Genius 5.1 5005 zvučnici Molim pomoć!

poruka: 6
|
čitano: 3.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Imam zvučnike predstavljene u naslovu s kojima ću izluditi.Po uputstvima sam spojio 5.1 input na subwoofer,te ih uredno s 5.1 outputa spojio na pc(zelena,crna i narančasta banana).U realteku podesio da vidim dali sam sve uredno spojio (svaki kanal uredno radi,ALI subwoofer se nigdje zne cuje osim u testiranju u realteku.Niti u filmovima,igrama,glazbi...nigdje se ne cuje.kupio sam zvucnu misleci da je u integriranom zvuku problem,ali nista.(zvucnaje sb xtreme gamer).zvucnici rade normalno tek ak
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ako ih spojim na 2.1 output,ali tada radi samo woofer i prednji.molio bih za svaku pomoc,sorry na 2 posta jer pisem na mobu.Hvala vam i sve najbolje!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jos da napomenem da sam probo na razlicitim os-ima 32 i 64 bit,sa raznim realtek i soundblaster driverima,iskljucio sam integriranu zvucnu prije stavljanj sbxg i iskapco sam isprobavn puno kombinacija.hvala i pozdrav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jeis siguran da si u prave rupe uštekao jer ako u 2.1 modu rade sub i centralni to nije ok.

Najbolje sve odspoji i po redu spajaj jedna po jedan 3.5mm konektor i testiraj ga i čuju li se zvučnici koji trebaju da se čuju.

u postavkama naštimaj 5.1

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 1:47 (Vido).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Genius 5.1 5005 zvučnici Molim pomoć!
kikolo rikolo kaže...
Imam zvučnike predstavljene u naslovu s kojima ću izluditi.Po uputstvima sam spojio 5.1 input na subwoofer,te ih uredno s 5.1 outputa spojio na pc(zelena,crna i narančasta banana).U realteku podesio da vidim dali sam sve uredno spojio (svaki kanal uredno radi,ALI subwoofer se nigdje zne cuje osim u testiranju u realteku.Niti u filmovima,igrama,glazbi...nigdje se ne cuje.kupio sam zvucnu misleci da je u integriranom zvuku problem,ali nista.(zvucnaje sb xtreme gamer).zvucnici rade normalno tek ak

Općenito je 5.1 zvuk na PCu nekada ćudljive naravi :)

Obavezno pogledaj je li ti upaljen Bass Management i jesu li ti zvučnici podešeni u Control Panelu na 5.1

Tako su meni proradili. Bar na Realteku.

Za Creative ti ne znam, ali sigurno da i u njezinim driverima moraš upaliti Bass Redirection / Management, ili podesiti Crossover Frequency.

Velim, ne znam ti točno kad ne koristim Creative.

Sretno!

15 godina
neaktivan
RE: Genius 5.1 5005 zvučnici Molim pomoć!
kikolo rikolo kaže...

Imam HT 5.1 wood tj stariji model tih zvucnika, kad sam instaliro 7micu imo taj problem, instalirao sam soundmaxov software za vistu (imam njihovu integriranu zvucnu) i nakon par gasenja i resetiranja kompa uspio natjerat da radi software i u njemu sam ukljucio opciju Sonic Focus pa onda u 7micinom programu za zvuk ukljucio 5.1 pa je proradio. Na XP-u recimo woofer nije radio na youtubu ali u svem ostalom je (na 7mici radi i na youtubu). Jos jedna mogucnost ti je swap center/sub opcija u softwareu od zvucne pa probaj s tim se poigrat. Ukratko moras natjerat win i software od zvucne da je stalno 5.1, ponekad neki programi nepodrzavaju 5.1 pa ti rade samo prednji lijevi i desni (stereo) a ti ga trebas shebat da siba na svih 6 zvucnika.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice