Koje miš, tipkovnicu, sluške i podlogu?

poruka: 42
|
čitano: 6.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Što da si kupim?
Već neko vrijeme skupljam pare za miš,tipkovnicu,sluške i podlogu,samo neznam što bi si uzeo...
Mal sam tražio po internetu cjene,čitao forume i nekako nemogu odlučit gdje ću spiskat te pare
Tražio sam po internetu za miševe,za sada mi je najbolji izbor Cyborg R.A.T 7,Razer DeathAdder,Razer Naga ili Logitech G9x-možete li mi reć koji da si uzmem,naravno ako imate neki prijedlog za neki drugi miš sam recite,inače tražim miš do nekih 600kn
Za sluške nekako mi se najviše sviđaju Razer Orca,Razer Carcharias ili možda Alienware TactX Headset(ima u Elipsu 555kn)
Od tipkovnica mi se najviše sviđa Razer Lycosa ili možda Logitech G11
A za podlogu,neka do 150,Razer Sphex,Goliathus ili Kabuto

0 0 hvala 0
16 godina
Što da si kupim?

kupi G400, neku jeftinu tipkovnicu i najjeftinije gamerske sluše koje nađeš u najbližem it dućanu. s ostatkom love izađi van, dobro se zabavi s ekipom, nađi komad dobre žene
ševite se.

lol
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 20:35 (Fox Mulder).
Moj PC  
26 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Što da si kupim?
slazem se sa foxom ali ako ipak zelis ostat na svojoj ideji ja bi preflozio rat 7 lycostu i sluske creative labs alpha 3d u adm 350kn...premalo love za ono sta dobijes..
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
Što da si kupim?

Ma nisi lose odabra samo ti ja ne bi preporucio za misa Logitech g9 jer mene bas i nije odusevio.

Moj savjet. Obavezno uzmi te periferije jer za lokanje i eventualni sex uvijek ima vremena i mogucnosti.

0 3 hvala 0
16 godina
Sint1 kaže...

Ma nisi lose odabra samo ti ja ne bi preporucio za misa Logitech g9 jer mene bas i nije odusevio.

Moj savjet. Obavezno uzmi te periferije jer za lokanje i eventualni sex uvijek ima vremena i mogucnosti.

-junferu.

lol
13 godina
neaktivan
Što da si kupim?

Ma za van se uvijek ima para :D

Što više mislim,odlučio sam si uzet

MIŠ:Uzet ću si ipak Nagu...paše mi u ruci i 17 tipki ima :)

TIPKOVNICA:Ma lycosu ću si piknut,oći me razaraju od gledanja u mraku,a komarci će me ubit ak u sobi upalim svijetlo

SLUŠKE:Bio sam u Feniksu,probao sam i uzet ću si Orcu...Pašu mi ušima,i predobre su za slušat Hardstyle :)

PODLOGA:Ma kad sam već tam bio,sve pogledao,gledam nekak onu Sphex,110 kn,najvjerovatnije ću si i nju uzet :D

hvala svima na savjetima :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 23:38 (borovje).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Što da si kupim?

Miš: Logitech G500 -- 300kn

Tipkovnica: Steelseries 6Gv2 ili Razer BlackWindow -- 600kn

Sluške: Grado SR60i -- 600kn

Podloga: po želji

Moj prijedlog! Kad već kupuješ i daješ 1000+ kn na periferiju barem kupi pravu stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 23:49 (nick54312).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Što da si kupim?

Što se tipkovnice tiče, nemoj uzeti neku nemahaničku. Mehanička ti je muss kad već imaš tolike novce da si ju možeš priuštiti.

Nije usporedivo koliko je bolje od membranskih tipkovnica.

Što se headseta tiče, tu ili uzmeš neki s vlastitom zvučnom (USB i to skuplji) ili pak neki dobar s 3,5mm chinchevima (stereo ili 5.1) + neku dobru zvučnu; s pojačalom npr Asus Xonar DG 5.1.

Super zvučna zbog pojačala i Dolby Headphones tehnologije (virtualni 5.1 i 7.1 zvuk na slušalicama, koriste recimo Logitech G35 i još neki headseti (koji su u stvari stereo)).

Miš bih preporučio Cooler Master Storm Sentinel, Sentinel Zero, Storm Inferno ili neki sličan. Dobar je i Roccat Kone+.

Podlogu slobodno sam izabri; moja preporuka što deblja platnena (od tkanine nekakve) jer plastične/metalne iako su za miš puno bolje za ruku nisu.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Miš-Ma Naga mi je bolja...17 tipki mi dost dobro dođe...

Tipkovnica-Meni je predvečer užasno vruće u sobi pa otvaram si uvijek prozor,sad imam neku genius tipkovnicu kojoj slova nesvijetle,pa stoga si moram svijetlo palit,sam je problem što sam meta za krvopije...ludim više od komaraca,pa želim neku(jeftiniju)tipkovnicu kojoj svijetle slova...lycosa dođe 600 kn a blackwidow ultimate 1000kn...400 kn je velika razlika,a pomeni blacwidow ultimate nije niš posebno bolja od lycose(ja nisam neki pro gamer,ja si više to iz gušta),a i oći me više razaraju od čitanja ovih izbjedljelih slova na tipkovnici

Sluške-Čuo sam za te sluške,nisam ih nikad probao,skuplje su od Orce,tak da zasad ostajem na Orci(Sluške su mi više za glazbu)

Podloga ko podloga,meni nepotrebna,al mi je stol unakažen pa nebih volio da mi se miš upropasti od stola...

Dat ću si nekih 1500 kn na svu tu opremu,volio bi da je nekih 200-300 kn jeftinije,ako neko,bilo tko ima kakav prijedlog,da je jeftinije,a barem približno dobro,nek kaže,da bezveze nebacam pare u vjetar.Razer je dost skup,al je i dobar,barem koliko sam u izlogu vidio

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 0:33 (borovje).
15 godina
neaktivan

stedi pare sinko, jednom ako udjes malo dublje u gamerske vode i pokusas igrati na malo ozbiljnijoj razini vs malo hardcore igraca shvatices da nije do opreme nego do igraca. solidan mis , tipkovnicu i headset mozes uzeti za svega 100€ i bices super zadovoljan. ja sam uzeo geniusovu gaming tipkovnicu za 75 kn-a i prezadovoljan sam. creative fatality headset ti je i vise nego dovoljan (cca 250 kn-a) a miseva imas citav bataljon za solidnu paru. podlogu imas u linksu onu sharkoonovu za 66 kn-a cini mi se 40x40 cm dimenzije. uzmi neki mis do 300kn-a, smanji sensitivity, nauci tako igrati i nema ti ravnoga. osim sada ako nemislis slikati svoju opremu pa se folirati na fejsu da si ubio 1500 kn-a za periferiju .  a i sumnjam da ces dobiti cupi radi toga 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Re: Koje miš, tipkovnicu, sluške i podlogu?
sushii kaže...

stedi pare sinko, jednom ako udjes malo dublje u gamerske vode i pokusas igrati na malo ozbiljnijoj razini vs malo hardcore igraca shvatices da nije do opreme nego do igraca. solidan mis , tipkovnicu i headset mozes uzeti za svega 100€ i bices super zadovoljan. ja sam uzeo geniusovu gaming tipkovnicu za 75 kn-a i prezadovoljan sam. creative fatality headset ti je i vise nego dovoljan (cca 250 kn-a) a miseva imas citav bataljon za solidnu paru. podlogu imas u linksu onu sharkoonovu za 66 kn-a cini mi se 40x40 cm dimenzije. uzmi neki mis do 300kn-a, smanji sensitivity, nauci tako igrati i nema ti ravnoga. osim sada ako nemislis slikati svoju opremu pa se folirati na fejsu da si ubio 1500 kn-a za periferiju .  a i sumnjam da ces dobiti cupi radi toga 

A šta ako ne igramo igre (šala naravno)?! {#}

Čuj, headset-ov i slušalica ima na sve strane, lako se nađe dobre po povoljnoj cjeni stoga se za služalice slažem, ali za dobru mehaničku tipkovnicu bih uvijek dao svoje pare, i za miš sa par tipki više, korisno u nekim programima da mi je sve nadohvat ruke, tako da se baš i ne slažem s tvojim mišljenjem, uostalom, kvalitetna periferija je kvalitetna periferija, vjerovatno će trajat ohoho!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan

''mehanicka tipkovnica'' ocito svih vas fascinira taj izraz ''mehanicko'' . bespotrebno rasipanje novaca na nesto sto je vec samo po sebi dobro i ugodno. ja u svojem dugogodisnjem koristenju racunala NIKADA ,ali bas NIKADA nisam imao losa iskustva sa tipkovnicama, pa i onim najjeftinijim keytronic modelima kakve imaju tete u ducanu. tipkovnica je nesto sto je toliko standardizirano i odstupanja su relativno mala od najjeftinij do najskupljih logijevih modela. zasto mijenjati nesto sto je dobro samo po sebi? zasto raditi novu tehnologiju i izmisljati toplu vodu u vidu nekakvih susti ispod tipki kada su i ove membranske totalno svrsi shodne. samo tenkre koji ne cijeni zaradjen novac moze upucati 100 € na tipkovnicu koja ti nece podici ama bas nista od skilla. koliko sam cuo sa mehanickima igranje je jos teze i zahtjevaju brdo vremena na privikavanje. to sto si procitao 2-3 teme i 2 reviewa neznaci da si najpametniji. sada ti savjetujes mehanicku tipkovnicu. i ja znam da je audi'07  bolji od moje ibize 96' god. pa neznaci da mi je isplativ. radi lakomih i pohlepnih likova kao sto si ti stavljas klince u nedoumicu i tjeras ih na suludo trosenje para jer si PROCITAO NEKITAMO REVIEW i prodajes pamet tu po forumu. Odavno je proslo vrijeme kada se novac trosio sakom i kapom pa i na gluposti. forum  bi trebao sluziti radi DOBRONAMJERNIH i financijski isplativih savjeta a ne radi rasipnih cudaka kao sto si ti. Razmisli prije nego sto postas ovakve gluposti. Tema je ''pomoci kupcu'' a ne preporuciti najskuplje smece na polici koje nisi niti isprobao 

17 godina

1. Đaba dobre slušalice ako je zvučna integrirana. Ne može ih tjerati dobro. Ima šum (od elektromagnetske interferencije i ostalih komponenti na ploči) itd.

2. Mehanička tipkovnica nije samo za igranje. Od nje prvenstveno profitira svatko tko puno piše (dakle programeri, daktilografi, pisci, novinari, ...). Svakako je bolje mehanička bez osvjetljenja nego membranska sa.

3. Miš treba dobro ležati u ruci, imati barem 5 tipki (lijevi i desni klik, scroll i dvije bočne) te USB od 500 Hz i dobre brzine praćenja. DPI je pak preporuka od 1600 na više.

4. Podloga je bitna. Ne toliko za miš koliko za ruku. Za miš je dovoljno da na podlozi dobro klizi i da senzor dobro očitava pokrete (da u paintu kružnica olovkom ne izgleda kao lanac motorne pile).

5. Dobra periferija nije samo za gaming. Dobri miš i podloga čuvaju ruku, dobra tipkovnica čuva obje ruke i omogučuje ugodan rad, dobre slušalice poboljšavaju dojam u filmovima, glazbi, igrama itd itd.

sushii kaže...

blablabla i još malo gluposti blablabla i još koja glupa riječ blablabla...

- Ne događa ti se da ti tipkovnica ne može pratiti tipkanje? Očito ne znaš brzo pisati.

- Mehaničke tipkovnice nisu nova tehnologija već tehnologija starija od membranskih.

- Onaj kome baš treba mehanička tipkovnica vjerojatno ni nije gamer. Vjerojatnije je da je daktilograf, novinar, programer, ...

- Mehaničke tipkovnice preporučam iz vlastitog iskustva. Koristio sam i znam što znači. Googlaj malo "IBM Type M". Ti očito nisi koristio pa bubaš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 13:08 (191x7).
13 godina
neaktivan
sushii kaže...

''mehanicka tipkovnica'' ocito svih vas fascinira taj izraz ''mehanicko'' . bespotrebno rasipanje novaca na nesto sto je vec samo po sebi dobro i ugodno. ja u svojem dugogodisnjem koristenju racunala NIKADA ,ali bas NIKADA nisam imao losa iskustva sa tipkovnicama, pa i onim najjeftinijim keytronic modelima kakve imaju tete u ducanu. tipkovnica je nesto sto je toliko standardizirano i odstupanja su relativno mala od najjeftinij do najskupljih logijevih modela. zasto mijenjati nesto sto je dobro samo po sebi? zasto raditi novu tehnologiju i izmisljati toplu vodu u vidu nekakvih susti ispod tipki kada su i ove membranske totalno svrsi shodne. samo tenkre koji ne cijeni zaradjen novac moze upucati 100 € na tipkovnicu koja ti nece podici ama bas nista od skilla. koliko sam cuo sa mehanickima igranje je jos teze i zahtjevaju brdo vremena na privikavanje. to sto si procitao 2-3 teme i 2 reviewa neznaci da si najpametniji. sada ti savjetujes mehanicku tipkovnicu. i ja znam da je audi'07  bolji od moje ibize 96' god. pa neznaci da mi je isplativ. radi lakomih i pohlepnih likova kao sto si ti stavljas klince u nedoumicu i tjeras ih na suludo trosenje para jer si PROCITAO NEKITAMO REVIEW i prodajes pamet tu po forumu. Odavno je proslo vrijeme kada se novac trosio sakom i kapom pa i na gluposti. forum  bi trebao sluziti radi DOBRONAMJERNIH i financijski isplativih savjeta a ne radi rasipnih cudaka kao sto si ti. Razmisli prije nego sto postas ovakve gluposti. Tema je ''pomoci kupcu'' a ne preporuciti najskuplje smece na polici koje nisi niti isprobao 

Meni nije toliko važno to zbog gaminga,meni više uživanje u igri(to samo miš i sluške) a za tipkovnicu,ako bilo tko zna kakav najeftini(ako treba i geniusov) model kojem slova svijetle...Nisam neki hardcore gamer,miš mi treba više za LoL,CoD2-4 CS 1.6 i strategiju...tipkovnica mi treba sam da mi slova svijetle(tu si mislim štedit,samo nikak nemrem nać neko od 200-300 kn,samo ove od 500tinjak kuna)

Sluške,to više za pjesme,naravno mislim i igrat s njima

A podloga,meni je stol u sobi unakažen...imam stol već 6-7 godina i totalno je uništen.izgreban je,ljepljiv,hrapav i deformiran,pa bi mi ok došla podloga...

Neželim si kupi miš od 500-600 kn i tako ga uništit(ak se može od površine uništit miš) il barem da sve te prednosti nage nedođu do izražaja zbog 50-100 kn

Vidim puno pričate o tim mehaničkim tipkovnicama,sa nekakvim membranama i ko zna ćemu,ja se totalno nerazumijem u to...

Ako zna netko nešto jeftino,da se koja kuna uštedi,bio bih jako zahvalan

Nisam otvorio forum da netko tu piše review o nekakvim stvarima,mislio sam da netko stavi sliku,ili link di se može kupit nešto povoljno i kvalitetno,ako ima netko možda iskustva sa tim da kaže i nekoliko prednosti i mana o tome što si namjeravam kupit

Hvala vam svima na prijedlozima

16 godina
sushii kaže...

Na ovo nemam šta drugo reći nego da će pasti jedna prijava, i lijepo si me izvrijeđao, al nema veze, nisam ja da zamjerim zbog gluposti!?

Što se tiče ovog o tipkovnicama:
1.) Ja uopće nisam rekao da sam ikada imao problema sa tipkovnicama, nego sam rekao da je mehanička tipkovnica bolja od mebranske i je i to ne samo da ti ja mogu potvrdit nego mogu naći još najmanje 50 ljudi koji će to potvrdit!?

2.) Ne možeš mi reć da sam kreten jer trošim novac koji sam ja zaradio, pa da dam 100 eura za kilu žvakaći, novac je moj i nije tvoja briga, iako cjenim svaku pomoć da potrošim što manje novca!?

3.) Ne kupujem mehaničku tipkovnicu da bi si digao skill, nego da mi olakša  u prosjeku 4 sati tipkanja na dan!?
4.) Ne igram igre na pro razini pa mi nije bitno što je igranje teže na mehaničkim tipkovnicama iako ne vjerujem u to, a što se tiče privikavanja, ko i sa svime, tjedan-dva je dovoljno!?

5.) Nigdje nisam rekao da sam ja najpametniji (daleko od tog, čak mislim da sam i poprilično blentav), pogotovo ne zbog nekih pročitanih review-a, jer ne savjetujem ljude na temelju nekih pročitanih gluposti nego iz osobnog iskustva!?
6.) Tko uopće priča o isplativosti, on je rekao da ima novac i da ga za te novce savjetujemo, valda ih je odlučio potrošiti, a ovo da sam lakom, šta sad mogu, često dođem u napast da pravim gluposti, takav sam, ali da sam pohlepan, nisam, a i da jesam, moj problem, i koga ja to dovodim u nedoumicu i teram na trošenje para, čak mu nisam ništa ni savjetovao nego sam odgovorio na tvoj post, i ne tjeram ga ništa jer nemam nikakve veze s njim niti bi ikad ikog na išta tjerao!?
7.) Nema veze zbog kartona, ali povodom čega ti imaš pravo da me zoveš rasipnim čudakom, sam si plaćam stan i faks, i radim na 100 strana, stoga, goni se u rupu iz koje si ispuzo, i nema ništa više za kraj nego prigodnu sličicu {#}!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
borovje kaže...
sushii kaže...

Meni nije toliko važno to zbog gaminga,meni više uživanje u igri(to samo miš i sluške) a za tipkovnicu,ako bilo tko zna kakav najeftini(ako treba i geniusov) model kojem slova svijetle...Nisam neki hardcore gamer,miš mi treba više za LoL,CoD2-4 CS 1.6 i strategiju...tipkovnica mi treba sam da mi slova svijetle(tu si mislim štedit,samo nikak nemrem nać neko od 200-300 kn,samo ove od 500tinjak kuna)

Sluške,to više za pjesme,naravno mislim i igrat s njima

A podloga,meni je stol u sobi unakažen...imam stol već 6-7 godina i totalno je uništen.izgreban je,ljepljiv,hrapav i deformiran,pa bi mi ok došla podloga...

Neželim si kupi miš od 500-600 kn i tako ga uništit(ak se može od površine uništit miš) il barem da sve te prednosti nage nedođu do izražaja zbog 50-100 kn

Vidim puno pričate o tim mehaničkim tipkovnicama,sa nekakvim membranama i ko zna ćemu,ja se totalno nerazumijem u to...

Ako zna netko nešto jeftino,da se koja kuna uštedi,bio bih jako zahvalan

Nisam otvorio forum da netko tu piše review o nekakvim stvarima,mislio sam da netko stavi sliku,ili link di se može kupit nešto povoljno i kvalitetno,ako ima netko možda iskustva sa tim da kaže i nekoliko prednosti i mana o tome što si namjeravam kupit

Hvala vam svima na prijedlozima

Vidim da ne tražiš nešto previše zahtjevno, onda ovako:
Tipkovnica - Ma netko će te već savjetovat (uvjeren sam da je netko na forumu nedavno kupio neku "backlit" tipkovnicu za 150 KN)

Miš - Logitech G400 - 200 KN (mislim da je ovo sasvim dovoljno)
Podloga - Ima ih raznih i na svim živim mjestima, uzmi nešto do 100 KN, ili neku od ovih koje sam ti naveo, nemoj ić preko 100 KN za podlogu jer mislim da je to u tvom slučaju nije potrebno
1. COOLERMASTER CS-S Battle Pad H2 - Odlična podloga (nešto već izvedenice iste spadaju u top podloge za miševe), problem je što je malo manja od prosječne ali ništa strašno, otpirlike je nešto veća od formata A4 papira

2. STEELSERIES QcK - Po meni još najbolji izbor, velika, pristojne debljine (zgodno za ruku), nije skupa, sve pohvale

3. SHARKOON 1337 Aqua XL - Odlična za duže korištenje, pristojno miš klizi po njoj, velika je, jako izdržljiva, i mislim da je čak otporna na tekućinu, al nisam siguran, sve u svemu, odlično dugotrajno rješenje

4. ROCCAT Sense Glacier Blue - Po meni, najbolja što se tiče kretanja miš po njoj od ovih navedeni a parira po tom pitanju i skupljim podlogama, velika, super izgleda i kvalitetna je

Sluške - Platronics GameCom 367 - 250 KN

Sve skupa te izađe maksimalno 700-800 KN, tako da ti ostane još tolko u džepu, gledaj, tvoja sreća jer nisi previše zahtjevan, i bolje tako, ako ti je ovo dovoljno, a vjeruj za nekog prosječčnog korisnika je, onda uzima i fićukaj jer ti je ostalo još tolko u džepu, da se mene pita, ja ne bih uzimao sluške ispod 500 KN a ni tipkovnicu neku da nije mehanička ali to sam samo ja (bolje ću malo više štedit i onda uzet "pravu" stvar za mene, nego kupit si bezveze pa poslje razmišljat), tak da, svaki prosječan korisnik bi bio sretan s ovim što sam predložio!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 13:55 (Ivsa).
15 godina
neaktivan

chillout dude, it's just a discussion. prosto nevjerujem da si moj post razradio u tockama. dont take it personal bro . ono sto zelim reci je da postoje stvari na koje se isplati potrositi neku paru , kao sto su graficka, cpu , napajanje , pa cak i mis i slusalice. ali o tipkovnici da napravite ovakvu dramu na forumu je smijesno. kako je 191x7 napisao ''cuva obje ruke'' ? lolWTF? a tipkanje je samo po sebi ''tesko'' ?od tipkanja je dosada mnogo ljudi oboljelo..i to smrtonosno? jesi ti ikada dizao vrecu cementa na bausteli? svi ste se narajcali nesta jutros xD i dalje stojim da je bespredmetno pisati o skupim tipkovnicama

bold=edit

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 13:46 (sushii).
17 godina
sushii kaže...

. kako je 191x7 napisao ''olaksava tipkanje'' ? lolWTF? a tipkanje je samo po sebi ''tesko''? jesi ti ikada dizao vrecu cementa na bausteli?

Čuj, kad pišeš nekakav dugačak tekst naravno da te iznerviraju tipfeleri, kriv redoslijed slova u riječi i slično. No meni izleda da ti nikad nisi pročitao a kamo li napisao nekakav duži tekst. Vidi se i po tvom pisanju, očito je.

Jesi li ti ikad programirao nekekav malo kompleksniji programski kod? Naravno da nisi, ti dižeš vreće cementa na baušteli i imaš ruke kao lopate a prste kao čevape.

Ruke su ti otporne (zbog fizičkog rada), prsti debeli, nemoš brzo tipkati i mogu za opklad da ti jagodice nisu "izravnate" od tipkanja. Pa neka, svatko zarađuje na svoj način.

Vidiš, tebi trebaju bolje tačke/kolica kako bi lakše gurao malter na baušteli, meni treba bolja tipkovnica kako bih bolje tipkao jer to mi je u neku ruku profesija.

Nego šta da je teško. Kako ti opisuješ je li nešto teško ili ne? Ja za to gledam razinu boli. Ako me od istovaranja cigli bole leđa, to je teško. Isto tako, ako me od tipkanja bolje prsti - to je teško.

Podebljano = Edit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 13:53 (191x7).
16 godina

Ma nema beda, samo si me malo iznervirao nazivajući me rasipnim čudakom, i to mi smeta, jer cjeli svoj život radim (koliko-toliko), i nemaš pravo da me tako nazoveš, samo zbog tog si dobio prijavu!?
Ovo ostalo me ne zanima previše, uostalom, tu smo da raspravljamo, čuj, ne znam šta da ti kažem, nije na svašta vrijedno trošit novac al svijet je takav, čuj, netkom nešto drugo treba i odgovara, uostalom, da tipkaš 10 sati na dan, mislim da ti ne bi bilo svedno i da bi si htjeo to olakšati što više, sad da se dotaknem i onih vreća cementa, samo što su u mom slučaju sa "gnojivom", jebiga, prije su vreće bile od 50 kila, sad su 25 kila, lakše za nosit a isto ih stane na paletu (istovaro sam i vreće gnojiva tak da mi nemaš šta pričat o sličnom), gle ako on hoće i ako smatra da mu je to bolje od ovog, onda zašto ne, uostalom sindrom karpalnog tunela je prava bolest, stoga je i mehanička tipkovnica sa dobrim naslonom za ruke ortopedsko pomagalo?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 14:04 (Ivsa).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
sushii kaže...

. kako je 191x7 napisao ''olaksava tipkanje'' ? lolWTF? a tipkanje je samo po sebi ''tesko''? jesi ti ikada dizao vrecu cementa na bausteli?

Čuj, kad pišeš nekakav dugačak tekst naravno da te iznerviraju tipfeleri, kriv redoslijed slova u riječi i slično. No meni izleda da ti nikad nisi pročitao a kamo li napisao nekakav duži tekst. Vidi se i po tvom pisanju, očito je.

Jesi li ti ikad programirao nekekav malo kompleksniji programski kod? Naravno da nisi, ti dižeš vreće cementa na baušteli i imaš ruke kao lopate a prste kao čevape.

Ruke su ti otporne (zbog fizičkog rada), prsti debeli, nemoš brzo tipkati i mogu za opklad da ti jagodice nisu "izravnate" od tipkanja. Pa neka, svatko zarađuje na svoj način.

Vidiš, tebi trebaju bolje tačke/kolica kako bi lakše gurao malter na baušteli, meni treba bolja tipkovnica kako bih bolje tipkao jer to mi je u neku ruku profesija.

Nego šta da je teško. Kako ti opisuješ je li nešto teško ili ne? Ja za to gledam razinu boli. Ako me od istovaranja cigli bole leđa, to je teško. Isto tako, ako me od tipkanja bolje prsti - to je teško.

Podebljano = Edit.

u krivu si debeljko.. sasvim si falio. Mogu se pohvaliti da sam dugi niz godina bio smatran u srednjoj skoli kao dobar poznavatelj jezika i uglavnom sam ja bio taj koji je citavom razredu pisao ispricnice. a da ne spominjem da sam redovito citao lektire sto je danas nepojmljivo mladjoj populaciji. Kompleksniji programski kod nisam programirao, ali neke osnove znam (petlje recimo xD) posto zavrsavam studij informatike (jos 3 ispita tocnije). Na bausteli u zivotu nisam bio ali sam redovito sudjelovao u radnim akcijama za osobne potrebe. prvo racunalo sam dobio negdje sa 10 god. sto znaci da vec 13 god. kontinuirano tipkam i nikada me nisu prsti boljeli. 

Pogledaj samo koliko si falio u postu. tvoje procjene su katastrofalne. a da se mozda prihvatis baustele kada smo kod toga vec? ili bi se srusio od umora negdje izmedju 6 i 6i15 ujutro posto mimozu i prstici bubaju nakon nekoliko sati tipkanja? primadona

17 godina

Gdje je nestao moj post?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a da pomognete dečku da si kupi periferiju,rasprava je vam za k tako da znate.iznosite informacije jedan o drugome a niti se ne znate osobno.dobro ajde ipak je ovo forum.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
elpornero53 kaže...

a da pomognete dečku da si kupi periferiju,rasprava je vam za k tako da znate.iznosite informacije jedan o drugome a niti se ne znate osobno.dobro ajde ipak je ovo forum.

fala bogu da se netko i tog sjetio...

Već duže vrijeme nepušim,radim,živim s roditeljima,para imam,nemoram plačat režije-imam dost ušteđevine,al naravno neželim sve dat na periferiju...

Koliko kod para imao,neću bezveze taj novac trošit

Kupujem periferiju iz gušta,neželim čitavu plaću dat na zajebanciju pred kompom...

Ako mi netko može obijasnit,kakve su to membranske(ili kako već) i te mehaničke tipkovnice,ja su u to ništ nerazumijem

Ako može netko dat nekakav review o tome što bi si kupio,vidio sam nekoliko dobroh stvari što su dobre,a jeftine

Želim nešto gdje za uloženo dobijem dobiveno...

U subotu idem malo po tim trgovinama da vidim što ću si kupit,tad će past zadnja odluka

Još jednom,hvala vam na svim prijedlozima,samo nemojte previše ić u off topic

PS

Ostavite se pljuge,samo šteti zdravlju,a kolko sam para uštedite...Mjesečno prek 400kn se uštedi :D 

17 godina
borovje kaže...

Ako mi netko može obijasnit,kakve su to membranske(ili kako već) i te mehaničke tipkovnice,ja su u to ništ nerazumijem

Membranske tipkovnice su sve jeftinije tipkovnice; ukratko koriste membrane (gumu, silikon i slično) ispod tipki. Novija su tehnologija i proizvođačima su jeftine za proizvesti.

Mehaničke tipkovnice su malo skuplje; ne koriste membrane već mehaničke mehanizme (switcheve odnosno prekidače/sklopke) ispod tipki. Dugotrajnije su, kvalitetnije, teže, odzivnije, imaju dublji hod tipki itd.

Mehaničke tipkovnice je lako prepoznati upravo po zvuku, stoga ih mnogi zovu "klikuše".

Da ne duljim, evo ti par tekstova:

http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_technology

15 godina
odjavljen
191x7 kaže...
borovje kaže...

Membranske tipkovnice su sve jeftinije tipkovnice; ukratko koriste membrane (gumu, silikon i slično) ispod tipki. Novija su tehnologija i proizvođačima su jeftine za proizvesti.

Mehaničke tipkovnice su malo skuplje; ne koriste membrane već mehaničke mehanizme (switcheve odnosno prekidače/sklopke) ispod tipki. Dugotrajnije su, kvalitetnije, teže, odzivnije, imaju dublji hod tipki itd.

Mehaničke tipkovnice je lako prepoznati upravo po zvuku, stoga ih mnogi zovu "klikuše".

Da ne duljim, evo ti par tekstova:

http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_technology

Postoje dvije vrste mehaničkih,

buckley spring - te su klikerice

cherry mx - jedine mehaničke koje se još uvijek proizvode.

Gumene (membranske) su srednja žalost, sve do jedne (ajmo TD-ovi)

17 godina
Jakovp kaže...

Imam membransku high end, Lycosu.

Sasvim je moguce da su high end mehanicke bolje, ali tipkanje na Lycosi je nesto totalno drugacije od neke membranske jeftinjare.

Tesko mi je zamisliti da nesto moze biti bas toliko bolje. (mislim da pretjerujete)

- Psiho246
15 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...
Jakovp kaže...

Sasvim je moguce da su high end mehanicke bolje, ali tipkanje na Lycosi je nesto totalno drugacije od neke membranske jeftinjare.

Tesko mi je zamisliti da nesto moze biti bas toliko bolje. (mislim da pretjerujete)

Evo iskreno nisam tu probao, volio bih probati čisto da vidim koliko jedna gumena može biti dobra (probao sam par high end gumenih pa sam se razočarao, doduše ne razer).

Mehaničke su jednostavno normalne, tj onakve kakve bi trebale biti, a gumene su loše :)

Buckley spring su stepenica iznad, samo ne za one sa slabim prstima (ali dobro, brzo ojačaju).

14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Slažem se da je drukčije, ali nije bolje. Ja sad tipkam na mehaničkoj tipkovnici i znam što govorim.

15 godina

Probao sam par mehaničkih tipkovnica i tipkanje je na njima doslovno automatizirano. Kad se jednom naviknes na hod tipki do pola, pisanje postaje puno brže.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pošto mi se ne da otvarat novu temu za ovo, a nisam našao neku odgovarajući postojeću, pitat ću ovdje:

možete mi preporučiti periferiju (miš, tipkovnica, slušalice) do max 500 kn za sve, sa naglaskom na što boljim slušalicama, i po mogućnosti da su i tipkovnica i miš na USB, a ne PS/2.

- za miš sam mislio uzeti Logitechov G400 potšo je sad na nekoj akciji u Linksa za 200 kn.

- što se tipkovnice tiče, nebi išao za sada preko 100, eventualno 150 kn. važno mi je da je dobro oblikovana i ima onaj naslon za ruke ako je moguće.

- što se tiče slušalica, tu bi išlo negdi oko 200 kn, po mogućnosti da su lipe, velike i da imaju mikrofon (visim da je to sad više manje standard ali ipak bolje napomenuti).

i po mogućnosti da je sve iz linksa da ne moram naručivati preko neta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice