Laser printer 600kn black/white

poruka: 7
|
čitano: 1.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Laser printer 650kn black/white

Eto scrollam kroz teme po forumu....bash ih ima puno bez odgovora (just a  notice)...samo jos potvrdjuje koliko je tesko odabrati dobar printer 

Znaci  trazim printer za cca 650kn cisto za printanje teksta (crno / bijelo), skener nepotreban!
cini mi se da je za takve stvari najbolje kupiti laserski printer.

do sad mi se  ovaj cini dobar,  ali nisam siguran buduci da nikad nisam imao laserski printer.
 u slucaju da ga uzmem da li je pametno kupovati zamjenski toner ili je bolje original ?

moze li zamjenski toner napraviti stetu printeru, isplati li se uopce u cijeni po stranici ili se zamjenski puno brze prazni.

koliko su povjerljivi ovi podaci kad pise 1600 str za toner da li je to priblizno tocno? Procitao sam negdje da je bitno gledati koliko grama praha ima u toneru, no niti na jednoj stranici taj podatak nije ponudjen :(

dalje, na ovoj stranici se nudi re-fill tonera (npr. goere navedenog za 230kn), da li nakon toga opet ide predvidjenih 1600 str ili se to ne isplati ?

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 16:23 (Maxy).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Koliko stranica trebaš mjesečno? Najlakše ti je usporediti tako da podijeliš cijenu tonera s brojem stranica koje može isprintati i prema tome biraš printer.

Definitivno su orginali pre skupi pa bi ti preporučio da koristiš zamjenske mislim da ti nemogu naštetiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 18:03 (nonickname).

1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Re: Laser printer 650kn black/white
Maxy kaže...

Eto scrollam kroz teme po forumu....bash ih ima puno bez odgovora (just a  notice)...samo jos potvrdjuje koliko je tesko odabrati dobar printer 

Znaci  trazim printer za cca 650kn cisto za printanje teksta (crno / bijelo), skener nepotreban!
cini mi se da je za takve stvari najbolje kupiti laserski printer.

do sad mi se  ovaj cini dobar,  ali nisam siguran buduci da nikad nisam imao laserski printer.
 u slucaju da ga uzmem da li je pametno kupovati zamjenski toner ili je bolje original ?

kad kupiš ovaj novi laser uz njega dobiješ 35 gr tonera ?== 1000 otisaka

uz novi toner dobiješ 55 gr tonera == cca 1500 otisaka

Ukoliko uzmeš za iste novce neki refubrish laser u koji ide HP 15 ili HP 13 uz zamjenski toner == 200 kn + PDV dobiješ 150 gr tonera.

Ili još za usporedbu  kao sredina imaš zamjenske HP 12 tonere za 160 kn + PDV == 80 gr tonera.

Broj otisaka koliko dobiješ za svoje novce lako sad izračunaš sam

Znači printer te dođe jednako jedino je problem u tome dali padaš na djevice ili ne.

https://www.facebook.com/adriatix.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 20:03 (Adriatix).
16 godina
neaktivan

Jos jedna stvar....da li se toner mora iskoristit u nekom vremenskom razdoblju ? 

npr za  prosli printer (epson sx115) nakon nekoliko mjeseci (3-4) morao sam mjenjati sve boje (iako je unutra bilo jos nesto tinte) ko da su imale rok trajanja (da bile su zamjenske, one za 25 kn ) .

Mjesecno printam tipa 500-600 stranica, hoce li taj printer (u prvom postu) biti dobar?

Ima ko mozda doma slicni / takav, kvari li se to ?

I + pitanje procitao sam negdje da se na takvim (laserskim pritnerima) mora mijenjati valjak ?? 

koliko kosta taj valjak ?  i koliko cesto se to mora mijenjati 

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 23:46 (Maxy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Toner ti se neće zasušiti, ja bih uzeo neki HP printer koji podržava 2612A tonere, najjeftiniji su za punjenje i fakat nema problema s njima.

Inače bih ti preporučio da pronađeš najbliži servis za punjenje tonera i odeš tamo pitati koji bi ti printer preporučili prema cijeni punjenja tonera, jer to je ono što ti se najbolje isplati.

Usput i taj HP što si stavio je dobar, što se tiče tonera ne bi trebalo biti skupo kupovat zamjenski odnosno puniti ga. Ne isplati se kupovat originale jer nema velike razlike u ispisu što se tiće crno-bijeloga.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 23:46 (zerocool12).

1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Re: Laser printer 600kn black/white

Tko voli neka izvoli

HP 13 = 150 gr = 200 kn + PDV

HP 12 = 80  gr + 80 gr = 160 + 160 kn = 320 kn + PDV

HP 78  83 36 = 50 gr + 50 gr + 50gr = 130 + 130 + 130 = 390 kn + PDV

Što je znači najpametnije odabrati ????

https://www.facebook.com/adriatix.hr
17 godina
neaktivan

Kupio bih laserski printer hp p1102 pa me zanima kvaliteta zamjenskih tonera CE285A i da li se sa tonerom zajedno mijenja i bubanj ima od Ms-a i Orink cijena im je oko 90 kn.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice