Da, tek sad sam vidio...sry...onda one prve (na slici)
Please somebody.
Lijevi sa slike je meni ljepši, spec ni ne gledaj, sve je to isto sr***e.
A si gledao ove?
Ako ništa drugo, barem izgledaju bolje...
Vido hvala ti puno. Nisam ni znao da model SW-HF2.1 2000 postoji, sad ga prvi put vidim.
Vjerojatno ću njega zbog jednog velikog plusa, a to je da su od drveta i sateliti i subwofer. Također sateliti u sebi imaju dva zvučnika i jedan twiter. I vrlo su lijepi i super bi se uklapali, također ona zaštita se može maknuti pa sateliti izgledaju još ljepše.
Vido hvala puno.
Vido hvala ti puno. Nisam ni znao da model SW-HF2.1 2000 postoji, sad ga prvi put vidim.
Vjerojatno ću njega zbog jednog velikog plusa, a to je da su od drveta i sateliti i subwofer. Također sateliti u sebi imaju dva zvučnika i jedan twiter. I vrlo su lijepi i super bi se uklapali, također ona zaštita se može maknuti pa sateliti izgledaju još ljepše.
Vido hvala puno.
Pa te sam ti ja zvucnike preporucil u svojem prvom postu, kad postavis pitanje za nekaj pa onda daj pogledaj kaj ti ljudi napisu u prijasnjim postovima a ne samo ono frisko!
Oprosti Rambox nije me zanimalo zato jer sam vidio na slici da su 300kn, a ja sam danas našo od 200 i nešt sitno. Također ta stranica ima ugovor sa jedinom IT trgovinom u mom gradu, pa ne moram naručivat preko interneta i plaćat poštarinu, samo kažem u trgovini da naruče nešto i plačam po pravoj cijeni bez poštarine i sl.
Moram ti razbiti još jednu zabludu: 2.1 nije stereo. Stereo ima u pravilu dva dvo ili trosistemska zvučnika, od kojih svaki reproducira puni čujni opseg. Za muziku u stereo formatu ne postoji ništa bolje. 2.1 sustav ima subwoofer koji reproducira niže bas područje i dva zvučnika koji imaju stereo efekt. Bočni zvučnici bi trebali biti barem dvosistemski da bi zvuk bio dobar.
Kako ljudsko uho ne može precizno odrediti položaj pri niskim frekvencijama, tako nedostatak stereo efekta u tom području ne predstavlja prevelik problem. Općenito sustav sa subwooferom ima vjerniji bas, ali samo kvalitetniji sustavi. Ovi jeftinjaci koje ti gledaš imaju sub koji je napravljen samo da grmi, nek čaše u vitrini poskakuju, a zapravo uopće nećeš čuti pjesmu koji slušaš već ono u što je taj sustav izobliči.
Stereo sustav niže klase ti baš neće imati tako izražen bas, ali će biti definiraniji od 2.1 sustava, bliže onomu što je izvođač stvarno snimio.
Hvala, ali ostajem pri svome, danas budem naručio Genius SW-HF2.1 2000 zbog njihovog prelijepog dizajna i dosta mi se sviđa onaj sub koji je okrenut prema podu.
Pa ako tko slučajno ima kakvih iskustva s njima ili želi reći svoje mišljenje o njima za s obzirom da dođu 200-300 kn neka gukne.
Hmmm, pa i ja bih trebao uzet zvučnike (sad imam neke stereo [2.0] zvučnike [koje sam dobio s kompom] u kojima jedva čujem zvuk u Prototypeu xD)
, sad sam gledao ove 1.3000-možda ih čak i uzmem ako dobim neke pare.....
Možete mi još samo objasnit, što su to filtri i čemu služe, dali imaju veliku ulogu kod kvalitete zvuka i sl.
Dali ovi moji zvučnici imaju filtre.
Hvala
Ekvilajzer najčešće, to su koliko ja znam kod ovih jeftinih sistema te bass/ treble kontrole.
Nek me ispravi netko ako griješim.
Uglavnom, ništa posebno, ove kontrole koje sam naveo je zgodno imati da si naštimaš zvuk po volji.
Filtri su opčeniti naziv za sklopove koji propuštaju jedan opseg, a guše drugi. U audio tehnici imaju različitu primjenu - može biti mrežni filtar koji smanjuje smetnje koje dolaze kroz napajanje, razni filtri za VF smetnje na audio ulazima i sl, a nerijetko, pogotovo za jeftinije sustave budu marketinški filtri koji služe kako bi na kutiji pisalo da ima filtar i kako bi ljudi mislili da je to nešto ekstra.
Znači ovi moji imaju taj marketinški filter ili ne?
sivi su ti katastrofa jaki su ko dva stereo lođiteka od nekih 120kn,wufer zuji tj pojacalo u njemu,kablovi su za sobu od 2 kvadrata itd itd itd
http://infoplus.dyndns.org/DELTA za ove novce odlicni,http://infoplus.dyndns.org/DELTA ili ovi jos bolji
Zanima me dali na satelitima onaj najgornj zvučnik, tweeter dali je to visokotonac ili što.
Također na subwofer-u wofer je na donjoj strani. Što vi mislite dali će imati neki poboljšani zvuk zato jer se zvuk odbija od poda kada izlazi.
Hvala.
Sateliti su dvosistemski (znaći onaj mali je za visoke frekvencije), ovako po specifikacijama djeluje pristojno. O filtru ne piše ništa, ali to ti stvarno ništa ne znaći jer to ako napišu može se odnosit na puno toga i ne mora uopće značiti neko konkretno poboljšanje. Sub mi se sviđa što nije kombinacija kompresione i bass refleks kutije (sam driver uopće ne vidiš jer se nalazi između dvije kutije, bass refleks cijev je jedini izlaz za zvuk) već je bass refleks kutija veća kutija za isti driver ali blaži prelaz kod rezne frekvencije. Zvučnik u pod mi se baš ne dopada jer je ipak najbolji zvuk kad zvučnik i bass refleks cijev imaju 30-ak cm prostora od prepreke. Ovako će ti dosta razlike biti od podloge do podloge, znaći različito će ti zvučati ako je na pločicama, na parketu, stolu ili tepihu.
Što se tiće ostalih komentara, ovako sa slike i iz specifikcija ti ne mogu previše reći.
Hvala MrBlc.
Što mislite koja su dva bolja:
Ovi moji Genius:
Total output power (Watts) - 60
RMS (Watts) - Satellites: 15 watts x 2
- Subwoofer: 30 watts
Driver unit - Satellites: 3” 8Ω + 1.5” 4Ω
- Subwoofer: 5.25” 8Ω
Frequency Response - Satellites: 120Hz~20KHz
- Subwoofer: 22Hz~140Hz
Signal-to-noise ratio - 70dB
Ili Creative t2900:
- Satellites: 6w: RMS
- Sub: 17w RMS
- Signal to noise 80dB
- Frequency response 40Hz-20KHz
Znači koliko su ovi Creative bolji od mojih, koliko su jači u praksi itd.
Također čemu služi ova frenkvencija kod subwofera i satelita.
Hvala.
U praksi nisu puno jači, a ni slabiji, tu su negdje.
Creative je poznatija tvrtka i ima kvalitetne proizvode ali bez da poslušaš oba ne možeš zaključiti koji je bolji.
Ta frekvencija označava u kojem rasponu svira zvučnik prije nego mu glasnoća padne za određen nivo, ali to su takve muljaže da je to strašno. Rijetko koji 30cm (12") subwoofer odsvira 22Hz da se čuje, a kamo li 5-6" zvučnik tako da zaboravi na te brojeve, barem kod Geniusa ali mi ni Creativovi ne izgledaju uvjerljivo, donja pogotovo.
A kakvi su to softwearski fileteri, kao npr. AC3Filter. Dali oni daju kakve rezultate i koji je najbolji od njih?
Hvala.
Filtar u tom smisli ti je isto što i codec, samo što omogučava samo reprodukciju, a ne i kodiranje u taj format.
Što mislite koja su dva bolja:
Ovi moji Genius:
Total output power (Watts) - 60
RMS (Watts) - Satellites: 15 watts x 2
- Subwoofer: 30 watts
Driver unit - Satellites: 3” 8Ω + 1.5” 4Ω
- Subwoofer: 5.25” 8Ω
Frequency Response - Satellites: 120Hz~20KHz
- Subwoofer: 22Hz~140Hz
Signal-to-noise ratio - 70dB
Ili Creative t2900:
- Satellites: 6w: RMS
- Sub: 17w RMS
- Signal to noise 80dB
- Frequency response 40Hz-20KHz
Znači koliko su ovi Creative bolji od mojih, koliko su jači u praksi itd.
Također čemu služi ova frenkvencija kod subwofera i satelita.
Hvala.
Samo si ti uzmi te Genius zvucnike oni su puno jaci od tih Creative a imaj dobar zvuk ipak je to drvo tj Sateliti neces fulat sigurno pa Genius ima odlicne zvucnike za malo love to se zna odavno, svi obicno navale na Logitec bez potrebe ko da nema drugih zvucnika a oni zapravo i nisu tak dobri kak svi misle uopce to je marketing fuckaj ga treba malo okrenut glavu i pogledat kaj drugi nude a pogotovo Genius!
Hvala obojici.
Glete ovaj link, navodno taj program daje nekakvi bollji zvuk, što vi mislite koliko je to istina i dali to ičemu koristi:
Glete ovaj link, navodno taj program daje nekakvi bollji zvuk, što vi mislite koliko je to istina i dali to ičemu koristi:
odličan program...
Ja imam ove MS-ove zvučnike i služe me već dvije godine.
http://www.prodaja-ponuda.com/slike/male/Zvucnici%205.1%20MS%20Industrial%20%20ML-6016K.jpg.Oni ti koštaju 200 kn.
Danas stigli. Zvučnici su katastrofa...Šalim se...Zvučnici rasturaju, prelijepi su, vofer je baš velik, uglavnom sve super. Čuju se ko ludi, bubnjiće ti izbiju, na najjačem ne šume ni mrve. Sve pohvale zvučnicima jer su najbolji, jedina mana je plava LED dioda na voferu koja baš tuče u oči, al budem ja to već nekako sredio.
Također u pakiranju se dobije kabel da se zvučnici povežu sa TV-om putem činča.
Od 1 do 10, zvučnici su 29.
Hvala svima na pomoći.