Kako spojit prekinuti kabel od slušalica

poruka: 10
|
čitano: 10.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Imam slušalice na kojima sam iz loše navike imo običaj grickat kabel tako sam izolaciju "pojeo" i virile su žice,prestale radit nakon nekog vremena,vjerovatno se neki kontakt prekino...ja odlučio to ponovo prespojit i prekinem sve kombinerkama i odvojim sve šta treba ponovo prespojim i izoliram što je izlorinano bilo i u kabelu i isprobam...i naravno da radi nebi temu otvarao...GOVNO NE RADI

bar da mi daje neke znakove da ima života,bar da krcka šumi ali neće ni to,šute ko riba...

slušalice nisam malo platio,270 kuna, neke  CreativeLabs Fatal1ty 

jel ima netko neku ideju? 

Bog na nebu,Opel na zemlji
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kako spojit prekinuti kabel od slušalica
matkoGSi kaže...

Imam slušalice na kojima sam iz loše navike imo običaj grickat kabel tako sam izolaciju "pojeo" i virile su žice,prestale radit nakon nekog vremena,vjerovatno se neki kontakt prekino...ja odlučio to ponovo prespojit i prekinem sve kombinerkama i odvojim sve šta treba ponovo prespojim i izoliram što je izlorinano bilo i u kabelu i isprobam...i naravno da radi nebi temu otvarao...GOVNO NE RADI

bar da mi daje neke znakove da ima života,bar da krcka šumi ali neće ni to,šute ko riba...

slušalice nisam malo platio,270 kuna, neke   CreativeLabs Fatal1ty

Pomiješao si žice ili nisi dobro spojio pa se opet odvojilo :D

17 godina
matkoGSi kaže...

slušalice nisam malo platio,270 kuna, neke  CreativeLabs Fatal1ty 

Kak si spojio, partizanski ili si lemio?
Ako si spajao partizanski, imaj na umu da su licne izolirane, moraš prvo skinuti izolaciju sa njih - ili upaljačem ili struganjem. A kad već to radiš, zalemi ih.

Ili daj nekome da ti to napravi umjesto tebe.

A sljedeći puta si kupi kikiriki pa grickaj, a ne poganu žicu krcatu bakterijama :) 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina

Nemam lemilicu nažalost..spajao onako,zamotaj jednu oko druge...evo sad koje su žice

-crvena

-plava

-zelena

te su bez izolacije,skup od više malih žičica (ako išta mrzim to je onda to)

-neka bijela izolirana,i oko te izolacije opet neke gole bakrene žice omotane

ja sve zasebno svaku sa svojom spojio,izolirao ovu bijelu,ali ništa,ne radi ni na kompu ni na televiziji

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Stavi slike

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samo se cini da je maknuta izolacija, kao sto su ti kolege rekli zapali ih sa upaljacem tek ce onda biti maknuta

12 godina
neaktivan

Pozdrav

Da bi zalemio nesto ne treba ti lemilica ( iako je za preciznije stvari pozeljna a ponekad i nuzna) mozes i upaljacem.

Treba ti samo lem zica i izvor topline. Zalemio sam desetke ako ne i vise debljih bakrenih zica sa malim plamenikom je mi je lemilica bila preslaba ( bakar jako brzo odvodi toplinu jer je dobar vodic), a probao

sam tanje zice i sa upaljacem i moze se. To sve naravno ovisi i koliko si handy ali uz malo vjezbe lemljenje ide ko od sale i sa upaljacem.

Moj savjet malo zicu rascerupat pa gurnit jednu u drugu i napravit da to spetljano bude malo ravnije pa na to zguzvanu kuglicu lem zice pa od dole upaljacem zagrij kad se otopi

prozet ce spoj a nece kapnut dolje (u nuzdi radi isprobano kad sam morao zalemiti dvije zice bez alata ) ili najlakse posudi lemilicu.

Inace lem zica je jako jeftina moze se naci i u malima pakiranjima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 17:20 (nikidr).

0 1 hvala 0
14 godina

Bili ste u u pravu,bilo je izolirano,spalio ih upaljačem,izgorila je,spojio ponovo izolir trakom namotao (nisam krivo ništa spojio) i opet neradi...pitat cu sutra susjeda lem žicu ako tu nebude dobro ja ih dajem nekom drugom da se zajebava

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro da nisi grickao kabel od napajanja.Zice su iste boje,skini po centimetar izolacije sa svake,spoji po bojama,onako zarolaj i svaku posebno s izolirkom izoliraj i mora radit.Ako imas lemilicu i znas s njom onda s njom

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

bili ste u pravu...trebalo je lemit,sada rade super...ali ima jedan problem koji mi je živce kidao i prije..jack 3.5

treba ga baš nekako namjestit da zvuk bude kvalitetan...prije sam mislio da mi je na laptopu bio ulaz sjeban,sada vidim da je i na kompu tako...moram ga nekako centrirat i fixirat u tom položaju...sada mi ga drži lego kockica malo nakrivljenog da radi...jel može pomoć zamjena jacka ili je to opet do kabela?

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice