Gaming miš - ima li smisla?

poruka: 75
|
čitano: 14.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

samo nemoj dat za podlogu 400 kn jer na njoj pise razer.. ahahaha presmijeno kako deru ljude!!!

xfact
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Re: Gaming miš - ima li smisla?
PRESTIGIO PMSG1 isto je jako dobar. U linksu je 229kn
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
Diablo86 kaže...

Imao sam miš za 25kn i vozio ga po stolu, sad imam fireglider i nema neke prevelike razlike u igrama, dodatne tipke ni ne koristim,

jedino što ima velik dpi pa ti je jedan centimetar podloge dovoljan da napraviš okret od 360 u igrama

Eto, opet jedan plug 'n' player... -.-

16 godina
Leryan kaže...
Diablo86 kaže...

Imao sam miš za 25kn i vozio ga po stolu, sad imam fireglider i nema neke prevelike razlike u igrama, dodatne tipke ni ne koristim,

jedino što ima velik dpi pa ti je jedan centimetar podloge dovoljan da napraviš okret od 360 u igrama

Ne razumijem što hoćeš reći

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
16 godina
neaktivan

gaming miš ima smisla, g400 ili fireglider su nekakav minimum po kojem bih ja kupovao miša, prednosti nad običnim miševima su bolji senzor, dodatne tipke i ergonomija, to su najvažnije stavke, i zato je prije kupnje miša pametno provjeriti u trgovini kako ti koji leži u ruci {#}  naravno, iskustvo je još bolje kada imaš kvalitetnu podlogu, npr. steelseries qck mini, ili ako možeš posegnut dublje u đep razer goliathus control

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14/88
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 10:43 (Mikovic_xD).

5 0 hvala 0
14 godina

Meni je gaming mis jako pomogao u igranju igri (prvenstveno Battlefield 3).

Prvi put u zivotu igram online multiplayer igru.

Nabavio sam si Logitech G700 (rabljeni za 350 kn!!) i nije mi zao ni kune.

Ima 13 tipki (da, i meni je cudno zvucalo, ali tako su dobro postavljene da sam jos sad, poslije 3 mjeseca koristenja, ponekad iznenadjen)

U igri na jednu tipku mjenjam DPI (ovisno dal sam na snajperu, u tenku, dal trcim..)

Na druge tipke sam si stavio glavno oruzje, dodatno oruzja (npr C4), noz, cucanj, lezanje, granatu.. i jos 5-6 stvari!

I kad sam se naucio napamet tipke, uopce ne moram prste micati sa WASD tipki, tj, uvijek se mogu micati i istovremeno raditi ono za sto ostali micu prste sa glavnih tipki.

Vec imam skoro 20 nagrada za "Najbolji igrac u rundi" sto pretpostavljam da je za pocetnika jako dobar rezultat.

(To sto ih drugi imaju po nekoliko stotina sad trenutno ignoriramo {#} )

P.S. jos uvijek sam jako los igrac, imam los score po rundi, i ne snalazim se i nisam tako brz ko iskusni igraci, ali sam definitivno uvjeren da mis donosi razliku!

Pogotovo ako je izradjen kao ovaj G700, osjecas da nije od lose plastike i da ce jako dugo izdrzati.

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 12:42 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

@Diablo86

Hocu reci posto kazes da ti za mali pomak se frajer okrene za 360, onda mis nije dobro podesen. Ukopcan je u komp i stavljen na maksimalni dpi, sto nema smisla za misa koji ima 1500+ dpi. Moras misa staviti na max dpi, te onda regulirati njegovu brzinu sa sensitivitijem. Pogasiti sve dodatne "enhance" opcije i akceleracije. Tada ces dobiti najvecu preciznost misa i sigurno ces osjetiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 11:26 (Leryan).
14 godina
neaktivan

za 200kn može se kupit pošten gamerski miš ali ne neke marke poput steelseries ili razer. Ja npr. sam kupio Omega Weaponmask za cca 200kn i miš je čista kopija deathaddera.

Prije sam koristio 2 razer miša i mogu reći da je miš čisto solidan i mada kopija nevidim razliku u kvaliteti, nema tako dobre macro funkcije ali ostale stvari su ko orginal

Omega Weaponmask Omega Weaponmask

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja ti iz vlastitog iskustva mogu reci da neces nista postici u igrama! Ja sam uvijek imao "drloge" za 50 kn max. onda sam poceo igrati cod 4 i navukao se na igru! pa reko, bit cu bolji ako kupim dobar mis... {#}. tako ja odem i kupim Logitech G9. dam za njega preko 700 kn. sav happy, dolazim kuci, spajam mis koji sam otpakovao vec na putu do kuce. ccc..

upalim cod, ono truba. ok. mora se covjek priviknu, naravno... imao sam ga 2 godine, i igrao sam isto kao i sa bilo kojim "drlogom"

tako da... ako vec nemas, bolje si kupi kvalitetnije slusalice, jer na njima ces dobiti vise (pogotovo sto se tice cod serijala) nego sa stakorom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mis i podloga imaju smisla,jer onda nemres krivit mis ak si los nego sebe.

1 0 hvala 0
17 godina
Diablo86 kaže...
Leryan kaže...
Diablo86 kaže...

Ne razumijem što hoćeš reći

Hoce ti reci da si ne znas namjestiti mis. Ja se igram na 3200 dpi pa se mi se ne okrece na cm za 360. Kzis?

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina

Uvijek se isplati platiti vecu cijenu za dobar komad hardware-a. Trenutno koristim Razor Imperator i mogu slobodno reci da sam za njega dao 1500kn ne bi mi bilo zao ni kune, a kamo li 500 i nesto koliko sam ga platio. Vi koji tvrdite da skup i dobar mis ne cini razliku mislim da nikad niste ni posjedovali skupog misa i radili s njime i da uopce ne znate o cemu govorite.

2 1 hvala 0
14 godina
koristio sam ga i nije mi sjeo ni po tezini ni po tome kako mi sjedi u ruci
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
neaktivan

Pa normalno, imao sam prije jeftine desktop miseve i razlika je ogromna.Naravno ti misevi nemoraju nuzno sluziti za gaming,ljudi ih koriste i u poslovne svrhe npr.kod crtanja jer su precizniji,imaju vise tipki, kvalitetne teflonske nozice,utege i mozes si na njemu podesavati osjetljivost(DPI).Naravno mis mora imat i kvalitetnu podlogu da se iskoristi puni potencijal.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 12:52 (kach).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moram se slozit sa vecniom ljudi. Dobio sam PC neke 1998 i do neke 2001 ili 2002 sam imao taj i Dobio sam onda Samsung Optical Mouse od starog... kao da nemoras stalno cistit ovaj.

Razlika je bila vec dosta velika...

I onda nakraju oko 2003 ili 2004 sam kupio Logitech MX 510

E do onda sam igrao online CS i COD i bilo je sve fino ali kada sam ovu makinu dobio sve se promjenilo :D Odjednom sam mogo igrat kak spada i puno bolje je isno na clan warovima i slicno... E sada jel to zato sto sam ja polako prirodno postajao bolji iz zbog misa neznam ali ja bi prije rekao da je u misu stvar jer u ono doba su misvi stvarno bili ŠROT.

I onda sam prirodno poslje presao na G5 kada mi je crko ovaj MX 510.

Sada da kupujem isao bi an G400 il G500 zavisi zbog lasera iako on je samu tu da bude kao nevidljiv.

Tako da dali je gamerski mis isplativ? DA DEFINITVNO ako se igra bilo sta.

Prvi mis kojeg sa sjecam Prvi mis kojeg sa sjecam
Drugi parcov Drugi parcov
Teci mis Teci mis
Četvrti Mis Četvrti Mis
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Evo moj miš, ima 2000dpi i zanima me jeli to dovoljno za 1080p?

E8400 3.0GHz, XFX 8800gt alpha dog, Kingmax 4gb DDR2 800MHz, Chieftec 450w, MS vesper, Asus P5KPL-AM ,

0 0 hvala 0
16 godina
Leryan kaže...

@Diablo86

Hocu reci posto kazes da ti za mali pomak se frajer okrene za 360, onda mis nije dobro podesen. Ukopcan je u komp i stavljen na maksimalni dpi, sto nema smisla za misa koji ima 1500+ dpi. Moras misa staviti na max dpi, te onda regulirati njegovu brzinu sa sensitivitijem. Pogasiti sve dodatne "enhance" opcije i akceleracije. Tada ces dobiti najvecu preciznost misa i sigurno ces osjetiti.

Da, ali ja želim da miš ima veliku brzinu kretanja, nikad nisam volio voziti miš po cijelom stolu. Proučio sam sve mogućnosti miša

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
14 godina
MARKOZD15 kaže...

Kakve veze ima DPI misa sa rezolucijom monitora?

Brzina misa se odredjuje u driverima od misa ili u Windowsima i to si podesavas.

U radu s prozorima i programima vjerojatno neces primjetiti nikakvu razliku.

Tj, ako se do sad nisi susretao s takvim misevima, netko bi ti mogao na 200 DPI mis zaljepiti naljepnicu 5000 DPI, ubrzati mis u opcijama i doslovno uopce ne bi vidio razliku.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

....

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 13:49 (=xfact=).
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
MARKOZD15 kaže...

Brzina misa se odredjuje u driverima od misa ili u Windowsima i to si podesavas.

U radu s prozorima i programima vjerojatno neces primjetiti nikakvu razliku.

Tj, ako se do sad nisi susretao s takvim misevima, netko bi ti mogao na 200 DPI mis zaljepiti naljepnicu 5000 DPI, ubrzati mis u opcijama i doslovno uopce ne bi vidio razliku.

ali na istoj osjetljivosti miš sa više dpi-a pređe veću površinu na monitoru, vjerojatno je na to mislio?  bolje je imati manju osjetljivost i više dpi-a nego veću osjetljivost i manje dpi-a jer su precizniji pokreti, i taj će ti miš bit dobar na što god mislio

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 13:54 (Mikovic_xD).
14 godina
Mikovic_xD kaže...
CyberDemonVZ kaže...
MARKOZD15 kaže...

ali na istoj osjetljivosti miš sa više dpi-a pređe veću površinu na monitoru, vjerojatno je na to mislio?  bolje je imati manju osjetljivost i više dpi-a nego veću osjetljivost i manje dpi-a jer su precizniji pokreti, i taj će ti miš bit dobar na što god mislio

OK, sto god on mislio mi ne znamo kakvu osjetljivost ce si on podesiti. :)

I mis od 100 DPI bi mu bio dovoljan, a onaj od 10.000 DPI ne ako krivo podesi osjetljivost, tako da je pitanje cudno :)

Uglavnom za sve koji nisu sigurni, bilo koji mis za rad u windowsima (ako imaju dobru podlogu) ce biti savrsen.

Za one koji rade sa preciznim detaljim tipa grafika, CAD programi i slicno, ili su se vec postenu ufurali u igranje i takvi detalji im jos mogu donjeti malu prednost, e oni mogu ispitivati o DPI-ovima i koje im prednosti donose.

Prosjecan korisnik se ne treba zamarati DPI-ovima i nasjedati na reklamne trikove.

Ja na poslu imam 6-7 godina stari MS-ov mis koji mozda ima 50 DPI, a doma sam naviknut na gamerski mis s 5.700 dpi.

I pogodi sto? Ovaj na poslu za klikanje po windowsima.. savrsen je.

Uglavnom, sve ovo gore je nepotrebno filozofiranje :)

13 godina
protjeran

gaming ne ovisi o mišu, ovisi o vještinama gamera, ali istina da bi bilo bolje igrati s nekim gamerskim mišom

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo si skroz glupo napisao.

1 0 hvala 0
17 godina

Djeco, evo da bar nešto kažem, ono osnovno što ja bar znam, a nitko tu nije napisao.

Preciznost, brzina miša ovisi o osjetljivosti na koju je miš podešen. U windows-ima se može podesiti brzina (osjetljivost) miša. Od 1-11. Kada je osjetljivost na razini 6, tada će miš za jedan pixel pomaka, pomaknuti kursor za jedan pixel u željenom smjeru. Ako stavimo osjetljivost na 7, tada za jedan pomaknuti pixel miša, kursor se pomiće za 2 pixel-a. Drugim riječima jedan pixel se interpolira. Znači imamo manju preciznost (jer jedan pixel se preskače), ali imamo brži miš. Ako se osjetljivost stavi na 5 za dva pixel-a pomaka kursor se miče jedan pixel na ekranu.

Znači ako želite da vam je miš na najboljoj preciznosti, brzinu miša morate mijenjati pomoću DPI postavka miša, a preciznost ostaviti na sredini. Jer veća razlučivost (viši DPI), mora se miš manje kretati da kursor pređe istu površinu na ekranu. itd. Nadam se da vam je jasno. Sad veća rezolucija monitora, veči DPI za istu brzinu kako kod manje rezolucije. Npr ako imate tri monitora (koliko ja imam), onda da se dođe sa jednog monitora na treći, treba dosta peglati (jer imam dpi postavljen na 1200). Ako dignem DPI, brže pređem tu udaljenost.

Sad većina gamerskih miševa ima razne rezolucije miša, koje opet možemo koristiti na raznim veličinama površine koju moramo preći i koju brzinu miša volimo (smo naviknuti). Npr. FULL HD monitor-u je potpuno dosta do 2000dpi-a.

BTW. Sve akceleracije miša je najbolje isključiti (u windows-ima), malo je "teže" upravljati sa mišom u početku, ali kad se privikneš, miš je puno precizniji.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

6 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Veruj mi glupo je da ga kupis.....Ti ces u igrici sam odrediti koliki ce ti biti sensitiv a ne koliko mis ima dpb...... Imam mis od 3200 dbp i 1500 dbp i jadnaki su mi.... E sad se samo dizajn razlikuje..

Pitaj od Pirot do Vranje dali je Scarfaceee nekog zajebao

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Veruj mi glupo je da ga kupis.....Ti ces u igrici sam odrediti koliki ce ti biti sensitiv a ne koliko mis ima dpb...... Imam mis od 3200 dbp i 1500 dbp i jadnaki su mi.... E sad se samo dizajn razlikuje..

jel itko čita ovo iznad >.<

15 godina

da pitaš mene, ima smisla, ako se baviš intenzivno igranjem

moj brat je za božić dobio razer deathadder-a, malo sam probao igrati sa njim i sve u svemu osjeti se razlika između običnog i gamerskog miša

prije smo imali neki miš od MS-a, solidan i dobro radio, nakon što sam probao razera, igrati mi je čudno na mom mišu

ponajprije je prednost što dobro leži u ruci (šaci), popuni ju cijelu i ergonomičan je, podešavanja dpi-a sa programom odlično radi, samo se treba onda priviknut na reagiranje miša, još u kombinaciji sa dobrom podlogom, osjeti se da je lakše igrati, barem je meni bilo tako, a ne visim toliko za lapom jer studiram

po meni ima smisla gamerski miš, sve ovisi koliko si voljan platit za takav komad hardware-a

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 17:23 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
dado2202 kaže...

Djeco, evo da bar nešto kažem, ono osnovno što ja bar znam, a nitko tu nije napisao.

Preciznost, brzina miša ovisi o osjetljivosti na koju je miš podešen. U windows-ima se može podesiti brzina (osjetljivost) miša. Od 1-11. Kada je osjetljivost na razini 6, tada će miš za jedan pixel pomaka, pomaknuti kursor za jedan pixel u željenom smjeru. Ako stavimo osjetljivost na 7, tada za jedan pomaknuti pixel miša, kursor se pomiće za 2 pixel-a. Drugim riječima jedan pixel se interpolira. Znači imamo manju preciznost (jer jedan pixel se preskače), ali imamo brži miš. Ako se osjetljivost stavi na 5 za dva pixel-a pomaka kursor se miče jedan pixel na ekranu.

Znači ako želite da vam je miš na najboljoj preciznosti, brzinu miša morate mijenjati pomoću DPI postavka miša, a preciznost ostaviti na sredini. Jer veća razlučivost (viši DPI), mora se miš manje kretati da kursor pređe istu površinu na ekranu. itd. Nadam se da vam je jasno. Sad veća rezolucija monitora, veči DPI za istu brzinu kako kod manje rezolucije. Npr ako imate tri monitora (koliko ja imam), onda da se dođe sa jednog monitora na treći, treba dosta peglati (jer imam dpi postavljen na 1200). Ako dignem DPI, brže pređem tu udaljenost.

Sad većina gamerskih miševa ima razne rezolucije miša, koje opet možemo koristiti na raznim veličinama površine koju moramo preći i koju brzinu miša volimo (smo naviknuti). Npr. FULL HD monitor-u je potpuno dosta do 2000dpi-a.

BTW. Sve akceleracije miša je najbolje isključiti (u windows-ima), malo je "teže" upravljati sa mišom u početku, ali kad se privikneš, miš je puno precizniji.

Možeš li mi objasniti kako da to isključim, inače na mišu imam podešavanje DPI-a, trenutno je na najvišem-2000DPI, kako da u windows-ima još neke stvari podesim?

E8400 3.0GHz, XFX 8800gt alpha dog, Kingmax 4gb DDR2 800MHz, Chieftec 450w, MS vesper, Asus P5KPL-AM ,
15 godina
Leryan kaže...

OT: Najbolji su mi oni koji imaju 4000+ dpi mis i onda ga drze na <1000 jer im je ako ga stave na 4000 "prebrz"... -.- Nitko ne kuzi da ga bas i treba staviti na maksimalni dpi i onda smanjiti sensitiviti u igrama i windowsima. A onda se tek primjeti ooooogromna raulika u preciznosti. Nazalost vecina ljudi kupi misa od 300+ kuna i onda ga "plug 'n' play"-a i sva si je super.

Ja ima 5k DPI, a koristim 800. Plus u igri sens na 1.5. Da stavim na viši DPI sve bi mi bilo prebrzo, eventualno ga mogu dignuti za još ~500 i smanjit sens na 1.0 ali neželim jer sam se toliko navikao da zatvorenim očiju znam gdje mi je nišan. U windowsima ne želim smanjivat jer na defaultu 6/11 nema nikakve akceleracije, a akceleracija je stvar koja je najveći neprijatelj u FPSovima. Meni ne triba preciznost, eventualno za Photoshop, ali za igru ne. Meni triba senzor koji neće stat radit na velikoj brzini micanja.

EDIT: I da odgovorim na pitanje ima li smisla. To ovisi o tvom načinu igre. 2 tjedna sam bio bez svog Prestigia i imam neki miš od 50-70kn. Toliko sam se naživcirao sa njim jer bi nakon 10cm pomaka prestao pratit da sam prestao igrat CS. Dobri miševi imaju smisla u FPSovima i grafičkim programima, drugdje ne vidim primjenu, osim naravno ergononimje koja bi trebala biti najvažnija stavka tokom boravka na PCu.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno svježim vjestima
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 20:36 (Vapor).
14 godina
neaktivan

zasto uopce odgovarate na ovako retardirane teme kada majstor nakraju nece nista kupit jer a)nema para jer ide u skolu a starci mu nece gurati pare za mis i b) odigra svega 200h igre kroz godinu dana(sp ofc) 

netko tko voli igrati igre i cesto provodi vrijeme naganjajuci se u raznoraznim multyplayer igrama bilo to battlefield, cod, lol, wow ili nesto sasvim pedesetipeto priustiti ce sebi respektabilan mis sa barem 4 tipke pa bio to logitech, razer, ss , prestigio ili pak neka jeftinija kopija kao omega ili sharkoon.  uopce je glupo poticati ovako bespotrebne teme jer si ti sada u ulozi nekakvog promatraca koji slini za frendovim misem od 500kn-a a sam ne kuzis cemu to sluzi pa si dosao ovdje spammati. to je kao da ja dodjem na forum bmw/2000god_nadalje i spammam zasto bi netko dao 8000€ za auto . ako volim brzine i sigurnost u voznji uzeti cu auto koji ce mi to i omoguciti, ako nevolim voziti cu i dalje ibizu 96' god. . ali razlika je u tome sto ja ne spammam tudje forume bez ikakve zelje da napravim nesto konstruktivno a ti ovdje postavljas glupa pitanja. lockajte temu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice