U kojem dućanu mogu isprobat zvučnike?

poruka: 33
|
čitano: 7.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
U kojem ducanu mogu isprobat zvučnike?

Zanima me jel ima koji ducan u Zarebu gdje  mogu isprobat Logitechove Z-2300 da se uvjerim u kvalitetu prije kupnje. Ne bi htio bacit preko soma kuna na nesto kaj neznam kak zvuči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iskreno netrebas se uvjeravati. Te zvucnike mozes kupiti i na sljepo! Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj ih svejedno koliko god dobri bili jer ti uvijek nešto može smetat.

mogao bi vidjet u tehno max-a u dubravi i zaprešiću u onom novom velikom centru tamo ih imaju.

i usput pogledaj malo creative gigaworks t3 oni su ti po kvaliteti zvuka bolji od z2300 sam neznam koliko dođu pogledaj negdje

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemrem nigdje nac ove creativove T3. A sto se tice Z-2300 po puno foruma i reviewa sam procito da samo bas imaju dobar,a visoki i mid tonovi su u kur.u .

Jel zna netko koji najbolji 2.1 sustav za PC ima kupit u hrvatskoj zato kaj ja nisam mogo nac nis bolje od ovog logitecha, a znam da vani ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a gle ako ti ne treba tolika snaga uzmi creative i-trigue l3800 jer imaju bolju kvalitetu zvuka od ovih logija al su slabiji no možeš bez problema tulum održat s njima.

i puno ljepše izgledaju bas udaran i jak, srednji su ok a visoki su vrhunski.a uravnoteženost zvuka je za pc zvučnike odlična.

dođu ti 750 kn u omnije

edit:t3 imaš u omniji al su malo skupi 1300kn koštaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 9:23 (explorer 4).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel subwoofer od z-2300 kvalitetniji nego onaj od creative i-trigue l3800?

Ak je onda mu mogu samo spojit neke bolje satelite pa ce sveukupno bit kvalitetniji zvuk, zato kaj logi ima relativno dobro pojacalo(ima ljudi koji su spojili neke bookshelf zvučnike pa kažu da je puno bolji zvuk) pa je vjerojatno stvar u satelitima.

Kaj mislis o tom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 21:30 (racingcam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Neznam kako bi to bilo samo znam da creative ima uravnoteženiji zvuk.
Ako bi tako napravio s logijima onda bi trebao uzet neke satelite osjetljivosti do 85 db a ako woffer bude preglasan slobodno možeš stavit čarape u rupu pa će bit i malo mekši.
Još se malo raspitaj kod profića jer ja neznam baš puno o tome.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ima kod na mozda za kupit klipsch promedia 2.1 , cuo sam da su ti jako dobri samo ih nemrem nac u hrvatskoj.

Vjeroojatno cu uzet Creativa nego logitech(neki govore kak je z-2300 odlican i da su najbolji, a drugi pak govore kak su užasni i imaju mutan zvuk. Neznam kom da vjerujem vise).

I da nisam napomenuo da su mi to zvučnici za igrat igre i za slusat mjuzu malo. Inace imam doma odlican hi-fi na kojem malo vise slusam.

EDIT: explorer sad sam vidio da ti imas creative i-trigue l3800, pa me zanima jel moze sub zatrest prostoriju, i na kolko posto volumena se javlja distorzija? Jel imas neku bolju zvučnu(X-fi) ili integriranu?

hvala na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 10:26 (racingcam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam integriranu tako da nemogu puno izvuć od zvuka no sad ću ubrzo kupit novu ali i ovako se to fino čuje a bas onako pošteno treska.

i nemaš ono ko kod logija da bas užasno nadglašava satelite nego je to vrhunski napravljeno sve se fino čuje ko na slušalicama.

može dobro zatrest kad slušam tehno na 50% stakla se već pomalo treskaju a na 70% je dosta jako već.

na otprilike 80% zvuk se počne izobličavat ali kad normalno slušaš nema distorzije nikad.

koje si zvučnike za komp do sada imao ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam neke stare neznam ni model ni marku no uglavnom shit,ne vrjede nis vise . Komp sam igro sa slusalicama(dobre sennheiserice),al sam se odlucio kupit neke bolje zvučnike za komp da u svojoj sobi mogu slusat.Naravno nece se moc usporedjivat sa hi fi sustavom u dnevnoj.

Kupit cu Creativ i nadam se da ce u kombinaciji sa x-fi xtreme audio zvucnom bit dobri . A i jeftiniji su u odnosu na z 2300.

Jel znas mozda neke skuplje 2.1 zvučnike kojih ima za kupit kod nas, zato kaj sam prvobitno namjeravo potrosit oko 1500kn a ovi kostaju manje od 800.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a još jedino creative t3 za tu cijenu i jači su nešto od ovih l3800 te imaju woffer sa 3 membrane od 6,5" koji se sigurno čuje bolje nego ovaj moj, a još su i gigaworks pa imaju i bolje magnete pa ne koštaju za ništo 500 kn više.

imaš 2.1 sustave bosse i cambridge soundworks ali su preko 2500 kn no oni su klasa za sebe.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mozes rec di ima creative gigaworks t3 za kupit, nemrem nac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u omniji  u zg kraj savske tj. blizu ciboninog tornja

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

creative creative i samo creative... logitec im nije ni do koljena.. kaj je bolje bolje je..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ima di za kupit klipsch promedia 2.1  zvučnike u Hrvatskoj? Ti su sigurno jedni od najboljih 2.1 za PC.

Ak neko zna nek napise

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma teško da ćeš kod nas nać tako nešto.

možda jedino u dućanima gdje se prodaje profesionalna audio oprema pa ako naletiš na nešto tako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 14:08 (explorer 4).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

u jednoj drugoj temi sam pronaso Genius 3000A zvučnike i vidim explorer da ih ti imas. Mozes rec dal su kvalitetniji od ovih creativovih? Bass vjerojatno nije zato što nemaju odvojen sub. Ali kakva je sama kvaliteta zvuka(znam da su geniusovi skoro duplo jeftiniji).

I ak ih mozes usporedit s nekim logijima s kojiam su slicni po kvaliteti.

EDIT: naso i Genius 5.1 6000. Kostaju isto ko logitech z-2300. Kaj mislis jesu bolji i jel se vise isplate(valjda su mid i high tonovi bolji, tesko da mogu bit losi ko logitechovi)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 8:50 (racingcam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hmm teško mi je usporedit dva različita sistema al probat ću.
Ovi creative imaju malo kvalitetniji i definiraniji zvuk, jači bas jer je odvojen, završna obrada je nešto bolja, i meni ljepše izgledaju, dok genius imaju malo topliji zvuk jer su drvu, bolje midlove i glasniji su.
S logijima ih neću uspoređivat jer su bolji od većine njihovih modela.
A što se tiče ovih sw hf 6000.
I ja ih malo gledam u zadnje vrijeme i stvarno mi zvjerski izgledaju, midlove i visoke imaju sigurno bolje a za bas neznam jer ih nisam čuo.
U kojoj si trgovini našao ove sw hf 6000?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: U kojem dućanu mogu isprobat zvučnike?
explorer 4 kaže...

S logijima ih neću uspoređivat jer su bolji od većine njihovih modela.

Slažem se, logitechovi zvučnici nikak ne zvuče.

Evo tu sam naso ove 5.1 6000    http://www.makromedia.info/genius-zvucnici-f5-1-6000-maple-200wrms.html al neznam di se nalazi ducan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 10:34 (racingcam).
15 godina
neaktivan
Mislim da je ta trgovina ko i nh komp.
Nazoveš naručiš i dostave ti.
Tnx na linku ovo ću si nabavit definitivno

0 0 hvala 0
17 godina

Ne gereralizirajte, zbunit ćete ljudove koji ne znaju ni sami šta žele xD.

Logitech ima drugačiji zvuk ali ne lošiji, ovisi o ukusima. Meni je Z-2300 odličan baš zbog hebenog basa za tako mali sistem. Slušam techno, trance, rap, r'n'b i sl. i volim jak bas tako da to recimo meni paše. Doduše, ništa ispod Z-3 ni ne smatram dostojnog da mi bude pored kompa ako imam izbora.

Ugl, poslušaj pa uzmi što ti najviše paše. I da, tih Klipsch mislim da nema nigdje u EU jer koliko vidim exkluziva su za 120V tako da se vjerojatno ni ne uvoze tu jer treba skup trafo za njih.

Btw, netko je spominajo BOSE prije. Bježi od toga koliko te noge nose, nije to onaj stari BOSE, ovo sada su sami filteri, ništa više. Nisu ni toliko loši u biti ali cijena bi im trebala biti barem 3 puta manja s obzirom šta nude.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 22:56 (Vido).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam spomenuo bose.
Evo prije 2 mjeseca je jedan lik kojeg znam kupio 2.1 bose za svoj mali kafić.
Zvučnici su strava nikad do tada nisam čuo bolji ni jači 2.1 sustav.
E sad što je s ostalim modelima ne znam samo znam da ovaj hebeno roka.

0 0 hvala 0
17 godina

To bih ja prije rekao da je efekt kao kod mene doma, u dnevoj baš sve zvuči glasno, u kuhinji je mekan i ugodan bas, a u mojoj sobi moraš odvrnuti ko manijak da se čuje bas uopće :)

Prostorna akustika, smještaj zvučnika i tako. Ne kažem da je BOSE loš, samo da ne vrijedi novca.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sorry što uletavam u staru temu, ali BOSE JE LOŠ, i uvijek je bio. Pročitajte ovo ili bar pogledajte grafove pa ćete shvatiti i zašto: http://www.intellexual.net/bose.html Za profesionalne zvučnike ne znam, ali njihovi "consumer" zvučnici nemaju veze sa kvalitetnom reprodukcijom zvuka, da koštaju doslovno 10 puta manje možda bi bili ok

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 20:57 (Mirko935).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tko god priča da su kod Z-2300 loši visoki i srednji tonovi, taj ili je gluh, ili te zvučnike nije čuo uživo...

Nisam siguran u kojem Bugu, al mislim da je od siječnja 2010, ima test 2.1 zvučnika, i Z-2300 je dobio titulu naš izbor. Mislim da su u testu bili i Gigaworksi al nisam siguran kako su prošli...

Još malo o zvuku Z2300: (imam ih doma pa znam o čemu pričam)

Prvo što me je oduševilo je BAS - snage ima na bacanje, fino je izdefiniran i snažan, puno bolji od svih zvučnika koje sam do sad imao prilike posjedovati ili čuti uživo...

Tvrdnje su srednji i viskoti tonovi loši jednostavno ne stoje - kad sam pustio neke pjesme na tim zvučnicima, čuo sam neke zvukove koje prije uopče nisam primjetio, ni kad sam pjesmu slušao na slušalicama, ni na priješnjim zvučnicima. Svi tonovi su fino izbalansirani i čisti, bez ikakvih smetnji i šumova.

Uglavnom, ako netko želi 2.1 sustav koji je kvalitetno uzrađen, pršti od snage i ima fenomenalan zvuk, Z-2300 su po mom mišljenju prvi izbor....

PC RULES!!!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam prije imao loše mišljenje o njima jer sam ih čuo kod frenda koji ih je dosta istrošio već pa su bili nekak čudni.

no nedavno sam čuo nove u tehno maxu i mogu reći da su mi vrhunski.

jedini 2.1 sustav koji ima bolju kvalitetu zvuka od z 2300 je creative gigaworks t3, no imaju slabiji bas što mi se ne sviđa, nekako su preslabi z2300 ih ubije po snazi samo tako i nekako su mi ružni a dođu 1800 kn što je malo previše.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

ja sam prije imao loše mišljenje o njima jer sam ih čuo kod frenda koji ih je dosta istrošio već pa su bili nekak čudni.

jedini 2.1 sustav koji ima bolju kvalitetu zvuka od z 2300 je creative gigaworks t3, no imaju slabiji bas što mi se ne sviđa, nekako su preslabi z2300 ih ubije po snazi samo tako i nekako su mi ružni a dođu 1800 kn što je malo previše.

Kako misliš istrošio? Pa ne može se zvučnik istrošit. Može se oštetit na više načina, ali to je druga stvar i ne može se normalnom upotrebom napravit. I može se ovjes raspast ali za to trebaju vrlo stari zvučnici bit. Ima ljudi koji koriste 20-30 godina stare zvučnike.

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
explorer 4 kaže...

Kako misliš istrošio? Pa ne može se zvučnik istrošit. Može se oštetit na više načina, ali to je druga stvar i ne može se normalnom upotrebom napravit. I može se ovjes raspast ali za to trebaju vrlo stari zvučnici bit. Ima ljudi koji koriste 20-30 godina stare zvučnike.

kako mislim istrošio.

on ih ima 4 godine a služe mu za party-e a još ih nečuva stalno mu sateliti padaju.

a bas je istrošen dosta jer je on opsjednut bass testovima pa se membrana njiše na svaku glupost.

a zvuk je bio malo mutan.

valjda zato jer je bio na integruši.

15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
kako mislim istrošio.

on ih ima 4 godine a služe mu za party-e a još ih nečuva stalno mu sateliti padaju.

a bas je istrošen dosta jer je on opsjednut bass testovima pa se membrana njiše na svaku glupost.

a zvuk je bio malo mutan.

valjda zato jer je bio na integruši.

Ako ih koristi za partyje lako je moguće da su mu spaljene zavojnice i onda su to stvarno oštećeni zvučnici. I ako mu padaju moguće je da su popucale kutije zvučnika itd. Trošenje obično znači oštećenje kao rezultat dugotrajnog normalnog korištenja, a ovo što on radi po meni nije normalno korištenje zvučnika. Ako su stvarno oštećeni vrlo vjerojatno je zbog toga bio loš zvuk više nego zbog integruše.

17 godina

Ma zvuk je loš zbog integruše i same prostorije/rasporeda zvučnika, možda i zbog loše mp3ce i sl. Da je zgorena membrana ne bi oni više svirali i dimili bi se prije nego bi počela da gori pa mislim da bi i primjetio tako da ako nije bilo dima i mirisa paljevine rekao bih da su mu zavojnice u redu :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice