Izgaraju tipkovnice?!?!

poruka: 5
|
čitano: 739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izgaraju tipkovnice?!?!

U labu sa 16 identicnih racunala imamo problem na jednom od njih. Naime, isto je "unistilo" vec tri tipkovnice, dvije USB i jednu PS/2, i stvarno vise ne znam sto da mislim, osim da je mozda u pitanju nekakav cudan problem s napajanjem, konkretno s 5V linijom. Inace, rijec je o MS napajanjima koja su dosla s Ares kucistem. Doslovce prominim tipkovnicu i u roku par dana opet isto. Tipkovnice s tog racunala vise ne rade ni na drugim racunalima... Osim napajanja, ima li tko kakve ideje sto bi jos moga bit problem...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Izgaraju tipkovnice?!?!

Ako je sve u redu s električnom instalacijom (tj. nema nekog proboja na kućište), 99% je napajanje u pitanju. Eventualno može biti neki kvar matične ploče (u smislu napajanja portova), ali nije vjerojatno.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 10:45 (KaeR).
13 godina
neaktivan
Izgaraju tipkovnice?!?!

Da li su samo tipkovnice bile prikljucene na taj usb port tj. da li je sto drugo bilo prikljuceno pa "izgorilo"?

0 0 hvala 0
16 godina
Izgaraju tipkovnice?!?!

MS napajanja slove kao najlošija, ja ih imam punu kantu izgorenih, može biti do toga 

koje su tipkovnice i koje su ostale komponente računala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Izgaraju tipkovnice?!?!
KaeR kaže...

Ako je sve u redu s električnom instalacijom (tj. nema nekog proboja na kućište), 99% je napajanje u pitanju. Eventualno može biti neki kvar matične ploče (u smislu napajanja portova), ali nije vjerojatno.

kucista su nova, tako da do njih nije... osobno, isto jedino za krivca vidim napajanje, i jedino mi nije jasno kako nista drugo nije izgorilo (i to uzastopno) osim tipkovnica...

ezacro kaže...

Da li su samo tipkovnice bile prikljucene na taj usb port tj. da li je sto drugo bilo prikljuceno pa "izgorilo"?

ovo su racunala u labovima, tako da su samo tipkovnice i misevi spojeni na te portove, i to su isprobani razni portovi i na svima je efekt (vrlo skoro) isti... kazem, od 16 racunala, samo to jedno radi probleme, a svi su kupljeni u istoj "seriji", i isporuceni istog dana...

bik kaže...

MS napajanja slove kao najlošija, ja ih imam punu kantu izgorenih, može biti do toga 

koje su tipkovnice i koje su ostale komponente računala?

MS napajanje, MS Ares kuciste, MS tipkovnice, mislim da su i MS misevi, ali kako ponestaje MS tipkovnica stavljen je neki deseti proizvodjac tipkovnice i isto tako spojen preko PS/2 umjesto USB i efekt isti...

Od ostalih stvari AMD ploca/procesor, integrirana grafika, nikakvi potrosaci... Sve drugo (bar zasad) zdravo ukljucujuci disk i dvd... U radu, osim ocitih izgaranja tipkovnica, nista na osnovu cega bi se moglo zakljucit da se nesto dogadja...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice