U kojem dućanu mogu isprobat zvučnike?

poruka: 33
|
čitano: 7.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: U kojem dućanu mogu isprobat zvučnike?
Vido kaže...

Ma zvuk je loš zbog integruše i same prostorije/rasporeda zvučnika, možda i zbog loše mp3ce i sl. Da je zgorena membrana ne bi oni više svirali i dimili bi se prije nego bi počela da gori pa mislim da bi i primjetio tako da ako nije bilo dima i mirisa paljevine rekao bih da su mu zavojnice u redu :)

Nedavno sam kod frenda otvarao jedan zvučnik koji je čudno zvučao, jel, i imao je napola spaljenu zavojnicu na visokotoncu. Naravno, zvučnici su bili nošeni po tulumima itd.

A pred jedno 2 godine sam bio kod frenda koji ima zvučnike na liniji sa pola ovjesa na wooferu, druga polovica se raspala ili odljepila, ne sjećam se više. Nije čak ni loše zvučao Osmijeh

Ne kažem da je vjerojatno da su stvarno oštećeni, ne bih ni ja rekao; ali moguće je. Zasigurno je vjerojatnije da su oštećeni nego da su se "istrošili", šta god to značilo Belji se

17 godina
U kojem dućanu mogu isprobat zvučnike?

Visokotonci, mala gamadSmijeh

Malo glasnije i ode ovjes i membrana i sve ako je lošije kvalitete. Da mu je zavojnica baš spaljena vjeruj mi ne bi svirao, to je malo pougljenio lak ali da je progorio skroz došlo bi do kratkog spoja ili bi žica izgorila pa bi prestao raditi jer ne bi bila vodljiva više ali ono što je moguće je da je usljed visoke temperature oštećen ovjes i membrana pa je zbog toga krčao, a možda i kontakt na terminalima.

To istrošeni bi po meni značilo da im je totalno olabavio ovjes ali to bi vjerojatno samo sub pogodilo makar je to malo vjerojatno jer bi trebao raditi jako dugo bez problema ako ne prelazi xmax.

Ako ne krče onda vjerojatno nisu oštećeni, ne bi trebali promjeniti zvuk tako drastično samo zbog partijanja, najgore što sam čuo da bi im se dogodilo (osim kompletnog spaljivanja) je da bi kod satelita žice malo gubile kontakt na spoju kod spidera zvučnika, tamo di se pletena žica spaja sa zavojnicom, onda počinje krčanje kad glasnije sviraju baš zbog slabog kontakta ali to bi se baš čulo kao krčanje.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 22:19 (Vido).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: U kojem dućanu mogu isprobat zvučnike?
Vido kaže...

Visokotonci, mala gamadSmijeh

Malo glasnije i ode ovjes i membrana i sve ako je lošije kvalitete. Da mu je zavojnica baš spaljena vjeruj mi ne bi svirao, to je malo pougljenio lak ali da je progorio skroz došlo bi do kratkog spoja ili bi žica izgorila pa bi prestao raditi jer ne bi bila vodljiva više ali ono što je moguće je da je usljed visoke temperature oštećen ovjes i membrana pa je zbog toga krčao, a možda i kontakt na terminalima.

To istrošeni bi po meni značilo da im je totalno olabavio ovjes ali to bi vjerojatno samo sub pogodilo makar je to malo vjerojatno jer bi trebao raditi jako dugo bez problema ako ne prelazi xmax.

Ako ne krče onda vjerojatno nisu oštećeni, ne bi trebali promjeniti zvuk tako drastično samo zbog partijanja, najgore što sam čuo da bi im se dogodilo (osim kompletnog spaljivanja) je da bi kod satelita žice malo gubile kontakt na spoju kod spidera zvučnika, tamo di se pletena žica spaja sa zavojnicom, onda počinje krčanje kad glasnije sviraju baš zbog slabog kontakta ali to bi se baš čulo kao krčanje.

Taj visokotonac smo baš izvadili i rastavili, bilo je spaljeno cca pola zavojnice, tj. pougljenila je, kako hoćeš. Pola zavojnice je onako lijepe bakrene boje a druga polovica je bila crna skroz i sljepila se sva. Onda smo ga išli dalje rastavit i glupi frend slučajno probije šarafcigerom ovjes woofera Belji se Pa ga je nekim ljepilom zaljepio. Sve mi bilo žao zvučnika, ali tako i tako je niškoristi bio Osmijeh

Sa ovime za trošenje se slažem, ne znam baš da bi kroz par godina ijedan zvučnik mogao promjeniti zvuk osim da se stvarno ošteti, a tad bi vjerojatno, kao što kažeš, krčao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice