Kupnja 5.1 zvučnika

poruka: 65
|
čitano: 11.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Dvoumim se između ovih dvoje 5.1 zvučnika:

1. izbor    http://www.diskont24.com/product.php?productid=7190&cat=144&page=2

2.izbor    http://www.diskont24.com/product.php?productid=19778&cat=144&page=2

Drugi me vuču jer su crne, ljepše boje.

Zanima me koliki bi trebao biti onaj odnos signal/šum u dB. Ako je veći broj kraj dB dali je to bolje ili lošije i sl.

Također me zanima dali bi ih mogao spojiti na svoje računalo, koje ima integriranu zvučnu karticu, ali u ormaru imam i pravu zvučnu na PCI utor, pa ako treba da i nju stavim. Integrirana ima 5 utora, uključujući i onaj za mikrofon.

Molim vas nemojte spamati temu zbog ovih jeftinih Vivax zvučnika, kupujem ih samo zato jer su 5.1 sistem, a kad se pokvare (npr. za oko pola godine) svejedno ću kupovati nove. A ipak 5.1 je bolje od bilo kojih 2.1 jer ipak kod 5.1 sistema ima više zvučnika i ljepši je ugođaj bez obzira koliko vata imaju.

Prijedlozi o nekim drugim 5.1 zvučnicima su dobrodošli, samo da su u cjenovnom rangu ovih zvučnika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:04 (SR 88).

0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja 5.1 zvučnika

WTF 93kn za 5.1 zvučnike??? Nisam znao da to postoji!

Ja bih uzeo crne, zato jer imaju za 1W jače satelite ,ali oni sivi imaju jači subwoofer i to za 10W.

Crni su više cool i bolje se uklapaju u namještaj, a i sumnjam da je neka razlika u kvaliteti između predloženih zvučnika, pa i u jačini.

Mogu 5.1 zvučnici na tvoju matičnu se spojit samo ćeš trebat u control panelu postavit na 5.1 zvučnike.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:26 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Pa kako to tak malo košta?Ja sam svoje zvučnike(moj pc) platio 700 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja 5.1 zvučnika

Neznam kako to može biti tak jeftino?

Ja sam uzeo logitech x-530 dok su bili najpovoljniji (509kn) ,a sada koštaju 600-800kn i imaju svojih mana, kao hvatanje radijskih frekvencija i zujanje.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

LOL, ja sam za te novce kupio supermoćan zvučnički sustav 2.0

:D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Lega, kolko para tolko muzike... :)

Kaj se tiče zvučnika, neću ti soliti pamet, al ti mogu reći jednu informaciju...

Frend je spojio kućno kino (znači 5.1) na svoj komp (zvučnu karticu) i pregorila mu je...

Ne sjećam se modela, al pošto se lik bavi glazbom, pretpostavljam da je bilo nešto jače od integrirane...

Al pošto su ovi zvučnici(ak se to tak može nazvat :D ) dosta slabe snage, trebala bi i obična integrirana izdržati :)

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupnja 5.1 zvučnika

nisam ni znao da se za 100 ćuna može kupit 5.1 zvučnički sustav Smijeh

logično je da odnos signal/šum bude što veći, odnosno da se šum čuje što manje...

ak piše da se mogu spojit na komp, onda se valjda mogu, bez obzira na to jel integrirana ili samostalna zvučna kartica...

što se tiče zvuka, očekuj distorziran srednji bas (pravog basa nema), mutne srednje i prenaglašene i treštave srednje visoke tonove, nakon nekog vremena krckanje potenciometra itd...

u tom cjenovnom rangu ne preporučujem ništa, eventualno neke polovne od proizviđača koji se bar kolko tolko kuži u proizvodnju zvučnika...

17 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

Lega, kolko para tolko muzike... :)

Kaj se tiče zvučnika, neću ti soliti pamet, al ti mogu reći jednu informaciju...

Frend je spojio kućno kino (znači 5.1) na svoj komp (zvučnu karticu) i pregorila mu je...

Ne sjećam se modela, al pošto se lik bavi glazbom, pretpostavljam da je bilo nešto jače od integrirane...

Al pošto su ovi zvučnici(ak se to tak može nazvat :D ) dosta slabe snage, trebala bi i obična integrirana izdržati :)

O cemu ti pricas? Imam onboard zvucnu i optickim kabelom mi je spojen Pioneerov receiver snage 5x80w. Kakvo pregaranje?

Usput u tim zvucnicima sta covjek kupuje unutar subwoofera se nalazi pojacalo.

Kakve veze ima snaga pojacala za izlazom zvucne kartice? Izlaz na zvucnoj je najobicniji pre-out izlaz.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
odjavljen
Kupnja 5.1 zvučnika

U ovom slučaju je pregaranje zvučne moguće samo zbog kvara zvučnika, ako probije napon na ulaze, a tad bi moglo stradati i još ponešto, recimo matična, iako se takvo probijanje ne bi smjelo dogoditi bilo kojem uređaju koji zadovoljava minimalne norme koje treba zadovoljavati da bi uopće mogao biti stavljen na tržište.

O kvaliteti Vivax-a što se tiće pregaranja ti neći pričati, ali za puno manje pare možeš kupiti staru liniju na kojoj ne rade ni kazete ni CD player, a ima audio ulaz. Zvuk će ti biti puno bolji. Istina je da je KVALITETAN 5.1 sustav bolji od 2.1 sustava, ali srednje kvalitetan stereo je bolji od nešto lošijeg 5.1 sustava. Quadro sustav je najbolje moguće riješenje, dok je 5.1 sustav jeftinija aproksimacija jer najveći trošak izrade otpada na bas.

Iako, dosta toga ovisi o zapisu koji ti je dostupan, ako dosta gledaš filmove i igraš igre kvalitetn 5.1 sustav ti se isplati, dok je za muziku stereo dovoljan.

Ja sam imao Sharkoon-ove 5.1 zvučnike koji su po kvaliteti (zvuka) neusporedivi s Vivax-om i nisam bio zadovoljan. Za osjetiti 5.1 zvuk moraš prostor podrediti zvučnicima, inaće ti je efekt zanemariv. Sub je bio prenaglašen, u nekim slučajevima čak i neugodan, par Hz iznad, srednji bas jednostavno kao da je netko povukao crtu i odrezao ga. Visoki su bili blago kreštavi i nedefinirani.

Kada sam poslije prešao na 10-ak godina staru Sony liniju koja je gotovo pa smeče, zvuk me oduševio, iako je prema Plantronics slušalicama spojenim direktno u matičnu bio goli k.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

A čitam na internetu da 5.1 surround sustavi nevaljaju za muziku, ako nisu dobro postavljeni, pa neki ljudi u Control panel stave na 2.1 zvučnike pa im samo rade dva zvučnika i da je tako dosta dobra kvaliteta.

Filmove rijetko kad gledam na računalu jer imam mali monitor, ali skoro svaki dan slušam muziku.

Možda je sljedeće pitanje malo nob ali neka:

Trenutačno u sobi za kompjuterom imam MS 2.1 sustav, imaju 12W ukupne izlazne snage. Meni su super, ispune mi cijelu sobu sa zvukom, ali mi je na subwoferu otišao jedan priključak za satelit pa zato kupujem neke nove.

A mene zanima dali bi onaj prvi, sivi 5.1 sistem bio jači od ovih mojih 2.1, 12W.

Dali bi mi bilo bolje da ugradim onu PCI zvučnu jer neki ljudi na internetu kažu da su se tako riješili nekih problema sa 5.1 zvučnicima.

0 0 hvala 0
17 godina

Imam jedno pitanje, opcenito me zanima kada skinem neki film dvdrip neda mi se przit na cd,dvd i ubacivat titlove i ici to gledat na kucno kino (lcd tv)i sada posto imam ajmo reci sada adekvatan monitor za pogledat film 24" samsung rezolucija 1920 x 1200.

zanima me slijedece

da li nabavit 2.1 sistem ili 5.1 sistem??

soba nije mala i mislim da bi jako tesko rasporedio 5.1 sistem u sobi.

pa eto moze neka preporuka zvucnika bili oni 2.1 ili 5.1 do 500kn ili je svejedno u tom cjenovnom rangu koje nabavim? jer doma vec imam dva sistema 2.1zvucnika ali znate kolko para tolko muzike a i nisam ih biro po kvaliteti nego po izgledu neki ms zvucnici no ja mislim da oni nisu bas nesto.

pa eto moze neki adekvatan savjet.

17 godina
toxic kaže...

Imam jedno pitanje, opcenito me zanima kada skinem neki film dvdrip neda mi se przit na cd,dvd i ubacivat titlove i ici to gledat na kucno kino (lcd tv)i sada posto imam ajmo reci sada adekvatan monitor za pogledat film 24" samsung rezolucija 1920 x 1200.

zanima me slijedece

da li nabavit 2.1 sistem ili 5.1 sistem??

soba nije mala i mislim da bi jako tesko rasporedio 5.1 sistem u sobi.

pa eto moze neka preporuka zvucnika bili oni 2.1 ili 5.1 do 500kn ili je svejedno u tom cjenovnom rangu koje nabavim? jer doma vec imam dva sistema 2.1zvucnika ali znate kolko para tolko muzike a i nisam ih biro po kvaliteti nego po izgledu neki ms zvucnici no ja mislim da oni nisu bas nesto.

Kaj se tice 2.1 zvucnika ovo dvoje je dobar izbor tj Creative i Genius s napomenom da su Genius zvucnici ovi jaci dosta tj duplo su sateliti jaci od ovog Creative  modela pa su bolji izbor i kvalitetan. Genius ima dobre zvucnike za ne previse love to je poznata stvar odavno vec. Ovi Genius zvucnici imaju cak tri zvucnika na Satelitima tj  dva Srednjetonca i jedan Visokotonac i jos su drveni zvucnici kaj im daje jos vecu prednost ispred ovih CreativeCool

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 16:49 (rambox).
17 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

@ f1 ivo-a kaj ja znam kaj je on radio, prenosim samo ono kaj je on meni rekao...

Pretpostavljam da je istovremeno bila spojena jedna od njegovih gitara te da je svirao na njoj...

EDIT: da odma odgovorim toxicu...

Ja ti imam ove 2.1 zvučnike Logitech Speakers X-230

Jako sam zadovoljan njima. Jedina mana mi je što je kod (jako) glasnoga puštanja, nešto manje čist zvuk. al za normalne kućne uvjete super.

Imaš iste takve i 5.1 Logitech Speakers X-530

(Bezveze sam stavio ovaj dućan, može se nać i povoljnije)

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 17:07 (Gunner_V).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Pogledaj takodjer i ove Logitech X-230.

EDIT:

Vidim da me netko pretekao.Cool

Moje misljenje je da su odlicni. Glasni su ali kad se prilicno pojacaju onda kao da se malo izoblici zvuk.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 17:05 (F1-IVO).
17 godina

To kaj si ti izabral ti nije dobar izbor uopce pogledaj one gore Genius  zvucnike koje sam preporucil to je odlicno kak se god pogleda s obzirom na konstrukciju i izradu zvucnika. Ovi tvoji su plasticni koje si izabrao a to nije to kaj se tice zvuka i jos su jednosistemski zvucnici na Satelitima tj samo jedan Full Range zvucnik a to je lose!Cool

16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Znam da nisu najbolji, ali za tu cijenu su meni OK.

Aj ti preporuč neke dvosistemske ili sl.

0 0 hvala 0
17 godina
Gunner_V kaže...

Ili je spojio pasivne zvučnike niske impendancije direkt na zvučnu ili je negdje nastao kratak spoj jer snaga zvučnika nema ama baš nikakve veze sa izlazom od zvučne u smislu pregaranja i sl.

I btw, ljudi, shvatite, ne gledajte samo snagu, svi ti zvučnici sviraju manje-više istom max glasnoćom i nema veze koji ima 1W više i sl.

Ako vas baš zanima, razglasni zvučnik na pojačalu za 30ak kn od 1W može nadglasati sve te PC/HT zvučnike te cijene jer postoji nešto što se zove iskoristivost.

I još nešto, zvučnik nema snagu i nije mu bitno spoji li se na pojačalo neklarirano na  1W ili na 50000MW. Ono što se u narodu naziva snaga kod zvučnika je jednostavno količina snage koju njegova žica od koje je izgrađena zavojnica može izdržati bez pregrijavanja.

Kao što zvučnik od 1W može raditi normalno spojen na pojačalo od 1000W pojačano do neke određene granice tako i zvučnik od 1000W može pregoriti na pojčalu od 1W ako se ide preko neke određene granice.

Ako nekoga zanimaju detalji kako i zašto nek mi šalje PM.

Poanta svega ovoga: ne slijepo gledati specifikacije, ne znače puno

Gledaj sviđa li ti se njihov izgled, šta ti treba (2.1 ili 5.1 ili nešto treće), možeš li si ih priuštiti i kako sviraju što je krajnje subjektivno i samo ti to možeš osjetiti i nitko ti ne može reći da su dobri ili loši, to sam moraš zaključiti ali iz iskustva drugih možeš steći neku općenitu sliku.

Inaće, ja na tvom mjestu nebih kupovao ništa od VIVAX-a, Quadra, Smart(Boxa, Visiona i šta ja znam koji još smartovi postoje), MS-a i slićnih.

Vidi neki Genius ali malo skuplji, Logitch, Creative Labs. Koliko para toliko muzike, doslovno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:43 (Vido).
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja 5.1 zvučnika

A da se malo rastegneš do ovoga?

Logitech X-230

Vjerujem da je bolji od ova dva zajedno.

Inaće, ja bih rađe Genius ali pošto nisam ni jedne čuo ne bih se puno mješao.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Ti Logitechovi su dvostruko skuplji, ali svejedno hvala.

A što mislite o ona dva modela iz moga prethodnog posta.

Znači Genius ili MS. Što mislite o njima, koji su vam ljepši i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 21:21 (SR 88).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SR 88 kaže...

Ti Logitechovi su dvostruko skuplji, ali svejedno hvala.

A što mislite o ona dva modela iz moga prethodnog posta.

Znači Genius ili MS. Što mislite o njima, koji su vam ljepši i sl.

heh, i tata bi sine da hyundai ide u rangu porschea... :)

Osobno imam te zvučnike x-230 i nije mi žao niti jedne kune koje sam dao za njih, trenutno premišljam da ih zamjenim za x-530...

Ukoliko ih uzmeš, u tu investiciju sigurno nečeš zažaliti, a zvuk je k tome odličan.

Sad dal češ kupiti 5, 6 drekeca ili odmah jedne dobre, solidne zvučnike sam procijeni kaj ti je bolje...

Can't find a better Jam!
16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Meni se nekako ovi MS-ovi više sviđaju zbog velikog subwofera, ali opet Genius je kao marka bolja od MS-a.

Nezz, što vi mislite po izgledu, dali ima tko da je imao takve zvučnike.

+/-

MS-ovi

+ veličina

+ dizajn

+ tvrda mreža kao zaštita

- marka je MS, a većina ljudi ju pokazuje u negativnom smislu

- manja snaga na odnosu Genius-ovih

Genius-vi

+ velika rupa

+ snaga

+ daljinac

+ Genius kao marka je bolja od MS-a

- ružan dizajn satelita

Pa sad što vi kažete..?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 23:00 (SR 88).

0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja 5.1 zvučnika

Toplo preporučujem X-230.

Heal The World

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja 5.1 zvučnika

Dajte ljudi bez uvrede al več idete na k**** s tim X-230.

Pitam o Genius-u i MS-u.

Napominjem bez uvrede

0 0 hvala 0
17 godina
SR 88 kaže...

Dajte ljudi bez uvrede al več idete na k**** s tim X-230.

Pitam o Genius-u i MS-u.

Napominjem bez uvrede

Genius uzmi te koje si izabro i to je to nema se tu kaj mislit fuckas MS to ne valja nista, no ja ti preporucam da uzmes one gore Genius koje sam naveo to ti je odlicno za toliko love koliko kostaju i napominjem to su drveni zvucnici tj Sateliti i jos Dvosistemske konstrukcije!Cool

17 godina
Kupnja 5.1 zvučnika

Ako baš ništa ne dolazi u obzir onda definitivno Genius.

1 0 hvala 0
17 godina
Kupnja 5.1 zvučnika

Samo ću jedno reć: Genius sw-hf 5000... samo to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni, oni drugi, jer i bolje izgledaju i imaju 45 watta, a oni prvi 22 (ako ti je to bitno)...ne kužim se baš u zvučnike pa me nemoj spalit na lomači ako ti se pokvare ti Cool

RazerDinoMan and Gang 4ever 2gether
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice