HP vs EPSON

poruka: 17
|
čitano: 6.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HP vs EPSON

uzimam iduci tjedan novi printer, i izmedu ova dva se dvoumim.

zanima me sljedece

kod EPSONA, mogu skenirati bilo sta jer se ovaj gornji dio printera otvori (ovaj kao poklopac) i tu mogu staviti i skenirat sta ocu, nemora biti samo papir ak me kuzite.

a neznam kak je kod HP-a..djed mi ima nekog HP-a, print/scan/copy/fax i ja neznam kak on skenira jer nema gore skenera, vjerojatno stavi papir pa ga printer "protera" kroz sebe i napravi scan!

skraceno, dali HP ima skener na vrhu printera, ili je u njemu? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP vs EPSON

Hah.. jos da si rekao o kojim je modelima rijec bilo bi dobro..{#}

0 0 hvala 0
17 godina
HP vs EPSON

e vidis sjebo sam se

EPSON SX125 i HP 2050

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HP vs EPSON
16 godina
neaktivan
HP vs EPSON

Epson - zamjenska jeftinija boja, HP ne. Bar kolko ja znam, još provjeri.

0 0 hvala 0
17 godina
struja kaže...

Epson - zamjenska jeftinija boja, HP ne. Bar kolko ja znam, još provjeri.

epson je svaka boja odvojena, znaci 4 tube boje, i svaka je oko 70kn, orginal. zamjenske ispod 50kn tuba

hp ima 2 boje (standard,jeli), oko 100kn boja

17 godina
HP vs EPSON

znaci bilo bi ovako, nakon malo (vise) surfanja

posto znamo da oba imaju skener na vrhu tijela, daleko se isplativiji cini epson.

Epson sx125

·         boje svaka odvojeno, znaci 4 tube

·         jedna tuba oko 70kn orginal, zamjenska oko 40kn

·         printer, skener, kopirka

·         crno bijelo 28str/min, u boji 15str/min

·         5760x1440 dpi

·         Ladica do 100 listova

hp 2050

·         boje zajedno, znaci 2 tube

·         jedna tuba od 100 do 200kn

·         printer, skener, kopirka

·         crno bijelo 20str/min, u boji 16str/min

·         4800x1200dpi

·         Ladica do 60 listova

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

znaci bilo bi ovako, nakon malo (vise) surfanja

Ne surfaj dalje. Uzmi Epson, HP ima skupe boje, grozne drivere i groznu podrsku. Program koji dolazi uz CD je masivan i petlja se u sve zivo.

Kod kuce imam dva komada SX115   i jedan SX215 (ovo su starija braca od SX125) i zadovoljan sam

Super jefitini modeli.

Da ne ispadne da grdim samo HP-a da kazem ponesto o bojama za Epson. Originalne su skupe a zamjenske su jeftine ali tu postoji kvaka. Gubis garanciju ako stavis neoriginalne (printer pamti sto si stavio unutra a ovi na sefvisu to vide)

Uz to neoriginalne (i vrlo nekvalitetne) mogu zapusiti glavu i potrosis "brdo" boje da odcepis a originalne ne ali i ono najvaznije Epson printeri koriste odvojene glave od boja sto nije slucaj kod HP-a. Kod HP-a zamjenska boja dolazi zajedno sa glavama.

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
17 godina
HP vs EPSON

hvala prijatelju sad definitivno pada epson. oticu ga uzeti iduci tjedan, jer sam ovaj u stisci s vremenom!

inace, po mome misljenju 100kn za orginal boju (govorim o epsonu) po meni nije puno!

imam printer sada (hp 3600, spor do jaja)i sluzi svrsi, ali ovaj si hocu kupiti cisto zbog skenera, jer mi cesto treba, a nemem ga!

tako da ja kolko printam i kolko boje potrosim, 100kn za orginal boju nije puno!

kupim boju mozda jednom godisnje..

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema pr.

Ako je skener "ono na prvom mijestu" onda svakako uzmi Epson. Brz je na 300 dpi i podnosljivo spor na 600 (OCR teksta), nije bucan ima super truper driver za skener. Voli se sa svim aplikacijama unutar Windowsa (na skener mislim) boje nisu toliko "precizne" ali..Boze moj za tu cijenu nema se sto ocekivati.

Sa dva-tri klika u Photoshopu ili cega vec doteras sliku da bude cakum pakum

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
17 godina
HP vs EPSON

hvala!

samo jos jedno, jel epson driveri i scan driveri normalno funkcioniraju na win7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da! Bez ijednog problema i to na 32 i 64-bit Windowse. Driveri su WHQL jos od "fabrike" sto ce reci da su prosli rigorozne Microsoft provjere.

17 godina
HP vs EPSON

e hvala na pomoci care!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HP vs EPSON

ne uzimaj epson jer mi se boja često znala skorit (il kako se već kaže).odkad sam uzeo HP officejet j 5780 all in one pre zadovoljan sam.velika kvaliteta ispisa(dok je u epsonu bila katastrofalna) fax besprijekoran a scener hvale vrijedan :D HP je skuplji ali ga se isplati uzet{#}

KCB
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 13:51 (cod4gamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HP vs EPSON

a koji si epson imao prije HP-a?

Moj je star nekoliko mjeseci, a i kad ne printam po nekoliko tjedana boja ostane vlažna

kod HP-a bi mi se skorila za tek 3-4 mjeseca nekorištenja

i kvaliteta ispisa je vrhunska kod epsona

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP vs EPSON

Ja koristim SX415, prezadovoljan.

http://hr.epson-europe.com/internetLive/dctm/content/HR/hr_HR/products/all_in_one_products/HRV-Product-Model-SX415-HR.inter.jsp

http://hr.epson-europe.com/content/HR/hr_HR/products/all_in_one_products/product_spec/HRV-Product-Specification-SX415-HR.ilocal.htm

Jedino što je eto, za moj ukus, tj. sluh - malo glasniji. Navikao sam na nešto tiše printere inače, ali za kućnu i nekakvu all-round uporabu, odličan izbor.

Trpam zamjenske u njega, printa kao lud.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
cod4gamer kaže...

ne uzimaj epson jer mi se boja često znala skorit (il kako se već kaže).o

nakok kolko vremena se to skori boja?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: