Koji eksterni disk

poruka: 8
|
čitano: 4.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Koji eksterni disk

Naime ne da mi se vise placat google pa mi preporucite neki eksterni po povoljnoj cijeni oko 40tak eura i sto vise gigi , hvala lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 11:14 (yaya23_08).

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Koji eksterni disk
1TB za malo preko 40: Seagate STJL1000400 vanjski disk, 1TB, SATA, SATA3, 2.5", USB 3.0
7 godina
Koji eksterni disk

Ako narucim unutar eu placam li pdv=

0 0 hvala 0
16 godina

-porez se plaća, uvjek, inače je šverc.. samo pitanje koji, porez države kupca ili mjesta prodaje, tj da osobno odeš u neku eu trgovinu na teritoriju konkretne države kao dojč tad bi platio maloprodajnu cijenu s dojč porezom, dok istu robu u hr plaćaš s hr porezom, 25%.. odnosno kad se sve uredno obračuna kao kroz ioss tad plaćaš svoj porez, tj trgovina koja u eu izvozi više od 10.000€ godišnje mora uvesti takav način obračuna itd .. no postoje kemijanja, npr poštanski sandućić (adresa, jer je to mjesto isporuke i time poreza..), dok bi lakše bilo osobno osim cijene-troška-trajanja puta ...

edit: tj u toj razici je pdv 18-25% .. mađarska 27%.. ostale države 10-20%.. tj ta razlika je samo postotak-matematika, dok je početna cijena-marža-popust drugi dio formule za maloprodajnu cijenu.. tj možda ti se zbog petljanja, jamstva ne isplati kemijati.. možda je podjednako cijena u lokalnoj trgovini, tj ni lokalno nisu sve cijene iste, dok online-dalje treba biti osjetna razlika da bi imao razlog kupiti nešto uz moguć problem jamstva (kako ga tad ostvariti tj troška dostave i sl.)..

..jer i po domaćim trgovinama imaš 1tb ispod 40€ .. pa i nvme drive koji je x-puta brži, tj tad usb3 radi na granici brzine koju podržava, dok s mehaničkim hddom nisi ni blizu tih brzina.. ako je to važno..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.6.2023 10:58 (ihush).
7 godina
Koji eksterni disk

Ma nema nista ispod 50 eura zato i pitam tu , dajte mi link ili pp, odmah cu ga ic kupit

0 0 hvala 0
7 godina
Koji eksterni disk

toshiba ili Seagate?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
yaya23_08 kaže...

toshiba ili Seagate?

Ja bi preporucio Toshibu..imam jedan ext.disk 1TB dal Canvio serija jos uvek radi bez problema.

A moze externi i od WD jos bolje.

7 godina
Zelja kaže...
yaya23_08 kaže...

toshiba ili Seagate?

Ja bi preporucio Toshibu..imam jedan ext.disk 1TB dal Canvio serija jos uvek radi bez problema.

A moze externi i od WD jos bolje.

Kupila sam Toshibu da hvala punom taj canvio

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2023 9:47 (yaya23_08).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice