Jeftini multifunkcionalni printer

poruka: 9
|
čitano: 6.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Tražim što jeftiniji multifunkcionalni inkjet printer za kojeg postoje jeftini zamjenski toneri.

Gledao sam ovdje: http://www.jeftinije.hr/printeri-pisaci-skeneri/multifunkcijski#sort=ce

Najjeftiniji su HP-ovi, no zamjenski toneri su im skupi.

Zanima me kakvi su ovi printeri, te ima li jeftinih, a boljih izbora:

Canon PIXMA MG2450

CANON PIXMA MG2550

Canon PIXMA ALL IN ONE MP280

Ima ih još par po 399kn, ali preko toga ne bih išao osim ako su navedeni neisplativi.

Trenutno imam Epson SX218 i zadovoljan sam no košta 450 kn i čini se da ga ima u još samo jednoj trgovini.

Garancija mi nije važna jer se printer neće koristiti dok god ovaj radi, no moram kupiti novog.

Upotrebljavao bi se najviše za printanje crno-bijelog teksta, tu i tamo koja slika(grafikon), tako da kvaliteta ispisa nije toliko važna. Uz to bi se koristila i kopirka/skener po potrebi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

najveći problem tih printera je to što je zamjenski cartridge sa tintom skuplji nego cijeli printer pixma all in one MP280 Ti nebi preporučio imao sam ga i bacio ništa ne valja

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 21:45 (expert man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Jeftini multifunkcionalni printer

Sad sam googlao i ne mogu uopće naći zamjenske tonere za ove canonove printere. Gubim se u svim tim informacijama. Već sam dosta toga pročitao i sve manje znam. {#}

Možda da ipak uzmem onda neki Epson SX. Za ovog sad plaćam 40 kn sva 4 cartridgea.

Idem vidjet kakvih modela ima. Ako netko ima kakav savjet neka napiše. Thx.

15 godina
neaktivan

jesi li imao iskustva sa laserskim printerima što se tiče crno bijelih ispisa laser je nezamjenjiv a može se naći crno-bjeli  do 400 kn i ispis je puno brži od ink jet printera  samo kažem ali ako hoćeš isključivo ink-jet vjerovatno kupuješ zbog skenera na nekim printerima skener ne radi ako je cartridge prazan pa i to treba provjeriti jer ga poslje možeš baciti što se tiče ovog canona mp280 cartridge je tvornički zaljepljen i nemože se puniti jedino da ga prosječeš to sam ja radio ali onda se tinta brzo osuši i začepi se pa ga opet  možeš baciti

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 22:05 (expert man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Epson više en proizvodi inkjet printere ispod 1200 kn. Pogledaj si malo bolje ponudu u šoping centrima.

Zašto?

Pa valjda mu nije u interesu da ti kod nekoga drugoga kupuješ jeftine zamjenske tinte. I jednostavo više ne može držati ponudu podršku i servis uz toliko slabu zaradu.

Ista stvar će biti jasna  i drugim proizvođačima Što je bilo bilo je.

Ostaje ti jedino uzeti najjeftinijeg HP i preventivno puniti kazete isporučene uz printer.

A takve kitove možeš lako pronaći već od 25 kn  za 3 -4 punjenja

https://www.facebook.com/adriatix.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 22:20 (Adriatix).
12 godina
neaktivan
expert man kaže...

jesi li imao iskustva sa laserskim printerima što se tiče crno bijelih ispisa laser je nezamjenjiv a može se naći crno-bjeli  do 400 kn i ispis je puno brži od ink jet printera  samo kažem ali ako hoćeš isključivo ink-jet vjerovatno kupuješ zbog skenera na nekim printerima skener ne radi ako je cartridge prazan pa i to treba provjeriti jer ga poslje možeš baciti što se tiče ovog canona mp280 cartridge je tvornički zaljepljen i nemože se puniti jedino da ga prosječeš to sam ja radio ali onda se tinta brzo osuši i začepi se pa ga opet  možeš baciti

Da, no nije mi potrebno jer najčešće printam 1-5 stranica. Nikad više od 50, a to bude možda dva puta godišnje.

Taj printer će mi biti zamjena za SX218. Dok god ovaj radi neću ga mijenjati, no moram ga kupiti da bi ispoštovao poslovni plan jer je izrazito nefleksibilan.

Adriatix kaže...

Epson više en proizvodi inket printere ispod 1200 kn. Pogledaj si malo bolje ponudu u šoping centrima.

Žašto?

Pa valjda mu nije u interesu da ti kod negoga drugoga kupuješ jeftine zamjenske tinte. I jednostavo više ne može držati ponudu podršku i servis uz toliko slabu zaradu.

Ista stvar će biti jasna  i kod drugih proizvođača. Što je bilo bilo je.

Vidio sam da jedna trgovina nudi SX218 model. Valjda im je ostao u skladištu.

Da li ti novi printeri koriste istu vrstu tonera? Odnosno, da li će se još prodavati zamjenski toneri za te jeftine modele?

11 godina
protjeran

Ti očito funkcioniraš po principu: Što se babi htjelo to se babi snilo.

Još jednom : Epson više ne proizvodi inkjet printere ipod 1200 kn

Zašto?

Pa zato da u stečaj odvede sve one koji su gradili svoju zaradu na prodaji jeftinijih zamjenskih tinti.

I sad svi koju su se nababokali i napravili lager takvih kazeta ubrzo više ne budu imali kome prodavati te kazete na lageru i mogu samo plakati za investicijom koju su ulupali u lager. Znači slijedi im promjena asortimana. Rasprodaja zaliha po sistemu daj što daš. I onaj što to prvi odradi je isplivao iz ovog dreka. Ostali idu u bankrot. Pogotovo Kinezi.

Jasno?

https://www.facebook.com/adriatix.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 22:28 (Adriatix).
12 godina
neaktivan
Adriatix kaže...

Ostaje ti jedino uzeti najjeftinijeg HP i preventivno puniti kazete isporučene uz printer.

A takve kitove možeš lako pronaći već od 25 kn  za 3 -4 punjenja

Nisam vidio da si editirao ovo.

O kakvim kitovima je riječ? Vidio sam da neki uključuju svrdlo, pa mi se to čini ipak malo sumnjivo, odnosno rizično.

Adriatix kaže...

Jasno?

Jasno je meni to, nego sam mislio da će se zamjenske i dalje nastaviti prodavati ako će i novi printeri koristiti istu vrstu tonera.

17 godina

Ako ti treba samo crno bijelo mozes uzeti npr ovo  a tonere imas jeftino na ebayu za kupiti link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 4:00 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice