Logitech Z-2300 šumovi ?

poruka: 17
|
čitano: 5.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Logitech Z-2300 pucketanje ?

Pozdrav forumaši.

Primjetio sam kad naglo okrečem potenciometar manje,više od navedenih zvučnika čujem lagano pucketanje i krčenje u desnom zvučnikom.Prilikom lakšeg okretanja potenciometra ne čuje se ništa.

I još nešto, kad naglo okrenem četri pet puta potenciometar nestane krčenje i pucketanje.

Dakle samo par puta se čuje i onda nestane.U lijevom se ne čuje ništa i sve ostalo super radi.

Da možda ne treba zamjeniti kabel od zvučnika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Logitech Z-2300 šumovi ?

Ima li tko ove zvučnike?

Neki savjet !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Logitech Z-2300 šumovi ?

Mora da ti se poderao vodljivi sloj na potenciometru - potenciometar nije za "forsanje",

tj. "roštiljanje" kao u stolnom nogometu.

Probaj si nabaviti "kontakt sprej" - ne znam gdje ga ima, ja ga nemam već godinama,

ali moguće je da ga ima čipoteka.

Rastavi konzolu, našpricaj potenciometar, pusti da se isuši bar 12h,

i poslije toga bi trebalo raditi OK.

EDIT: Možeš koristiti i WD40 - on je isto kontakt sprej:

http://de.wikipedia.org/wiki/Kriech%C3%B6l

http://de.wikipedia.org/wiki/WD-40

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 22:04 (Don Kihoty).
13 godina

Ma ne roštiljam nego to sam jednom slučajno okrenuo naglo i čuo sam to pucketanje.

Inače lagano okrečem i pazim zvučnike kao i sve ostale stvari.

Prilikom laganog okretanja kao što sam naveo ne čuje se ništa, a inače zvučnici rade odlično.

15 godina
protjeran

99% je to. Dakle po WD 40 i rastavi konzolu, našpricaj, očisti višak, neka odstoji 12h, i to je to.

13 godina

A zar se smije stavljati WD-40 na elektroničke sklopove ?

15 godina
protjeran

Da. Ne sadrži silikone niti kiseline, to je ulje koje skida koroziju i vraća vodljivost.

15 godina
neaktivan
Logitech Z-2300 šumovi ?

I ja imam slični problem, kod polaganog ili brzog pojačavanja šumi i krči iz oba zvučnika, počinje čim pojačam preko 20%.

Inače ne silujem potenciometar i pazim ih,  ali ovaj problem imam već par mjeseci.

Mislio sam da je to do zvučne, a sad vidim da očito nije.

Riječ je o Logijima Z623 i imam garanciju, da ih odnesem u servis? Jer bi mi oni mogli reći da je to do nestručnog rukovanja, a nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
veki22 kaže...

I ja imam slični problem, kod polaganog ili brzog pojačavanja šumi i krči iz oba zvučnika, počinje čim pojačam preko 20%.

Inače ne silujem potenciometar i pazim ih,  ali ovaj problem imam već par mjeseci.

Riječ je o Logijima Z623 i imam garanciju, da ih odnesem u servis? Jer bi mi oni mogli reći da je to do nestručnog rukovanja, a nije.

Nek kažu što žele, imaš garanciju i pravo na ispravne zvučnike.

Najgore je šutjet i trpit nepotrebno.

Ako si ziher da nije tvoja krivica a imaš račun pravac servis!

uBlowMeBro?
13 godina
veki22 kaže...

Naravno da ćeš ih odnjeti na servis.Nebi trebali ništa filozofirati jer Logi ima dobar suport :)

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...
veki22 kaže...

Naravno da ćeš ih odnjeti na servis.Nebi trebali ništa filozofirati jer Logi ima dobar suport :)

E na to računam i ja. Jel zna netko gdje se nalazi uvoznik za Logitech u Zagrebu? Na stranici ima samo mail neke osobe.

Da ne nosim zvučnike u ADM pa bezveze čekam dulje dok ih oni ne pošalji dalje.

13 godina

Jel zna netko gdje se nalazi uvoznik za Logitech u Zagrebu?

nmijatovic@logitech.com glavni ured u Hrvatskoj.

Mislim da ćeš ih ipak morati nositi u ADM zbog računa, ali probaj kontaktirati ovaj e-mail pa vidi šta će odgovoriti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 16:00 (darijoman).
13 godina
odjavljen
Logitech Z-2300 šumovi ?

Potenciometri većinom imaju životni vijek od oko 50K okretaja. Šum, krčenje u potenciometru uzrokuje prašina ili trošenje masti između osovine i prstena.

WD40 nije za podmazivanje nego za čišćenje, on će skinuti mast i uništiti potenciometar. Podmazivanje se vrši posebnim sprejom info kupi.

Znači potenciometar se skine, ispuše sa kompresorom te se našprica mala rupica sa stražnje strane potenciometra. To je spojište osovine i prstena.

Logi u kvalitetnijim zvučnicima koristi alpsove potenciometre. To su odlični potenciometri ali problem je što imaju zatvoreno kućište tako da niš od ovog gore. Jedina opcija je zamjena ili reklamacija.  

elCid
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 18:37 (elCid).

0 0 hvala 1
13 godina

Kod mene je blago neznatno krčenje ali eto primjeti se ipak ako naglo okreneš potenciometar.

Reklamirati ne mogu jer nemam garanciju a zamjena ako se može naći negdje neki polovan,mada mi to još i nije potrebno jer se ne narušava nikakva kvaliteta zvuka a sa druge strane uvijek blago okrečem potenciometar.

Dakle caka leži u potenciometru ?

13 godina

Logi u kvalitetnijim zvučnicima koristi alpsove potenciometre. To su odlični potenciometri ali problem je što imaju zatvoreno kućište tako da niš od ovog gore. Jedina opcija je zamjena ili reklamacija.  

Jesi siguran da se od Z-2300 ne može otvoriti kućište potenciometra ?

13 godina
odjavljen
Logitech Z-2300 šumovi ?

Po ovome kakv si opisao dao u prvom postu izlazi daje problem u potenciometru.

Neznam dali si me razumio. Pod potenciometrom ne mislim na plastično kućište kojim reguliraš glasnoću i nalazi se na stolu. Mislim na potenciometar kao elektroničku komponentu koja je zalemljena na tiskanu pločicu u "regulatoru glasnoće". Našao sam slike sa googlom i označio;

Ovakvi potenciometri se ne mogu otvoriti.

"Regulator glasnoće" "Regulator glasnoće"
Električna shema Električna shema
elCid

0 0 hvala 1
13 godina

Da,da krivo sam te razumio.Ciljao sam na kućište.

Hvala na objašnjenju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice