- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja jednom napunio i nikad vise proradilo.Zacepile se mlaznice jer su pigmenti preveliki iz tuša.
Nego kad bi promjenio nick sigurno bi bilo 20 postova vise.(dobronamjerno mislim)
Niti slučajno s tušem, jedino odgovarajućom bojom u rinfuzi. Jedino možeš napuniti destiliranom vodom, nećeš vjerovati izgledati će kao prava boja, jer u spužvici ostane zapravo puno boje. Čak možeš par puta puniti vodom i tek nakon 3-4 puta se počinje vidjeti da je svjetliji/transparentniji ostisak. Naravno ako nema čipa..
Kod mene nema spužve, već boja bude u providnom spremniku. A kakav čip?
Izbušiš malu rupicu i špricom od injekcije napuniš. Istu moraš obavezno zatvoriti.
Edit:
Ma svaka ima spužvicu, barem koje sam ja vidio. I one koji imaju prozirni tank ima dio s spužvicom. Koji printer?
Kod mene nema spužve, već boja bude u providnom spremniku. A kakav čip?
Pa šta se onda patiš, uzmeš boju i napuniš. Koji printer?
Hm, obično su cartrige od HP-a crni, a ne prozirni, a takve su i slike na netu.. A taj HP 20 baš i nije napravljen za punjenje. I HP-ovi najčešće ima čip u sebi, pa ti punjenje nema smisla. A navodno postoje i neki reseteri za čip, ali s time se nisam igrao.
37/38, 40/41, 50/51?
Naravno, punim ih svaki dan.
Najbolja je orink boja za punjenje.
Fino skineš poklopce i napuniš po 5ml od svake boje,
i 10 do 15ml crne.
Zaklopiš i trakom zalijepiš poklopce, ili super lijepilom.
Kad ti printer kaže "da je boja prazna", držiš "resume" ili "reset" tipku (trokut u krugu) pet do deset sekundi, i to je to.
Samo moraš redovito printati da se glave nezasuše.
Ja sam svoj cartrige HP20 punio preko 10 puta. Samo odlijepiš naljepnicu, zatim špricom ubrizgaš boju dok ne dođe do vrha a možeš i manje. Ponovo zalijepi naljepnicu i ako treba osiguraj selotejpom. Što se tiče boje ja sam kupio 250 ml za 5KM (20Kn) i boja je dobra (iako uvijek printam na fast draft). Za tu cijenu ne treba mi laserski jer ovo je i više nego isplativo (samo kupi dovoljno papira).
37/38, 40/41, 50/51?
Naravno, punim ih svaki dan.
...
Ja imam MP140 i koliko sam saznao Crna 37 i boje 38 se ne mogu puniti. Jednom možda (treba puno sreće).
Crna 40 i boje 41 te veće 50 i 51 se navodno mogu puniti do 3-4 puta.
Mana punjenja - ne možeš pratiti stanje/količinu tinte u pisaču.
Naravno, meni su obje prazne već tjedan dana. možda i više. Crnu imam 37 i boje što su došle uz uređaj.
Sad treba pljunuti oko 300 Kn za nove cartridge (crnu ću vjerojatno uzeti 40 poradi mogućnosti punjenja, a boje 38).
Užasno skupo, preskupo.
Ja sam svoj cartrige HP20 punio preko 10 puta. Samo odlijepiš naljepnicu, zatim špricom ubrizgaš boju dok ne dođe do vrha a možeš i manje. Ponovo zalijepi naljepnicu i ako treba osiguraj selotejpom. Što se tiče boje ja sam kupio 250 ml za 5KM (20Kn) i boja je dobra (iako uvijek printam na fast draft). Za tu cijenu ne treba mi laserski jer ovo je i više nego isplativo (samo kupi dovoljno papira).
kod mene je HP20 cartrige, a štampač HP Deskjet 656...
gde kupuječ te boje?? to je baš isplatno kod tebe
Boje kupujem u ZiCompu u Tuzli. Inače imaju i zamjenske boje koje su 50% jeftinije od originalnih. Znači dobiješ novi catridge sa čipom do vrha napunjen. Jedina razlika je što nije iz Hp-ove tvornice već neka kineska marka. Ako neko ne voli petljati oko punjenja i to je isplativo rješenje.
Što se tiče čipa nema potrebe za resetovanjem, ionako sumnjam da može ispravno prepoznati nivo tinte jer HP printer ne čita nivo tinte nego broji isprintane stranice i daje svoju procjenu preostale tinte. Samo ne treba instalirati softver od printera nego samo driver tako da neće prikazivati one dosadne poruke da je tinta pri kraju. Printaj dok ne presuši.
Boje kupujem u ZiCompu u Tuzli. Inače imaju i zamjenske boje koje su 50% jeftinije od originalnih. Znači dobiješ novi catridge sa čipom do vrha napunjen. Jedina razlika je što nije iz Hp-ove tvornice već neka kineska marka. Ako neko ne voli petljati oko punjenja i to je isplativo rješenje.
Što se tiče čipa nema potrebe za resetovanjem, ionako sumnjam da može ispravno prepoznati nivo tinte jer HP printer ne čita nivo tinte nego broji isprintane stranice i daje svoju procjenu preostale tinte. Samo ne treba instalirati softver od printera nego samo driver tako da neće prikazivati one dosadne poruke da je tinta pri kraju. Printaj dok ne presuši.
ja svakako i nemam softwere za svoj štampal, hehe.
koliko plaćaš boje??
100 ml boje za punjenje košta 5KM (2,5€ ili 20Kn). Znači za 20KM dobijem 400ml boje (1 crnu i 3 boje).
Našao nešto što sam tražio.
Da li ima tko iskustva sa punjenjem hp 21 i 22 cartridgea?
Samo jedna napomena onima koji namjeravaju puniti. Nemojte dugo čekati da napunite catrige kad se isprazni jer ako se osuši neće vam ništa pomoći. Ja sam napunio HP22 nakon par mjeseci i ne radi baš dobro. Boje izlaze ali ne istim intenzitetom tako da je neke nijanse nemoguće dobiti. Zato je dobro imati boje i čim prestane printati odmah napunite.
Treba mi uputstvo za punjenje Lexmark ketridža No 36 18C2130E black i No 37 18C2140 BL color . Pisač je cj5600en32 .
Imam tintu od HP pisača s kojima sam punio ketridže 21 i 22 i super je radilo. Punio sam ih više od dvijeipol godine. Da li istu tintu mogu koristiti i za ketridže 36 i 37 za Lexmark.
Epson stylus sx600fw. Pretpostavljam da se ne da punit. friški je printer.
Svi Vi koji nemate mogucnost nabaviti zamjensku tintu za dopunjavanje ketrida mozete koristiti tintu za nalivpero.
Probao sam ovaj put napuniti tintom za nalivpero koju sam izvadio iz patrona i uspjelo je.Printa kao sa orginal tintom.
Tinta je Pelikan 4001 Briliant Black.
Printer je HP Photosmart c3180.
6 patrona kosta 4 kune i dovoljno je da napuni jedan ketrid.
Postoje i druge boje tinti osim crne i plave te i u vecim pakiranjima koja su jeftinija.
Koristite kvalitetnije marke tinti jer ako su pigmenti preveliki ili je tinta pregusta zacepice mlaznice na glavi .
Tuševe NE koristite jer cete zacepiti glavu od ketrida kao sto sam ja.