Naime ne da mi se vise placat google pa mi preporucite neki eksterni po povoljnoj cijeni oko 40tak eura i sto vise gigi , hvala lp
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako narucim unutar eu placam li pdv=
-porez se plaća, uvjek, inače je šverc.. samo pitanje koji, porez države kupca ili mjesta prodaje, tj da osobno odeš u neku eu trgovinu na teritoriju konkretne države kao dojč tad bi platio maloprodajnu cijenu s dojč porezom, dok istu robu u hr plaćaš s hr porezom, 25%.. odnosno kad se sve uredno obračuna kao kroz ioss tad plaćaš svoj porez, tj trgovina koja u eu izvozi više od 10.000€ godišnje mora uvesti takav način obračuna itd .. no postoje kemijanja, npr poštanski sandućić (adresa, jer je to mjesto isporuke i time poreza..), dok bi lakše bilo osobno osim cijene-troška-trajanja puta ...
edit: tj u toj razici je pdv 18-25% .. mađarska 27%.. ostale države 10-20%.. tj ta razlika je samo postotak-matematika, dok je početna cijena-marža-popust drugi dio formule za maloprodajnu cijenu.. tj možda ti se zbog petljanja, jamstva ne isplati kemijati.. možda je podjednako cijena u lokalnoj trgovini, tj ni lokalno nisu sve cijene iste, dok online-dalje treba biti osjetna razlika da bi imao razlog kupiti nešto uz moguć problem jamstva (kako ga tad ostvariti tj troška dostave i sl.)..
..jer i po domaćim trgovinama imaš 1tb ispod 40€ .. pa i nvme drive koji je x-puta brži, tj tad usb3 radi na granici brzine koju podržava, dok s mehaničkim hddom nisi ni blizu tih brzina.. ako je to važno..
Ma nema nista ispod 50 eura zato i pitam tu , dajte mi link ili pp, odmah cu ga ic kupit
toshiba ili Seagate?
toshiba ili Seagate?
Ja bi preporucio Toshibu..imam jedan ext.disk 1TB dal Canvio serija jos uvek radi bez problema.
A moze externi i od WD jos bolje.
toshiba ili Seagate?
Ja bi preporucio Toshibu..imam jedan ext.disk 1TB dal Canvio serija jos uvek radi bez problema.
A moze externi i od WD jos bolje.
Kupila sam Toshibu da hvala punom taj canvio