Grid na Logitech Formula Force EX

poruka: 20
|
čitano: 6.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zdravo,

dobio sam jučer od brata Logitech Formula Force EX volan za simulacije utrka.....

Naravno odmah sam ga morao isprobati, a boljeg kandidata od Grida nema (ili...).

I lijepo instalirah Grid, pa zatim drivere od volana v4.06, koje pokrenem  i napravim

test volana i kalibraciju (sve prođe savršeno).

I naravno palim Grid, e kad ono čorak =/ nemogu dobiti volan da radi u Gridu,

skinuo sam nove drivere v5.xx (neznam napamet, uglavnom zadnje sa službene stranice),

i opet čorak...volan se ponaša potpuno mrtvo u igri, ništa, ni trzaja, niti jedan gumb ne radi,

dok je Logitechovu kalibraciju prošao bes greške i sve gumbe i gluposti prepoznaje....

Pomozite, prenebrijan sam na taj volan, i sad sjedim na poslu i moram pronaći rješenje dok

dođem doma, jednostavno moram...

I googlao sam, i bio po forumima, i niš....pomagajte!!!!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi narihtao volan u igrici?

http://www.youtube.com/watch?v=ZWmf7r_37eA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grid na Logitech Formula Force EX
i_rambo_plache kaže...

Jesi narihtao volan u igrici?

Gdje?? Kako??

Nemogu, pokušao sam u svim opcijama koje postoje u igri, pa čak i gumb po gumb, ali

ih jednostavno ne prima!!

Mudar ko čovjek-jesetra!
17 godina
neaktivan

Ne znam kako opcije izgledaju u GRiD-u, ali negdje bi trebao odabrati da upravljaš s volanom. Negdje bi trebao biti izbor između tipkovnice i volana.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWmf7r_37eA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma znam, ali nema tog izbora nigdje, ima dosta ljudi sa sličnim problemom na netu,

naravno bez konkretnog objašnjenja....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Ma znam, ali nema tog izbora nigdje, ima dosta ljudi sa sličnim problemom na netu,

naravno bez konkretnog objašnjenja....

imam ja taj volan i meni sve radi super...

i da...postoji opcija za štelanje volana al se ne zove tako već custom ili tako nekako....

gdje ti podesiš volan...tj po default-u kad instaliraš volan nemožeš vozit dok to ne namjestiš...

ja sam na poslu sad...pa ak ne uspiješ mogi ti pomoći poslijepodne

What goes around, comes around!
17 godina

Znači, nema ti volana pod kontrolama?

Jesi narihtal u Logitech Profileru da ti je volan složen na GRID exe., tj. jesi napravil za GRID profil (slike 1 i 2)?

Profile vjerujem znaš napraviti - ideš na Profile/New itam daš ime profilu i dodaš exe. datoteku iste.

Važno je i da ti je, ukoliko imaš još nekaj od gaming periferije, u tom slučaju volan na ID1 (slika 3).

Dok to napraviš pokreni GRID putem LP (profilera) i odi na Options/Driving Options/Controls

Volan ti bi se trebal pojaviti na Preset 1 (slika 4).

Ukoliko ga tam nema, prebaci se na CUSTOM (slika 5) i sam si narihtaj kontrole.

Volan ti mora proraditi.

Tad slijede štelanja u samoj igri, no otom-potom.

Prvo ti lijepo tak napravi i javi dal ti dela.

Pitaj dalje ak ti nekaj nije jasno.

Ja osobno nemrem igrati GRID (morem al neigrivo) sa G25, već isključivo sa Rumblepadom 2 (koji je Cordless iako piše USB - također donedavna boljka u GRIDU koji nije prepoznaval cordless pa se je to riješilo putem registrya).

Uglavnom javi.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
Moj PC  
3 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Jesi narihtal u Logitech Profileru da ti je volan složen na GRID exe., tj. jesi napravil za GRID profil (slike 1 i 2)?

Profile vjerujem znaš napraviti - ideš na Profile/New itam daš ime profilu i dodaš exe. datoteku iste.

Važno je i da ti je, ukoliko imaš još nekaj od gaming periferije, u tom slučaju volan na ID1 (slika 3).

Dok to napraviš pokreni GRID putem LP (profilera) i odi na Options/Driving Options/Controls

Volan ti mora proraditi.

Ja osobno nemrem igrati GRID (morem al neigrivo) sa G25, već isključivo sa Rumblepadom 2 (koji je Cordless iako piše USB - također donedavna boljka u GRIDU koji nije prepoznaval cordless pa se je to riješilo putem registrya).

Uglavnom javi.

Lijepo si ovo sročio,

U Profileru je sve složeno kako si i opisao,  i nemam ništa više od gaming periferije....

Pokrenem Grid putem Profilera, i na presetu 1 mi ostane tipkovnica, a na custom mi jednostavno ne

primea komande od volana, ni Axis-e ni gumbe!

Zato me i mući toliko, nemogu shvatiti, jedino još nisam

stavio volan na ID1 (EDIT: lupam bezveze, ako nemam ništa druge, onda mi je default ID1), ali nemam druge periferije!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 10:25 (Zvekan).
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Volan ti mora proraditi.

Uglavnom javi.

evo je Armor to lijepo objasnio...

ali

ja mogu vozit (a vjerojatno i ti ako imamo isti volan) u grdu bez da radim profil u LP....jer grid ne prepoznaje volan već sve štelam preko CUSTOM...

al to je tvoj izbor...hoćeš ili nećeš

@Armor....meni i dalje nije jasno kako si ti jednini s G25 koji ne igraš s njim i još k tome jedini koji kaže da je neigrivo...

jesi ti možda probao na CUSTOM postavit kontrole pa onda probat vozit?

What goes around, comes around!
17 godina
neaktivan

Probat ću još jednom, dvaput kada dođem sa posla, ali nekako sumnjam da će raditi dana, 

kada jućer nije....bumo vidli...

Nadam se da će proraditi, jer kada bolje razmislim, ja jesam prošao ovaj postupak,

ali sa driverima v4.06, sa ovim zadnjima nisam ponovio isti postupak...

Nadam se da će proraditi, ali kao što je i rečeno sa zadnjim driverima bi trebalo raditi i

bez narihtavanja u Profileru, i trebalo bi biti moguće sve podesiti na custom, a nije!

Javim kada dođem sa posla i isprobam...

I puno vam Hvala!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 10:29 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hmm, tipkovnica ti je znači default, tj. Preset 1, a pod Custom ne prima ti tipke od volana.

Čudno.

Kad neće milom, onda će silom :)

Logitech Profiler je moćno oružje, samo ga treba znati iskoristiti.

Znači, sad u ovom slučaju ti bude tipkovnica postala volan- kako?

Evo kak:

Pod Preset 1 ti je tipkovnica i naravno da piše koja je tipka za kaj, a u GRID-u ti ih fala Bogu ne treba puno...

Upali GRID pomoću Profilera, odi pod kontrole i gledaj Preset 1.

Kao sredstvo "šaltanja" koje će ti trebati koristi ALT-TAB ili si zapiši nekam najvažnije kontrole za igranje (skretanje, gas, kočnica, ručna, mijenjanje kamere, brzina itd...)  - mislim na tipkovnicu i Preset 1.

E sad, svaku tu kontrolu (tipku s tipkovnice) ti moreš prek LP pretvoriti u neku od tipki na tvojem volanu (slika 1).

Na tebi je da odrediš koje ćeš tipke s tipkovnice za kaj koristiti na volanu:

Primjer, gas (acceleration):

Ti imaš pedale za gas i brenzu.

U profileru odi na mišem na tu pedalu ili na acceleration (slika 2).

Sad odi na Acceleration/New Axis Assignment (slika 3).

Tad odi na Edit.. (slika 4).

Sljedeći korak je klik na New Keystroke (slika 5).

Nakon toga klik na Record (slika 6) i BITNO - Tu sad stisni ONU TIPKU S TIPKOVNICE koja pod Preset 1 predstavlja ACCELERATION/GAS.

Nakon kaj stisneš tu tipku, klik na STOP i situacija s gasom riješenaNamigiva

Za sve ostale komande samo ponavljaj taj postupak - nije teško.

Isto ti vrijedi i za skretanje.

Napomena, nemoj se bojati za druge profile ili samu tipkovnicu, sve se to odnosi ISKLJUČIVO na profil na kojem to radiš, u ovom slučaju GRID.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Hmm, tipkovnica ti je znači default, tj. Preset 1, a pod Custom ne prima ti tipke od volana.

Čudno.

Kad neće milom, onda će silom :)

Logitech Profiler je moćno oružje, samo ga treba znati iskoristiti.

Znači, sad u ovom slučaju ti bude tipkovnica postala volan- kako?

Evo kak:

Pod Preset 1 ti je tipkovnica i naravno da piše koja je tipka za kaj, a u GRID-u ti ih fala Bogu ne treba puno...

Upali GRID pomoću Profilera, odi pod kontrole i gledaj Preset 1.

Kao sredstvo "šaltanja" koje će ti trebati koristi ALT-TAB ili si zapiši nekam najvažnije kontrole za igranje (skretanje, gas, kočnica, ručna, mijenjanje kamere, brzina itd...)  - mislim na tipkovnicu i Preset 1.

E sad, svaku tu kontrolu (tipku s tipkovnice) ti moreš prek LP pretvoriti u neku od tipki na tvojem volanu (slika 1).

Na tebi je da odrediš koje ćeš tipke s tipkovnice za kaj koristiti na volanu:

Primjer, gas (acceleration):

Ti imaš pedale za gas i brenzu.

U profileru odi na mišem na tu pedalu ili na acceleration (slika 2).

Sad odi na Acceleration/New Axis Assignment (slika 3).

Tad odi na Edit.. (slika 4).

Sljedeći korak je klik na New Keystroke (slika 5).

Nakon toga klik na Record (slika 6) i BITNO - Tu sad stisni ONU TIPKU S TIPKOVNICE koja pod Preset 1 predstavlja ACCELERATION/GAS.

Nakon kaj stisneš tu tipku, klik na STOP i situacija s gasom riješenaNamigiva

Za sve ostale komande samo ponavljaj taj postupak - nije teško.

Isto ti vrijedi i za skretanje.

Napomena, nemoj se bojati za druge profile ili samu tipkovnicu, sve se to odnosi ISKLJUČIVO na profil na kojem to radiš, u ovom slučaju GRID.

Opet, puno hvala, ima samo jedan mali problem....

Kako tipke na tipkovnici imaju stanja 0 i 1, i ako ja na taj naćin

uspjem dobiti volan da radi, pretpostavljam da neću imati "axis" postepeno skretanje

nego stanja 0 i 1, znaći skretanje i neskretanje, isto tako i sa pedalama, a i force feedback

nebude radio kako treba....što i nije neka sreća,

ali vidjet ću kada dođem sa posla...

TNX

Mudar ko čovjek-jesetra!
17 godina
neaktivan

Hvala svima na pomoći i savjetima, stvari funkcioniraju...

Stvar je bila u zadnjim driverima, i mogu najnormalnije prebaciti kontrole

na volan bez profilera, i sve radi savršeno....Grid, Fuel....

Volan mi je ođlićan, inaće ovo mi je prvi.

Jedino me malo zbunila stvar koja se desila dvaput, jednom u Fuelu, jednom u Gridu.

Naime u fuelu kad je krenula trka buggy mi kreće u rikverc, tj. očitava kao da je kočnica stisnuta do kraja,

a ja je uopće ne diram, pritisnem je i otpustim i ništa....u Gridu ista stvar samo sa gasom =/

Sada kada razmislim jednom se desilo i sa Street Fighterom IV na Rumblepadu 2, meni je trzao

kao da držim tipku prema gore konstantno! Jedva sam na blef iz igre izašao...

I Formula Force EX i Rumblepad 2 su spojeni preko USB.

Jel se itko susreo sa time, i može li se išta napraviti, ili da se pomirim sa time i nastavim igrati nakon

restarta igre >/

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvekan kaže...

Hvala svima na pomoći i savjetima, stvari funkcioniraju...

Stvar je bila u zadnjim driverima, i mogu najnormalnije prebaciti kontrole

na volan bez profilera, i sve radi savršeno....Grid, Fuel....

Volan mi je ođlićan, inaće ovo mi je prvi.

Jedino me malo zbunila stvar koja se desila dvaput, jednom u Fuelu, jednom u Gridu.

Naime u fuelu kad je krenula trka buggy mi kreće u rikverc, tj. očitava kao da je kočnica stisnuta do kraja,

a ja je uopće ne diram, pritisnem je i otpustim i ništa....u Gridu ista stvar samo sa gasom =/

Sada kada razmislim jednom se desilo i sa Street Fighterom IV na Rumblepadu 2, meni je trzao

kao da držim tipku prema gore konstantno! Jedva sam na blef iz igre izašao...

I Formula Force EX i Rumblepad 2 su spojeni preko USB.

Jel se itko susreo sa time, i može li se išta napraviti, ili da se pomirim sa time i nastavim igrati nakon

restarta igre >/

Drago mi je da ti dela volan i da sam i ja bil od pomoćiNamigiva

Kaj se tiče stisnute brenze/volana itd., to se događa i meni ponekad kad su spojeni i Rumblepad 2 i G25 (isto u SF4, pa NHL 09 itd...).

Jednostavno iskopčaš onog kojeg ne koristiš i stvar riješena.

Pa rekel si prije, kad sam te pital dal imaš kakve druge periferije, da nemaš :)

To su očito neki konflikti koji postoje kod Logitechove Gaming periferije, čemu se ja osobno čudim!

I za kraj, pošto je problem riješen, a dosta toga je ovdje objašnjeno oko samog Logitech Profilera i namještanja postavki, imam jednu ideju, zamolbu (naravno ak se slažu modovi):

Pošto se radi o tipičnoj Gaming Periferiji, a za to postoji i specifični podforum Dodatna oprema za igre koji je ionako prepust, bilo bi dobro da se ta tema premjesti tamo.

Ovdje će brzo nestati u hrpi drugih tema o periferiji općenito, dok će u podforumu kojeg preporučam biti od veće koristi nego ovdje.

Eto, tolko od mene, to je moj prijedlog, na modovima je odluka dal će ga prihvatiti ili ne.

17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Pa rekel si prije, kad sam te pital dal imaš kakve druge periferije, da nemaš :)

E i nemam, ali pošto je SF4 došao, morao sam pod hitno nabaviti gamepad, pa posudih =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
17 godina
neaktivan

E Zvekan daj mi reci jel ti volan dobro radi tj. nema kašnjenja. Ja imam isti taj volan, al je problem u tome kad skrenem igra to primi tek za 1s ili čak više. Ista stvar je sa gasom i kočnicom tak da je igra neigriva. Uglavnom derem GTR Evo, al bi htio isprobat i ovu igru, a nemrem. Mislim da mi se isto događa i kad igram na tipk.

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

milsim da znam sta ti je problem

u opcijama imas dead zone ( ja mislim da pise steering deadzone ) i to stavi na 0

mogu ti ja ovdje napisati kako su meni postavljene te opcije ;) ako treba

pozz

17 godina
neaktivan
vazda kaže...

milsim da znam sta ti je problem

u opcijama imas dead zone ( ja mislim da pise steering deadzone ) i to stavi na 0

mogu ti ja ovdje napisati kako su meni postavljene te opcije ;) ako treba

pozz

Ne nije to. Probao sam to već odavno. Ne pomaže niš. Meni baš unos kasni 1 sek

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
17 godina
neaktivan

Ne, ja nemam problema sa kašnjenjem, meni i tipkovnicu i volan prihvaća bez

input lagga....znaći neme primjetnog kašnjenja!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje u vezi GRID igre sa ovim volanom. Sve sam namjestio samo me zeza to sto volan nece da se vraca, vec samo stoji na mjestu kad ga okrecem?! Ako tko zna kako to rjesiti bio bih zahvalan. pozdrav

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice