Kliketuša

poruka: 11
|
čitano: 1.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kliketuša

Proizvode li se još uvijek one stare tipkovnice, koje su bile jako kvalitetne?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kliketuša
Staromodan kaže...

Proizvode li se još uvijek one stare tipkovnice, koje su bile jako kvalitetne?

Ako misliš na stare IBM-ove kliketuše, ne proizvode se. No još uvijek neki proizvođači(Steelseries, CM i neki) proizvode mehaničke tipkovnice. Kada se sjetim tih starih kliketuša, još mi danas jedna stoji u podrumu i sakuplja prašinu. Inače Kolko znam radni vijek tih starih kliketuša bio je 20 g (IBM), koristili su ih mnogi no danas su druga vremena kada se proizvode membralne tipkovnice koje nisu tako kvalitetne, kao one stare mehaničke.

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

Ja u podrumu držim ovakvu staru IBM-ovu kliketušu:

Kalko1212 ingame
15 godina
neaktivan
Ima za kupit Das Keyboard, iako je brutalno skup.
Live in and let die!
17 godina
Kliketuša
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Kliketuša

Kupio sam Zowie i odusevljen sam! Jedini drowback je malo drugaciji layout, ali valjda cu se naviknuti. Bolji je za programiranje.

[M|C] pleXx
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kliketuša

Pročitao sam savjetnik koji je napisao 191x7, stvarno pohvalno.

Znači ps2 kliketuša s mx blue prekidačima,

ima li takva za kupiti?

0 0 hvala 0
17 godina
Staromodan kaže...

Znači ps2 kliketuša s mx blue prekidačima,

ima li takva za kupiti?

Teško, kod nas ju nećeš naći. Morati ćeš nekakav kompromis naći...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan
Kliketuša

Hvala na odgovorima.

Probat ću potražiti tipkovnice koje ste naveli (koje se još proizvode), pa ću kasnije javiti svoje mišljenje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kliketuša

Ja sam nedavno nabavio Steelseries 6gv2 - mehanička sa cherry black mx  switchevima - super osiječaj dok tipkaš. Ako "nabadaš" onda je nešto glasnija, ali ako pritisneš do pola - skroz je tiha. Ima hod 4 mm nakon 2 registrira. Građena ko tenk - tome dodaj 4 gumene nožice pa nema mrdanja. Nema mogućnost podešavanja nagiba - ali do sada mi to nije mana. Za mene je savršeno pozicionirana. Kabel je deblji od sve ga što sam vidio na periferijama a košta (samo) 500 kn. Probaj negdje naći da malo tipkaš po njoj (to sam ja napravio) i ako ti se svidi, kupi i nećeš požaliti.

Ima jednu jedinu manu (koja to i nije), a to je pozicija slova "ž". Ispod entera - kao dio skraćenog desnog shifta.

Ostalo - perfekcija.

I za one na linuxu: ona "steelseries" tipka umjesto windows tipke - koja služi kao fn tipka (mute, vol +, vol-, pause/stop, ffwd, rwd) radi i na linuxu (ja provjerio za arch, kubuntu i open suse) - što nije slučaj sa svim tipkovnicama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 23:13 (Z00X).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice