Uzeo bi jedan wireless mis, sta treba gledati kod njih, sta je bitno, treba mi za sve, igranje rad na kompu itd
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
miš ko miš, bitno ti je da ima lijevu i desnu tipku osim ako si OSXovac, žica se lako ukloni (čupanjem) to je jeftinije nego kupnja wirelessa jedino je tad mali problem, ne radi.. ali ušteda (pa i dugoročno na struji).
nego, ima li tema pod kapom nebeskom, koju nisi pokrio nekim pitanjem, podpitanjem i nepotrebnim pitanjem?
miša biraš ti, dal po boji, cijeni.. pa i pogrešnog. Dođeš u trgovinu i pokažeš prstom. Ili za to treba howto?
google, nabava, sve je na 4sec udaljenosti. Daleko brže i kvalitetnije nego ovakvo pitanje (i pogotovo ovaj odgovor).
sorry ali nisam nikad imao miša skupljeg od 50kn i na žicu, pa osim toga kako izgleda neki vrag je razlika između onog od 50kn i onog od 700kn, ili sam toliko blesav pa mislim da tu ima razlike?
nabava ne fukcionira ako ti nemaš pojma o tome ništa, ako neki miš košta toliko samo zbog toga jer je neznam vodootporan e pa to mi ne treba pa da tu ne bacam para al bacio bi za neki kvalitetni miš koji meni treba, al nemam pojma šta se gleda, možda kupim nekog koji neće da radi osim na podlogi za miša a takvog neželim, optički laserski pojma nemam razliku a kad me već toliko pratiš tada si vjerojatno skuzio da trazim kvalitetu al mi se ne baca pare za nesto sta meni ne treba, al ovom forumu ne vidim nikakav smisao jer ja sam mislio da je forum za takve stvari a ne da se vi volite pravit pametni pa upisi u google, meni nije jasno zasto ti casopisi poput buga rade usporedne i testove kad mozes na google i u 4 sekunde imas sve sto te zanima jel?
ja mislim ako zelim odvojit 300 400 500 kn na miša da nije samo ideš na nabavu pa kupiš nekog za tu lovu, a da ne kažem da ih imaš 50 za tu lovu pa šta da idem eci peci pec pa kad dođem doma ne radi na mom stolu ili na kaucu a onaj koji imam od 50kn radi pa pole a pa to si trebao znati da taj neće tako radit... ja nebi davao 400kn zbog pogrešnog miša
pitaš za tv moš mislit da ćeš dobit odg, danas sam je naručio sony kdl40w605 a šta sam trebao ići u trgovinu ili na nabavu i kupiti neku za onoliko love koliko mislim dati????? izaberem neku pa ima sve neke gluposti osim kvalitetnu sliku, ili ako kazem pitam (odgovora nema naravno) da bi da i 1000kn više ako se stvarno to isplati, da će biti duplo bolja slika a nisam dao duplo više 3000kn nego 1000kn.... naručio i grafu gtx 960, i tamo moraš doć dosadan sam sebi da bi došao do jedne informacije....
želim si neku mini tipkovnicu postavim pitanje jel ima ko to, dali valja sta? nistaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa šta ja trebam naručuti na ebayu pa kad dođe je baciti u smeće?
za zvučnike pitam jedno šugavo pitanje (dali je stvarno primjetna razlika ako su spojeni optickim kablom) nema šanse da netko odg?
jedino mi je xxx-man pomogao s auto zvucnicima doduse nisam uzeo one hertz nego neke skuplje još, esk 130.5 jer dat ću malo više pa nek bude malo kvalitetniji zvuk
preporuka -logitech, 120-150kn, može i 200-300, pa do BT kompleta koji je po sjećanju 2000kn.
boju odaberi sam, dimenzije (ja volim lopataste) također, koristim simetrične jer sam ljevak, za dešnjake može i takav.. to su kriteriji koje moraš sam.
-ostalo (kad si se već potrudio, + za oprost mojih grijeha)..
casopisi poput buga rade usporedne i testove kad mozes na google i u 4 sekunde imas sve
..upravo zato propadaju, odnosno mijenjaju način rada, prezentacije itd. kao i velesajam npr. To je digitalija+internet, promijenila, paypal itd.
ostalo, kao TV.. su offtopic. Tako funkcionira forum (ali možemo malo zastraniti). Vidi naslov teme koju si sam pokrenuo.
npr TV je najbolje otiči u shopingcentar i vidjeti.. kad odabereš jedan model, možeš googlati/nabava pa vidjeti dali je negdje jeftiniji cca 1.000kn.
kako biraš sladoled? Ja uzmem čokoladu, vaniliju, limun.. dinju kad mi je gazda napomenuo i tako, .. ali ne pitam npr tebe koji bi okus ja želio, pitam sebe.
teh. stvari kao VGA ne moraš vidjeti (miša, tipkovnicu i sl. trebaš i primiti u ruke!! joystick i sl..) jednostavno vidiš oznaku serije i odabereš dal po brandu, cijeni.. kako znati? Pa to opet ti određuješ, tj tvoja potreba-želja. Konkretnije requirements aplikacije. Ako želiš igrati tetris, može svaka, ako želiš Krizu (FC4) tad moraš određenu klasu-snagu i generaciju (dx11). Ne možeš pitati koju da kupim, nego moraš reči što s njom želiš raditi-igrati.. a odgovor ti je na str. proizvođača tj google + riječ kao requirements i npr VGA ili CPU, RAM ... itd. Ako imaš PC neko vrijeme tad već moraš znati da je prvi broj 'samo' serija, tj novije. Drugi broj+3 je prava snaga.. kad su druge znamenke jednake, tad je novije=bolje (uobičajeno). Jednako za ostale proizvode samo su oznake drugačijeg smisla.
Cijena: Postoji pravilo, skuplje=bolje. Da.. ako su cijene 'normalne'. Kod PCja to ne vrijedi, tj ne 100%. Tako možeš platiti duplu cijenu i dobiti slabije/pogrešno, još gore, identičnu stvar platiti više. Tome služi npr nabava, ali i iskustvo. Iskustvo-znanje se stječe, vremenom, ne copy-paste formulom.
Kad postaviš pitanje, moraš imati neko osnovno predznanje, bez tog ni pitanje ne možeš (kvalitetno) postaviti. + znati neke termine (nazive-značenje). Svaku nepoznatu riječ iste sekunde možeš izgooglati (dvostruki klik, desni klik.. google.. i imaš odgovor što je to, trenutno).
btw, forumski odgovori, kao i sve ostalo na internetu, mogu biti točni/pogrešni/između.. tad moraš znati kako odlučiti, što je za tebe OK. To moraš naučiti, nevezano za ovaj forum, više za čitav život. Za tebe, ne za nedefiniranih nekoliko milijadrdi ljudi. Moraš znati, razmišljati.. i tad dođeš do odgovora ili prepustiš nekome drugome odluku.
Ljutiš se? Razlog je tvoja pogrešna očekivanja, ne forum. Ti se moraš prilagoditi svijetu/forumu...
bio sam ja u tolikim trgovinama i gledao slike na tv-ima ali nigdje nisu imali sony kdl w6 i w7 u trgovini ili na jednoj bude film na bluray a na drugoj hrt i šta da onda kuzim, nisam toliko blesav al volim se malo uputit kad nesto kupujem makar nista ne znao o tome...
pitanje postavim za početak koliko znam i čega se tada sjetim, pa se polako dođe do potpunog pitanja, trebam malu pomoć pošto nikad nisam ima iskustva stime i ne treba odmah da ne rečen ča,
e pa šta želite da i forum propadne ?????? google + forum je super al bolje bi bilo da ljudi koriste i forum ne samo google, primjer kad sam postavi pitanje za maknut sifru na windosima, odmah su stavili pitaj google koji daje neke programe itd itd, a onda se javio netko i u 3 riječi mi je riješio problem, pa kome smeta nek ne piše ništa al nekad je tu postavit pitanje puno bolje nego googlu jer ima ljudi koji znaju to za nas ne smart-e za pc bolje riješiti nego google..
kupio (jer sam vidio da tu ne bude pomoći, bare mislio) sam danas neki logitech m705 400kn jer nisam htio da pizdim da ne radi kada ga stavim na nogu il slično...
mene uvijek zanima samo naziv proizvoda a tada naravno da cu si provjeriti cijene na netu a ne kod nekog to platiti puno vise i da poslije mislim da ta mis vrijedi 700kn a vrijedi 350kn makar sam ja platio 400 jer sam tako najjeftinije prošao, to ne pitam tu nikog
pa valjda vidis da kad mi ponude neku graficku, konfu ja pitam i dalje, ne drzim taj pridjelog ko pijan flota, i tada kada dobijem neke pridjeloge ih jos malo proucim na netu, al bas od nule neidem, smatram da ako netko nije nesto extra strucan pa da odg ipak ima barem malo vise znanja od mene i bez brige poslije ja to provjeravam jer jedan faks zavrsen drugi upisan lani pa nisam toliko glup, sam vodim svoju firmu, sam kupio sve i platio nije mi niko nista dao nikad... ali priznam zbog svoga toga IT nisam stigao uopće pogledati a kamoli pratiti a od IT mi je trebao komp koji vrti office i net i to je to, sada iman veće želje/potrebe i tako sam tu potražio pomoć da nisam toliko da neznam ništa u vezi IT-a, sigurno nema smisa da sve znam i učim al to nešto osnovno amatersko želim znati.... ima sam ja do 2006 godine hifi tehniku od harman kardon, zvucnici simo tamo, bilo placeno oko 13 000kn i kuzio sam se jer sam citao o tome, al tada sve to prodao (teska srca) i sve te godine bio na zvucnicma od radiokazetofona od 300kn i jedino to imao za prijem radija, ulozio sve u posao i stalno samo posao nije bilo ni za neku linijicu, i tako da sam se od toga toliko maknuo da oni ljudi od 80god znaju vise jer su tu i tamo kupili nesto pogledali za kupiti ili slicno, i tako da evo kada mi dođe tv bit ce mi prvi tanak tv, zadnjeg sam kupio 2002g a tada je najnovija tehnologija bila ravan ekran na crt-u naravno i to je jedan od 3 tv-a ostali su s zaobljenim,
želim reći da nisam kao 99 posto njih tu di svi vec imate takve tv-e i sl...
hrvatski mi ne ide dobro to znam, i zbog toga za posao imam svoju lektoricu al netreba nekog ko se trudi odmah napadati...
ma ljutim se jer sa takvo sto dobio od nekog ko je tu 6 godina i vjerojatno i dao neki doprinos forumu samo zato
Pozz.
Zanima me neki od bežičnih miševa uz uvjet da dobro sljaka na staklenoj površini i da je cijena do 150 kn..
Moj Logitech M185 se ne snalazi najbolje na staklu..