Kvalitetan dugotrajan miš?

poruka: 47
|
čitano: 6.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam 4 godine starog Razer Death adder i trenutno ga koristim nakon 3,5 godie pauze. U te 3,5 godine koristio sam Logitech G9 mis i krepo mi lijevi klik, u medjuvremenu dok sam koristio Logitech G9 sestra mi koristila Razer-a, preuzeo sam ga od nje opet i mis je blago savrsenstvo radi dan danas bez ikakvih problema.Btw igram samo pucacine.

Tak da mi nije jasno sta ti radis sa svojim misevima da ti krepa tak brzo lijevi klik {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Imam Fireglider-a 2 godine. Koristim ga konstantno i izgleda i radi kao da je jučer izašao iz trgovine.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kvalitetan dugotrajan miš?
ReaperCRO711 kaže...

Imam 4 godine starog Razer Death adder i trenutno ga koristim nakon 3,5 godie pauze. U te 3,5 godine koristio sam Logitech G9 mis i krepo mi lijevi klik, u medjuvremenu dok sam koristio Logitech G9 sestra mi koristila Razer-a, preuzeo sam ga od nje opet i mis je blago savrsenstvo radi dan danas bez ikakvih problema.Btw igram samo pucacine.

Tak da mi nije jasno sta ti radis sa svojim misevima da ti krepa tak brzo lijevi klik {#}

Pa ne znam, Visual Studio, i uobičajena mješavina surfanja, gledanja filmova, prilično malo igranja... možda jednostavno nisam imao sreće... ili nešto krivo radim... {#}

13 godina
neaktivan
Imam DeathAdder već cca. 3 godine, jedini problem na koji sam naišao je... pa, još nisam naišao na problem. Redovito igram Minecraft, razne FPS-ove, koristim PS, pregledavam razne web-stranice. Uglavnom, prosječno korištenje.
The world is your playground.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što sam doznao do sada... U većinu miševa se ugrađuju tzv. mikroprekidači koji mogu izdržati oko 1 milijun klikova. Ako ne piše, a za većinu miševa proizvođači "slučajno" izostave taj podatak, trebalo bi se raditi otprilike o toj brojci. To su ok miševi, ali koji obično traju godinu-dvije.

Bolji modeli izdrže 3, 5... do 10 milijuna klikova. Najbolji u ovoj kategoriji koje sam našao su Logitech G100, 300 i 400, te Steelseries Diablo 3 (svaki 10 milijuna).

Ekstremni slučajevi: Logitech G600 - 20 milijuna klikova, ali ne za sve nego samo par gumba. Subjektivno mi se međutim čini skup i nepraktičan.

Heenleen... nešto... zaboravio sam točno ime - 50 milijuna klikova, ali samo za 1 dodatni gumb; svi standardni gumbi samo 1 milijun.

Većinu mikroprekidača proizvode Omron i Cherry. Čak i ako je, u rijetkim slučajevima, naveden proizvođač i možda čak i točan model i možda čak štoviše i Japan ili USA kao zemlja podrijetla - to ne znači ništa, provjerite u datasheetu podatke za konkretni mikroprekidač. Svejedno koliko ih proizvođač hvali, velika većina ih je tipične kvalitete za 1 milijun.

Nisam našao nijedan miš koji bi koristio nekakav optički prekidač, a koji bi teoretski trajao beskonačno. Postoji par modela s nekakvom touch površinom, ali ocjene variraju od dobrih do nepraktičnih, pa ne znam što da mislim o tome.

Zaključak: Logi G400. Umjerena cijena oko 300kn, 10 milijuna, svi ga hvale, nasljednik je također hvaljenog MX518, nema šarenih lampica.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Zaključak: Logi G400. Umjerena cijena oko 300kn, 10 milijuna, svi ga hvale, nasljednik je također hvaljenog MX518, nema šarenih lampica.

Ma nade ga se i oko 200kn, a opet njegov senzor po kvaliteti debelo zdere svu konkurenciju u tom cjenovnom rangu.

clock2much
17 godina

Dajem glas za Logitecha, imam MX 518 i RX 250 i sasvim zadovoljan bez ikakvih problema rade.

Koji god da uzmeš mislim da nećeš pogriješiti jer su kvalitetni miševi.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imam isti problem ko i OP, e sad ako biram izmedu G400 ili nekog steelseries misonje, konkretno legendary. Sta bi vi odabrali?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam jednog miša u kući kojega ne mogu uloviti već tjednima. Ne pada na sir, čokoladu ili špek, a ronda po tavanu čitavu noć i ne da spavati. Dakle, to je kvalitetan miš. Ulovi si ga i tvoj je.

Ako si mislio na računalno pomagalo, onda Razer Diamondback (iako je i Deathadder izvrstan). Izgnjavio sam ga do besvijesti posljednjih nekoliko godina i nikakvih problema s njim (u kući pretrpanoj prašinom!). Dapače! Vrijedi svakog uloženog novčića. I Simetričan je (ak si ljevak). I precizan. Pođi, sine, i kupuj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 9:00 (Ajar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
LordShgi kaže...
Imam isti problem ko i OP, e sad ako biram izmedu G400 ili nekog steelseries misonje, konkretno legendary. Sta bi vi odabrali?

Ja bih uzeo G400 , Legendary je uostalom duplo skuplji od njega !

Music As A Weapon !!
13 godina

Slažem se sa mate-om kaj se tice steelseriesa, super miševi a jednostavnog su dizajna, i meni su preljepi. I sam si planiram uzet ss xai, taj miš mi je naljepši miš koji postoji. Ali opet svako ima svoj ukus..

0 0 hvala 0
17 godina

Ako se ima parica onda nemaš kaj puno mozgati: SteelSeries Sensei

A ako se ima malo manje parica onda si pikni:     Logitech G400

Zadovoljni sam vlasnik Logitecha MX518 već petu godinu, MX papa malu djecu a gore navedeni G400 je njegov nasljednik {#}

17 godina
DigiMagic kaže...

Dosad mi je na već nekoliko miševa otišao mikroprekidač lijeve tipke (ne lovi uopće, ili puno klikova prijavljuje kao dvoklik).

Moj Logitech MX revolution se isto tako poceo ponasati nakon cca. 4 godine koristenja, jos radi ali je to klikanje postalo iritantno...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
neaktivan

Kupljen G400, stari mis je pospremljen da ga mogu staviti na lomaču sljedeci put dok nesto palim. Miš odlično leži u ruci i odgovara mi jedino mi je ovaj middle mouse button click malo cudan, ali vidjet cu, mozda se s vremenom priviknem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 14:00 (LordShgi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
LordShgi kaže...

Kupljen G400, stari mis je pospremljen da ga mogu staviti na lomaču sljedeci put dok nesto palim. Miš odlično leži u ruci i odgovara mi jedino mi je ovaj middle mouse button click malo cudan, ali vidjet cu, mozda se s vremenom priviknem.

Nećeš. :) Barem ja nisam i to je bio skoro pa jedini razlog zašto u zadnje vrijeme nisam uzeo nešto od Logitech miševa.

13 godina
neaktivan
Sil kaže...
LordShgi kaže...

Nećeš. :) Barem ja nisam i to je bio skoro pa jedini razlog zašto u zadnje vrijeme nisam uzeo nešto od Logitech miševa.

To je onda do tebe. Nemoj bezveze hejtati Logitech, kada kompanija izrađuje najbolje miševe. I meni je bilo čudno, jer sam prije njega koristio nekog kineza, nakon 2-3 dana sve bude ok. Gore preporučuju SS Sensei vidim, jestel vi svjesni za toliko novca možeš uzeti Logitech G700 koji ga pojede. G400 sa Razer DA ima najbolji senzor na svijetu, stoga topla preporuka ;)

17 godina
amsi kaže...

To je onda do tebe. Nemoj bezveze hejtati Logitech, kada kompanija izrađuje najbolje miševe. I meni je bilo čudno, jer sam prije njega koristio nekog kineza, nakon 2-3 dana sve bude ok. Gore preporučuju SS Sensei vidim, jestel vi svjesni za toliko novca možeš uzeti Logitech G700 koji ga pojede. G400 sa Razer DA ima najbolji senzor na svijetu, stoga topla preporuka ;)

Ne hejtam Logitech, već hejtam taj middle scroll na njihovim novijim miševima. :) Baš je super kad netko uzme nekakav brand i onda se raspiše po forumu kako je to proizvod bez mane. A onda se ljudi koji planiraju nešto kupiti navuku na tekstove i kupe na neviđeno pa vide da to baš i nije tako. Najviše cijenim komentare ljudi koji imaju ili su imali određeni proizvod koji me interesira i realno kažu što im smeta ili ih je smetalo. Kad odem na newegg ili amazon, prvo pogledam negativne komentare pa ocijenim da li mogu ili ne mogu živjeti sa tim manama. Spominješ sad G700 koji nešto "pojede" a za nekoga tko ne voli teške miševe, G700 uopće nije dobar izbor. Ali miševi su subjektivna kategorija jer tu nema benchmarka koji bi mogao biti primjenjiv za sve ljude, pogotovo ako pričamo o ergonomiji.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice