Koliko je isprintano stranica na printeru?

poruka: 7
|
čitano: 11.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kako saznati koliko je stranica isprintao npr. HP LaseJet P1102 ili sličan model printera koji nema display?

Jel ima neka kombinacija tipki na njemu koja se može stisnuti pa da printer isprinta koliko je isprintao... Ili neki sličan workaround?

Hvala svima na pomoći! Pozdrav

davor07

0 0 hvala 0
17 godina

Možda je ovo ono što tražiš:

Print the information pages
You can print the following information pages.

Configuration page
The configuration page lists current product settings and properties. It also contains a status log report.
To print a configuration page, do the following:
1. Open the printer driver, and then click the Properties or Preferences button.
2. Click the Services tab, and then, in the Print Information Pages drop-down list, click the Config
Page list item.
3. Click the Print button.
On wireless models, you can print the configuration page from the product control panel.
▲ At the control panel, press and hold the cancel button until the ready light starts blinking, and
then release the button.

Supplies status page - ovo je što tebi treba, barem mislim...

To print the supplies status page, select it from the Print Information Pages drop-down on the
Services tab in the printer driver. The supplies status page provides the following information:
● The estimated percentage of toner remaining in the print cartridge
● The number of pages and print jobs that have been processed
● Ordering and recycling information
Demo page
To print the demo page, select it from the Print Information Pages drop-down on the Services tab in
the printer driver. The demo page contains examples of text and graphics, and is used to show product
print quality.

EDIT: TU imaš manual (ovo gore navedeno ti je na 46. stranici)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 14:14 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koliko je isprintano stranica na printeru?

Hvala na pomoći/ideji. Iako, mislim da mi ovo neće toliko pomoći. Ono čemu se nadam je da se isprintaju ti podaci (broj isprintanih stranica) negdje direktno sa printera, a ne iz "drivera". Jel tako nešto moguće? Ako možda znaš...

Hvala još jednom!

davor07
17 godina
davor07 kaže...

Hvala na pomoći/ideji. Iako, mislim da mi ovo neće toliko pomoći. Ono čemu se nadam je da se isprintaju ti podaci (broj isprintanih stranica) negdje direktno sa printera, a ne iz "drivera". Jel tako nešto moguće? Ako možda znaš...

Hvala još jednom!

Mislim da ne bi išlo. {#}

Oni skuplji sa displey-om to mogu jer možeš ići po menijima i tražiti ispis traženih podataka o printeru, ali ovi mali printeri mislim da ne.

Probaj još i TU vidjeti, mada nisam siguran da li to tražiš, mislim da samo ispisuje test stranicu.

17 godina
neaktivan

Zar ne pise u samom driveru na Help pa na About?

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zar ne pise u samom driveru na Help pa na About?

Na vecini drivera pise, ili negdje na drugom mjestu unutar drivera- Problem je sto meni treba nacin za saznati te brojeve bez drivera, nekako direktno na printeru. Npr. stisnem neki gumb/drzim ga stisnuto i onda mi ispise to na papir. Printeri koji imaju display to mogu, nije problem, ali bilo bi dobro kada bi ovi obicni/jeftini to mogli.

Ako ima tko kakvu jos ideju... Hvala unaprijed!

davor07
11 godina
neaktivan

Obično treba držati 5 sekundi pritisnut GO gumb i ispiše se stranica s podacima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice