedi pitati...

Postoji li još nešto usporedivo s te dvije konfiguracije (cijenom i kvalitetom), a da ne zalazi u HiFi sisteme jer za to nemam novca, a i nepotrebno mi je...

Nema novih više, ne proizvode se već neko vrijeme.

Ja sam svoje kupio polovne prije 3 godine (skoro 4 sada ako se ne varam). Ti su preživjeli takva zlostavljanja da to nije normalno. Nikada ni jedan problem s njima. Rade barem 17-18 sati dnevno jer je TV spojen na njih. Djeca kad mi se ujutro probude odmah pale crtiće i zvučnike. Kad crknu uzimam klasični stereo setup - pojačalo + 2 zvučnika.

Freak Show Inc.
13 godina
lllnuclearlll kaže...

Nema već odavno novih Z-5500 zvučnika kod nas a ne vjerujem niti u svijetu jer su se prestali proizvoditi.

Z-906 su isto OK zvučnici nisam ih osobno probao ali sudeći po komentarima  nisu dostojni nasljednici Z-5500.

Nešto za usporediti koliko znam nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 19:29 (darijoman).
15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Hvala vam na korisnim informacija

Dobri su to zvučnici bez daljnjega ali ne smijemo zaboraviti i legendarne Z-2300.

Baš mi je drago što smo se malo prisjetili legendarnih zvučnika jer mislim da se nije odavno pričalo o njima na forumu{#}

Eno kod sestre veselo tamburaju skoro 2 godine već. Jednom smo ih koristili za tulum, prostorija od nekih 70-80 kvadrata, bez problema su odradili, na 50% pojačani bili. Jedino što je zagrijavalo je bio masivni hladnjak na poleđini suba, kojeg sad nema na novim modelima. Pitam se zašto ???

Takva 2 para zvučnika se više nikad neće ponoviti, to ti je sigurno, nažalost.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
odjavljen

Z 2300 troše maksimalno oko 100w mjereno, tako da ovi ne mogu puno više.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
explorer 4 kaže...
 Jedino što je zagrijavalo je bio masivni hladnjak na poleđini suba, kojeg sad nema na novim modelima. Pitam se zašto ???

Nema zato što je se štedilo na proizvodnji.

A možda i ponove nema smisla da ne ponove .Sad sa ovom serijum su zajebali trebao bi biti popravni,,nadam se.

13 godina
Jakovp kaže...

Z 2300 troše maksimalno oko 100w mjereno, tako da ovi ne mogu puno više.

OK.

Ma i ja mislim da nebi trebali puno više a iako idu do 200W može UPS izgurati.

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...
explorer 4 kaže...
 Jedino što je zagrijavalo je bio masivni hladnjak na poleđini suba, kojeg sad nema na novim modelima. Pitam se zašto ???

Nema zato što je se štedilo na proizvodnji.

A možda i ponove nema smisla da ne ponove .Sad sa ovom serijum su zajebali trebao bi biti popravni,,nadam se.

Možda nema smisla, ali ima razloga, jer dižu veće pare,a svejedno se i dalje prodaje, jer nema neke konkurencije u tom cjenovnom rangu.

Inače, Logitech jako loše posluje u zadnje vrijeme, i ne bi me čudilo da se ugasi. Iz toga bi proizišla jedna dobra stvar, ostale firme bi se onda borile za tron, te bi u tom nadmetanju sigurno bilo dobrih proizvoda.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 15:33 (explorer 4).
14 godina

Žao mi je što sad ne mogu raspalit zvučnike, ali evo potrošnje:

I ovo mjerenje od prije nekoliko mjeseci sa SPL mjeračem (nije baš kvalitetan i skup, ali mjeri donekle) je bilo blizu membrane, inače na 1 metar kako je pravilno već dosta opadne dB, čak od 3-6 dB znači puno puno. 115dB pored mrežice na 2/3 master volume + bass 9/9.

ugašeni zvučnici = komp idle + monitor na 50% osvjetljenja i kontrasta ugašeni zvučnici = komp idle + monitor na 50% osvjetljenja i kontrasta
upaljeni na headphones mode display ne svjetli upaljeni na headphones mode display ne svjetli
upaljeni normalno display svjetli upaljeni normalno display svjetli
zvučnici sviraju na 25% windows volume i 25% master volume zvučnika + 100% bass zvučnika zvučnici sviraju na 25% windows volume i 25% master volume zvučnika + 100% bass zvučnika
dB pored woofera 111 dB pored woofera 111
dB pored mrežice 115 dB pored mrežice 115
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 15:55 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
DiRT kaže...

Žao mi je što sad ne mogu raspalit zvučnike, ali evo potrošnje:

I ovo mjerenje od prije nekoliko mjeseci sa SPL mjeračem (nije baš kvalitetan i skup, ali mjeri donekle) je bilo blizu membrane, inače na 1 metar kako je pravilno već dosta opadne dB, čak od 3-6 dB znači puno puno. 115dB pored mrežice na 2/3 master volume + bass 9/9.

A zašto nisi mjerio SAMO zvučnike?

Freak Show Inc.
14 godina

Kak ću ih onda slušat ako su spojeni na komp? Ne mislim spajat na mob jer su preko optike spojeni. I da, ako gledamo da u trenutku puštanja muzike i pisanja ovog posta i scrollanje gore dolje, potrošnja kompa varira od 130-148W dok pjesma svira preko sluški. Puno je tu faktora vezano za potrošnju. Nemam vremena sad isprobavat točno.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DiRT kaže...

Kak ću ih onda slušat ako su spojeni na komp? Ne mislim spajat na mob jer su preko optike spojeni. I da, ako gledamo da u trenutku puštanja muzike i pisanja ovog posta i scrollanje gore dolje, potrošnja kompa varira od 130-148W dok pjesma svira preko sluški. Puno je tu faktora vezano za potrošnju. Nemam vremena sad isprobavat točno.

Pa na zasebnoj utičnici mjeriš, ne na zajedičkoj. Neka komp radi, ali na zasebnom vodu.

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...

Pa na zasebnoj utičnici mjeriš, ne na zajedičkoj. Neka komp radi, ali na zasebnom vodu.

Znam, htio sam to preštekat, al nemam baš mjesta u produžnima, a i neda mi se gasit komp. Budem kasnije probao same zvučnike izmjerit posebno uštekane same za sebe.

EDIT: Budem sutra il neki drugi dan kad ću moć i bit sam doma. Sad je kasno već, zbog susjeda. :D

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 22:06 (DiRT).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice