Kako spojiti zvucnike od linije na komp

poruka: 17
|
čitano: 24.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam staru Sharpovu liniju, jako dobru, koja nazalost ne radi!....Ali bih htio prikljuciti njene zvucnike na komp....dali je to moguce, te ako je ...kako to uciniti?

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Kako spojiti zvucnike od linije na komp

Bez pojačala nikako. Ako je liniji ispravno pojačalo, onda može preko linije.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan

A kako da to provjerim....linija neradi jer je netko iz moje obitelji puko sakom gornji dio linije te jedan krajcic ploce otkinut....

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ti moja tema, u kojoj sam radio takve stvari:

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/zvucnici-linije-pc/34533.aspx

Ali pazi, nije baš sigurno spajati to bez pojačala. Da ti ne pričam previše, samo pročitaj temu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A dali bih mogao ovak....da ove zvucnike koje planiram prikopcat, jednostavno prikopcam prvo na tzv "banane" pa onda na ove MS zvucnike koje imam...jer bass  ima vanjsko napajanje prek uticnice...dali bi to tak moglo ic?

MS Industrial MS Industrial
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 11:51 (Bazen21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A što su to 'banane'?

Moram priznati da ne znam što to znači :)
15 godina
neaktivan

A to su ti kao nastavci na koje spojis zice od zvucnika , a drugi dio im je normalni 3, 5 mm jack ...

Banane Banane
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Aha.

A bi li to radilo, ne znam... U tom basu je vjerojatno nekakvo pojačalo ugrađeno, pa možda nećeš morati ono pravo pojačalo.

Ali ne znam bi li zvučnici to izdržali... Bolje da pitaš nekog iskusnijeg.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a nitko ne odgovara u ovoj temi... :(...ah sta sad, cekat cemo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pošalji PP ljudima koji su sudjelovali u mojoj temi, oni se dobro razumiju u to.
17 godina
odjavljen

Koliko sam shvatio, ti bi zvučnike od linije spojio umjesto satelita na tim zvučnicima?

Da li pojačalo može izdržati zvučnik ovisi o impedanciji zvučnika (mora biti veća ili jednaka onoj za koju je pojačalo rađeno), a da li zvučnik može izdržati pojačalo ovisi o snazi zvučnika (mora biti veća ili jednaka snazi pojačala).

Ne vjerujem da pojačalo od satelita ima veću snagu od linije, tako da bi s te strane trebalo biti u redu. Obično linije imaju zvučnike od 6 ohma, a ne vjerujem da su sateliti preko 8 ohma. 6 umjesto 8 bi se još moglo tolerirati.

Naravno, ovo je odokativna procjena i bez točnih podataka ti nitko ništa ne može garantirati.

Druga stvar koja je upitna je kakav će biti zvuk. Zbog različitih frekvencijskih karakteristika bi ti se vrlo lako moglo dogoditi da ti je bas prenaglašen ili da imaš nadvišenje ili rupu u nekom području.

@betmen:

Tlačenje ljudi preko PP u vezi teme koja baš nije predugo bez odgovora, a nije ni o nečemu kritičnom je prilično nepristojno. Na forumu svi pomažu dobrovoljno, koliko mogu pomoći i koliko imaju vremena, tako da nije lijepo nikomu nabijati presing.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 16:12 (MrBlc).
15 godina
neaktivan

nisam te bas skuzio vezano za satelit...o kakav sad satelit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

U sustavima u kojima je subwoofer izdvojen i postoji samo jedan se ostali zvučnici nazivaju satelitima. Tvoji zvučnici su 2.1 - dva satelita i jedan subwoofer (u sklopu kojeg je i pojačalo). Koliko sam ja tebe shvatio ti bi spojio zvučnike od linije na izlaze koji su namijenjeni za ta dva manja zvučnika (satelita).

17 godina
neaktivan

Triba ti pojačalo jer će ti se skuriti zvučna i zvučnici bez njega.

EDIT: Ah vidim već je napomenuto

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 0:13 (lzgr).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo sredio sam ih....rade fantasticno.....i zvuk je cist.....uopce nije tesko!

Evo ih ! :D Evo ih ! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bazen21 kaže...

Evo sredio sam ih....rade fantasticno.....i zvuk je cist.....uopce nije tesko!

Spojio si ih na pojačalo?

haha Blowjob.. {#}

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
15 godina
neaktivan

Spojio sam ih na ove male MSove zvucnike...imaju vanjsko napajanje....i sve radi kak treba i umije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice