Konika Minolta 211 / GDI pisač

poruka: 11
|
čitano: 3.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
GDI printeri

bok

planiram u firmi izbaciti stari printer i staru fotokopirku i uzeti konica minolta 211 koji ima kopirku/printer/skener/fax

pa me sad zanima kakva je kvalitata printanja ?

pročitao sam da je to neki GDI printer, a za GDI printere nisam našao ništa pozitivno: "Izbjegavajte GDI pisače. GDI pisači ne posjeduju ugrađeni jezik za opis i ispis stranica, nego im računalo treba dostaviti već obrađenu rastersku sliku stranice koju treba ispisati. GDI pisači mogu raditi isključivo s MS Windows operacijskim sustavom, zahtijevaju posebne upravljačke programe i prilikom ispisa značajno opterečuju računalo."

ima tko iskustva s takvim printerima ? i takvim all in one mašinama ?

TOSHIBA Satellite A300D-17F
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: GDI printeri
Supertramp kaže...

bok

planiram u firmi izbaciti stari printer i staru fotokopirku i uzeti konica minolta 211 koji ima kopirku/printer/skener/fax

pa me sad zanima kakva je kvalitata printanja ?

pročitao sam da je to neki GDI printer, a za GDI printere nisam našao ništa pozitivno: "Izbjegavajte GDI pisače. GDI pisači ne posjeduju ugrađeni jezik za opis i ispis stranica, nego im računalo treba dostaviti već obrađenu rastersku sliku stranice koju treba ispisati. GDI pisači mogu raditi isključivo s MS Windows operacijskim sustavom, zahtijevaju posebne upravljačke programe i prilikom ispisa značajno opterečuju računalo."

ima tko iskustva s takvim printerima ? i takvim all in one mašinama ?

Ja sam imao iskustva sa ovim printerom u staroj firmi. Zakon stroj. Svakako preporucam! Sta se tice ovih djidji midji oko obradjene slike i to... sta god da smo mu mi slali on je uredno odradjivao posao (firma se bavila DTP-om, na njemu su printali preview-e stranica). 

Uglavnom istampao je hrpetinu toga bez ikakvog problema. Koristili smo refilane tonere.

I'm going woo woo
16 godina
GDI printeri

zaboravio sam napomenuti da izbacujemo i stari fax

kakvo je faksiranje na minolti ?

na netu piše ..."sa opcionalnim mogućnostima telefaks komunikacije"...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Supertramp kaže...

Mislim da ti je to dodatni modul.

(kao sto kod nekih kopirki imas dodatni modul za ethernet)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 10:20 (tnakir).
16 godina
tnakir kaže...
Supertramp kaže...

da, to je dodatni modul koji se normalno dodatno plaća, sad čekam ponudu od jedne firme da vidim koliko je to dodatno :)

vi ga niste koristili za faksiranje ?

17 godina
Supertramp kaže...
tnakir kaže...
Supertramp kaže...

da, to je dodatni modul koji se normalno dodatno plaća, sad čekam ponudu od jedne firme da vidim koliko je to dodatno :)

vi ga niste koristili za faksiranje ?

Ne, samo za (najcesce) foto ispis na A3. Takodjer ga nismo kupili nego smo ga bili "iznajmili"... dakle placas odredjenu cifru za ispis po stranici, a od te firme dobivas odrzavanje, tonere i servis besplatno. Neznam zasto su bili isli na tu soluciju niti znam jel se vise isplati kupit ga ili iznajmit, ali eto, samo da znas da postoji i ta opcija.

I'm going woo woo
16 godina
tnakir kaže...

Ne, samo za (najcesce) foto ispis na A3. Takodjer ga nismo kupili nego smo ga bili "iznajmili"... dakle placas odredjenu cifru za ispis po stranici, a od te firme dobivas odrzavanje, tonere i servis besplatno. Neznam zasto su bili isli na tu soluciju niti znam jel se vise isplati kupit ga ili iznajmit, ali eto, samo da znas da postoji i ta opcija.

ček, toner, održavanje i servis besplatno ?! i koliko ste to plaćali, ako znaš ?

17 godina
Supertramp kaže...
tnakir kaže...

ček, toner, održavanje i servis besplatno ?! i koliko ste to plaćali, ako znaš ?

Ne sjecam se koliko je bilo po ispisu. Desetak lipa po papiru cini mi se... ili tako nesto. Nisam siguran.

I'm going woo woo
16 godina
tnakir kaže...
Supertramp kaže...
tnakir kaže...

Ne sjecam se koliko je bilo po ispisu. Desetak lipa po papiru cini mi se... ili tako nesto. Nisam siguran.

a od koje firme ste iznajmljivali ? možda tehničar - birocomp ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 10:41 (Supertramp).
17 godina
Konika Minolta 211 / GDI pisač

Ubij me... ne sjecam se, to je bilo prije 2 godine. Znam da je bila neka firma iz Split.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Konika Minolta 211 / GDI pisač
tnakir kaže...

Ubij me... ne sjecam se, to je bilo prije 2 godine. Znam da je bila neka firma iz Split.

ok, hvala na info.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice